• 9.374.096 stemmen

Killing Them Softly (2012)

Misdaad / Thriller | 97 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Andrew Dominik

Met onder meer: Brad Pitt, Ray Liotta en James Gandolfini

Releasedatum: 18 oktober 2012

Plot Killing Them Softly

"In America you're on your own."

De film volgt de carrière van Jackie Cogan. Cogan is een handhaver, en als de regels van de maffia verbroken worden wordt hij ingehuurd. Wanneer er een roofoverval plaatsvindt tijdens een kaartspel met hoge inzet, onder de bescherming van de maffia, wordt Cogan ingevlogen. Vakkundig, met de efficiëntie van een meedogenloze zakenman, een scherpzinning gevoel voor mensenkennis, en een stijl zo koelbloedig als zijn blik, opereert hij met betrouwbare precisie.

avatar van Lenzo

Lenzo

In ieder geval een goede cast. Ben benieuwd.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Schijnt een misdaad / komedie te zijn van wat ik er over gelezen heb. Ben vreselijk benieuwd! Dominik en deze cast (Pitt!).

avatar van wimnoot

wimnoot

Andrew Dominik maakt veel te weinig films. Ik ben een grote fan van Chopper en The Assasination of Jesse James. En dit beloofd ook veel goeds, als Liotta zijn niveau van Goodfellas weer haalt en Gandolfini van The Sopranos wordt dit smullen geblazen!

AC1

Hmm, ik ben benieuwd wat hij hier van maakt want na Chopper en The Assassination Of Jesse James heeft Andrew Dominik zichzelf toch wel opgeworpen als één van de nieuwe grote regisseurs.

Justinw

Uitstekende cast en regisseur. Kan nu al niet wachten.

avatar van chevy93

chevy93

Chopper was best aardig. The Assassination of... duurde maar lang. Ben toch benieuwd!

avatar van schram101

schram101

Pitt is geniaal acteur en dit verhaal klinkt best interessant! Komt op de lijst!

AC1

Is waarschijnlijk ook geproduced door Pitt, net zoals The Assassination Of Jesse James. Deze laatste heeft in de US niks opgebracht maar Pitt blijft in Dominik geloven. Alles voor de kunst, hè.

Justinw

Het is niet geloven, The Assassination Of Jesse James was een meesterwerk. Jammer dat veel mensen dit niet kunnen waarderen.

avatar van DB10

DB10

Justinw schreef:

Inderdaad.

Erg benieuwd naar deze film!

AC1

Dominik maakt geen films voor de grote massa maar op Rotten Tomatoes is er toch wel enige appreciatie te bespeuren, hoor.

The Assassination Of Jesse James:

Tomatometer: 75%

Audience: 73%

Top Critics: 62% (ach ja, top critics hebben schrik van het grote publiek)

Ik ben ook razend benieuwd naar Cogan's Trade want na Chopper en Jesse James hoort Dominik voor mij bij de hedendaagse topregisseurs. Ik weet niet waarom vele er anders over denken (misschien is de film te traag, te subtiel, te ingehouden) maar ik was al verkocht na 5 minuten Jesse James. Ik heb 'm nog wel maar één keertje gezien en weet dus niet of hij bestand is tegen 'multiple viewing'.

Justinw

Jesse James is bestand tegen een herziening zoveel details in de film. Ik was na de openingsscène al verkocht. Deze film staat dan ook bovenaan mijn 2012 lijst.

avatar van DB10

DB10

Al een stem ... lijkt me niet mogelijk.

jarno1975 (moderator series)

De film heeft een nieuwe titel gekregen: Killing me Softly. De film schijnt ook gebaseerd te zijn op het boek Cogan's Trade - George V. Higgins (1974) - BoekMeter.nl

AC1

Film zou niet Killing Me Softly maar Killing Them Softly heten.

Sorry, je hebt gelijk!

AC1

Maar wel veel ruwer van 'look' dan zijn vorige film.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Wat was er mis met de vorige titel?

Justinw

Vind Cogan's Trade mooier als Killing Them Softly desalniettemin blijft dit de film waar ik het meest naar uitkijk dit jaar.

AC1

De titel Cogan's Trade bestaat al, denk ik. Hopelijk is de film beter dan de nieuwe titel doet vermoeden.

avatar van eka81

eka81

Ass. of jese james is egt goed...deze hoop ik ook

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ray Liotta, sorry maar die man vind ik eigenlijk gewoon storend, en niet een al te beste acteur.

Bioscooprelease ingevoerd:

Vanaf september in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

AC1

2012: Het jaar van de nieuwe Andrew Dominik, Michael Haneke, Paul thomas Anderson en ... vooruit dan maar, de nieuwe sciencefictionfilm van Ridley Scott.

Wat is het leven mooi.

AC1

Zegt nog niet zo heel veel, he.

avatar van schram101

schram101

AC1 schreef:

Zegt nog niet zo heel veel, he.

Inderdaad niet. Alleen dat Ray Liotta een pak slaag krijgt