• 9.376.124 stemmen

Killing Them Softly (2012)

Misdaad / Thriller | 97 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Andrew Dominik

Met onder meer: Brad Pitt, Ray Liotta en James Gandolfini

Releasedatum: 18 oktober 2012

Plot Killing Them Softly

"In America you're on your own."

De film volgt de carrière van Jackie Cogan. Cogan is een handhaver, en als de regels van de maffia verbroken worden wordt hij ingehuurd. Wanneer er een roofoverval plaatsvindt tijdens een kaartspel met hoge inzet, onder de bescherming van de maffia, wordt Cogan ingevlogen. Vakkundig, met de efficiëntie van een meedogenloze zakenman, een scherpzinning gevoel voor mensenkennis, en een stijl zo koelbloedig als zijn blik, opereert hij met betrouwbare precisie.

Zo dit is saai hey.

avatar van T.O.

T.O.

Een aantal mooie en mooi gefilmde scènes en hier en daar uitstekend acteerwerk.

Maar er schort wel het een en ander in de loop van de film. Een zijplot dat weinig te maken heeft met de rest van het verhaal, de nadruk die wordt gelegd op niet zo heel belangrijke zaken...vreemd.

Volgens mij dacht ik ook een maatschappelijke context en boodschap te achterhalen, maar die komt dus niet helemaal uit de verf

AC1

De film heeft ondertussen al een buitengewoon hoge score van 96% vergaard op Rotten Tomatoes.

avatar van tboezem

tboezem

5 sterren in de review van de Volkskrant... Ben ook heel benieuwd.

avatar van JJ_D

JJ_D

Bedoeld als een soort kritiek op het Amerikaanse (nationalistische) eenheidsdenken? Nu ja, ik vind dat die dimensie niet schitterend naar boven komt in de film, toch niet als Europeaan. Bush en Obama horen en zien speechen vind ik altijd wat knullig voor een film...die zichzelf op die manier immers dateert, en ook minder "universeel" wordt. Nu, Andrew Dominik heeft er specifiek voor gekozen, dus het zij zo. Hoewel de dialoog aan het einde wat simplistisch aandoet: even de dieptestructuur van de film luidop uitspreken?

Wat mij opviel: als thriller had de film beter of spannender kunnen zijn. Veel gepraat ook, daar waar eigenlijk meer suspense zou moeten zijn. Qua psychologie gaat 'Killing Them Softly' immers niet extreem diep. Kortom, zeker van genoten, maar niet het gehoopte meesterwerk.

avatar van pierrrke

pierrrke

Sfeervol, keihard, sterke dialogen en goed geacteerd zowel door grote als kleine rollen is de definitie voor deze film.

en heeft misschien wel de beste in mekaarsla-scène ooit, zo intens! Alsof je er zelf van langs krijgt Ik vind dit wel een meesterwerk en is zeker een van de beste films van 2012.

avatar van wimnoot

wimnoot

Inmekaarsla film!

Speelt hij in de zalen?

avatar van pierrrke

pierrrke

op het filmfestival van gent wel ja en volgens de info ook vanaf vandaag. zie boven

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Wat een saaie babbelmisdaadfilm . Het speelt zich af tegen de achtergrond van de financiele crisis in 2008, maar is dat nu echt een meerwaarde? Op die twee shootscènes na. Die zijn visueel wel dik in orde.

Verder zit er in de film het allergrootste wandelende misdaadcliché: James Gandolfini.

Brad Pitt is wel goed .

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Stijn B. schreef:

het allergrootste wandelende misdaadcliché: James Gandolfini.

avatar van Eraser2

Eraser2

Killing them softly | Drama | Films Volkskrant

Enorm hoge waardering ook hier weer. Mijn interesse is gewekt, ik ben hier wel erg benieuwd naar.

avatar van Askikker

Askikker

Voorop gesteld dat ik een een redelijke bloedhekel aan Bradje Pitt heb, schittert hij in deze film.

Hij kan dus ook ingetogen spelen.....

Voor een aktiefilm ook nog es een redelijk intelligent verhaal, en fde harde scenes zijn ook echt hard.

AC1

Als filmfan kan ik geen bloedhekel hebben aan Brad Pitt want als producer is hij mede verantwoordelijk voor het feit dat cinéfiele regisseurs zoals Andrew Dominik in alle vrijheid hun films kunnen blijven maken. Als acteur was Pitt ook al 'top' in Dominik's vorige prent genaamd The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford.

Als we het hebben over de Brad Pitt zoals hij te zien is in Twelve Monkeys dan geef ik je wel gelijk.

avatar van brawljeff

brawljeff

Zware teleurstelling. Had zo veel meer van deze film verwacht. Trailer zag er geweldig uit en de cast... dat zegt al genoeg. Dan snap ik niet hoe deze film zo teleur stelt. De film begon erg goed met geinige dialogen. Vooral Ben Mendelsohn deed het erg goed. Maar het hoogtepunt van de film zat op ongeveer op 15 minuten, de overval, daarna werd het alleen maar minder. Zelfs Brad Pitt wist mij niet te overtuigen. Het was gewoon geen bijzondere film. 3 sterren betekent nog een redelijke film, maar ik had gehoopt minstens 4 sterren weg te gaan geven. Zonde.

avatar van Hebie

Hebie

Pluspunt: in elkaar-geslagen-scene- en moordscene, goed acteerwerk.

MinpuntJES: teveel blabla die ook weinig met het verhaal te maken had, langdradig, trage opzet.

Te saai opgezet.

Voor het eerst dat ik mensen heb zien weglopen tijdens de voorstelling. Een film voor thuis op de bank zodat je lekker een dut kan doen en de DVD speler verder zn werk laat doen.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Deze film wordt erg verschillend gewaardeerd. 5 sterren in de VK, vrienden vinden hem top, Rotten Tomatoes ook, maar op IMBD en Moviemeter toch redelijk middelmatig beoordeeld. Ik ben benieuwd.

avatar van tn2543

tn2543

Vette film! Als je van Gangster films houdt zoals: Goodfellas, Scarface, Once Upon a Time in America, A Bronx Tale, American Gangster... dan weet ik zeker dat je deze film een goede zal vinden. Ik heb me geen moment verveeld. Brad Pitt speelde weer eens een geweldige rol.

avatar van Prudh

Prudh

Grappig dat Tarantino maar in één post genoemd wordt. Lijkt me toch wel dé vergelijking die hier gemaakt moet worden.

avatar van kicken69

kicken69

ik houd toch echt wel van gangsterfilms , alleen deze wist mij toch echt niet te boeien.

ze lullen zoveel in deze film dat ze het plot gewoon voorbij schieten .

het verhaal is zo flinterdun,..... nee helaas.

na het zien van deze film vraag ik mezelf toch heel erg af of brad pit al met pensioen aan het gaan is , en dat ie zichzelf al niet een beetje Softly aan het killen is ?

avatar van yener

yener

Moest toch even reageren en stemmen op deze film.

Ik ben heel kritisch tegenwoordig, omdat ik elke week naar de bioscoop ga. Heel veel films vielen mij dit kalenderjaar tegen, maar je wordt nou eenmaal wat kritischer als je wekelijks naar een film gaat.

Deze film sloeg echt alles. Totaal geen boeiend verhaal, geen verassing, geen spanning niets.

Gewoon 1,5 uur een beetje slap gehannes over hoe en wat wordt vermoord.

En het einde ging ook helemaal nergens over. Volgens mij had de regisseur gehoopt dat de film zo goed zou bevallen, zodat ze misschien een deel 2 kunnen filmen.

Superslecht! Nog geen halve ster waard, naar mijn mening.

yener schreef:

geen verassing

Gangsters zijn meestal wat ouderwets en kiezen over het algemeen voor een traditionele begrafenis.

avatar van rickyboy102

rickyboy102

Sterk geacteerd, verhaal komt realistisch over, maar helaas een tikkeltje saai. De kritiek die de film uit op het 'neppe' eenheid gedrag van de Amerikanen spreekt mij persoonlijk wel aan, daar ik een hekel heb aan de 'we are the greatest country in the world' geleuter van de Amerikanen. Het mooie filmwerk en de hier en daar grappige scènes maken de film echter geen topper. Het laat dan ook weer zien dat je beter op moviemeter of IMDB kan kijken voor je reviews i.p.v. de krant.

pierrrke schreef:

idd zeer realistische inmekaarsla-scene (leuk verword trouwens) maar er is nog een betere in mekaarsla-scene. Dat is in Irreversible. De brandblusserscene. Bijna te vies om naar te kijken

avatar van Captn Kaos

Captn Kaos

Wat ging er mis met deze film?
Verwachtte ik er te veel van, omdat hij vantevoren zo gehyped werd? (previews op TV, 2 pagina's vol met "o wat ben ik toch benieuwd naar dit pareltje" op moviemeter? Verwachtte ik teveel omdat James Gandolfini en Brad Pitt de hoofdrollen hebben? Verwachtte ik teveel omdat de poster een actie/misdaad film suggereert? Vertel het mij.

De conclusie echter is, dat ik deze film echt een waardeloze vertoning vond. Ik sta nóóit eerder op bij een film, maar deze keer kon ik het drama gewoon niet meer aanzien. Na 1 uur ergernis over de enorm saaie dialogen zijn mijn vrouw en ik opgestapt. Ik kan me niet voorstellen dat het einde OK was, maar ik zal wel wat reacties erover krijgen. Enige goeie scene was de hit op Ray Liotta, maar ook hier ergerde ik me eraan dat er losse flodder hulzen uit Brad Pitt's gun vlogen

Hoe kan iemand deze film nou vergelijken met "Goodfellas", "Bronx Tale" of "Scarface"? Killing them softly komt nog niet eens in de buurt van deze pareltjes!!!

Captn Kaos schreef:
Wat ging er mis met deze film?

Toen ik gisteren in de boiscoop zat ergerde ik mij aan 'mensen zoals jou' sorry dat ik het zo verwoord maar dat is nou eenmaal zo.

Mensen die denken dat het een actie- film is komen inderdaad van een koude kermis thuis. Maar dat is hun eigen schuld, niet de schuld van de verkeerde berichtgeving, want als je,je huiswerk had gedaan en de eerdere (naar mijn mening geweldige) films van reggiseur Andre Domink had bekeken dan was je met heel andere verwachtingen naar de bioscoop gegaan

avatar van Captn Kaos

Captn Kaos

Kan niets anders zeggen, dat je gelijk hebt. Ben nog NOOIT eerder opgestaan. Voor mijn verweer: m'n vrouw en ik hadden ons eerste night out sinds tijden (want baby!), dus we hadden afgewogen of we nog een half uur zouden blijven en kijken of de film toch nog wat zou worden, of ....... you know.

Ook hier heb je me. Ik ken de regisseur niet, en ben puur afgegaan op de cast en het plot-verhaal dat in de bios-agenda stond. Ik had meer een Guy Ritchie-achtige film verwacht.

Captn Kaos schreef:

Ten eerste gefeliciteerd met jullie kindje!!! Ten tweede uitzondering breekt regel dus ik begrijp waarom jullie de bioscoop verlieten!

Daarnaast nog wat tips van 'guy ritchie' films mischien heb je ze wel gezien, maar ik noem ze toch als tip:

Reservoir Dogs

Lucky number Sleven

The Departed

Plan C (maar deze is mischien ook wel iets aan de trage kant, maar ik vond hem goed)

avatar van Theunissen

Dit was de meest saaie film welke ik ooit in een bioscoop heb gezien. Vrijwel 90 minuten lang wordt je dood geluld met ellenlange saaie en nietszeggende dialogen. Na ongeveer 30 minuten had ik het al helemaal gehad met deze film en begon ik me al te vervelen in de bioscoop. Het moment dat de pauze aanbrak, was wat mij betreft het hoogtepunt van de film want ik werd tenminste effen uit mijn lijden verlost. Er zitten een paar leuke korte scenes (de harde scenes) in deze film maar meer ook niet. De film staat betiteld als een Misdaad / Thriller en dat klopt ook wel maar het grootste gedeelte van de film wordt er gewoon saai gepraat. Ook de cast kon me nauwelijks bekoren (de rollen van Ray Liotta en Richard Jenkins stellen sowieso weinig voor en mijn god wat was de laatste saai), alleen James Gandolfini met zijn drank en hoeren was nog enigszins leuk.

Nee, wil je naar een spannende of boeiende Misdaad / Thriller gaan, mijdt dan absoluut deze saaie film want je wordt alleen maar in slaap gesust.

avatar van HolyGrail

HolyGrail

Als ik de opmerkingen hierboven zie, heb ik de film volgens mij helemaal verkeerd bekeken. Als misdaadfilm is het misschien wat lauwtjes, maar de sociaaleconomische satire die erin verwerkt zit, vond ik klasse. Deed me terugdenken aan de boeken van Charles Bukowkski, waar ook op een zwartkomische manier de Amerikaanse maatschappij op de hak wordt genomen. De Amerikaanse paradox: 'samen' het volk van God, maar ondertussen is de onaangepaste 'loner' een evenzo belangrijk symbool binnen de maatschappij. De hard- en verdeeldheid binnen de maatschappij wordt vooral in verkiezingstijd geromantiseerd, terwijl het gewoon 'a fucking business' is.Dat Johnny Cash-moment liet me hardop lachen, betere knipoog krijg je niet.