Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 18 oktober 2012
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Killing Them Softly
"In America you're on your own."
De film volgt de carrière van Jackie Cogan. Cogan is een handhaver, en als de regels van de maffia verbroken worden wordt hij ingehuurd. Wanneer er een roofoverval plaatsvindt tijdens een kaartspel met hoge inzet, onder de bescherming van de maffia, wordt Cogan ingevlogen. Vakkundig, met de efficiëntie van een meedogenloze zakenman, een scherpzinning gevoel voor mensenkennis, en een stijl zo koelbloedig als zijn blik, opereert hij met betrouwbare precisie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Cogan's Trade (BoekMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Dillon
Kenny Gill
Barry Caprio
3bdelilah
Schrikbarend saaie film, ik had er zoveel meer van verwacht. Vond het acteerwerk meer dan goed, maar het verhaal is gewoon zo verschrikkelijk langdradig en voorspelbaar. Die gesprekken die soms echt nergens overgaan en niks met het verhaal te maken hebben, kun je misschien zien als realistisch (beetje praten over koetjes en kalfjes voordat er over zaken wordt gepraat), maar dat wordt hier echt overdreven. Erg jammer, want ik keek hier erg naar uit.
3* en dan ben ik eerlijk gezegd nog mild.
wwelover
Ik lees veel stukken over dat het saai is, maar daar kan ik me totaal niet in vinden. Ok er zijn veel dialogen, maar vrijwel allemaal erg sterk geschreven en bij vlagen nog erg geestig. Het acteerwerk is zoals je kan verwachten met deze cast zeer goed en de montage en vooral de muziek is geniaal. Een beetje too much met de slowmotion shots af en toe, maar ja dat zie ik door de vingers, want dat zag er opzich niet slecht uit.
tukkerstein
Sommige scènes zijn wat langdradig, maar de dialogen zijn vaak de moeite waard, veel sfeer en goed geacteerd en veel prachtige en originele shots.
Fortune
Vind je die goed of slecht? Lijken die erop qua stijl want ik verwacht ook totaal geen reguliere actie/misdaad film maar veel sfeer en onderhuidse spanning.
Eazy
Ik vind TAOJJBTCRF (zelfs de afkorting is lang.
) geweldig. Heeft deze film een beetje dezelfde stijl?
"Chopper" vond ik zelfs nog slechter dan deze maar "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" vond ik best goed. In de laatste film wordt ook best veel gepraat maar dat ging tenminste nog ergens over en de dialogen waren ook niet eindeloos lang.
AC1
Dat ziet er goed uit dan want Chopper vond ik de absolute max.
Okay, The Assassination Of Jesse James was nog beter maar ik verwacht niet dat Dominik dat niveau nog eens uit z'n hoed kan toveren. Ik verwacht wel dat ik onder de indruk zal zijn van Brad Pitt. Dominik haalt het onderste uit de kan als het neerkomt op acteerprestaties.
Brad Pitt ging inderdaad nog wel in deze film maar hij stapt naar mijn mening pas laat in het verhaal.
Johnny Chops
Deze afgelopen maandag in de bios gezien.
Ik vond de film ook erg saai en langdradig, (hoop scenes konden ingekort worden of weg gelaten, voegde niks toe)
paar scenes konden mij boeien,
de rest was erg slaapverwekkend, de scene met de ontploffende auto en auto vol honden en hondenstront. en de scenes waarin brad pitt eindelijk moorden pleegt
Komt misschien dat ik hoge verwachtingen had en meer actie verwachtte.
Zat echt de hele film van... wanneer gaat er nu actie inkomen.
vandaar waarschijnlijk het genre misdaad/Thiller, voor mij mag dit misdaad/drama worden.
Ik vind dit 1 vd slechtste films die ik ooit gezien heb.
tuurlijk acteren Brad Pitt en James Gandolfini sterk. maar dat kon voor mij de film niet redden.
bovendien had de rol van James Gandolfini eruit kunnen blijven..
Ik had het liefst nog een film erna gekeken om het teleurstellende gevoel weg te halen en dacht ik had nog liever naar Dredd of End of Watch gegaan, Deze zaterdag maar naar End of Watch.
kijk de trailers en je hebt de mooiste scenes gezien!
geef ook geen enkele ster!
Coole
kijk de trailers en je hebt de mooiste scenes gezien!
geef ook geen enkele ster!
Ben je moeilijk beperkt of wat?
-P-
Pfew, de titel doet zijn naam eer aan, want als ik nog langer gezeten had dan had ik er inderdaad aan onder door gegaan.
Voor de pauze vond ik het nog wel een aardige film, maar na de pauze kakte hij enorm in met endeloze dialogen tussen Pitt en Gandolfini, en continue geleuter van Obama en Bush op de achtergrond.
ErikvH
Paar goede recensies gelezen, maar vooraf ook de reacties hier gezien. Zeker wat dat laatste betreft is de film me alleszins meegevallen. Sterker nog, ik vond het een heerlijke film. Dialogen waren bij tijd en wijle geweldig, evenals het camerawerk. Dat geleuter van Obama en Bush werd op het einde ook verklaard. Origineel gedaan, al moet je deze film niet kijken als je verwacht dat je een spectaculaire actiefilm gaat zien.
Wat is er trouwens met de filmposter (niet zichtbaar) aan de hand ?
Johnny Chops
Ben je moeilijk beperkt of wat?
?? ik weet niet wat je probeert te zeggen
sowieso..is het mijn mening... zoals je weet heb ik daar recht op!
dus kun je niks zinnings zeggen reageer dan niet!
ik vond de film bagger, waste of my time, brengt sowieso niks vernieuwends.
Melvin Udall
Nogal traag geheel met de een na de andere dialoog die zo lijkt weggelopen uit de nieuwste Tarantino film. Bij vlagen zitten er wel een paar rake scènes in. Pitt, Gandolfini en Liotta zijn lekker bezig maar ik had toch wat meer spanning en vuurwerk verwacht met zo'n goed gevulde cast. Vernuftig camerastandpunt op een autodeur trouwens, leuk!
lala61
Ik ben voor het eerst in mijn leven de film uitgelopen in de bioscoop (ik ga regelmatig naar de bioscoop). Het was geen slechte film maar wel ongelofelijk saai..
cordiacovens
Killing them Softly is stijlvol, sterk geacteerd en cynisch tov de amerikaanse maatschappij.
De 'gangster' business wordt als spiegel gebruikt van de amerikaanse samenleving tijdens de verkiezingsstrijd in 2008, hierin heeft Andrew Dominik iets goed gedaan. ik vond het erg goed werken en ik kon veel parallellen trekken tussen het plot en de toespraken tijdens de campagne.
de dialogen zijn niet extreem veelzeggend de gehele tijd maar ik vond dat realistisch overkomen en het werkte voor mij. De film had gewoon veel sfeer, dat is iets wat een talent is van Andrew Dominik aangezien Jesse James ook al zo'n sfeervolle film was. Camerapunt op de autodeur was ook mij opgevallen en was intressant/cool te noemen. Ik vond de hele film visueel erg mooi
Brad Pitt is alweer ijzersterk, hij komt zo overtuigend over in deze film. daarnaast vond ik Gandolfini ook erg goed. de rest van de cast was ook in orde maar sprong er voor mij niet uit
Een sterke misdaadfilm die het meer van sfeer en kwaliteit moet hebben dan van actie of kwantiteit en daarin geslaagd is.
[quote]cordiacovens schreef:
Vooral die slotzin van Pitt, de VS is geen land, de VS is....
NYSe
Stijlvol zonder kitsch
De film begint al met ontwrichtende openingscredits. Zoals de toespraak van Obama in stukken gehakt wordt, zo zal ook de film stukje bij beetje hopelozer worden.
Als kijker kom je langzaam maar zeker steeds dieper in de wereld van de maffia terecht, die onder een keiharde bedrijfsmentaliteit lijdt. Sinds GoodFellas is dit niet meer zo koelbloedig gedaan, maar net zoals bij GoodFellas is het de vraag of de film niet af en toe té koelbloedig is. De “ondervraging” van Mickey doet denken dat Domink voornamelijk een keiharde en onromantische weergave van de criminele onderwereld wil neerzetten. In die ellenlange scène, waar het breken van de neus luider klinkt dan de vloeken van de belagers, slaagt hij daar ruimschoots in; wanneer we de introductie van Brad Pitt’s Jackie Cogan krijgen niet: zonnebril, sigaret, zwartleren schoenen waar hij in het ritme van Johnny Cash’s The Man Comes Around mee door de straten loopt… wel degelijk cool. Dat het pijpenstelen regent doet er maar weinig aan af.
Deze stilering is tekenend voor de gehele film. Te gestileerd om rauw te kunnen zijn, maar zeker niet te gestileerd om af te doen als kitsch. Het leidt niet af van de inhoud van de desbetreffende scènes, maar maakt ze sterker, gevoelsmatiger. Russel’s heroïneroes en de executie van Mickey zijn van een onvoorstelbare pracht en tillen Killing Them Softly boven het niveau van de gemiddelde gangsterfilm.
Dominik gaat gelukkig spaarzaam om met deze vormgeving. Het overgrote deel van Killing Them Softly bestaat dan ook uit dialoog, die je er soms in doen trappen dat men hier niets meer dan de nieuwste ontwikkelingen binnen Wall Street bespreekt. Ze hebben soms de neiging de vaart er wat uit te halen, maar het is nauwelijks ergerlijk. Daarvoor zorgen ze te vaak voor een flinke lachbui en zijn de acteurs te goed. Ook Brad Pitt speelt zichzelf met verve. Dat hun personages allemaal wat aan de oppervlakte blijven is daarentegen wel een gemis. Wat meer uitdieping had wellicht een wat langere film opgeleverd, maar aangezien de anderhalf uur nu al voorbij vlogen had dat op zich best gekund. De oorspronkelijke versie duurde een uur langer, en aangezien Dominik's meesterlijke The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford nergens onder diezelfde speelduur leed, ben ik benieuwd wat voor film die twee-en-een-half uur durende Killing Them Softly had opgeleverd.
Het duurt even voor je aan de eigenzinnige genrespeling gewent bent, maar als dat moment daar is, is het puur genieten. Ik ben nodig toe aan een herziening, waar het wellicht zal draaien om een halve punt. Erbij of eraf.
D.K
Wordt tijd dat je een kritiek kan 'liken' op moviemeter, bij deze NYSe!
Dat is net wat ik dacht.(Al ben ik niet zo een fan van het ''like'' system)
adil12345
Vandaag gezien in bioscoop.
Deze film is super, niet meer niet minder !
leidsehoodie
Pff. Tergend trage film met een flinterdun verhaal en een politieke achtergrond die ik slecht vind uitgewerkt. Dan blijven over als pluspunten: een paar dialogen, een paar brute scènes, het acteerwerk van iedereen behalve Pitt en wat mooie shots. Magere voldoende, 3*.
NYSe
Wordt tijd dat je een kritiek kan 'liken' op moviemeter, bij deze NYSe!
Dat is net wat ik dacht.(Al ben ik niet zo een fan van het ''like'' system)
Dank
Chris0478
Wat een boutfilm, kan wel mooi gefilmd zijn, maar ik ga toch naar een film om entertained te worden. Bij die scene in die bar,, had ik als ik die pitt was toch echt die gast neergeknalt en er met plezier tien jaar voor gaan zitten. (Was ook het moment dat mensen de zaal uit liepen.).

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Rush