Nova Zembla (2011)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 24 november 2011
Bekijk via Videoland
Plot Nova Zembla
Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.
Gerrit de Veer
Pieter Vos
Chirurgijn
Claes
Dik verdiende 3 sterren.
Ik begrijp het commentaar hier wel, er zit weinig echt spektakel in. Daarom vind ik het genre avontuur ook wat overdreven. Drama, dat is het genre.
Thorak
Overigens nog een foutje in de film: van de 3 sterren bij Orion heet niet de middelste Mintaka maar de bovenste/rechtse. In de film wordt deze volgensmij ook zelfs nog Nimtaka genoemd inplaats van Mintaka.
Gonza
Heeft geen moment kunnen overtuigen helaas. De muziek was wel prachtig.
Waku
Op zich waren de beelden ( ik heb niet de 3D gezien) best wel mooi om te zien.
Daar was niks mis mee. ook de soundtrack komt prachtig over. Wel bombastisch maar het kleunt er lekker in. En zolang er niet gesproken wordt en je ziet de mannen bikkelen op het schip en over het land is het prima om te kijken naar "Nova Zembla". Maar zodra de acteurs tekst hebben gaat het helemaal mis met de film. En dat geldt zelfs voor gerenommeerde acteurs als Derek de Lint. Het gesproken acteerwerk is te geforceerd en te overdreven zodat het geheel niet meer geloofwaardig is. En dan die vreselijke voice over.
"Nova Zembla" had met degelijk acteerwerk er heel anders uit gezien. En gezien andere diverse nederlandse speelfilms en series is dat best mogelijk.
Gemiste kans. Nu kan ik hier naar mijn smaak geen voldoende voor geven.
the new guy
Waarom zou Kroes niets moeten zeggen? Het viel me juist erg mee dat ze in normaal ABN kon spreken zonder noemenswaardig accent zoals je in de commercials met haar wel hoort. Wat betreft Semmy Schilt, die moet gewoon een paar acteerlessen krijgen en in een dikke aktiefilm gaan stralen. Velen zijn hem al voorgegaan en de meesten ook niet onsuccesvol; Chuck Norris, JC van Damme, Dolph Lundgren... Ja ik was huiverig voor een supertrage saaie film door het commentaar hier en misschien viel de film juist daardoor wel weer mee.
De Hoog vond ik gewoon goed spelen, geen uitspattingen maar gewoon goed. Ja en over Doutzen Kroes: Ik denk dat Oerlemans haar bewust in korte, makkelijk te behappen zinnetjes laat praten om haar vooral maar niet uit te dagen als actrice. Ze is prachtig en weet, als model, hoe ze dat moet laten zien. Verder zie ik haar niet uitgroeien tot een echte actrice.
Over Schilt: Helemaal eens! Ik heb m overigens al eens voorbij zien komen in een scene tegen Jason Statham in Transporter 3. Daarbij staat hij op imdb omschreven als "The Giant". Ik zie hem nog wel gavere rollen scoren.
Thorak
In Amsterdam Heavy heeft hij ook weer een zelfde soort rolletje, maar die is niet om over nar huis te schrijven!
Doutzen Kroes vond ik alles mee vallen, maar modellen werk is ook voor een groot deel acteren, op een iets andere manier, maar weldegelijk acteren. Ze zou best een kans hebben denk ik, ze heeft haar uiterlijk sowieso mee en dat is een groot pluspunt. Ze zou niet het eerste en zeker niet het laatste model zijn die de overstap maakt naar film.
Debo
Ik hou van Nederlandse films omdat ik dan meestal een goed gevoel krijg om eens iets van eigen bodem te zien. Nova Zemla viel me tegen maar echt slecht was hij nou ook weer niet. Er had echter veel meer in kunnen zitten. geen spanning en vooral slechte special effects. Toch wel aardig voor een avond als je niets te doen hebt. De historische decoren zijn mooi, net als Doutzen maar daar is alles wel mee gezegd.
Oliveri
Vergeleken met bijv. 'Master and commander: the far side of the word' een slap aftreksel, wat gezien de huidige digitale technieken toch eem gemiste kans mag worden genoemd.
wege
Mooie sfeervolle beelden en passende muziek. Zeker geen slecht acteerwerk en goed de sfeer van die tijd gebracht.
Ik heb me prima vermaakt, verhaal had zeker nog beter uitgewerkt kunnen worden, daarom een ruime voldoende!
panax
mooie film,prachtige beelden,best wel geslaagd vond ik
ook de bombastische muziek was okee
al met al ,prima film met van te voren opgeklopte media,vlgs mijn idee
the new guy
Klopt, maar bijvoorbeeld Famke Jansen kan echt acteren, dat gun ik Doutzen uiteraard, maar heb er een hard hoofd in.
Thorak
Laten we het er maar op houden dat daar de meningen over verdeeld zijn...
mixmaster
toch een tegenvaller deze film van Oerlemans.
er zit veel en veel te weinig spanning in en ook de actie is nergens te bekennen.
natuurlijk is dit een avontuur/drama film , maar daar had echt wel wat meer mee gedaan kunnen worden als je zo´n verhaal gaat verfilmen.
jammer.........
Ik ben meestal zeer kritisch op een Nederlandse productie en vaak vind ik ze ook slecht. En van deze film verwachtte ik eerlijk gezegd niet veel maar achteraf is hij me best nog meegevallen. Het verhaal is opzicht best een leerzame en zeker ook een interessante Nederlandse geschiedenisles. Ook de uitvoering viel reuze mee hoewel de ontberingen op Nova Zembla wel wat heftiger mochten zijn want op het einde zagen ze er niet echt uit of ze flink hebben geleden. De beelden vond ik overigens best fraai uitzien en ook in 3D zag het er best aardig uit hoewel ik het ook wel eens stukken beter heb gezien. De film is weliswaar niet echt spannend maar hij wist me wel te boeien tot het einde en hij keek ook lekker weg. De cast deed het ook nog eens aardig en vooral Derek de Lint als Willem Barentsz vond ik best goed. Doutzen Kroes voegde niet veel toe aan de film en het verhaal maar ze was wel een aangename verschijning om naar te kijken.
Een ding vraag ik me wel nog af na het zien van deze film en dat is wat is er met de vogel gebeurt
firewalker
slechste nederlandse film ooit belachelijk....
het enige pluspunt een aantal keer de ingesnoerde tieten van doutzen voor de rest complete bagger
Stephan
Wat ik ook niet zo goed snap is het openingsshot waarin de bemanning van de sloep in het luchtledige zit te slaan met bijlen en geweerkolven. Ziet niemand dan dat dat er niet uitziet? Leg dan iets naast/achter de camera zodat ze daadwerkelijk iets raken. Bizar.
Ik vond de bad scene van hem geweldig "mannen de schipper gaat een pijp roken"
Hij mocht dan niet de hoofdrol spelen maar van de cast beviel hij me wel het beste.
tal1b
tja, eind was behoorlijk hollywood, dacht dat de americanen hier alleen goed in waren.
Toch vond ik de film best geslaagd, prachtige camera beelden, echt mooi gedaan.
Acteerwerk vond ik ook prima. Het debuut van doutzen was ook niets op aan te merken, mag best meer van komen.
Dat vond ik juist het grappige ervan, die scene sloeg gewoon nergens op en was eigenlijk ook wel belachelijk ("mannen als jullie het niet erg vinden doe ik effen mijn ogen dicht" en daarna begint hij zogenaamde flashback onzin eruit te kramen), maar ik vond het wel iets hebben
Wat me nog het beste beviel aan deze film was dat het niet zo'n typische cliché Nederlandse verfilming was. Normaal zit er best vaak grof taalgebruik in een Nederlandse film en ook veel nutteloos bloot, maar dat was bij deze film allemaal zeer beperkt. Ook gaat het bij de meeste Nederlandse films totaal nergens om maar dit vond ik juist een interessante Nederlandse geschiedenisles. Het is ook pas ergens in 1930 een ijsbreker gelukt om de Noordelijke route te bevaren. Ook de verschijnsel van het vroege licht op Nova Zembla is pas 15 jaar geleden verklaard.
tal1b
lol scherp, het moet je maar opvallen
akira124
Ondergewaardeerd
lol scherp, het moet je maar opvallen
Stephan
Als je een wat lange sluitertijd gebruikt is het eigenlijk heel spooky wat er allemaal te zien is:

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'