• 9.375.065 stemmen

Met onder meer: Robert de Hoog, Derek de Lint en Victor Reinier

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 24 november 2011

Plot Nova Zembla

Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

Gerrit de Veer

Petrus Plancius

Willem Barentsz

Catharina Plancius

Jacob van Heemskerck

Stoere poster!

avatar van Quentin

Quentin

Ben je nu serieus? Wat een lelijk ding.

wimnoot

Wat! Een enorme boot die zich door een massa ijs worstelt! Dat is best wel stoer. Wat vind jij er lelijk aan dan?

avatar van Wouter

Raar dat het 3D meer opvalt dan de titel.

Ik ben een beetje bang voor het "Liefde.....Bevriest Nooit" Dit legt de nadruk erg op Doutzen, terwijl het Nova Zembla-verhaal in principe alleen door mannen bevolkt werd. Er zal dus wel een love story bij verzonnen zijn. Zou dat veel groter zijn dan aan het begin en het einde?

De term heldenepos bevalt me dan weer juist wel.

Wouter schreef:

Raar dat het 3D meer opvalt dan de titel.

Vind dat lelijk. Jammer van die poster!

rose

Doutzen Kroes! Mooie vrouw. Ben benieuwd!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Ach, poster is nog maar een teaserposter. Tegen de eigenlijke release zal er wel een mooiere poster verschijnen.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Quentin schreef:

Ben je nu serieus? Wat een lelijk ding.

Erg vervelende poster, idd.

Jawaddedadde schreef:

Laten we er vanuit gaan.

avatar van Quido

Quido

Dat lijkt me nogal logisch.

avatar van Wouter

Mij lijkt het logisch dat er een lelijkere poster komt. Iets met hoofden van de acteurs.

Vind dit wel een goed beeld; met een andere opmaak en lettertypen zou ik het zelfs een mooie poster vinden.

avatar van Quentin

Quentin

Jij loopt warm voor die sepia tinten?

rose

Ik ook. Haal die 3d weg en je hebt een prima poster!

hugohei

Het gebruikelijke kritische geknor en gemompel...

Dat geeft me een heel tevreden gevoel !

Er is een poster update geweest; dezelfde poster, maar nu met mooiere kleurstelling.

avatar van Halcyon

Halcyon

Wouter schreef:

Vind ik spijtig. Ben langs de andere kant wel blij dat er een verfilming van dit fantastische reisverhaal komt. Ik vraag me alleen af waarom het in 3D moet...

avatar van jipt

jipt

Doutzen Kroes? (mooie vrouw, daar niet van). Wordt dit de Nederlandse Titanic? Haha

Als dat zou kunnen !

avatar van Timmy757

Timmy757

Hmm, alleen al Doutzen Kroes is natuurlijk een bioscoop bezoek waard . Maar ook van het verhaal kan je natuurlijk een super film maken, hopen dat Reinout dat ook gaat doen. Maar waarom toch dat 3D, vind dat weinig toegevoegde waarde hebben...

wimnoot

Ik denk dat ze graag de eerste Nederlandse 3D film willen maken, en dat het meer bezoekers opleverd.

avatar van jipt

jipt

Timmy757 schreef:

Maar waarom toch dat 3D, vind dat weinig toegevoegde waarde hebben...

Avatar niet in de bios gezien? Maar je hebt gelijk, denk inderdaad niet dat Oerlemans iets bijzonders gaat brengen met het 3D in deze film.

avatar van RuudC

RuudC

Hoeveel minuten gaat Doutzen Kroes krijgen eigenlijk? Een reis naar de oost was een pure mannen aangelegenheid. Mag ze Willem Barentzs uitzwaaien?

In elk geval ben ik wel heel benieuwd naar de film.

avatar van LaMotta

LaMotta

Ze breit natuurlijk warme truien voor de hele bemanning.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik ben super benieuwd!

hugohei

De draaiperiode zit er bijna op. Nog een paar dagen in Brugge [Amsterdam anno 1597].

Morgen een drukke dag : de terugkomst van de sterk vermagerde manschappen...

Doutzen doet het heel goed. No kidding !

Wow!

Dat ziet er echt verschrikkelijk goed uit! Kan gewoon met iedere grote hollywoodproductie mee. Die prachtige luchtshots van het strand en de zee, die Oerlemans gaat heel ver komen. De nieuwe Paul Verhoeven!

avatar van Halcyon

Halcyon

Ziet er mooi uit. Film is trouwens gedraaid in IJsland en Groenland. Kan moeilijk anders, want ik denk dat het tegenwoordig lastiger is om Nova Zembla aan te doen dan vijf eeuwen geleden.

avatar van Stephan

Stephan

Ik zag 'm vandaag in 3D... Maar ik kijk scheel, dus had ik er weinig aan

Wel een verdomd goede teaser!

avatar van Macmanus

Macmanus

Ziet er netjes uit. Die Oerlemans is een slim mannetje neemt zo direct nog een oscar voor beste buitenlandse film mee naar huis ook. Dat allemaal door de VOC mentaliteit en Hollywood te copy pasten.

avatar van Reinbo

Ik vond het er juist nogal statisch uitzien. Twee van die LotR/ Titanic shots, maar verder stond de camera stil. Kreeg er nu ook niet bepaald een gevoel van spanning van. Erg tam allemaal. Die vallende ijsbeer zag er niet uit.

Verder is IJsland erg mooi, ben er net geweest, maar een mooie locatie maakt nog geen goede film.