Nova Zembla (2011)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 24 november 2011
Bekijk via Videoland
Plot Nova Zembla
Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.
Gerrit de Veer
Pieter Vos
Chirurgijn
Claes
Wat!
Een enorme boot die zich door een massa ijs worstelt! Dat is best wel stoer. Wat vind jij er lelijk aan dan?
Raar dat het 3D meer opvalt dan de titel.
Ik ben een beetje bang voor het "Liefde.....Bevriest Nooit" Dit legt de nadruk erg op Doutzen, terwijl het Nova Zembla-verhaal in principe alleen door mannen bevolkt werd. Er zal dus wel een love story bij verzonnen zijn. Zou dat veel groter zijn dan aan het begin en het einde?
De term heldenepos bevalt me dan weer juist wel.
rose
Raar dat het 3D meer opvalt dan de titel.
Jawaddedadde
Ach, poster is nog maar een teaserposter. Tegen de eigenlijke release zal er wel een mooiere poster verschijnen.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ben je nu serieus? Wat een lelijk ding.
Erg vervelende poster, idd.
Laten we er vanuit gaan.
Mij lijkt het logisch dat er een lelijkere poster komt. Iets met hoofden van de acteurs.
Vind dit wel een goed beeld; met een andere opmaak en lettertypen zou ik het zelfs een mooie poster vinden.
rose
Ik ook. Haal die 3d weg en je hebt een prima poster!
hugohei
Het gebruikelijke kritische geknor en gemompel...
Dat geeft me een heel tevreden gevoel !
Er is een poster update geweest; dezelfde poster, maar nu met mooiere kleurstelling.
Halcyon
jipt
Doutzen Kroes? (mooie vrouw, daar niet van). Wordt dit de Nederlandse Titanic? Haha
Timmy757
Hmm, alleen al Doutzen Kroes is natuurlijk een bioscoop bezoek waard
. Maar ook van het verhaal kan je natuurlijk een super film maken, hopen dat Reinout dat ook gaat doen. Maar waarom toch dat 3D, vind dat weinig toegevoegde waarde hebben...
wimnoot
Ik denk dat ze graag de eerste Nederlandse 3D film willen maken, en dat het meer bezoekers opleverd.
jipt
Maar waarom toch dat 3D, vind dat weinig toegevoegde waarde hebben...
RuudC
Hoeveel minuten gaat Doutzen Kroes krijgen eigenlijk? Een reis naar de oost was een pure mannen aangelegenheid. Mag ze Willem Barentzs uitzwaaien?
In elk geval ben ik wel heel benieuwd naar de film.
hugohei
De draaiperiode zit er bijna op. Nog een paar dagen in Brugge [Amsterdam anno 1597].
Morgen een drukke dag : de terugkomst van de sterk vermagerde manschappen...
Doutzen doet het heel goed. No kidding !
Wow!
Dat ziet er echt verschrikkelijk goed uit! Kan gewoon met iedere grote hollywoodproductie mee. Die prachtige luchtshots van het strand en de zee, die Oerlemans gaat heel ver komen. De nieuwe Paul Verhoeven!
Halcyon
Ziet er mooi uit. Film is trouwens gedraaid in IJsland en Groenland. Kan moeilijk anders, want ik denk dat het tegenwoordig lastiger is om Nova Zembla aan te doen dan vijf eeuwen geleden.
Stephan
Ik zag 'm vandaag in 3D... Maar ik kijk scheel, dus had ik er weinig aan
Wel een verdomd goede teaser!
Macmanus
Ziet er netjes uit. Die Oerlemans is een slim mannetje neemt zo direct nog een oscar voor beste buitenlandse film mee naar huis ook. Dat allemaal door de VOC mentaliteit en Hollywood te copy pasten.
Ik vond het er juist nogal statisch uitzien. Twee van die LotR/ Titanic shots, maar verder stond de camera stil. Kreeg er nu ook niet bepaald een gevoel van spanning van. Erg tam allemaal. Die vallende ijsbeer zag er niet uit.
Verder is IJsland erg mooi, ben er net geweest, maar een mooie locatie maakt nog geen goede film.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Earth
Documentaire, 2007