Genre: Thriller / Mystery
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Daglicht
"Some family secrets cannot bear the daylight"
De succesvolle advocate Iris (Angela Schijf) ontdekt dat haar moeder (Monique van de Ven) een groot geheim met zich meedraagt. Iris blijkt een oudere halfbroer te hebben waarvan het bestaan noodgedwongen is verzwegen. De autistische Ray (Fedja van Huêt) blijkt in een tbs-kliniek te verblijven, omdat hij veroordeeld is voor een gruwelijke moord. Iris trekt zich het lot van haar halfbroer aan en in haar zoektocht naar de waarheid wordt ze geconfronteerd met zaken die haar leven voorgoed zullen veranderen.
Iris Boelens
Peter Benschop
Sam Dijksman
Lode

Movsin
Onverkwikkelijke historie met voldoende verrassende wendingen om het spannend te houden, al keek ik achteraf toch wel met wat ongeloof naar het verhaal op.
Het acteren vond ik goed en die autisme-aanvallen vormden indrukmakende scenes.
Aanvankelijk verliepen de overgangen en in het ineenvloeien van opeenvolgende scenes wat stroef, maar in zijn geheel toch wel een behoorlijk goede film.

Kahlo
Mooie, spannende, verrassende maar ook ontroerende film. Toppertje wat mij betreft.

gi4nt
Een film met ups en downs, maar ijzersterk verhaal en wendingen. Van Huet zet een toprol neer. Door sommige (overbodige) scènes en acteerprestaties is het soms even heen kijken. Verhaal wordt op een boeiende manier verteld waardoor je steeds verder wil kijken. Gelukkig viel het einde alles behalve tegen!

Fransman
- 2032 stemmen
Een lekkere psychologische thriller van eigen bodem. Een goed verhaal waarin de spanning gestaag oploopt en de puzzelstukjes heel langzaam in elkaar passen, culminerend in een toch wel enigszins verrassende ontknoping. Uitstekend geregisseerd door Diederik van Rooijen en prima acteerwerk, zeker van de kant van Fedja van Huêt.
Beter kan ik het niet verwoorden. Dit is een nagelbijter. Zij het de zoveelste Nederlandse film met een beroerde geluidsband, zodat ik weer allerlei trucs moest uithalen om alles te verstaan cq te bergrijpen. Maar de film is het dubbel en dwars waard.

comely
Na 10 minuten moest ik de film met ondertiteling kijken. Zal vast niet aan mij liggen ?

frans123
Jajjajajajaja Moviemeters BBarbie, Comely en Fransman....ik ben er net aan begonnen op Netflix, lijkt me inderdaad een goede film, MAAR ik versta er geen moer van....!!!!Denk dat ik hem uitzet. Wat is dat toch vaak een ramp met Nederlandse films. Bij deze film gaat het ook echt om de tekst, het is geen simpel verhaal....Ja, en als je het niet kan verstaan...begrijpen dus , houdt alles op. O ja...er is nog 1 mogelijkheid, via mijn speakers van 150 watt....(kunnen de buren ook de film volgen)
Opgelost....met ondertiteling....
Uitstekende film, verrassend, boeiend dikke 7

wavanbuuren
Onbegrijpelijk dat er niet wat kritischer naar deze film gekeken wordt (zo lijkt het althans). Knullig script en dialogen. Rare keuzes en vooral erg onnozel uitgewerkt.
Eigenlijk in zijn geheel een compleet onlogische film. Qua plot sowieso al vroeg te voorspellen natuurlijk. Verder is het blijkbaar logischer om je (klein)kind te vermoorden dan gewoon te vertellen dat ze niet bij haar moeder maar bij haar oma is opgegroeid. Je zit dan ook zo na de film te denken waarom die oude advocaat in die rolstoel zo zwaar in paniek raakte. Geen idee. Of (en het meest frapante) uberhaupt dat er aan de ene kant een baby verdwijnt bij de zoon (en er voor veroordeelt wordt) en aan de andere kant een baby opduikt bij zijn moeder (die naar ik aanneem niet zwanger was)... en dat blijkbaar niemand dat vreemd vindt.

Maar het is niet alleen het plot. Het wordt hoog tijd dat er eens een film komt die autisten wat meer variëteit gaat bieden en niet alleen maar laat kleuren, puzzels laat oplossen en gekke ticks geeft. Fedja van Huet doet het best aardig, maar ze hadden het personage Ray om de te beginnen al niet zo extreem willekeurig laten fluctueren in zijn reacties. Het ene moment praat ie heel gewoon terug, 10 seconde later, zonder dat er iets significants gebeurt komen er weer Rainman-kreten uit.
De film is op de een of andere manier nog vrij aardig te kijken maar eigenlijk wordt ie hoe langer hoe onnozeler.
Ik was me al aan het voorbereiden op een kritisch stukje toen ik de inmiddels wat oudere post van Montorsi tegen kwam. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
Na 20 minuten was ik al uit het plot en de rest van de wendingen wordt vooral gebruikt om het rammelende script te verhullen.
Erg jammer, want de sfeer die de film uitademt en het acteerwerk zijn dik in orde, waardoor de film in al zijn tekortkomingen prima wegkijkt.
Zoveelste gemiste kans *1/2

rebelkush
Ik houd niet echt van Nederlandse films maar toen ik zag dat Angela Schijf en Fedja van Huet in dit film speelden twijfelde ik geen moment.
Ik heb echt genoten van dit film, de sfeer, acteurs, verhaal en het verrassende einde was best wel een shocker maar niet zoals de meeste hollywood films onwerkelijk.
Fedja van Huet had van mij een oscar mogen ontvangen voor zijn prestaties en top dat Angela Schijf een keer niet ontvoerd wordt

Timvabe
Goede thriller en zeker voor eentje van Nederlandse makelij.
Grappig dat ik voor het eerst door een uitleg in de film een inschatting kon maken van wat autisme nou eigenlijk is.

baspls
Er wordt alleen geen goed beeld van geschetst in deze film zoals in alle films waar autisten in voor komen.

Timvabe
Ongetwijfeld niet.
Is een speelfilm dus is vast een gesimplificeerde versie maar ik denk dat het volstaat voor mij.

Ziegler
Slap verhaal, waar ook niet zo heel heel veel van klopt. Wie geeft er opdracht om de advocaat te vermoorden? En vervolgens de hoofdrolspeelster? En wat was haar motief? Wraak op haar man die elk jaar op vakantie gaat met een minnares? Was haar wraak niet veel zoeter geweest als ze had gelekt dat haar man een prostituée had gewurgd?

Rafasol
Mocht het verhaal nergens rammelen, dan zou ik zeker een 4 geven. Sfeer zit goed ook, op zich zat ik in het verhaal en keek het lekker weg. Maar er zijn een paar zaken die anders en logischer hadden gekund. Werk dat beter uit en je hebt een toppertje van eigen bodem.

Rafasol
Dit kon ik nog hebben, zij wil namelijk dat haar zoon de enige erfgenaam blijft (en niet vader autist + nieuwbakken dochter), het is namelijk haar familiefortuin.. Ook dat die oude advocaat begint te flippen, kan ik nog ergens een plaats geven, traumatiserende zaak (onder druk gezet) en dementerend, dan is elke impuls genoeg. Ik heb het eerder moeilijk met: man wordt veroordeeld voor moord op vrouw en kind, plots duikt dan kind op bij zijn (niet-zwangere) moeder, die haar opvoedt en er worden geen vragen gesteld, enzovoort. Ook kwam alles altijd mooi uit voor haar, en de moord op die handlanger in het water ging lekker makkelijk zeg.
Meer mee te doen, tenzij ik dingen over het hoofd zie, maar op zich zat de rest wel goed.

Malibu Stacy
Fijne film. Ik was niet bekend met deze film, totdat ik m tegenkwam op Netflix. Zeker de moeite waard.... alleen in het echte leven schelen Angela Schijf en Fedja van Huet maar 6 jaar ?

frans123
Ja ja ja eens ...het verhaal rammelt...er klopt nogal veel niet...toch een goede film.Had ik anders ook 4* gegeven

umbra
Wat een hoog gemiddelde voor deze zeer matige "thriller" van Nederlandse makelij...Vond hem echt zeer spanningsloos. Ook niet al te boeiende karakters, al kon die Ray er nog mee door qua rol. Voor de rest pover en saaie pot.

MindlessAssassin
Een film met ups & downs. Het begin was vrij spanningsloos en kwam dus vrij traag op gang, maar het laatste gedeelte was toch wel spannend en intrigerend. Vooral Fedja van Huêt als ‘Ray Boelens’, zet hier een puike prestatie neer. De rest was prima, maar niet bijzonder.

Puffy81
Aan de ene kant denk je....Fedja in deze rol? Ik weet het niet. Aan de andere kant heeft ie sympathie met z'n rol.
Ook Angela is prima in haar rol.
Monique van de Ven in 1 van haar slechtste rollen. Wat een dweil van een acteerrol.
Film is spannend maar ook erg kalm.
*** sterren

Antonev
Bescheiden drama-thriller van eigen bodem.
Het piekt nergens, maar de sfeer is goed en het verhaal boeit voldoende om bijna 2 uur de aandacht er bij te houden. De plot twist is aardig bedacht, maar je ziet het toch wel al een tijdje aankomen.
Het camerawerk is zeer degelijk en ook de acteurs tikken een goed niveau aan. Kwalitatief gezien een prima productie.

Loft
Mystery / Thriller, 2008