Nova Zembla (2011)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 24 november 2011
Bekijk via Videoland
Plot Nova Zembla
Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.
Gerrit de Veer
Pieter Vos
Chirurgijn
Claes
wimnoot
Volgens mij is die ijsbeer dood en wordt naar binnen gesmeten, wat zag er niet uit dan volgens jou? En we zien iemand over een rand van een afgrond hangen, en iemand anders vallen, en Doutzen Kroes! Dat is toch niet tam? En welk stuk was dan statisch? Er zit toch genoeg beweging in?
Alle shots waarin geacteerd werd. En na LotR en Avatar ligt de lat vrij hoog qua dynamisch camerawerk. Kreeg gewoon een flink retro gevoel hiervan, en waar het over gaat? Geen idee. Krijg geen greintje gevoel van drama mee. Mis het gevoel van bijtende kou, uitgemergelde mensen, honger, scheurbuik, dood en verderf. Het land zou de vijand moeten zijn, dat komt er niet uit naar voren.
Vergelijk 'm eens hiermee: YouTube - Valhalla Rising Trailer Dat is sfeer, spanning, avontuur, dood en verderf. De modder druipt er van af. Elk beeld beklijft 10 keer meer als in de trailer van NZ.
En aan zo'n klif hangen.... Dat bracht Peter Jackson in Bad Taste toch beter in beeld. Maat Doutzen was mooi, dat wel.
Geen slechte teaser nee, visueel erg aardig. Ik blijf alleen de Nederlandse taal niks vind in films, maar dat is persoonlijk en niet iets om deze film natuurlijk op af te rekenen.
Dat komt omdat je in de Nederlandse taal veel meer nuances herkent. Was het in het noors of grieks geweest had je geen idee gehad of het soaptaal of het werk van een groot acteur was.
Alhoewel bij mij ook een beetje het gevoel van de voorlezende goed articulerende theateracteur bekroop. Volgens mij waren die zeelui rauw volk en zouden ze toch met meer accent moeten spreken.
wimnoot
Een trailer is wat anders dan een teaser, plus concentreerd Valhalla's Rising zich puur op de actie/ het geweld, heel ander genre als je het mij vraagt. Deze teaser geeft even een kort idee van wat de film gaat brengen en daar ben ik best over te spreken. Ik weet zeker dat de trailer helemaal super is!
Ik zie het dan wel, vind dit nogal nietszeggend. Richt zich waarschijnlijk ook te veel op de Harry Potter jeugd vrees ik.
Krijgen we wel minimaal Doutzen in bikini daar op Nova Zembla?

Waar haal je dat nou weer vandaan? Harry Potter jeugd!
Hij moet z'n knaken toch terug verdienen. Dit wordt gewoon een spannende familiefilm (max 12 jr en ouder), geen gewelddadig drama.
Dat vrees ik ook ja. Beetje a la National Treasure, maar zonder de humor.
Naomi Watts
Beetje jammer dat je dan zo'n personality als Decleir tegenover zo'n nonpersonality als Kroes neerzet
Ik had verwacht dat jij als liefhebber van mooie vrouwen die nauwelijks kunnen acteren wel wat in Doutzen zou zien
Veel mooier dan Doutzen ken ik ze niet, komt daarnaast in interviews ook nog eens erg ok over. Wat vind je niet mooi aan haar? Dat ze geen porno doet?
dutchtuga
Teaser ziet er niet uit. Mooie locaties, erg saai in beeld gebracht. Ik mis vuiligheid en het gevoel dat die film zich ook daadwerkelijk in die tijd afspeelt. Krijg hier teveel een gekostumeerd bal gevoel bij. Misschien dat de trailer hier nog wat in verandert.
Naomi Watts
Lol. Genoeg die ik buiten die contreien zeer mooi vindt. Typisch haute couture model, fotogeniek maar voor de rest een totale gebrek aan uitstraling, gezichtsuitdrukkingen en presence. Het is geen lelijke doos, alleen jammer dat er niets in die doos zit. (dit klinkt eigenlijk wel erg fout, vooral door je reactie wat betreft porno maar zo niet bedoeld iig)
Vind dat ze in interviews juist altijd vrij zinnig en normaal overkomt. Nu kun je dat ook uitleggen als saai/leeg, maar Ik vind dat juist wel leuk.
Ze zat een tijdje terug bij De wereld draait door, daar was ze best sympathiek. Maar verder ken ik haar niet goed, ik volg het modellenwereldje niet.
RuudC
Wanneer het een gewelddadige drama zou worden, blijft er niks geloofwaardigs over. Het originele verhaal is nou eenmaal dat de poging om Oost-Indië mislukte. Drama: ja, in vele opzichten zelfs. gewelddadig: behalve een afgeschoten ijsbeer, nee.
Ik doel op geweld in bredere zin, natuurgeweld zo je wil. Wat ik schreef, ik voel de kou niet. Maar we zullen zien, dit is pas de teaser.
Quentin
Nogal slappe teaser, en wederom beelden waar nog wel wat kleurcorrectie overheen mag.
raymon
Alleen de beelden gezien van de trailer en ben erg benieuwd! wat ik zag, zag er goed uit!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Erg goed, zelfs! Diep onder de indruk. En wat gun ik het Juda Goslinga ontzettend!
Deze kan best wel eens heel goed worden, 7 miljoen heeft het gekost dus er is zat ingestoken.
Wie is Juda Goslinga?
Donkerwoud
Trailer is wel okay, maar het neemt niet het idee weg dat Oerlemans veel ambitieuzer is dan zijn budget toelaat.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Earth
Documentaire, 2007