• 9.374.678 stemmen

Met onder meer: Robert de Hoog, Derek de Lint en Victor Reinier

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 24 november 2011

Plot Nova Zembla

Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

Gerrit de Veer

Petrus Plancius

Willem Barentsz

Catharina Plancius

Jacob van Heemskerck

wimnoot

Volgens mij is die ijsbeer dood en wordt naar binnen gesmeten, wat zag er niet uit dan volgens jou? En we zien iemand over een rand van een afgrond hangen, en iemand anders vallen, en Doutzen Kroes! Dat is toch niet tam? En welk stuk was dan statisch? Er zit toch genoeg beweging in?

avatar van Reinbo

Alle shots waarin geacteerd werd. En na LotR en Avatar ligt de lat vrij hoog qua dynamisch camerawerk. Kreeg gewoon een flink retro gevoel hiervan, en waar het over gaat? Geen idee. Krijg geen greintje gevoel van drama mee. Mis het gevoel van bijtende kou, uitgemergelde mensen, honger, scheurbuik, dood en verderf. Het land zou de vijand moeten zijn, dat komt er niet uit naar voren.

Vergelijk 'm eens hiermee: YouTube - ‪Valhalla Rising Trailer‬‏ Dat is sfeer, spanning, avontuur, dood en verderf. De modder druipt er van af. Elk beeld beklijft 10 keer meer als in de trailer van NZ.

En aan zo'n klif hangen.... Dat bracht Peter Jackson in Bad Taste toch beter in beeld. Maat Doutzen was mooi, dat wel.

avatar van The Oceanic Six

Geen slechte teaser nee, visueel erg aardig. Ik blijf alleen de Nederlandse taal niks vind in films, maar dat is persoonlijk en niet iets om deze film natuurlijk op af te rekenen.

avatar van Reinbo

Dat komt omdat je in de Nederlandse taal veel meer nuances herkent. Was het in het noors of grieks geweest had je geen idee gehad of het soaptaal of het werk van een groot acteur was.

Alhoewel bij mij ook een beetje het gevoel van de voorlezende goed articulerende theateracteur bekroop. Volgens mij waren die zeelui rauw volk en zouden ze toch met meer accent moeten spreken.

wimnoot

Een trailer is wat anders dan een teaser, plus concentreerd Valhalla's Rising zich puur op de actie/ het geweld, heel ander genre als je het mij vraagt. Deze teaser geeft even een kort idee van wat de film gaat brengen en daar ben ik best over te spreken. Ik weet zeker dat de trailer helemaal super is!

avatar van Reinbo

Ik zie het dan wel, vind dit nogal nietszeggend. Richt zich waarschijnlijk ook te veel op de Harry Potter jeugd vrees ik.

wimnoot

Waar haal je dat nou weer vandaan? Harry Potter jeugd!

avatar van The Oceanic Six

Krijgen we wel minimaal Doutzen in bikini daar op Nova Zembla?

wimnoot schreef:

Waar haal je dat nou weer vandaan? Harry Potter jeugd!

Hij moet z'n knaken toch terug verdienen. Dit wordt gewoon een spannende familiefilm (max 12 jr en ouder), geen gewelddadig drama.

avatar van The Oceanic Six

Dat vrees ik ook ja. Beetje a la National Treasure, maar zonder de humor.

Naomi Watts

Beetje jammer dat je dan zo'n personality als Decleir tegenover zo'n nonpersonality als Kroes neerzet .

avatar van The Oceanic Six

Ik had verwacht dat jij als liefhebber van mooie vrouwen die nauwelijks kunnen acteren wel wat in Doutzen zou zien

Naomi Watts

Je zegt het zelf al, liefhebber van mooie vrouwen .

avatar van Reinbo

Veel mooier dan Doutzen ken ik ze niet, komt daarnaast in interviews ook nog eens erg ok over. Wat vind je niet mooi aan haar? Dat ze geen porno doet?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Teaser ziet er niet uit. Mooie locaties, erg saai in beeld gebracht. Ik mis vuiligheid en het gevoel dat die film zich ook daadwerkelijk in die tijd afspeelt. Krijg hier teveel een gekostumeerd bal gevoel bij. Misschien dat de trailer hier nog wat in verandert.

Reinbo schreef:

Lol. Genoeg die ik buiten die contreien zeer mooi vindt. Typisch haute couture model, fotogeniek maar voor de rest een totale gebrek aan uitstraling, gezichtsuitdrukkingen en presence. Het is geen lelijke doos, alleen jammer dat er niets in die doos zit. (dit klinkt eigenlijk wel erg fout, vooral door je reactie wat betreft porno maar zo niet bedoeld iig)

avatar van Reinbo

Vind dat ze in interviews juist altijd vrij zinnig en normaal overkomt. Nu kun je dat ook uitleggen als saai/leeg, maar Ik vind dat juist wel leuk.

avatar van The Oceanic Six

Ze zat een tijdje terug bij De wereld draait door, daar was ze best sympathiek. Maar verder ken ik haar niet goed, ik volg het modellenwereldje niet.

avatar van RuudC

RuudC

Reinbo schreef:

Wanneer het een gewelddadige drama zou worden, blijft er niks geloofwaardigs over. Het originele verhaal is nou eenmaal dat de poging om Oost-Indië mislukte. Drama: ja, in vele opzichten zelfs. gewelddadig: behalve een afgeschoten ijsbeer, nee.

avatar van Reinbo

Ik doel op geweld in bredere zin, natuurgeweld zo je wil. Wat ik schreef, ik voel de kou niet. Maar we zullen zien, dit is pas de teaser.

avatar van Quentin

Quentin

Nogal slappe teaser, en wederom beelden waar nog wel wat kleurcorrectie overheen mag.

avatar van raymon

raymon

Alleen de beelden gezien van de trailer en ben erg benieuwd! wat ik zag, zag er goed uit!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Erg goed, zelfs! Diep onder de indruk. En wat gun ik het Juda Goslinga ontzettend!

avatar van 606

Deze kan best wel eens heel goed worden, 7 miljoen heeft het gekost dus er is zat ingestoken.

BlueJudaskiss schreef:

Wie is Juda Goslinga?

wimnoot

Die woont bij ons in de straat geloof ik......

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Trailer is wel okay, maar het neemt niet het idee weg dat Oerlemans veel ambitieuzer is dan zijn budget toelaat.

avatar van schram101

schram101

Ziet er best aardig uit dit. Ben benieuwd.

Na de teaser is nu de trailer uitgekomen!

Trailer (YouTube)