• 9.373.254 stemmen

Met onder meer: Robert de Hoog, Derek de Lint en Victor Reinier

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 24 november 2011

Plot Nova Zembla

Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

Gerrit de Veer

avatar van ace leader

ace leader

Bij Reinout Oerlemans:

wimnoot schreef:

Ik lees net dat hij een nieuwe film gaat maken die Nova Zembla heet. Een historische film, en ik moet zeggen dat ik wel te porren ben voor zo'n film.

Nova Zembla

"Deze Eyeworks-productie, in 3D, is gebaseerd op de historische beroemde zeereis onder leiding van Willem Barentsz die via de noordelijke route naar Indië voer op zoek naar fortuin. De bemanning moest onder erbarmelijke omstandigheden overwinteren op Nova Zembla."

Interessant!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Go Reinout!

avatar van Quido

Quido

Hopelijk mag Lennert weer achter de camera, die twee pasten uitstekend bij elkaar bij KEVBDD.

Vind 6 miljoen overigens nog niet eens zoveel als het daadwerkelijk zo groots moet worden.

avatar van Quido

Quido

Lennert gaat hem draaien, mooi

hugohei

En Hugo Heinen schrijft het scenario... ook mooi.

avatar van Wouter

Schrijft? Moet nog gebeuren?

En is dat van die Belg weggegooid?

Welke Belg ?

Er is geen scenario van een Belg, dat ik weet.

Verder alles goed !

narva77 (crew films)

Leuk, veel ijs en water en permafrost in 3D! Ben benieuwd!

hugohei schreef:

Welke Belg ?

Er is geen scenario van een Belg, dat ik weet.

Dat is opmerkelijk. Eyeworks bood andere regisseurs een scenario van een Belg aan.

Onzin.

Welke andere regisseurs ? Welke Belg ? Harry Kümel misschien ?

Misverstandje.

avatar van Wouter

Geen onzin. Heb het in mijn handen gehad, Hugo. Had nog nooit van de man gehoord en er werd me verteld dat het om een Belg ging.

hugohei

Nova Zembla is een project van Reinout Oerlemans. Het is nooit aan andere regisseurs aangeboden, en zeker niet in de vorm van een scenario. Van een onbekende Belg of van wie ook.

avatar van Wouter

Ik weet toch echt dat het wat anders ligt.

hugohei

Vertel. Noem namen en rugnummers.

Anders heeft niemand wat aan de mededeling.

avatar van Wouter

Nogmaals, ik weet de naam van de schrijver niet meer. Maar het is aan mij aangeboden. Door Eyeworks, ja. Minder dan een jaar geleden. En het was toch echt een scenario.

Hier heeft nog steeds niemand wat aan. Ik vroeg me gewoon af wat er met dat scenario gebeurd is.

wimnoot

Ik vind het wel spannend eigenlijk! Een Nederlandse regisseur heeft een scenario in handen gekregen van een Belgische scenarioschrijver van Eyeworks, en nu Reinout Oerlemans de baan als regisseur heeft gekregen wordt het geschreven door Hugo Heinen, gemeld door gebruiker hugohei, die of een groot fan is van de man, of de man zelf!

We wachten af!

wimnoot schreef:

...wordt het geschreven door Hugo Heinen, gemeld door gebruiker hugohei, die of een groot fan is van de man, of de man zelf!

Jôh, je meent het. Dat wist jij nog niet?

wimnoot

Nee, ik weet het nog steeds niet. En van jou bijdehante gedoe wordt ik ook niet veel wijzer.

Is inderdaad Hugo Heinen, door mij helaas zeer gemist als veelvuldig gebruiker van deze site. .

wimnoot schreef:

Ik dacht dat dat toch wel algemeen bekend was hoor. En het was niet mijn bedoeling om bijdehand te doen...

Dan is het goed!

hugohei

Deze week : informatie over de cast & crew en nog zo wat [ik heb het over NOVA ZEMBLA]

Verrassingen !

Leuk! Ben benieuwd!

Ha, je bent me net voor.

Dan als toevoeging nog even deze foto:

(afbeelding)

hugohei

Een zoen van Doutzen... vaak moet je het als schrijver met minder doen...

avatar van gotti

Reuze benieuwd. Is het script al helemaal af?

hugohei schreef:

Een zoen van Doutzen... vaak moet je het als schrijver met minder doen...

Ik hoop dat je ook een paar mooie blootscenes geschreven hebt voor Doutzen!

hugohei

Gotti : het script is al verschillende malen afgeweest. Maar tot de eerste draaidag zijn er dingetjes die anders moeten, of kunnen.

Gelukkig maar.

Voor Doutzen kon ik de belangrijkste scènes schrijven toen ik wist dat ze "in beeld" was... Dat scheelt, en dat werkte perfect.

Ze is erg mooi, maar ook heel grappig.