• 9.374.701 stemmen

Met onder meer: Robert de Hoog, Derek de Lint en Victor Reinier

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 24 november 2011

Plot Nova Zembla

Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

Gerrit de Veer

Petrus Plancius

Willem Barentsz

Catharina Plancius

Jacob van Heemskerck

avatar van schram101

schram101

Kan best eens wat worden. Niet echt typisch Nederlands in ieder geval.

avatar van Bxian32

Bxian32

Ik zie er net wat beelden van, wordt er niet echt warm van. De acteurs die ik wat hoorde zeggen klonken alsof ze wat van een briefje aan het oplezen waren. Benieuwd was Doutzen ervan heeft gebakken. Meestal geen goede keuze, "acterende" modellen....

avatar van Bxian32

Bxian32

Halcyon schreef:

Ziet er mooi uit. Film is trouwens gedraaid in IJsland en Groenland. Kan moeilijk anders, want ik denk dat het tegenwoordig lastiger is om Nova Zembla aan te doen dan vijf eeuwen geleden.

En in de Crommenije natuurlijk

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Prima cast in ieder geval! Vooral van Robert de Hoog verwacht ik veel! Echt zo'n jongen om in de gaten te houden.

avatar van Reinbo

Doet me echt helemaal niets. Degelijke middelmatigheid. Ik ga liever deze nog eens kijken...

YouTube - Master and Commander Official Trailer HQ

avatar van MDMovie

MDMovie

Bxian32 schreef:

Helemaal mee eens.

Toen ik de eerste zinnen hoorde dacht ik al van ooh hier gaan we weer zo verschrikkelijk slecht we zien nog net niet het script dat ze aan het oplezen zijn.

avatar van Willemweetniet

Willemweetniet

Cast en regisseur om van te huilen. Trailer zag er over the top en bloederig uit. Ben sceptisch.

avatar van raymon

raymon

Willemweetniet schreef:

Gelukkig ben je de enige die dat is bij elke productie afkomstig uit NL....:p

avatar van Willemweetniet

Willemweetniet

raymon schreef:

Gelukkig ben je de enige die dat is bij elke productie afkomstig uit NL....:p

Oow nee hoor. Ik ben bijvoorbeeld best benieuwd naar de Bende van Oss (prima cast) en 170 HZ (interessant en origineel onderwerp)

Helaas denkt Oerlemans na het tenenkrommende 'komt een vrouw bij de dokter' dat hij kan regisseren en vraagt hij een model dat al in reclamespotjes faalt als actrice voor een rol alleen vanwege haar koppie (en dat terwijl we zoveel mooie en goede actrices hebben) en moet flut-acteur Victor Reinier weer zijn zinnetjes oplezen (acteren kun je het niet noemen wat die vent doet)

Nee dit project trekt me niet, en dan ook nog eens 3D, ook zo'n stom nieuw dingetje dat meestal niets toevoegt.

avatar van raymon

raymon

netjes!

avatar van Montorsi

Montorsi

Op zich wel een filmwaardig verhaal, en de locaties kunnen er best naar zijn om iets leuks op te leveren, maar dit zal ongetwijfeld visuele saaiheid en een belachelijk overdreven soundtrack opleveren.

A.s. zaterdag gratis bij AD: de dvd The Making of Nova Zembla.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat een nietszeggende en oninteressante poster. Straalt pure degelijkheid uit.

avatar van Reinbo

Krijg er nu niet bepaald het gevoel van ontberingen bij......

Zoals wel bij deze: Kjærlighetens Kjøtere (1995)

Nee, afgaand op de poster wordt dit een soort Goede Tijden, Slechte Tijden op Nova Zembla, Soapies zien er veel te gephotoshoped uit. Nova Zembla als een soort nieuwe Glossy

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Die mannen zien er ook niet zo plastiek en opgemaakt uit als die de Hoog en Kroes op deze poster. Het ziet er echt niet uit.. Maarja ik verwacht ook helemaal niets van een film die dik wil cashen op een trendy gadget en in handen is van Reinout Oerlemans.

avatar van IcU

IcU

kappeuter schreef:

A.s. zaterdag gratis bij AD: de dvd The Making of Nova Zembla.

Gezien. Toch een bijzonder project. Ziet er fantastisch uit en heb hierdoor toch wel erg veel zin in de film gekregen. Spectaculaire productie dat aanvoelt als Hollywood project. Ik ben erg onder de indruk.

Heeft die promotie bij het ad goed zijn werk gedaan.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Trailer ziet er wel strak uit.

avatar van schram101

schram101

Cijfer lijkt me onzin?

Ik heb de voorbarige stem verwijderd.

De worsteling tussen Reinout Oerlemans en de ijsbeer - film - VK - volkskrant.nl

De speelduur van Nova Zembla is nu ook bekend; 108 minuten.

avatar van koksan

koksan

Lijkt me echt heel leuk

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

En daarom stem je alvast.

Nogmaals voorbarige stem verwijderd.

avatar van K.C.

K.C.

Halcyon schreef:

Inderdaad, ik zie de crew al lopen in pakken tegen kernstraling. De Russen hebben in de tijd van de koude oorlog namelijk nogal wat kernproeven uitgevoerd op Nova Zembla.

Volgens de geschiedenisboeken was Gerrit de Veer trouwens gewoon de Scheepstimmerman.

Eerste (?) recensie:

Nova Zembla – recensie | MovieSense - Online filmmagazine

Een pornografische Doutzen Kroes, echte ijsberen en sterk acteerwerk in een intiem drama van grootse proporties.

avatar van Quido

Quido

Pornografisch? Omdat ze mooi is? Gaat weer nergens over.

Vreemde woordkeus inderdaad.

avatar van Prudh

Prudh

Omdat haar borsten steeds close up en 3D in beeld gebracht zijn denk ik, zeer strak bij elkaar gehouden en omhoog geduwd door haar jurk.

avatar van Quido

Quido

Ooit klassieke drama's uit andere landen gezien? (even los van 3D) En maakt zoiets het direct pornografisch? (per definitie juist niet lijkt me)

Vind het gemakkelijk en bijna neigen naar een recensent die er bij voorbaat al vanuit ging dat ze toch niks anders zou kunnen dan mooi zijn.