• 9.376.759 stemmen

Met onder meer: Robert Englund, Ken Kirzinger en Monica Keena

Releasedatum: 2 oktober 2003

Plot Freddy vs. Jason

"Evil will battle evil."

Freddy Krueger wil uit de hel ontsnappen en besluit Jason Voorhees te gebruiken door deze naar het plaatsje Springwood te sturen en wat moorden te laten plegen. De bewoners van Springwood beginnen door deze moorden steeds banger te worden en met deze angst ziet Freddy kans schoon om terug te keren. Maar Jason, die zich nu realiseert dat Freddy hem heeft gebruikt, is woedend en een strijd tussen de twee moordenaars onderling begint...

avatar van Hobbes

Hobbes

Ik vraag me af wat nou eigenlijk de bedoeling was van de scriptschrijvers. Er wordt toch overduidelijk dat er een grote lading plotholes inzitten? Lijntjes worden zomaar afgekapt of weggelaten, karakters doen dingen die echt helemaal nérgens op slaan en zeggen dingen die ze helemaal niet weten. Here are the kids who wouldn't stop dreaming...hoe weet je dat?

De enige die doet wat ie moet doen is Jason (in principe het beste karakter uit de film) want Freddy is nu helemaal een clown geworden.

Gelukkig ging hier de 'ik-zing-rnb-dus-ik-kan-ook-acteren' muts geweldig de pijp uit. Heerlijk was dat. Die Kelly Rowland acteerde echt té slecht voor woorden gewoon.

Wat ik me trouwens afvraag: Deze film zit vol MTV-acties (stoere kids, grapjes) en de overdreven domheid van de karakters (twee mensen zijn compleet afgeslacht...feestje!) zat er eind jaren 70, begin jaren 80 niet in de slashers. Toen werd er nog gepoogd om een overtuigende spanning en reactie op te bouwen. Waarom nu eens niet, terwijl er nú juist de budgetten voor zijn en de mogelijkheid voor de special effects.

Raar.

Eigenlijk zitten er in de film zóveel slechte scenes dat ie niets meer verdiend dan 0,5..voor de paar goede scenes met Jason wil ik wel een 0,5 erbij doen.

avatar van John Doe

John Doe

Volgens mij zijn zeer veel fans teleurgesteld zoals ik dat ben. Ik ben maar gaan lachen om een aantal be-lachelijke scenes die de film bevat. Daar is de film wel geschikt voor, sowieso redelijk komisch met Freddy, 1.5*.

avatar van reveal

reveal

Het is een trend dan zangers/zangeressen aan een filmcariere willen beginnen. Er zijn er echter maar weinige die dat op een overtuigende wijze doen. Dit was een mooi voorbeeld hoe het niet moet. De acteerprestaties waren barslecht. Niet alleen die van Kelly maar de rest was al even waardeloos. De rest van de actricesses waren trouwens volgens mij geselecteerd op meest recente borstvergroting ipv van op acteerprestaties. Zelden zo strakke boezems gezien.

Hoe dan ook een dikke teleurstelling. 1*

avatar van Derkje

Derkje

Wel aardige crossover met de twee meest beruchte film-killers. Heb de film destijds gedownload van Kazaa, en was redelijk enthousiast, alhoewel het gevoel wat ik vroeger had bij de FRIDAY films, niet meer naar boven kwam. Ik hoop dat de dvd wat leuke extra's zal hebben, by the way, weet iemand wanneer de koop dvd uitkomt? Door het sentiment dat ik nog steeds ervaar bij het kijken naar Jason (ik kijk nog vaak naar A NEW BEGINNING) geef ik deze film toch maar een 3.

avatar van ThaNick

ThaNick

Hobbes schreef:

Here are the kids who wouldn't stop dreaming...hoe weet je dat?

Daar dacht ik eerlijk gezegd ook over na, ik dacht omdat die Will in dezelfde inrichting had gezeten, maar dat kan niet, omdat hij er pas achter komt dat die Hypnocil je dromen tegenhoudt, NADAT hij ontsnapt is!

Maar inderdaad, hij is niet veel aan, de leukste scene vond ik wel met dat meisje zonder ogen, en dat liedje .. "1,2 He's Coming for you.. 3,4 You better lock your door "

avatar van regina

regina

goede film ik hoop dat er zo nog komen

avatar van sjob

sjob

om even terug te komen op pag. 6 dat pinhead wel cool blijft, ja pinhead blijft cool alleen jammer dat vanaf deel 3 de hellraiser films zo keihard zuigen dat t geen reet uitmaakt of pinhead wel of niet cool is.

avatar van regina

regina

freddy is en blijft goed hij mag er nog een paar maken van mij een 3.5*

• 2035 berichten

Als deze maar niet zo slecht is als jason x. Dan wil ik me er nog wel aan wagen.

avatar van Marco1234

Marco1234

Dat wordt dus Dinsdag rennen naar de videotheek.

Het is namelijk lang geleden dat ik freddy heb gezien en aan de verhalen te horen op sommige site's is hij beter dan ooit . Maar laat ik mijn andere held jason niet vergeten terug uit de hel en volgens sommige net zo goed als in de eerste paar films (de eerste friday the 13th is mijn favo horror film heel wat beter als die tiener horror crap van mtv). Wat mij betreft *****sterren voor deze prestatie.

avatar van Quido

Quido

Dus je hebt hem nog niet gezien?

avatar van Marco1234

Marco1234

Ik heb ook alleen maar sterren gegeven voor de prestatie omdat ik vindt dat het knap is dat je zo veel jaar na dato nog kunt aankomen met zo iets en overal lovende critiek krijgt.

Of de film echt goed is dat zie ik Dinsdag wel.

avatar van starbright boy

De bedoeling is dat je pas op films stemt als je ze gezien hebt Marco....

avatar van hans vd togt

hans vd togt

ja hoe kan je anders stemmen geven als je hem niet gezien hebt, waar geef je dan * voor?.....:?

avatar van Treht

Treht

ik vind het ook een prestatie dat Titanic zoveel bezoekers trekt, maar dan geef ik hem toch ook geen 5*? Als je begrijpt wat ik bedoel..

avatar van reveal

reveal

Ik raad echt aan om hem eerst te kijken en pas dan de lovende kritieken voor waar aan te nemen. De acteerprestaties zijn ronduit rampzalig. Als ze dan toch geld willen uitgeven aan actrices, (want ik denk niet dat die zangeres van Destiny's child de film voor niks gedaan heeft) kunnen ze beter een echte actrice aannemen en niet weer een zangeresje dat de stap naar het witte doek ook eens wil proberen te zetten. Ik net als vele van jullie ook respect voor de eerste freddy films maar deze vond ik persoonlijk schandalig slecht.

Marco1234 schreef:

Of de film echt goed is dat zie ik Dinsdag wel.

hahaha sorry ik doe het even in mn broek van het lachen....kzal uitleggen waarom; je geeft de stomste films 5* om de meest onzinnige redenen, en als er geen reden is dan bedenk je er 1.

sorry dat ik misschien wat lullig over kom maar 9/10 recensies kraakten de film tot op de bodem af, van alle kanten is hij slecht, tis meer een komedie dan horror.....het is echter wel "als je daar voor open bent" leuk vermaak....ik heb hem gezien en vond de film bar en bar slecht, maar kut vond ik hem niet, kheb er wel om gelachen (en dat zegt genoeg)

alleen bladen als veronice magazine geven deze film een goede recensie (en een beetje iemand weet dat die bladen tja...een beetje twijfelachtig zijn qua kennis) en zelfs die bladen geven deze film geen 5*.

ik gaf de film 3* eigenlijk is de film het niet waard maar ik heb het toch gegeven omdat ik me wel geamuseerd heb (maar ik geef toe dat het geen geslaagde film is)

avatar van Quido

Quido

Het komt er eigenlijk op neer dat je je stem weg moet halen, marco.

davidov

nouja hij mag hem ook laten staan, maar erg geloofwaardig maakt het je niet, ik kan genoeg andere namen opnoemen die fan van iets zijn en alle films van die reeks of acteur de hemel in prijzen met belachelijke 5en....en die mensen neem ik ook niet serieus en dat lijkt mij vrij vervelend; niet serieus genomen worden....maarja thats just me i guess.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

hoe is de film eigenlijk, heb hem ook nog niet gezien hahahaha:-)

avatar van Wouter

Enkel voor hardcore fans, die niet al te veel eisen stellen.

• 2035 berichten

het hele verhaal er om heen is slecht.

maar het einde was toch best wel leuk.

avatar van zombie

zombie

Doffe ellende....zoveel geld en zo weinig fantasie....'t Had best nog wel wat kunnen worden, maar als je zelfs een plasje bloed met de computer moet creëren...*zucht*....:n

avatar van sash!

sash!

zwakke film had veel meer van verwacht geef mij maar michael vs jason zou veel beter zijn

avatar van Hobbes

Hobbes

juist door de grappen van freddy blijft er verdomd weinig van de sfeer over. Sterker nog: op Jason na is er compleet geen sfeer aanwezig.

Jason en Michael die niet tegen, maar mét elkaar aan 't moorden slaan zou een ongelofelijk sfeervol gorefest kunnen opleveren (mits door een fatsoenlijke regiseur gedaan uiteraard). Als er iets is wat deze film niet nodig had dan is 't wel leven in de brouwerij.

Ik vraag me af wat er van zou worden als (ik noem maar wat) Alex Proyas deze film gemaakt zou hebben (of een Jason Vs. Michael).

Nu nog een filmmaatschappij die er niet heilig van overtuigd is dat een horrorfilm een lange TMF clip moet zijn (want ondanks dat ik de cd's van Ill Nino grijsdraai past 't totaal niet in de film).

Hobbes schreef:

heerlijke muziek om je agressie op uit te leven, of niet hobbes?

what comes around - i am loco - rip out your eyes - liar. ik noem maar een paar

davidov

ben het best wel met hobbes eens, ik vind zowel freddy als het idee van jason wel geinig maar de nadruk ligt wel heel erg op freddy deze film....

titel had net zo goed kunnen zijn:

FREDDY! (vs jason)

(je kan de titel op 2 manieren zien hehe)

avatar van Idol

Idol

ik dacht dat t best een slechte film was

omdat niet echt veel mensen positief erover waren

maar ik vond t een goeie film

3.5 ster is ie zeker waard

avatar van Gabriel

Gabriel

pssst kelly, je kunt niet acteren..

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Idol schreef:

ik dacht dat t best een slechte film was

omdat niet echt veel mensen positief erover waren

maar ik vond t een goeie film

3.5 ster is ie zeker waard

ik ook weet ook niet wat ze ermee bedoelen het verhaal is ook goed.