• 9.383.750 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Michael Fassbender en Rose Byrne

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans, Frans en Russisch

Releasedatum: 2 juni 2011

Plot X: First Class

"Witness the moment that will change our world."

'X-Men: First Class' vertelt over de epische beginselen van de X-Men sage, en onthult de geheime geschiedenis van wereldwijde gebeurtenissen. Voordat mutanten zichzelf voor de wereld bekend maakten en voordat Charles Xavier (James McAvoy) en Erik Lensherr ( Michael Fassbender) de namen Professor X en Magneto aannamen, waren ze twee jonge mannen die hun krachten nog voor het eerst moesten ontdekken. Ze waren toen nog geen aartsvijanden, sterker nog, ze waren beste vrienden die samen met andere mutanten (sommige bekend, sommige nieuw) de aanstaande armageddon probeerden te stoppen. Ergens in dat proces ontstaat er een kloof tussen beide mannen, waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen Magneto's broederschap en de X-Men begon.

Charles Xavier (24 Years) / Professor X

Alex Summers / Havok

avatar van TheShadowking

TheShadowking

Cleanshot schreef:

Grappig dat sommige mensen dat op valt, het feit dat shadowking daar op let... is zowel scherpzinnig als typisch. Dat kaderen van personages in hokjes dat moet wel voortkomen uit een angst of ervaring met racisme.

Ik ben niet degene die het op is gevallen zoals je kan zien quote ik gewoon iemand anders

avatar van Phoenix

Phoenix

Het is duidelijk dat Singer weer wat invloed had, maar uiteindelijk weegt dit toch net niet op tegen de eerste delen. Dat komt vooral door het feit dat ze hebben gekozen voor side-mutants die toch echt in de verste verte niet in de buurt komen bij die uit X1 en 2. Alleen Azazel was wel okay, maar de rest leek er echt met de haren bijgesleept. Eigenlijk was er ook helemaal geen plaats voor ze.

Want X-Men: First Class drijft helemaal op McAvoy en Fassbinder, waarbij uiteraard vooral die laatste erg goed is. Bacon is helaas ronduit belachelijk als villain. Leek echt helemaal nergens op, behalve dat ik het wel aardig in de Koude Oorlog verworven vond. Wel leuk vond ik dat ze het hele evolutie-ding weer iets meer onder de aandacht brachten door Lessner's verleden en Prof. X zijn studie. In plaats van de nadruk te leggen op de sociale gevolgen van 'anders zijn dan normaal', is het hier meer 'de volgende stap in de evolutie' zijn. De parallel met Homo Sapiens Sapiens en zijn voorganger vond ik gaaf.

Het is ook vooral daardoor dat Magneto en Xavier genoeg diepgang krijgen, dat hun vriendschap wordt verklaard en dat de verdere gevolgen logisch overkomen. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de actie achterblijft. De balans tussen actie en drama zoals we die uit X1 en 2 kennen, komt hier niet helemaal uit de verf. Ik vraag me af of het komt omdat Vaughn zich heeft laten kortwieken door de studio's. Verder dan een "fuck you" van Wolverine komt het niet, en laat dat nu juist één van de leukste scènes zijn.

Wel een verbetering ten opzichte van Origins: Wolverine gelukkig. 3,5*

avatar van Euro551

Euro551

Vond de vorige wolverine vele malen beter!

Actie erg nep

avatar van gauke

gauke

Een mix van James Bond en een engel des doods, deze spectaculaire jacht op nazimisdadigers. Dit spannende, frisse, dynamische, intensieve, heftige en woeste verhaal, met zestigerjaren gevoelens, zwarte humor, actie en speciale effecten, is meer een spionagefilm/politieke thriller dan een sf-prent. De acteurs leveren vakwerk en de verwijzing naar historische gebeurtenissen geven de film ambitie en extra dimensie.

avatar van erik1677

erik1677

hmmmmmm begin kwam maar matig op gang vond ik, en zaten wel een paar l;euke momenten in.

Maar gaandeweg werd de film beter, en spannender.

Maar is toch niet de topper geworden wat ik had verwacht.

Vind wolverine nog steeds de beste x-men film.

Moet wel toegeven dat ik eric/magneto the man van de film vind.

avatar van Vinco

Vinco

Wat een verschrikkelijke tegenvaller, deze film past in mijn mening totaal niet in de xmen serie.

Verhaal tjah,flinterdun en totaal niet boeiend,special effects slecht uitgewerkt.

Ook veel teveel b-acteurs die de film zeker geen goed doen met de acteer prestaties.

Al DeNiro

Verhaal is juist heel goed en boeiend: nazi's, cuba-crisis en mutants.

Zo heb je WOII, Koude Oorlog en evolutie in één film.

Actie en special-effects waren ook erg cool en verbluffend.

En sinds wanneer zijn Fassbender, McAvoy en Kevin Bacon B-acteurs?

avatar van Machoclown

Machoclown

Wauw, net gezien en erg onder de indruk.

Acteer prestaties zijn top, veel bekende gezichten.

Special effects TOP NOTCH!

Verhaal was erg goed.

Voor mij bijna een perfecte film. 4,5 ster!

Al DeNiro schreef:

En sinds wanneer zijn Fassbender, McAvoy en Kevin Bacon B-acteurs?

Wie? Ik ken enkel Bacon en dat is absoluut een B acteur.

avatar van wimnoot

wimnoot

Dat zegt meer over jou denk ik.....

Al DeNiro

''B-acteur'' die te zien was in A-films zoals JFK, Sleepers, A Few Good Men, Mystic River, Hollow Man, Death Sentence, Stir Of Echoes en óók een ster heeft op Hollywood Walk of Fame.

Fassbender zou je moeten kennen uit Centurion, Inglourious Bastards en Eden Lake.

En McAvoy van Wanted en Last King Of Scotland.

avatar van Reinbo

Dat zijn toch allemaal b films (Hollow Man, Death Sentence, Stir Of Echoes) of films waarin hij een B(ij) rol in speelde. Hoort gewoon niet bij de A-list van acteurs als Cruise, Pacino, DeNiro, Travolta, Nicholson, Streep, Julie Roberts, etc. Mensen die hun naam boven de titel van de film hebben staan.

avatar van eltorro

eltorro

Reinbo schreef:

Het is maar net wat je zelf onder b acteurs vind vallen en of je die b koppelt aan slecht acteerwerk. Vinco vat de b op als iets negatiefs, terwijl jij het volgens mij meer koppelt aan bekendheid.

avatar van Stephan

Stephan

Wat is er toch met je aan de hand lately Reinbo. Bacon géén A-acteur?

Zijn rollen in JFK en bijvoorbeeld Mystic River en Frost Nixon zijn geweldig.

B rollen? Sure. En zolang hij miljoenen kan verdienen per rol kun je echt niet meer van B-list spreken.

avatar van some_solucti

some_solucti

Hmmm, vind Bacon geen A-acteur, maar Travolta hoort toch zeker ook niet in dat lijstje? Die beste man heeft wel eens een aardig rolletje, maar die vent is wel aardig laag gezakt in de laatste 20 jaar.

Stephan schreef:

Wat is er toch met je aan de hand lately Reinbo. Bacon géén A-acteur?

Zijn rollen in JFK en bijvoorbeeld Mystic River en Frost Nixon zijn geweldig.

Ach, ik zie Bacon als een goed acteur, maar een echte A-List acteur heeft zijn naam meestal boven de titel van de film staan. Het is vooral hoe je het definieert. A-list acteurs zijn wat mij betreft acteurs die een go aan een filmproject kunnen geven. Met B acteur wil ik overigens niets zeggen over zijn kwaliteiten. Ik vind het een prima acteur, maar nooit echt memorabel, altijd gedegen, dat wel. Komt misschien ook omdat ik geen enkele van zijn films echt goed vind.

some_solucti schreef:

Laatste 20 jaar...

Face Off, Pulp Fiction, Thin Red Line, Swordfish, Get Shorty... Ja zie het echt niet meer goed komen met 'm wat een crap. En dan betalen ze 'm ook nog eens meer dan 10 miljoen voor een paar van die rollen.

avatar van wimnoot

wimnoot

Reinbo schreef:

Ik geloof dat er iemand in de jaren 80 is blijven hangen......

Thin Red Line,

En hoelang speelt hij daarin, twee minuutjes?

Laatste 20 jaar...

Zit geen film van jonger dan 10 jaar tussen. Dus gezakt de laatste 10 i.p.v. 20 jaar klopt in ieder geval wel.

avatar van Reinbo

Dat wel, maar dat stond er niet. Bovendien is hij de laatste 10 jaar gewoon zijn zakken aan het vullen. vermoed dat hij nog steeds per film het 5-voudige krijgt van Bacon.

Spetie schreef:

En hoelang speelt hij daarin, twee minuutjes?

En Bacon?

wimnoot schreef:

Ik geloof dat er iemand in de jaren 80 is blijven hangen......

Als er iemand uit de jaren 80 komt is het Kevin (Footlose) Bacon wel......

avatar van rep_robert

Reinbo schreef:

Met je A-list heb je gelijk. Maar wanneer iemand geen 25 miljoen, maar 5 miljoen per rol beurt kan je echt niet van een b-acteur spreken hoor. ZIt duidelijk nog een categorie tussen.

En Bacon?

Oh maar ik beweer ook niet dat Bacon topcategorie is. Hij schommelt een beetje tussen A en B in, zoals rep_robert ook al zegt. Beetje vergelijkbaar met Travolta, al had die net een paar betere films ertussen die jij opnoemt.

En Travolta is de laatste 10 jaar niet veel, maar voor Pulp Fiction was het ook vrij weinig. De films die jij opnoemt is net zijn hoogtijperiode en die duurde eigenlijk maar 7 jaar.

Ik vind ze beide overigens niet slecht, al ben ik met je eens Dat Travolta op papier net wat meer als een grote naam klinkt dan Bacon.

Al DeNiro

Voor mij is een B-acteur iemand die in een B-film hoort of speelt.

Steven Seagal, Van Damme, Wesley Snipes, Tom Sizemore, Val Kilmer, Stephen Dorff zijn de laatste jaren echte B-acteurs geworden. Af en toe wel een uitzondering zoals Machete (Seagal) en Brooklyn Finest (Snipes), maar daar blijft het ook bij.

Dat kan ik van Kevin Bacon niet zeggen, omdat die man nog steeds in bekende bioscoop films speelt zoals First Class + Crazy Stupid Love en paar jaar terug nog Frost/Nixon.

Maar ja, het is maar hoe je het bekijkt. Je kunt A ook zien als de absolute top en B als alles wat daarna komt zoals Reinbo dat aangeeft.

avatar van Zinema

Coole cameo.

Een lekkere aflevering in de inmiddels wat ingedutte reeks, die na een sterk begin met mindere delen op de proppen kwam. Deze prequel voelt misschien qua superhelden soms wat knullig aan, de actie is puik en Fassbender en Bacon zetten goede schurken neer. De eerste wat beter dan de laatste die er lustig op los schmiert, maar evengoed plezier brengt. Jackman mag even wraak nemen op zijn mislukte film middels een coole cameo, maar het overdreven serieuze oorlogseinde verliest zichzelf vooral in bombastisch geneuzel, dat ook nog eens te lang op zich laat wachten.

Goed.

Al DeNiro schreef:

Voor mij is een B-acteur iemand die in een B-film hoort of speelt.

De films die je noemt vind ik nu niet bepaald bekend. Ken enkel Frost/Nixon. Maar ben ook niet zo van de romatische komedies.die andere die je noemt zijn ook b acteurs, maar stuk voor stuk bekender en (meestal) beter betaald dan Bacon.

avatar van Macmanus

Macmanus

Sizemore en Dorff bekender dan Bacon? En Kilmer, Snipes, van Damme en Seagal bekender anno nu? Meh. Dat komt dan toch vooral door randzaken dan om hun films. Bacon acteerde overigens wel subliem in The Woodsman, zullen vele a-list acteurs nooit hebben gedurfd zo een rol te spelen. Dus alleen daarom verdient hij al meer lof dan je hem nu geeft.

avatar van Reinbo

Vooruit Stephen Dorff ken ik niet eens, dus die is inderdaad nog veel minder. Vind ook zeker niet dat Bacon in het lijstje Seagal, Van Damme en Snipes thuishoort, is veel meer een acteur, daar waar die andere vooral steeds weer een afgeleide van eenzelfde personage neer zetten. Dus nogmaals, ik vind 'm absoluut goed, dus in die zin ben ik wellicht wat te streng geweest. Hij zweeft ergens tussen de A en de B in zullen we dan maar stellen.