• 9.377.861 stemmen

Met onder meer: James McAvoy, Michael Fassbender en Rose Byrne

Gesproken taal: Duits, Engels, Spaans, Frans en Russisch

Releasedatum: 2 juni 2011

Plot X: First Class

"Witness the moment that will change our world."

'X-Men: First Class' vertelt over de epische beginselen van de X-Men sage, en onthult de geheime geschiedenis van wereldwijde gebeurtenissen. Voordat mutanten zichzelf voor de wereld bekend maakten en voordat Charles Xavier (James McAvoy) en Erik Lensherr ( Michael Fassbender) de namen Professor X en Magneto aannamen, waren ze twee jonge mannen die hun krachten nog voor het eerst moesten ontdekken. Ze waren toen nog geen aartsvijanden, sterker nog, ze waren beste vrienden die samen met andere mutanten (sommige bekend, sommige nieuw) de aanstaande armageddon probeerden te stoppen. Ergens in dat proces ontstaat er een kloof tussen beide mannen, waardoor de eeuwigdurende oorlog tussen Magneto's broederschap en de X-Men begon.

Charles Xavier (24 Years) / Professor X

Man in Black Suit

Alex Summers / Havok

avatar van zorro

zorro

heb me prima vermaakt met deze film

avatar van teaser

teaser

Voorspelbaar maar beter dan Transformers 3 (vorige film die ik gezien heb). Er zit een verhaal in maar je ziet het van verre aankomen... (als je de eerste 3 gezien hebt / bekend bent met de x-men)

Het loopt veel beter dan TF3, M. Bay maakt schijtfilms

avatar van Minotaures

Minotaures

teaser schreef:

maar beter dan Transformers 3

Waarom link je ze met elkaar? Vanwege de effecten..?

avatar van etherman

etherman

Goede film maar wel een beetje overgewaardeerd.Wel beter dan de andere delen.

Prima vermaakt maar begin een beetje serieuzer te worden met films

avatar van gillie24

gillie24

Alleraardigste film. De film zit mooi in elkaar en het verhaal wist mij, in tegenstelling tot de vorige delen, wel te boeien. De special effects zijn meer dan oke, het tempo blijft er goed in en de acteurs zijn prima. Zeer vermakelijk.

avatar van mlku

mlku

goede film. Klein minpuntje is wel dat je weet hoe het gaat aflopen als je de vorige films hebt gezien. Maarja zo moet de film eenmaal lopen.

die scene met wolverine was wel hard.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een sterke X-Men Film, die de beginselen vertelt van de mutanten. Als je de eerdere films hebt gezien, kun je wel een beetje voorspellen hoe het verhaal gaat verlopen. Maar laat dit de pret niet drukken, Want qua verhaal heeft deze film misschien wel de meeste diepgang van alle X-Men Films. Zo krijgen we wat meer background over o.a Xavier en Magneto. Ook de special effects zijn dik in orde, en de goed gedoseerde actie is zeer vermakelijk. De cast is in mijn ogen zorgvuldig gekozen, en vooral Bacon als Shaw heeft mij zeer overtuigd. Op deze door regisseur Vaughn ingeslagen weg, mogen ze wat mij betreft wel verder gaan. 4 Sterren.

avatar van JustMike

JustMike

ziet er leuk uit, bioscoopritje eerdaags!

avatar van Emiledj

Emiledj

Goede en spannende film waarbij de effecten van de mutants erg gaaf zijn. Mooi om de twee vijanden in den beginne zien opgroeien en volgens mij sluiten hierna de overige delen mooi aan. Ik heb in ieder geval geen rare missertjes kunnen vinden.

Kortom: leuke aanvulling op de 3 delen die ik al had...

Leuk om ook heel even een glimp van Wolverine te krijgen met een tekst die voor hem is weggelegd

avatar van Hellboy!

Hellboy!

Wat een tegenvaller. Alle X-men films, hiervoor waren goed en spannend, dit is een beetje een B film.

avatar van gillette

gillette

Beste X-men en Beast is Beast!!

avatar van jufnicky

jufnicky

ja erg goede en leuke film! Bleef geboeid!

En zeker in de bios komen alle effecten nog beter uit!

avatar van jollyjoker

jollyjoker

Snap niet dat iemand het een B-film kan noemen. je kunt geen fan zijn van de serie of andere delen beter vinden maar het is zeker geen B-film. Zelf heb ik met veel plezier gekeken. De hele time-setting was goed en het stikte van de goede actie. Precies zoals verwacht en gehoopt.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Hellboy! schreef:

Ben het hiermee wel eens, de effecten zijn vaak echt waardeloos in beeld geanimeerd. Beast ziet eruit of hij een carnavals costuum aan heeft. En de vleugeltje van angel zien er ook zeer over de top uit.

Daarnaast is het verhaal wel oke, maar slecht uitgewerkt.

Leuk om hem een keertje te kijken, maar erg overgewaardeerd. Andere delen waren beter!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

jollyjoker schreef:

Dit is ook absoluut geen B film, deze film heeft klasse (kan je al zien na het zien van de trailer).

Deze film is geweldig en heeft veel elementen (muziek, verhaal en effects) die mijn cijfer alleen maar verhogen! Van de muziek ben ik helemaal weg, die luister ik elke dag!

avatar van schumacher

schumacher

Heel goeie film.

avatar van mock turtle

mock turtle

geweldige actie en effecten en een verrassend goed verhaal. kleine minpuntjes, en daarom net geen 5*; een heel enkele keer waren de effecten net iets te nep en computerachtig, en op het laatst werd er wel een beetje te veel doorgezeurd over dat de mensheid hun zichzelf niet zou laten zijn.

verder: 100% pure entertainment!

avatar van happie

happie

Zeer geslaagde film over het begin van de X-men. Leuk hoe ze alles op hun plaats laten vallen, bijvoorbeeld: De verandering van Beast en het meningsverschil tussen magneto/prof X. Bacon was zeer goed als badguy en ook de scenes met Azazel waren top.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Prima film hoor, alleen ik heb er altijd een beetje een hekel aan dat er eerst 3 gewone x-men films xijn gemaakt, daarna een spin-of en vervolgens een prequel. Maar al met al mocht dat de pret niet drukken en vond ik het een geslaagde film. Leuk verhaal en goede effecten. Dit is echt geen b-film hoor zoals er een paar proberen te beweren, en een over the top angel??? Kom op zeg, de 4 voorgangers waren ook flink over the top en dat is ook de bedoeling, of denk je dat dit waargebeurd is ofzo? Prima film, ik heb me uitstekend vermaakt. 3.5 sterren doe ik de film niks tekort mee.

avatar van reentje1975

reentje1975

Minotaures schreef:

Waarom link je ze met elkaar? Vanwege de effecten..?

Dat vraag ik mij ook af? Wat is de overeenkomst??

avatar van Leno

Leno

Aardige X-men met een goede cast en een redelijk verhaal, met name de relatie die wordt gelegd met de Cubacrisis is aardig bedacht. Toch is de X-men wel een beetje uitgemolken onderhand. Bovendien is Bacon als schurk vermakelijk maar had wel wat meer diepgang mogen hebben. Er is nu weinig feeling met de slechterik, juist iets wat de originele films sterk maakte.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Erik Lehnsherr: Excuse me, I'm Erik Lehnsherr.
Professor Charles Xavier: Charles Xavier.
Logan: Go fuck yourself.

zelfs in deze film weet wolverine een geweldige quote te zetten
ik vond het leuk gedaan

ik vond het een goeie film
zeker zo goed als de orginele x-men
ik wil best meer delen zien

avatar van jna blauw

jna blauw

matige film die overigens veel te lang duurt, een schande voor de vorige delen die juist wel heel goed waren!

avatar van JustOneDude

JustOneDude

Meer delen graag!

avatar van james_cameron

Onderhoudende, zeer vlotte prequel die vooral leuk is wanneer je de andere delen van de saga goed kent. McAvoy is prima als de jonge energieke Xavier; Fassbender wat onwennig als de introverte en gekwelde Lensherr. Zijn voortdurende wisselende accent is ook wat curieus en riekt naar haastwerk in de postproductie. Meer elementen tonen sporen van haastwerk; bepaalde aktiescenes ogen wat onafgemaakt en hier en daar missen sommige special effects wat detail. Verder valt er gelukkig veel te genieten- het verhaal is leuk, de schurk (Bacon) heerlijk fout en de retro sfeer gepast James Bond-achtig. Jammer alleen dat de chemie tussen McAvoy en Fassbender niet helemaal uit de verf komt en dat er net als in X-Men:The Last Stand te veel personages zijn die er wat bekaaid afkomen.

avatar van wimnoot

wimnoot

james_cameron schreef:

Dat heb ik altijd met Fassbender, hij is natuurlijk half Noord-Iers half Duits, en is opgegroeid in Kerry in de Republic of Ireland, dat is een aardige mengelmoes, en dat hoor je soms. Ik denk niet dat het iets met haast te maken heeft. Luister maar eens naar zijn accent in Fishtank.

Kevin Bacon vond ik niet overtuigend met zijn Duits, (zijn Russisch kan ik niet beoordelen, want dat spreek ik niet )

avatar van Waku

Waku

[quote]etherman schreef:

Goede film maar wel een beetje overgewaardeerd.Wel beter dan de andere delen.

Ben het hier volledig mee eens.

En de special effects waren zo nu en dan best wel vermakelijk.

avatar van JohnnyRehab

JohnnyRehab

Vermakelijke film. Jammer dat je al weet wie welke kant gaat kiezen, maar je weet nu ook waarom. Sterke rol van Bacon en Fassbender. Het Duits van bacon vond ik daarentegen een beetje een aanfluiting.

avatar van Nicholas

Nicholas

reentje1975 schreef:

Dat vraag ik mij ook af? Wat is de overeenkomst??

Ik heb die vergelijking ook laatst gemaakt, maar dat spitste zich toe op het financiële gedeelte.

X-Men: FC vond ik namelijk een goede film. Transformers 3 een waardeloze. En dan vind ik het wrang dat juist die tweede zo veel meer geld binnen harkt.

Maar goed, dat zal veel te maken hebben met marketing.

avatar van Mohawk

Mohawk

Als groot liefhebber van de comicsreeks bekijk ik elke X-Men film met enige terughoudendheid. De plot in zo'n film komt altijd wel redelijk overeen met het getekende verhaal.

Maar deze film viel mij op veel fronten tegen. Om te beginnen met de eerste leden van de X-Men: alleen Beast hoort daarin thuis. De overige karakters zijn veel later bedacht of hebben zelfs nooit deel uitgemaakt van de X-Men.

Ach, het kijkt misschien lekker weg als je gewoon een superheldenfilm wilt zien.