• 9.377.371 stemmen

Transformers: Dark of the Moon (2011)

Actie / Sciencefiction | 154 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley en Patrick Dempsey

Releasedatum: 29 juni 2011

Plot Transformers: Dark of the Moon

"The invasion we always feared. An enemy we never expected."

Nadat Sam Witwicky is afgestudeerd, lukt het hem niet om werk te vinden en dat zet de relatie met zijn vriendin Carly onder druk. Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in 1961 een gestrand ruimteschip heeft aangetroffen afkomstig van de planeet Cybertron, waar de moedige Autobots een bittere strijd voerden tegen de boosaardige Decepticons. Wanneer Optimus Prime, de leider van de Autobots, hoort van het ruimteschip op de maan, plant hij een missie om de waardevolle Zuilen aan boord veilig te stellen. Sam ontdekt echter dat de Decepticons hem voor zijn geweest en met de Zuilen een ruimtebrug maken die een heel leger naar de aarde brengt. Kunnen Sam en de Autobots voorkomen dat de Decepticons de mensen tot hun slaven maken?

avatar van Maxmus

Maxmus

jezus hé, wat kunnen sommige mensen ongelooflijk zeiken over een film,

je word er gewoon depri van om sommige commentaar te lezen,

slechte soundtrack.... hoe verzin je het.

en al dat gezeur over die actie die michal bay erin gestopt heeft,

Wat denk je waarom ze het een Actie film noemen? daar hoort toch actie in ofnie? daarvoor ga je toch ook naar de film?

en wtf gaan sommigen zeuren dat rosie erin word gezet als lust object of wat dan ook?

silvergun :

Vrouwelijk schoon wordt als hol lustobject gepresenteerd -- zie bijv. de suggestieve editing tijdens de scene waarin een exotische auto wordt beschreven terwijl de camera Huntington-Whiteley van boven naar beneden afgaat, of de jumpcuts tussen haar en een qua silhouet verdacht overeenkomend hondje.

Ooooh wat erg.... ben jij homo ofzo?

er mag toch ook wel wat 'vrouwelijk schoon' in de film?

is dat nou zo erg?

wat een gezeur, dat jullie zo een film kunnen kijken,

hebben jullie soms een kladboek bij je in de bios over wat de minpunten en wat de plus punten zijn?

een tip ga eens normaal naar de film kijken en genieten van de actie en de rest.

Zeer serieus te nemen wanneer jij eerst transformers een 0,5 of 1 geeft en daarna een 5 en in je top 10 stopt :S.

Luister maat, dit is een site waar iedereen zijn mening kan geven en dat moet je resepecteren.

Als zij het niet goed vinden mogen ze dat melden, en iedereen beleeft deze film anders.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Die leeuwpaard, kom niet meer bij hier.

avatar van The Oceanic Six

Heeft Michael Bay soms in Nederland wat mensen ingehuurd om zijn films de hemel in te prijzen?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik denk het wel, hij had nog wat budget over omdat ie wat scenes herbruikt heeft.

avatar van skipy05

skipy05

Vandaag gezien in 3D. Het 3D vond ik geen meerwaarde aan de film. Film is zeer goed wat ik op voorhand verwachte. Zeer vette actie, Bijna constante actie. Verhaal is goed. Acteurs zijn goed. Rosie Huntington-Whiteley speelde wel goed, alleen miste ik toch Megan Fox ze had nog wel een meerwaarde kunnen geven aan de film. Muziek vond ik ook heel goed.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Ziet er op het eerste zicht weer heel indrukwekkend uit. Geen verhaal (MAG ook niet), geen Megan Fox (maar helaas vervangen) en langdradige maar spectaculaire actie als ik hier de recensies lees. Nu nog iemand vinden die met me mee wilt om dit spektakel in de Bios te kunnen aanschouwen.

avatar van Re73

Re73

Tja wat zal ik zeggen net gezien in de bios 3d versie, ik hou gewoon van dit soort blockbusters.

Gewoon een rollercoaster niet te serieus nemen en genieten. Geen klassieker maar een wel een welverdiende 4 * van mijn kant voor het spektakel

avatar van MrLee

MrLee

Voor mijn eerste 3D ervaring Transformers gekeken, goede keuze Technisch geweldig en als Transformers fan zeker de moeite waard. Maar zelfs ik vond het hak op de tak verhaal irritant worden, had best een half uurtje korter gekunnen. Dus mijn 2,5 sterretje gaan naar de technisch geweldige prestatie,voor de rest wil ik niet veel meer geven.

avatar van Jashfan

Jashfan

jacobine_rodijk schreef:

Je bekritiseerd in één zin de hele bedoeling van MM, je mening geven en een stem uitdelen. Als jij dan niets beters te doen hebt, wat doe jij dan hier?

Zo jij hebt gestudeerd zeg ik kraak de bedoeling van MM af,volgens mij heb ik t tegen die zeurders de elke film af liggen te zeiken en zeuren, dat is niet goed zus is niet goed blah blah,wat ik al zei ga liever darten of ga anders niet naar een film,jullie wisten precies wat je kon verwachten van Bay en toch er heen gaan en achteraf klagen klagen klagen......

avatar van Jashfan

Jashfan

jezus hé, wat kunnen sommige mensen ongelooflijk zeiken over een film,

je word er gewoon depri van om sommige commentaar te lezen,

slechte soundtrack.... hoe verzin je het.

en al dat gezeur over die actie die michal bay erin gestopt heeft,

silvergun :

Ooooh wat erg.... ben jij homo ofzo?

er mag toch ook wel wat 'vrouwelijk schoon' in de film?

is dat nou zo erg?

wat een gezeur, dat jullie zo een film kunnen kijken,

Ik ben 100% eens met je......volgens mij ook kladblok in de hand opschrijven wat goed is en wat niet,en de film niet snappen laat staan gevolgd te hebben....

Weer een feit bron imdb: Transformers: Dark of the Moon $97.4M nu al de meeste opbrengst van 2011

Jashfan schreef:

zo, eindelijk iemand die het snapt

+3 voor jou

Maxmus schreef:

dat mensen hun mening geven vind ik prima, maar voor die whiners expres naar de film gaan met een kladblok, alle fouter op gaan schrijven en dan op dit forum de film zitten afkraken kan ik toch echt geen respect aan af zien. Na 2 films van micheal bay te hebben gezien weten ze echt wel wat ze kunnen verwachten, en dan nog zo dom doen. sorry hoor maar dan heb je toch echt geen leven.

en wat jij zegt over dat ik TF eerst een 0.5 of 1 heb gegeven was vast verkeerd geklikt want zoiets heb ik nooit met opzet gedaan.

avatar van Metalfist

Metalfist

Today we take the battle to them!

Ik heb werkelijk geen greintje nostalgie betreffende de Transformers reeks. Ik heb de animatiereeks nooit gezien vroeger, al ben ik er recent achter gekomen dat ik wel een Transformers reeks heb gezien maar die had hier bitter weinig mee te maken, en ook de twee eerdere films heb ik puur toevallig gezien. De eerste film heb ik zowat verplicht gezien onder dwang van een vriend en ook deel 2 heb ik geloof ik kunnen lenen van diezelfde vriend. Op zich vermakelijke films (al kende deel 2 echt wel verschrikkelijk slechte humor) maar voor mij stond dit derde deel niet op de to-see lijst betreffende bioscoop. Een kameraad nodigde me echter uit en gisteren gezien. Niet in 3D, ik begin die hype echt kotsbeu te geraken, maar gewoon in digitale versie.

Deel 3 is zeker een verbetering ten opzichte van deel 2, laat dat alvast duidelijk zijn. Voor mij zit dit dan ook perfect op dezelfde lijn als de eerste film, al beoordeel ik dit waarschijnlijk hoger omdat de effecten in de cinema overweldigender zijn dan op gewoon scherm en is de kans op een verlaging bij een herziening redelijk hoog. Soit, de Transformers reeks blijft uit hetzelfde succesvolle vaatje tappen en gelukkig is dat effect nog niet uitgewerkt. Het verhaal heeft wederom niet erg veel om handen, in ieder geval al wel een stuk meer dan deel 2, maar hier zitten simpelweg betere vondsten in. Het gebruik van de echte beelden van de maanlanding en het complot er rond waren wel erg leuk uitgewerkt. Natuurlijk slaat het allemaal werkelijk nergens op maar het was een aangename verrassing om te volgen. Voor de rest krijgen we een vermakelijk plot voorgeschoteld dat er wonderwel in slaagt om meer als twee uur en half te blijven boeien. Voornamelijk doordat er hier en daar een leuke twist in zit (als niet Transformer fan had ik geen idee dat Sentinel Prime de boel ging verraden) maar toch is het allemaal nergens hoogstaand. Het lukt Bay echter om zijn film niet te laten vervelen en dat is waarschijnlijk te wijten aan de vele actie die de film kent.

Eerlijk gezegd, ik had het verwacht. Bay zou hebben gezegd dat hij meer verhaal en karakterontwikkeling in de film wou steken maar de Transformers reeks is voor mij gewoon puur actie en ik had het jammer gevonden als dit was verandert. Ik zei daarjuist al dat ik voor het 3D heb gepast omdat het vaak erg weinig wordt gebruikt (Tron o.a.) maar blijkbaar zou het hier wel een succes zijn? Hoogstwaarschijnlijk omdat Bay er niet voor heeft gekozen om heel de film in de postproductie om te zetten naar 3D maar om effectief het merendeel van de scènes zo te schieten. In ieder geval, ik zou niet kunnen zeggen waar er eigenlijk 3D zat en dat lijkt me nu niet echt een goed teken. Soit, ik kan hier moeilijk over oordelen dus ik ga er ook niet verder op in gaan. De rest van de actie ziet er wel weer erg gelikt uit. Een nadeel bij de vorige Transformers films was dat het allemaal wat onoverzichtelijk leek maar daar is nu niet meer veel van te merken. Bij het overgrote deel van de actiescènes had ik door naar wie ik juist zat te kijken en wat er gebeurde. Maar het is vooral de epische vernieling die dit heerlijk maken om naar te kijken. Alles wat vernietigd kan worden, wordt ook effectief vernietigd en het zorgt voor een handvol geweldige scènes. De Autobots en de Decepticons zien er erg getrouw uit, al had ik wel de indruk dat sommigen een heuse update hebben gekregen, maar voornamelijk de gevechten springen er bovenuit.

Er is een gemis aan Megan Fox. Nu mag je zeggen wat je wilt over haar maar het valt niet te ontkennen dat ze charisma heeft en dat ze perfect op haar plaats was in deze franchise. Met
Rosie Huntington-Whiteley krijgen we een redelijke vervangster maar ze kan de leegte toch niet helemaal vullen. Ze heeft wel een zeker appeal maar verdomme, Fox had hier echt fantastisch in geweest. Het is en blijft jammer dat ze uit de film is gezet want ze vormde een heerlijk duo met LaBeouf. Onwaarschijnlijk ook dat LaBeouf niet hetzelfde heeft gedaan als Dean Martin met Marilyn Monroe. Toen Monroe was ontslagen weigerde Martin te acteren en werd ze terug aangenomen, al werd de film nooit voort gemaakt vanwege de dood van Monroe. In ieder geval moet ik toegeven dat LaBeouf terug beter in zijn vel zit dan in deel 2. Een aantal erg leuke hysterische momenten maar ook niet meer zo overdreven. Voor de rest heeft Bay nog een hele hoop bekende gezichten boven gehaald. Josh Duhamel, John Turturro en Tyrese Gibson nemen hun rollen van de voorgaande films terug met verve op maar nieuwkomer John Malkovich is geniaal in zijn gestoordheid. Ook leuk om Frances McDormand nog te zien verschijnen maar de beste rol is toch voor de geniale Alan Tudyk. Geniaal in Firefly en Dollhouse en ook hier heeft een heerlijk WTF momentje. Ook fijn om Ken Jeong uit The Hangover nog even te zien verschijnen.

De humor is enorm verbeterd ten opzichte van deel 2, het verhaal verloopt ook beter en de effecten zien er nog altijd grandioos uit. Het gebrek aan Fox geraakt niet opgevuld maar voor de rest een erg aangename cast. Waarschijnlijk geef ik de film iets te hoog, ik wordt nogal vaak omver geblazen door dit soort films in de cinema, maar ik heb me in ieder geval erg goed geamuseerd. Benieuwd of er nog een deel 4 komt.

leopard888 schreef:

Grappig dat je dan 2x die fout maakte, geheel per ongeluk.

Want deel 1 en deel 2 had je eerst op 0,5 en 1* aangevinkt.

Metalfist schreef:

Today we take the battle to them!

Naar mijn mening is is de 3D heel goed geslaagd.

het is niet zo'n 3D die je bij jackass ziet dat zowat alles om je heen vliegt, wel wát dingen maar niet zo overdreven

het geeft je meer het gevoel dat je in de film zit, alsof jij in de camera zit en het van dichtbij beleefd.

dit vond ik dan ook wel de aangenaamste 3D op het moment.

ook al is de ondertiteling voor het kijken zelf niet zo belangrijk, toch zorgde de 3D er voor dat het aangenamer was om te lezen. weet niet precies hoe dat komt, maar het leek dichterbij en makkelijker te lezen.

Voor de mensen die de film nog gaan zien raad ik de 3D echt aan. het geeft je echt meer het gevoel dat je in de film zit, en het is dan ook leuker om te kijken.

Heb je ooit iemand in de bioscoop met een kladblok gezien

als ik met hen naar de bioscoop zou gaan wel

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Heb je ooit iemand in de bioscoop met een kladblok gezien

Ik weet dat sommige recensenten (Roger Ebert is natuurlijk de bekendste) dat wel doen. Vreemd genoeg stopt dat Ebert niet van het af en toe compleet verkeerd begrijpen van plot elementen.

avatar van Metalfist

Metalfist

leopard888 schreef:

Naar mijn mening is is de 3D heel goed geslaagd.

dit vond ik dan ook wel de aangenaamste 3D op het moment.

Kan inderdaad goed zijn maar de overdaad van de vele 3D films hebben ervoor gezorgd dat ik ik liever de film gewoon digitaal kijk, als die mogelijkheid er is, dan in 3D want ik heb simpelweg nog geen één film gezien waarin dat effect degelijk werd uitgewerkt. Ik heb trouwens Avatar niet gezien.

Metalfist schreef:

dat vind ik bij sommige films ook, zoals pirates 4 heb ik gewoon gekeken, want dat leek me dus totaal niet leuk in 3D, deze film leek me echter wel heel mooi in 3D, en dat bleek ook

Mr_White schreef:

Maar dan hebben we het dus over een beroepsmatig recensent die er zijn geld mee verdient en niet iemand die hier op MovieMeter een bericht schrijft.

avatar van Nomak

Nomak

Theunissen schreef:

Er zijn wel users die thuis een cursusblok bij de hand hebben om notities te maken om die later te gebruiken in hun mening op MovieMeter. Vind ik persoonlijk ook overdreven, dan kan je toch niet meer van de film genieten.

Nomak schreef:

Dat is inderdaad best wel treurig. Film moet wel in de eerste instantie vermaak blijven. Maar ik heb soms wel dat ik tijdens een film denk, ja dit wil ik wel even op MM aangeven, en dan hopen dat ik dat niet vergeet hehe.

avatar van Theunissen

Dat iemand thuis dat doet kan ik me nog wel voorstellen. Ik doe dat zelf ook wel eens als ik boven een film aan het kijken ben. Maar dan schrijf ik het niet op een cursusblok maar gewoon direct op MovieMeter want de computer heb ik binnen handbereik.

avatar van Re73

Re73

Als ik een film kijk denk ik niet aan MM maar geniet ik en dat kun je met deze film volop tenminste als je van aktiefilms én dit genre houd natuurlijk.

avatar van BobDemper

BobDemper

Helemaal uitgeput was ik na het zien van deze film. Wat Bay hier neerzet is gewoon een miljoenen-gedrocht die hoogstwaarschijnlijk nog eens meer miljoenen gaat opleveren.

Ik ben neutraal de bioscoop ingestapt, met in mijn achterhoofd dat deze film schijnbaar beter zou zijn dan de vorige twee delen. Maar helaas: ik kan er echt maar weinig goeds over zeggen, en ik heb echt geprobeerd hier nog iets moois van te maken. Het was zelf zo erg dat twee vrienden van me in slaap zijn gevallen - tijdens een actiefilm ja.

Voor Michael Bay zelf heb ik dan ook geen greintje respect, de spelregie is waardeloos en het scenario is één van de slechtste die ik de afgelopen jaren in een blockbuster heb gezien. Waar gaat het in godsnaam heen? Waar heb ik 2,5 uur lang naar zitten kijken? Naar actie - heel veel actie, zoveel actie dat het op een gegeven moment de lat zo hoog legt voor jou als kijker dat het je murw slaat, dat het niet meer imponeert maar verveeld. Zelden heb ik zulke belachelijke actiescènes gezien als in Transformers 3, iedere keer semi-onvoorspelbare reddingsacties begeleid door steeds dezelfde onheilspellende muziek, om moe van te worden.

In feite zet transformers alle filmclichés even voor je op een rijtje, en slaat hiermee - zelfs voor een actiefilm - de plank compleet mis.

Even wat minpunten op een rijtje:
- Het verhaal is totaal niet relevant en kent een zeer rommelige en wispelturige structuur. Het is onvoorspelbaar op een manier dat je afvraagt of het draaiboek per ongeluk uit elkaar is gevallen en weer even snel bij elkaar geplakt is. Karakters maken totaal geen ontwikkelingen door en er worden allerlei subplotjes aangekaart waar vervolgens niks mee wordt gedaan.

- Het tempo is echt strontvervelend. Het begint helder en rustig maar na een half uur zit er letterlijk geen enkel rustmomentje meer in. Beelden worden op je afgevuurd en voordat je ook maar de kans hebt om er over na te denken ben je alweer bij de volgende actiescene. Iets wat hier op een hele negatieve manier aan bijdraagt is het gebruik van muziek. Alle scenes die wat meer om de menselijke karakters draaien zijn dichtgesmeert met poppy muziek waardoor het nog meer één grote brei wordt.

- Eigenlijk het meest storende, maar vooruit ik had er ook niks van verwacht: het acteerwerk. La Beouf komt zelden geloofwaardig over en ik heb af en toe het idee dat hij zelf niet eens in z'n karakter geloofd. Afgezien van het feit dat Rosie Huntington Whiteley een ontzettend knappe vrouw is (wat natuurlijk ook precies de rede is dat ze ooit gecast is), zijn haar acteerprestaties van dermate lage kwaliteit dat ik zeker weet dat zelfs Michael Bay af en toe gedacht moet hebben: 'jezus wat slecht'. De enige rol met charisma (en ook deze is kartonboord) is die van John Malkovich, die eigenlijk nog het best acteert.
Wat mij ook heel erg stoorde was de terugkeer van de 'Hangover-chinees' die de absurditeit en het slap-stick gehalte nog eens flink omhoog krikte.

- Het grootste gedrocht is de eindscène van een uur! Ik had niet gedacht dat een scene met zoveel visueel geweld en zoveel actie zo naar en slaapverwekkend konden zijn. Ten eerste weet je zodra de scene begint al wat er gaat gebeuren: De wereld wordt gered. Fair enough, maar werk hier dan ook effectief naartoe. In de scene vindt maar nauwelijks echt iets plaats buiten het laten zien van heel veel actie. Volgens mij heeft Michael Bay tijdens zijn filmcarrière nooit geleerd dat als een mannetje van A tot Z loopt dat je ook gewoon A, M en Z kan laten zien. Uiteindelijk wordt ieders verwachting waar en zit je als kijker uitgeput te kijken naar La Boeuf die vanuit de grond van z'n portemonnee zegt: Ik hou van je. Met deze woorden drukt hij een mooie stempel op de film en laat hiermee zien dat de massa nog steeds in deze onzin trapt.

Eerlijk is eerlijk, er waren ook pluspunten:
+ De CGI is echt van ongekende hoogte. Er zitten een hoop dynamische meesterwerkjes bij die op zichzelf al interessanter zijn dan de hele film van 2,5 uur. Ook heb ik maar weinig shots kunnen ontdekken waar je echt duidelijk zag dat er veel met greenscreens is gewerkt - waarvoor hulde.

+ De Transformers zelf blijven machtige en interessante machines, die als verhalend element ook doen stilstaan bij hoe klein en nietig wij als mens zijn.

+ Op sommige punten is de soundtrack best goed, als je hem los ziet van wat hij ondersteunt.

Al met al zou ik je deze film niet aanraden in de bioscoop te zien, simpelweg omdat je op een gegeven moment weg wilt lopen en dat zonde is van je geld. Ga voor het visueel geweld, kijk hem in delen en geniet van de kracht van CGI, niet van Cinema.

avatar van DVD-T

DVD-T

Total Bayhem.

Ik kan de films van de man altijd wel waarderen. Niet het beste werk wat er te vinden is ,maar gewoon topvermaak. Luidruchtige scènes, bombastische muziek en grootse over the top actiescènes is wat de Transformers reeks kenmerkt. Ik hou er wel van. Altijd maar die kritiek, terwijl ze het stiekem toch erg gaaf vinden. En als ik zo'n leger en alle tecnieken tot mijn beschikking zou hebben, zou ik daar ook gebruik van maken, ongeacht uit welk land ze dan komen. Tuurlijk is het wel patriotistisch, iedereen heeft het recht om trots te zijn op het land waar ze vandaan komen. Amerika is daarin, zoals overal wel mee, wat overdreven.

Een verbetering ten opzichte van deel 2 is er niet echt, het is ook zeker niet slechter. Qua structuur wel iets anders dan voorheen. Ik ben het dus niet met voorgangers eens dat er geen veranderingen zijn. Het verhaal is best leuk, en heeft wat meer om het lijf dan Revenge of the Fallen. Een kleine verbetering, want het slaat natuurlijk weer nergens op. RotF had puur een mager verhaaltje om zoveel mogelijk epische actie aan op te hangen. Hier neemt Bay duidelijk wat meer tijd om het verhaal te vertellen. Ook is er meer rust in de film. Alles gaat er wat trager aan toe. In de vorige films ging alles erg snel, en dus ook wat sneller aan je voorbij. De editing is ook wat minder rommelig. Verhaal heeft een paar leuke toevoegingen op het Transformers verhaal. Het stukje op de maan en Tsjernobyl is leuk gedaan, en ook de baas van Sam is erg leuk. Hoewel het verder totaal geen betrekking heeft op het verhaal, zijn dat toch leuke dingen. Waar ik minder over was te spreken was Frances McDormand's personage. Wtf was dat. Totaal misplaatst personage en totale miscast. Datzelfde geld ook voor Huntington. Ze ziet er leuk uit maar mist charisma en, hoewel Fox's personage verder ook niet veel toevoegde had zij nog wel iets. Jammer dat Huntington dat niet had.

Verder zijn er nog wel een aantal leuke vondsten explosie van de shuttle van de autobots, maar je weet min of meer zeker dat ze wel weer terugkeren . De rol van Epps is dit keer ook erg leuk, en zijn karakter heeft duidelijk een betere en grotere uitwerking gekregen hoewel hij wel wat laat in beeld kwam . De nieuwe Autobots en Decepticons zijn ook allemaal weer leuk, al hadden ze Wheelie er wel uit mogen laten. Beste toevoeging was toch wel Shockwave.
Qua humor ook een verbetering, hoewel vaak nog wel wat lomp, is het bij momenten toch wel geestig. Sam met zijn Datsun zorgde voor een lach van het gehele bioscoop publiek. Ook de knipogen naar bijvoorbeeld Mad Max en Predator kon het publiek waarderen. Jammer toch dat op het laatst het niveau van het verhaal wat naar beneden gaat, en er niet echt goede keuzes daarin zijn gemaakt. En dan nog Dutch . Erg gaaf als sidekick van Simmons.

Naast het verhaal, wat niet meer dan de functie heeft als kapstok, hebben we nog de heerlijke actie. Bay weet altijd wel weer met wat nieuws te komen. Zoals gezegd neemt hij wat meer tijd voor het vertellen van een verhaal, en is de actie in de eerste anderhalf uur erg schaars. Ik kan niet zeggen dat het echt een gemis was, want er zijn genoeg andere leuke momenten. Hoewel het in het eerste uur nog wel wat luchtig is, is het wel allemaal wat duisterder, serieuzer en rauwer allemaal. Ook een goede toevoeging. In de actie is dit ook terug te vinden. In het begin krijgen we zoals gezegd weinig actie, maar de actie die er is, is weer van een hoog niveau. Bay heeft opnieuw een snelweg scène in zijn film toegevoegd, en die is fenomenaal. Maar wat helemaal de show steelt is de epic final battle. Man o man wat was dat genieten. Het ene kippenvel moment na het andere. We krijgen weer zoveel te zien. Overkill misschien, maar wat ziet het er allemaal weer erg tof uit. Vechtende robots, parachute sprongen, een leuke gebouw scène en een stad die compleet naar de filistijnen gaat, heerlijk geluid en bombastische muziek er bij. Wat wil een actiefan nog meer. Dat is waar het in Transformers om draait. Bay topt makkelijk de eindbattles van Transformers en Revenge of the Fallen samen. Dark of the Moon laat genoeg leuks en vernieuwends zien. Tevens heeft Bay daarin meer rust gecreëerd. Alles ziet er strakker geregiseerd uit en alles is ook nog eens overzichtelijk. De drukke en rare camerabewegingen en standpunten worden ook wat achterwege gelaten. In een enkele scène komt dit terug, de sprong uit de vliegtuigen met die vliegpakken aan , maar daar is het gewoon erg passend. Ook krijgen we de langverwachte trailer van Optimus te zien . Daarnaast vallen er meer slachtoffers aan de kant avn de mensen, iets wat Dark of the Moon wat donkerder maakt.

Filmtechnisch toch wel het beste wat we tegenwoordig kunnen verwachten. De Transformers zien er weer fraai uit, en ook de trasformatie momenten zien er weer gaaf uit. Leuk ook dat er telkens een nieuw iets wordt geprobeerd waarop dit gebeurd. Ook de gevechten zien er weer erg fraai uit. Daar komen de 3D effecten ook het best tot hun recht. Toch wel een geweldige toevoeging, iets wat ik op voorhand niet had verwacht. In alle actie die om de Transformers draait is het van een hoog niveau. Enkele hoogtepunten zijn de beginscène op cybertron, als Sam uit de lucht wordt gegrepen door Bumblebee op de snelweg, het skydiven zag er echt vet uit en je waande je ook echt in een vrije val . Ook het gebouw was een hoogtpuntje hierin. Verder had het niet echt een functie zoals bij Avatar, en Drive Angry 3D. Wel een van de betere films in 3D waar het toch wel een toevoeging heeft. Verder was het geluid ook erg mooi vormgegeven. Lekker opgepomt en genoeg details van rondvliegend puin en botsend metaal. Had wel iets meer op de surround mogen spelen om een mooiere bioscoop ervaring te krijgen. Muziek was in het begin wat meer op de achtergrond, maar werd later weer lekker bombastisch. Wel weer een moeie score. Visual effects zien er ook weergaloos uit.

Toch weer alles wat we van Bay kunnen verwachten, maar dan wat rustiger. Wel een goede keuze geweest. Het wat tragere begin is nimmer storend, en de epic climax maakt dan ook veel goed, heel veel goed. Dat was al een actiefilm opzich. Erg mooi gedaan. Ook qua verhaal erg leuk. Jammer dat het net niet wat beter is geworden als verwacht. Daarnaast konden McDormand en Huntington ook niet echt overtuigen, en hadden die nest achterwege gelaten kunnen worden. Ook credits naar Dempsey, die een leuke rol had.

Lang naar uitgekeken, en de verwachtingen lagen hoog. Helaas zijn die niet helemaal waargemaakt, maar Transformers: Dark of the Moon zorgt voor een leuke twee en half uur. De film doet precies wat er van verwacht wordt en dat is toch wel een lekkere pot actie leveren. Visueel fraai, en lekker bombastisch allemaal. Iets waar een blockbuster aan hoort te voldoen. Een leuke bioscoop ervaring.

avatar van lykathea

lykathea

Bombastisch, chaos, af en toe wat ogen die rollen, maar vaak ook leuke grappen. In tegenstelling tot dit stukje tekst is de film wel knetter lang, maar dat is totaal niet erg. Kijkt erg lekker weg.

avatar van Filmpie1

Filmpie1

Dark of the moon is de beste van de drie.

Om te beginnen zijn de special effects en het 3-D bijzonder goed.

De beste 3-D film tot nu toe die ik gezien heb.

Het geluid en de muziek waren subliem.

Er zaten aardig wat plotwendingen in wat de film ook ten goede komt.

Ik heb echt genoten.

Een aanrader om deze in I-Max kwaliteit te bekijken.

avatar van clockwork72

clockwork72

Whooo... Gewoon whoooo... 1 van de vetste bioscoop ervaringen die ik ooit heb meegemaakt. Meer zeg ik niet. Deze moet je gewoon zelf zien. Meesterwerk punt.