Genre: Fantasy / Avontuur
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 18 mei 2011
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
"Live Forever Or Die Trying."
Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) kruist wegen met een mysterieuze vrouw (Penélope Cruz) die hij ooit eerder heeft ontmoet. Hij valt als een blok voor haar, maar al snel blijkt dat haar bedoelingen niet zuiver zijn. Ze dwingt Jack aan boord te gaan van het schip van piraat Blackbeard (Ian McShane) om de geheimzinnige 'Fontein van de Eeuwige Jeugd' te vinden. Een onverwacht avontuur begint waarvan Jack er niet over uit is welke hoofdrolspeler daarin hij meer moet vrezen: Blackbeard of de mysterieuze vrouw van het verleden.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Scrum
Captain Teague
King George
Nosje
Wat een kinderfilm. De actiescenes leken wel vertraagd opgenomen. Het is me net wat teveel Walt Disney. En die Penelope Cruz blijf ik niks vinden in Engelstalige films.
Filmkriebel
Ach, je kunt blasé beginnen doen omdat het de vierde Pirates film is, maar bij mij zit de piratenmoeheid er (nog) niet in : ik vond hem vermakelijk en zeker een stuk beter dan de vorige twee delen. Hier blijft het verhaal simpel en voor queestes als deze heb ik een zwak. Het acteerwerk is opnieuw uitbundig theatraal met Depp die een rol van hetzelfde niveau als vorige films weet af te leveren en ook Geoffrey Rush als Barbosa mocht niet ontbreken. Dat Knightley en Bloom er niet meer zijn vind ik daarentegen een opluchting. De film werkt verder met de zee-mythologie en ook dat is een pluspunt : na spookschepen en octopussen is het de beurt aan zeemeerminnen. Ja, het is een eenvoudig verhaal maar de film is niet meer of minder "kinderachtig" dan zijn voorgangers. Het is voor mij een POTC film zoals die hoort te zijn en ik sta dan ook versteld dat hij zo slecht onthaald wordt hier.
herder
Heb deze film nog niet gezien, maar Disney heeft officieel The Pirates Franchise verkracht door te kiezen voor Rob Marshall. Ik neem aan dat de producenten een goedkope regisseur wilden die alles zou doen wat aan hem gevraagd werd. En ik heb liever een regisseur die zulke dingen juist niet gaat pikken.
Filmkriebel
Wat maakt het uit of Marshall of Verbinski geregisseerd hebben? Moest je mij gezegd hebben dat Verbinski dit had geregisseerd, dan had ik het ook geloofd.
KarinV
Niet zo geweldig als de eerste Pirates, maar ik vond het weer een vermakelijk filmpje. Ik vind het nog steeds leuke film en van mijn mogen er best nog meer komen. Kijkt gewoon lekker weg.
Anamorph
Vermakelijk, mooi om te zien maar een half uur te lang en te traag op sommige momenten.
duysterbos
Pirates Of The Caribbean (on stanger tides) is het vierde en naar men beweert laatste deel in deze reeks.
wederom met een (hoewel al iets makkelijker) nauwelijks te volgen verhaal, en net als de meeste eerdere delen is deze film eigelijk weer veel te langdradig.
kwa verhaal wijkt men steeds af voor een grap of iets dergelijks dat dan veel te lang duurt en uiteindelijk nog niet eens zo heel grappig is of sterk over komt.
een aardige film om eens gezien te hebben, maar ook niet meer dan dat.
Mondragon
Kinderfilm. Iedere Pirates is slechter dan zijn voorganger, de volgende laat ik dus zeker lopen.
blurp194
Dit vierde deel van de Pirates-serie is op zichzelf gezien best een aardige film. Er zit een redelijk verhaal in, er wordt best aardig gespeeld, het is mooi en vlot in beeld gebracht - nauwelijks kritiek op mogelijk, zou je zeggen.
Waarom is het dan toch zo'n onbevredigend gebeuren? Ik denk dat dat vooral ligt aan het frisse nieuwe enthousiasme dat in deel 1 zo overduidelijk aanwezig was, en in dit deel even overduidelijk ontbreekt. En, alles wat in deel 1 werkte omdat het nieuw was, zoals de maniertjes van 'Captain' Jack Sparrow, leveren hier niet echt meer een lachbui op - hoogstens een flauwe grijns. En dat wordt nog versterkt doordat het enthousiasme ook niet echt doorkomt, het is alsof het allemaal volledig op de automatische piloot gemaakt is, en daardoor blijft het vlak. Nog steeds is het geen slechte film - echt niet - maar, vooral in de vergelijking stelt deze film teleur.
Dan de cast - Johhny Depp doet eigenlijk precies hetzelfde als in de laatste twee delen, theatraal de aandacht naar zich toetrekken. Keith Richards is weer leuk, maar helaas maar heel kort aanwezig - net als Judi Dench. Penelope Cruz slaagt er absoluut niet in om Keira Knightley te doen vergeten - maar, om eerlijk te zijn haalde zijzelf ook het niveau van de eerste film niet in de daarna volgende delen. Geoffrey Rush dan, daar mis ik toch de vrolijke 'evil'-heid wat van... maar, die rol lijkt overgenomen te zijn door Ian McShane. Hij is wel een echt leuke verfrissende toevoeging aan de formule - maar, toch dan ook weer jammer dat zijn echt inktzwarte 'evil' daad in het begin van de film niet echt terugkomt in de rest van zijn karakter.
Goed, wat is de samenvatting dan? Best een vermakelijke film - maar, niet een om veel moeite voor te doen om te gaan zien.
RickZ
Langdurige avonturenactiefilm met een inmiddels onorgineel en matig verhaal. Inderdaad slechter dan zijn voorgangers, onvoldoende!
Machete23
Wat ben jij streng zeg
Thorongil
Pirates Of The Carribean is een serie waar ik nooit fan van zal zijn. Net als de vorige zit ook deze film vol onnozelheid en is hij langdradig.
Vooral de scènes in Londen zijn pijnlijk, overduidelijk georchestreerd en Sparrow ontsnapt zonder al te veel problemen. En altijd maar het gebruik van de muzikale thema's uit de vorige films tot vervelens toe.
Sparrow doet gelukkig wat minder raar dan de vorige films. Snap niet waarom die zo populair is.
Af en toe eens wat deftige special effects en actiescènes met name de boot die zich tegen de muitende bemanning keert en de Meerminnen-aanval maar dat zijn we wel gewoon van films met zulke budgetten. Best dat ze er nu eindelijk eens een eind aan maken aan deze franchise.
jondezwaan
Prima film na twee tegenvallende delen in deze reeks. Ian McShane speelt een prima rol als Blackbeard en uiteraard Depp en Rush als vanouds. Cruz overtuigd niet, maar komt er in de rol die ze heeft mee weg.
skipy05
Wat was deze minder dan de 1ste 3 films. Waar zat die actie??? Films was op zich wel goed. Verhaal was goed alleen wat flauw gemaakte film. Acteurs waren goed. Johnny Depp zet hier toch weer schitterend werk neer waardoor de film toch wel een meerwaarde krijgt.De muziek in de film was wel schitterend. Weer een meesterwerk van Hans Zimmer.
RuudC
Weer een meesterwerk van Hans Zimmer? Die gozer heeft zijn succesmelodietje tot in den treure en tot 80.000 in het kwadraat utigemolken. Met andere woorden, hij mag heus wel eens iets nieuws verzinnen.
De_Hollander
Dits is de slechtste deel van de reeks, het kon me nergens boeien.
papaEd
Vond hem minder dan de vorige delen Geoffrey Rush vond ik ook minder dan in de vorige delen.
Ben benieuwd was deel 5 ons gaat brengen. Al met al wel het kijken de moeite waard.
RuudC
Dan ben je nog gul met drie sterren.
joffrey19
Zwakste pirates tot nu toe. Verhaal was onintessant en dunnetjes. Ik was geen moment echt meegesleept en wederom moet sparrow de film trekken, iets waarin de laatste film men ook de mist mee inging. Ik ben een beetje sparrow moe, en niet vanwege de rol opzich maar het gebrek aan creativiteit met het karakter.
Wat was nou echt de functie van die spanjaarden, en zn vader kom op zeg. Waar waren de gigantische special effects.
Ik hoop dat dit de laatste is.
helleke
Redelijk vermakelijk 4e deel.
Ondanks de lange duur, vond ik hem niet langdradig.
Af en toe grappige dialogen.
3 sterren.
jan
Slaapverwekkende film. Er gebeurd niks. Ook de humor is ver te zoeken. Na deel 1 hadden ze met deze serie moeten stoppen.
Schommelend schip.
Depp zal er ongetwijfeld wel bij varen, maar zijn typetje is zo langzamerhand een beetje uitgewerkt. Dit zoveelste deel in de commercieel uiterst succesvolle Pirates-reeks blijkt inderdaad echt op een kermisattractie te zijn gebaseerd. Langer dan vijf minuten zou kunnen, maar we hebben eigenlijk alle loopings wel gehad, zover ze de maag al kietelden. Leuk voor de kleintjes, maar zelfs in 3D blijft het een behoorlijk vlakke belevenis die nergens echt van de grond komt. De gerenommeerde cast stelt zelfs teleur. De achtbaanrit is waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker, al komt er na dit deel vast ook een schommelend schip in het attractiepark. Of nee, die was er natuurlijk al. Brrrrr.
Redelijk.
eduwatje
ondanks alle kritieken die ik hier lees, vond ik het toch zeker geen slechte film.
zeker niet langdradig.
filmofieltje
Op zich ben ik heel erg gek op dit soort films en vond de eerste drie delen dan ook om te smullen maar deze film moet het toch doen met een klein budget denk ik want waarom is driekwart van de film gehuld in het duister. Nu heb ik een HD TV en ik heb hem zowel in Blu-ray en een normale versie bekeken maar vind het jammer dat het merendeel nauwelijks te volgen is vanwege de duisternis. Ik kan mij niet voorstellen dat dit is gedaan vanwege de de sfeer. verder vond ik het verhaal dunnetjes, jammer!
DragQueen
Ik vond deze vierde pirates film niet slecht. Het feit dat Knightley en Bloom niet meer terugkeren in het verhaal, heeft mij niet gestoord. Gelukkig zit Depp wel weer prima in zijn rol, als Jack Sparrow. De toevoeging van Cruz kwam dan wat minder uit de verf. Verder is er iets minder actie en spektakel aanwezig dan in de vorige films, maar blijft het over het algemeen toch een vermakelijke film. 3,5 ster.
m1chel
- 1948 berichten
De minste, maar het blijft toch leuk.
Keane1983
Een zeer amusante film. hier en daar net iets over the edge met personages die er mijn inziens niet in hadden hoeven te zitten (denkend aan de catolieke jongen).
Verder kent de film, ondanks de lange speelduur, toch genoeg vaart.
Verder vind ik de film wel wat weder dan de voorgangers (niet dat ik het erg vind).
De humor is van het zelfde kaliber en ook weer vermalijk.
Soundtrack ligt lekker in het gehoor, en kent wederom de bekende deuntjes van weleer.
Ik heb me goed geamuseerd en hier en daar op het puntje van me stoel gezeten.
Actie scenes zitten goed in elkaar en zijn ook vermakelijk om naar te kijken.
Van mij krijgt deze film een dikke 4.0*

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales