Genre: Thriller / Horror
Releasedatum: 23 februari 2012
Bekijk via Videoland
Plot The Woman in Black
"What did they see?"
De jonge advocaat Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) krijgt de opdracht naar een afgelegen dorpje af te reizen om het papierwerk van een onlangs gestorven cliënt te regelen. Terwijl hij alleen in het afgelegen huis aan het werk is ontdekt hij een aantal tragische geheimen. Hij voelt zich steeds minder op zijn gemak wanneer hij telkens een in zwart geklede mysterieuze vrouw blijft zien. De lokale bevolking wil hem niet helpen om er achter te komen wie de vrouw is, en voor hij het weet is hij verwikkeld in een race tegen de klok, als hij haar ware bedoelingen ontdekt.
Arthur Kipps
Mr. Bentley
Keckwick
RuudC
@ TomaskeX en M1chel
Misschien kunnen jullie samen HP kijken met chipjes, limonade erbij en elkaars handjes vasthouden..aangezien ik jullie held beledigt hebt
Nu serieus, ik respecteer ieders mening en is maar goed dat smaken verschillen. Maar om nu een 5 en 4,5 * te geven voor deze film?? Deze film zal nog niet eens in de buurt komen van de moviemeter top 250 dusja
Nee, maar deze film bestempelen als het schuim der aarde is ook op z'n minst overdreven. Een horrorfilm valt of staat niet vanwege de schrikmomenten. Toch zonde dat je niet veel verder kijkt dan dat.
Barry83
Klopt, maar juist iedereen heeft het over die schrikmomenten, terwijl ik eerder bijna in slaap viel van die lachwekkende geest. Ja en zal wel aan mij liggen, maar als ik Daniel Radcliffe zie, dan moet hij in deze film opeens een "volwassen" rol gaan spelen terwijl het voor mij gewoon HP blijft
Maar ik hou meer van Horrorfilms met veel gore aspecten en kills erin. Dus voor mij is het dan moeilijk te begrijpen dat anderen dit een Horrorfilm vinden.
TomaskeX
@ TomaskeX en M1chel
Toch belachelijk laag wat je aan deze film geeft hoor.
Dat is een benauwde kijk op wat horror is. Je mag het van mij saai vinden, maar horror is het toch echt. Het horrorgenre is ouder dan gore
Toch belachelijk laag wat je aan deze film geeft hoor.
Ik vind het even overdreven als jouw 5 sterren
m1chel
- 1948 berichten
Hoezo wouter? Die 5* is zijn mening en die 0.5* is Barry83 zijn mening. Het gaat uiteindelijk om de beledigende en kleinerende opmerkingen die Barry83 maakt. Alsof zijn mening superieur is aan alles. De opmerking van TomaskeX is een doodnormale reactie op de opmerking van Barry83. Maar goed... Ieder zijn meug.
MrLee
Had geen verwachtingen, maar ik vond het een aangename verrassing. Heerlijke schrikmomenten, zat visueel goed in elkaar en ik vond hem overtuigend zijn rol spelen.
%%%%%%
Modaal filmpje
Nergens wilt de film de grenzen van ''waanzin''opzoeken,nergens wilt de film vernieuwend zijn. Op deze manier zal je over een jaar al snel in niemands land belanden,omdat films als deze al miljoen keer zijn gemaakt. Maargoed ondanks dat deze film in herhaling valt en bijna geen onderscheid maakt aan haar ''collega's'' zal deze film niet snel vervelend worden en blijft het allemaal behoorlijk toegankelijk samen gepaard met de brave anderhalf uur zal deze film een prettig filmpje zijn om even tussendoor te kijken. En ik zelf heb altijd wel een zwak voor dit soort Engelse spook verhaaltjes.
De kracht van deze film is niet de commerciele ''horror'' en zeker niet de aardig weg-gedrukte Daniel Radcliffe,maar de prachtig geschoten scene's die nochtens de kracht van de spanning laat toenemen (totdat die helemaal kapot geschreven zijn). Ik durf best te zeggen als James Watkins niet zo sterk de omgeving had gebruikt dat dat zo'n 70 tot 80% kracht had ingeboet.
Want op basis van het verhaal (?) is er er weinig tot niks te genieten..
Middle of the road..
Revolt
Leuke simpele film waar veel clichés weer aanwezig zijn. De sfeer zit er nooit echt lekker in en hij is behoorlijk voorspelbaar, maar kijkt wel lekker weg.
koho
Het wordt nogal eens vergeten dat er een eerdere Woman In Black film is: The Woman in Black (1989)
En die vind ik zoveel beter dan deze.
Niet verkrijgbaar op DVD vanwege de een of andere rechtenkwestie, maar wel te zien op YouTube in delen. Hier deel 1:
YouTube - THE WOMAN IN BLACK PART 1 1988 en zie verder daar voor de rest.
Veel subtieler. Andere -veel betere- twist in het verhaal zodat deze nieuwe film geen straighte remake is. Voor diegenen die de 2012 film al saai vonden: zij kunnen beter de 1989 versie niet gaan kijken, want de schrikmomenten zijn karig. Hetgeen ze juist zoveel sterker maakt.
Algehele sfeer is mooi. Met een kraker van een horrormoment die tot mijn verbazing in de 2012 film NIET voorkomt.
Wat betreft deze nieuwe film, ik kom niet verder dan 2.5 ster.
jumpstylemovie
Niet slecht maar ik had gehoopt op iets beters. Zowel de horror-sfeer als de 1910-sfeer voelen niet compleet. Halverwege de film komt de horror wel lekker op gang en dat zijn ook de leukste momenten. Het was waarschijnlijk beter geweest als ze niet steeds CGI hadden gebruikt. Gewone special effects maken een film meestal enger. De scene waarin ze het lichaam uit het moeras willen halen was wel mooi maar het leek alsof die scene uit het niets kwam. Ze besloten opeens dat dat wel de oplossing moest zijn. Het einde vond ik matig. Eerst hebben ze dat kind meegebracht voor die vrouw, dan gaat ze schreeuwen en kan ze nu blijkbaar rusten in vrede, daarna blijkt dat ze als nog Arthur's kind gaat vermoorden en dan komen ze terecht in de hemel? Waarom dan niet bij al die andere kinderen die wel verloren zijn? Ik vond het wel mooi bedacht dat ze op de lege perron stonden omdat ze overleden waren maar het was wel een beetje vaag allemaal.
Ik noemde Radcliff net Arthur maar tijdens de film noemde ik hem natuurlijk gewoon Harry Potter zoals bijna iedereen, denk ik.
Hij is de reden waarom ik deze film wel graag wou zien. Leek me wel grappig om te zien hoe hij het deed. Niet dat ik hem een hele goede acteur vind maar ik ben wel opgegroeid met die jongen. Er zitten verder dus leuke horror momenten in maar over het algemeen blijft het simpel. Het huis en de omgeving daar om heen zorgde voor een goede sfeer.
Wel leuk, niets bijzonders.
AC1
Wat een teleurstelling! Een saaie manier van vertellen en een oninteressant verhaal op de koop toe. It's one of those movies that isn't scary but 'startling'. De film moet het vooral hebben van plotsklapse 'stingers', 'onverwachte en luide geluiden die je doen schikken. Trouwens, de hoofdfiguur heeft onvoldoende charisma om een film te kunnen dragen. Vergeleken met deze film is The Others van Alejandro Amenábar haast een Kubrickiaans meesterwerk. Maar als kwaliteit evenredig is met het aantal keren dat je verschiet dan is The Woman In Black jouw film.
dragonlady1982
Ik had verwacht dat dit een spannende film zou zijn maar helaas het was zo saai dat ik in de bioscoop in slaap ben gevallen!! daarom van mij maar 1*
Nephilim
het is heel erg Hammer in de zin van kostuums en klassieke horror cliches, maar het werkt, Had graag wat minder jumpscares gezien maar het gros ervan gaven me wel bijna een hart aanval dus...
Verder was ie lekker creepy (alleen niet subtiel genoeg) en het bitterzoete einde beviel me wel.
Filmkriebel
Dit is een film die best thuis bekeken wordt, het liefst in het donker en alleen. Maar in een bioscoop
%%%%%%
Vergeleken met deze film is The Others van Alejandro Amenábar haast een Kubrickiaans meesterwerk. .
The Others is zeker een meesterwerk met of zonder Kubrick.
gabordemooij
Prachtige film. In deze film hangt een zeer naargeestige sfeer die erg goed is neergezet. Veel spannende en ook griezelige momenten. Intrigerend verhaal. Voor liefhebbers van het genre zeker een aanrader! Wel heeft mijn wederhelft de bioscoop bij elkaar gegild tijdens 1 van de schrikmomentjes
Ik vond the Woman in Black op de één of andere manier nog wel aardig wegkijken. Wel is het jammer dat het van begin tot einde een soort van vast pad bewandelt, waar nauwelijks van afgelopen wordt. Er zitten echter genoeg positieve punten in, om een voldoende te rechtvaardigen.
Het is een moeilijke rol voor Daniel Radcliffe. Iedereen ziet hem natuurlijk nog steeds als Harry Potter, wat niet zo raar is, maar ik moest zeggen dat hij het best redelijk deed, al is hij wel wat jong voor zijn rol als vader. Daarnaast weet regisseur Watkins een lekker luguber sfeertje te creëren, waarbij de omgeving en de gebeurtenissen in het grote oude huis er goed uitzien. De schrikeffecten bestaan vooral uit onverwachte momenten, waarbij het geluidsniveau even flink omhoog gaat, maar die deden wel hun werk, al wordt de echte spanningsboog nooit echt optimaal opgebouwd.
Richting het einde wordt het dan zowaar nog een keertje echt spannend. De scène, waarbij Radcliffe het het lichaam uit de koets in het moeras haalt, zag er erg goed uit. Wel jammer is het dat de film daarna wat onlogischer wordt en deze actie uiteindelijk nutteloos bleek. Het einde vond ik in dit geval dan ook niet zo bijster sterk.
Al met al geen onaardig filmpje, al had er nog wel meer in gezeten. De sfeerschepping is prima en uiteindelijk was ik misschien nog wel het meest verrast, dat dit ook de regisseur is van Eden Lake. Die is nog wel een paar klassen beter.
Montorsi
Ik kan me wel bij Spetie aansluiten.
Niet onaardig maar nogal standaard. Gelukkig is het sfeervol genoeg, en bij vlagen best spannend. Schrikmomenten waren soms wat flauw, zonder spanningsboog, maar ook regelmatig best de moeite waard.
Zoals gezegd dus sfeervol en de film ziet er vrij aardig uit, maar de film is verder wat te standaard qua vertelwijze en structuur om echt te beklijven. Plotje is ook niet bijster origineel en verrast geen moment.
Radcliff doet het verder niet onaardig, maar kan ook niet al te veel toevoegen. Soundtrack is niet heel slecht maar valt niet echt op. Zo is het allemaal nogal doorsnee enredelijk, met als resultaat een aardig vermakelijk avondje.
AC1
The Others is zeker een meesterwerk met of zonder Kubrick.
Wat ik daarmee bedoel is dat ik een gelijkaardige begeestering en grip aantrof. Het straalt een sterke autoriteit uit. De regie van The Woman In Black vind ik substandaard.
Jilly4life
Zeker geen slechte film. Misschien een niet al te origineel verhaal, maar is moet eerlijk bekennen dat ik mij af en toe toch flink de kolere schrok (ook al zag je sommige wel erg ver van tevoren aankomen....dat dan weer wel).
Vond Daniel ook zeker niet slecht spelen, al moet ik eerlijk bekennen dat hij zijn rol als vader niet erg sterk invulde. Vond ik iets te gemaakt allemaal.
Al met al zeer zeker de moeite waard. Het heeft mij in ieder geval een zeer geslaagde avond bezorgd
Filmfreaker
Dan wil ik even zeggen dat het gemiddelde hier belachelijk laag is! 3.08? Dat vind ik onterecht voor een horrorfilm die mij eindelijk weer eens heeft kunnen bekoren. Die tienerhorror van tegenwoordig, is dat wat waard?
De sfeer, het acteerwerk, de settings, het camerawerk, alles klopt aan deze film wat betreft spanningsopbouw! Dat is heerlijk gedaan.
Het minpuntje van deze film vind ik dan ook inderdaad de originaliteit! Erg verrassend is het niet qua verhaal en ook op het einde zakt de spanning wat weg.
Maar toch, de film heeft me van begin tot eind vast kunnen houden. En dat is voor mijn doen nogal wat voor een horrorfilm! Echt goed! 4,0 sterren!
agathadirks
Ik vond hem niet heel spannend in het begin, maar schrok wel paar keer (geen goeie film om je nagels ondertussen te lakken
haha)
Maar vond het toch een mooie film, baalde een beetje van het einde maar ergens was het toch een happy end. Dus 3*
(Ik heb laatste tijd echt veeeel slechtere horror's/ thrillers gezien.) En meestal haat ik kindjes in horror's, zijn altijd van die vage voorspellende kinderen. En hier niet echt, dus top!
Rmie
Het begint aardig, mooie setting, goed geacteeerd. Maar na een half uur kon het mij toch weinig bekoren. Mijn inziens kabbelt het verhaalt een beetje voort, zonder echte schrikmomenten en een verrassendre wending of plot. Het einde ervaarde ik als erg teleursdtellend;wat al te gemakkelijk bedacht.
slam1975
Ik vond hem erg tegenvallen, dacht dat het net zo'n beklemmende horror/thriller zou zijn als the others, maar vond hem echt niet spannend ofzo
Jammer!
K. V.
Een spookverhaal kan er af en toe wel in als het goed gedaan is en bij deze film was goed gedaan. De special effect zijn goed en zijn nog redelijk subtiel. De film bevatte ook nog redelijk wat schrikeffecten, de ene al wat effectiever dan de andere, maar het viel niet tegen.
Het verhaal was niet slecht, niet super speciaal, maar storend ook niet. Ook het tempo zat goed, 'k hem me niet verveeld.
Voor de rest was de cast ook wel in orde.
'k vond het eigenlijk wel een puike film die me een geslaagde filmavond heeft bezorgt.
filmfreak25
niks aan....... wat een tegenvaller zeg , bijna in slaap gevallen. snap die hoge beoordelingen echt niet. Gelukkig ben ik niet de enige zie ik hier... Jammer van de tijd. En dan dat nep-spook (hahaha)...
schumacher
Ik verwachtte al geene topfilm maar dat deze zo slecht zou zijn amaai.
De film is gewoon slecht, niet boeiend, geen tot weinig spanning in, slaapverwekkend, veel te traag, der zat ook niks van tempo in.
95min tijdverspilling.
Mss moestk nog 12-14j zijn ik dit wel nog redelijk zou gevonde hebben en een beetje schrikjagend maar nu?? Hell no.
jipt
Niveau Insidious en House of the Devil. Lekkere horror, die door de setting clichés weet te ontwijken. Sfeervol geschoten en goed getimede schrikeffecten. kleine 4*
PaleFace
Een horrorfilm met Daniel Radcliffe in de hoofdrol?
Altijd spannend wanneer een acteur die in series speelt of bekend is van een filmreeks de veiligheid van het bekende verlaat.
Ik moet toegeven dat ik niet alle HP films heb gezien. Zeker de latere niet, dus het was voor mij wel een grote verrassing om hem in deze rol te zien.
De film vond ik erg vermakelijk. Het verhaal is niet erg originieel, of beter gezegd, niet het enige in zijn soort. Dat maakt de vormgeving en sfeer des te belangrijker.
De setting is een prima bodem, en ook de muziek draagt een steentje bij.
Er is ook een goede spanningsopbouw die voor een rilling kan zorgen en er zijn voldoende schrikmomenten. Jammer is alleen dat naar het einde toe de logica wegvalt, waardoor er misschien nog kijkers met vraagtekens worden achtergelaten.
Daniel Radcliffe was voor mij nog niet overtuigend genoeg als jonge vader en weduwenaar. Dat heeft niets te maken met zijn acteerprestaties, maar meer met de stempel die de HP-reeks op hem heeft achter gelaten.
Al met al had ik niet hele hoge verwachtingen van The Woman in Black, maar deze film heeft me zeker weten in positieve zin weten te verrassen.

The Woman in Black 2: Angel of Death
2014