• 9.377.071 stemmen

The Woman in Black (2012)

Thriller / Horror | 95 minuten

Releasedatum: 23 februari 2012

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Woman in Black

"What did they see?"

De jonge advocaat Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) krijgt de opdracht naar een afgelegen dorpje af te reizen om het papierwerk van een onlangs gestorven cliënt te regelen. Terwijl hij alleen in het afgelegen huis aan het werk is ontdekt hij een aantal tragische geheimen. Hij voelt zich steeds minder op zijn gemak wanneer hij telkens een in zwart geklede mysterieuze vrouw blijft zien. De lokale bevolking wil hem niet helpen om er achter te komen wie de vrouw is, en voor hij het weet is hij verwikkeld in een race tegen de klok, als hij haar ware bedoelingen ontdekt.

avatar van sdr

sdr

We hebben de film vanavond gekeken en viel bij ons in goede smaak.

Geen moment gehad van schiet nu maar op of wat duurt het lang.

Goede acteurs en een lekkere sfeer er omheen gezet.

avatar van Divoboy

Divoboy

Vond er geen ene moer aan...geen andere woorden voor..zat maar te wachten tot er eindelijk iets ging gebeuren

avatar van mock turtle

mock turtle

Goed!

avatar van Norma

Norma

Op basis van de trailer had ik er meer van verwacht. What you see is what you get, eigenlijk niks meer dan dat. De openingsscene met de spelende meisjes die vervolgens uit het raam springen blijkt de beste van de hele film. Potter – sorry, ik blijf hem desondanks toch zo zien- zwerft wat door het huis, van het ene schrikmoment naar het andere. En dat is het zo ongeveer. Het verhaal is niet slecht, de sfeer is zelfs best goed te noemen, maar gebrek aan verrassing en spanning (waar ik bij een mysterieuze film toch op hoop) maken dat The Woman in Black zeer gemiddeld blijft.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Standaard, maar prima in elkaar gezet en spannend genoeg.

avatar van Vintage

Vintage

Beter dan ik had verwacht.

Geen saaie momenten en een redelijke verhaallijn.

Redelijk eng.

avatar van Divoboy

Divoboy

Divoboy schreef:

Misschien beetje raar dat ik er dan 2.5* aangeef, maar ik vond de beelden en setting supermooi. Daarom dus:)

avatar van Theunissen

Er gebeurde toch genoeg in deze film

avatar van cor1946

cor1946

Een heelijke film uit de hammer studios. Ik ben 65 jaar en in mijn jeugd werden er de draculafilms gemaakt met Christopher Lee. Ik vond het een goede film met goede schrik momenten en goed speel door Daniel Radcliffe. Mij 4 sterren waard. En niet zeuren mensen het zijn maar films. Ik lees altijd het commetaar op de films en soms is het zo ver gezocht.

avatar van domkey

domkey

Ouderwetse.....Hammer-Time. Prima film

avatar van Rodger

Rodger

prima thriller,.. goed wat schrikmomenten erin...

3**

avatar van Barry83

Barry83

Wat een draak van een film! Zo ongelooflijk saai, viel bijna in slaap! Zonde van mijn tijd. Snap niet waar anderen hier die schrikmomenten hebben gezien. Je ziet ergens op de achtergrond een lachwekkende geest staan, en dit vervolgens 30 keer herhalen in de film, nou nou zeg wat eng. Paranormal Activity daar zitten pas schrikmomenten in, zo zou het moeten zijn. Film is verder erg traag, en wordt nog trager en trager zonder enige vorm van spanning. Nee Harry Potter kan maar beter weer snel op zijn bezem gaan vliegen

avatar van Waku

Waku

Behoorlijk spooky en sfeervolle griezelfilm.

Ik heb nog al wat griezel en horror films gezien maar deze "The Woman in Black" weet sinds lange tijd mij weer eens de stuipen op het lijf te jagen.

Er zijn behoorlijk wat momenten dat je als kijker tegen het plafond schiet.

Verder is de film uiterst sfeervol en ziet het geheel er gelikt uit.

Topper in zijn genre.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Niet best. Hooguit is de film ietwat sfeervol, maar de film is ook langdradig. Te weinig spanning en te weinig gore. Jammer van het einde, slechte afsluiter.

avatar van david bohm

david bohm

Matige vertoning deze bovennatuurlijke thriller. De schrikmomenten die er zijn worden veroorzaakt door de geluidseffecten, oftewel het volume in één keer belachelijk verhogen. Als de heer Radcliffe mij om advies zou hebben gevraagd, zou ik hem hebben afgeraden om in deze film te gaan spelen. De sfeer en de rol liggen vrij dicht bij die van Harry Potter en zo komt de man nooit van dat stempel af.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Lekkere spannende film . Er zitten heel wat schrikmomenten in ook al is dat wel soms door het geluid ineens keihard te laten klinken. De film heeft een lekkere creepy sfeer en het verhaal is ook wel leuk. Ook het acteren is gewoon prima gedaan. Het einde is goed maar had toch nog iets beter uitgewerkt mogen worden. Desalniettemin heb ik me prima vermaakt met deze film en geef ik 3,5 ster

avatar van kels92

kels92

In vergelijking met veel andere horrorfilms die deze paar jaar zijn uitgekomen vond ik dit een van de betere. Ik hou sowieso al van bovennatuurlijke films. Daniel Radcliffe speelde geloofwaardig en ik vond het redelijk spannend.

avatar van Marcow_nl

Marcow_nl

Tegenvallende film. Was wel aardig, maar had er meer van verwacht. Hier en daar had alles wel wat sneller gekund. Zaten wel wat mooie spannende momenten in, voornamelijk door de schrikmomenten met extreem hoog volume te creëren. Verhaal is matig.

avatar van homerjay

homerjay

Film begon aardig. Mooie sfeerbeelden en prima geacteerd. Maar dan blijkt het verhaal nergens toe te leiden en moet er na 5 kwartier nog even snel een einde aan worden gebreid. Iets meer ontwikkelingen in het verhaal en een sterker uitgewerkt einde hadden een dikke voldoende opgeleverd. Nu slechts een magere 2,5

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima Horror-Thriller. Radcliffe zal altijd aan Harry Potter gelinkt worden, maar zat hier toch goed in zijn rol. Visueel zag het er onderhoudend uit. De settings en camerawerk zijn een pluspunt. Het verhaal is verder niet bijster origineel, maar wel sterk uitgevoerd. Ook de spanning en sfeer ontbraken niet. 3,5 Ster.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Radcliffe begint en eindigt de film met het gezicht van een oorwurm. Erg vlak allemaal. De schikeffecten zijn standaard bij een horrorfilm en doen dus erg weinig. De productie ziet er wel professioneel uit en dat maakt weer wat goed. Met 3 sterren hoog gewaardeerd.

avatar van Mythos

Mythos

Ik kom niet verder dan een 2,5

Het begon 'leuk' maar helaas op den duur veel te voorspelbaar.

avatar van barcam

barcam

Uitstekende film uit de Hammer stal. Radcliffe speelt zeer goed en het geheel heeft de sfeer van de goede ouderwetse horror films. Topper.

avatar van Jellesteeg

Jellesteeg

IJzersterke film. Kan niet anders zeggen. Het acteerwerk van Radcliffe is uitstekend, vooral omdat hij voor vele nog het imago van 'Harry Potter' zal hebben. Het camerawerk en de omgeving waren uitstekend. Ben ook erg benieuwd naar deel 2.

avatar van mixmaster

mixmaster

tegenvaller , de film is traag en saai.

nergens eng en echt spannend word het ook al niet.

camerawerk is wel prima en de omgeving is ook mooi , maar dat weet de film niet te redden.

avatar van Zinema

Hammers huis.

Net nadat de Hammerstudio’s op prettige wijze nieuw leven werd ingeblazen met films als 'Wake Wood' en de remake 'Let Me In', werd met het enorm tegenvallende 'The Resident' het einde al weer bijna voorspeld. Want met studio-boegbeeld Christopher Lee een uitglijder maken onder het beroemde horrorlogo, werd menigmaal bestempeld als een onvergeeflijke misstap. Ietwat overdreven misschien, maar de prent werd wel terecht afgeserveerd als een slechte film.

Hoe anders is het met 'The Woman in Black'. Wederom een remake. Radcliffe, bekend van de vele Harry Potterfilms, schudt met gemak zijn alter-ego van zich af in dit duistere sprookje. Voorzien een aantal effectieve schrikmomenten wordt de kijker vakkundig de stuipen op het lijf gejaagd. Zelfs wanneer er een overdaad aan onverklaarbare fenomenen plaatsvindt, zijn het de bakken vol sfeer, de geweldige settings en het onverschrokken, nieuwsgierige hoofdpersonage dat het filmvolk bij de les houdt.

Binnen het subgenre ‘Haunted House’, is dit een film die rustig mee kan varen met de klassiekers uit Hammers koker. Hamerend op alle specifieke kenmerken van de klassieke griezelfilms moeten de studiobonzen regisseur Watkins zijn sterke en schokkende debuut ‘Eden Lake’ zelfs doen hebben vergeten. Het geeft niets, zo een aanpak was hier overduidelijk niet nodig. Want ondanks het veilige pad dat wordt bewandeld, zal de kijker zich toch menigmaal onveilig voelen. Hammer staat weer als een huis. En zo hoort het.

Zeer goed.

Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Barry83 schreef:

Ten eerste is het ongelooflijk onrespectvol om Harry Potter vergelijkingen te maken terwijl Daniel hier een heel andere rol heeft. Ik vond er toch genoeg schrikmomenten in zitten, waarvan geen enkel lachwekken door. Voor de rest erg spannend, en paranormal activity, daar zaten nu eens echt geen schrikmomenten in. Mijn god, wat was die film saai

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

TomaskeX schreef:

Mee eens. Was je geluidsset misschien kapot ofzo, want er zaten schrik momenten genoeg in. Een goede verhaal opbouw en "Harry Potter" laat zien dat hij een prima acteur is. Paranormal Activity vond ik ook echt super saai. Geen enkel schrik moment of wat dan ook. Aan deel 2 heb ik me dan ook maar niet gewaagt.

avatar van Barry83

Barry83

@ TomaskeX en M1chel

Misschien kunnen jullie samen HP kijken met chipjes, limonade erbij en elkaars handjes vasthouden..aangezien ik jullie held beledigt hebt

Nu serieus, ik respecteer ieders mening en is maar goed dat smaken verschillen. Maar om nu een 5 en 4,5 * te geven voor deze film?? Deze film zal nog niet eens in de buurt komen van de moviemeter top 250 dusja

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Barry83 schreef:

@ TomaskeX en M1chel

Ten eerste heb je mijn held niet beledigt hoor, ga je gang.

Ten tweede, dus omdat een film niet in de top 250 zal komen op moviemeter kan je het geen hoge waardering geven? Tja, ik vind goed wat ik goed vind en ik ga niet naar iemands mond praten. Er staan nog wel een paar films in de top 250 van moviemeter waar ik mijn vraagtekens bij zet, maar dat moet ieder voor zich weten. Ik kijk een film om mezelf te entertainen, niet om jou of een ander te entertainen. Zullen wel meer flauwe opmerkingen van jou kant gaan komen, want jij zegt dat je ieders mening respecteert? Dat doe je dus zeker niet.