• 9.378.508 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.309.407)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

avatar van Pafnes

Pafnes

De beste van de 3 delen!

Johnny Depp is erg vermakelijk (en lekker) om naar te kijken.

Super film!

avatar van Denzz

Denzz

heerlijke film

ongetwijfeld de beste van de 3

avatar van qwertzu

qwertzu

Echt een lekkere film.

Johnny Depp op z`n best als vage rare piraat!

Heb echt genoten van deze film, des te groter was de teleurstelling bij deel 2.

avatar van Marcel1969

Marcel1969

Dit is nu echt een film van absolute topklasse ,schitterend verhaal, super special effects, veel humor etc.. Voor mij de beste film ooit gemaakt! Ik heb geen enkel minpuntje voor deze ! daarom 5 sterren!

avatar van Rogyros

Rogyros

IJH15 schreef:
Rogyros schreef:

Sparrow had pas even daarvoor een munt uit de kist gepakt en was dus pas net ( en bewust) vervloekt.

De wonden van de vervloekten genezen op het moment dat ze van "skeletvorm' naar 'gewone vorm' veranderen. Aangezien Barbossa de hele tijd buiten het maanlicht bleef, veranderde hij niet meer van skelet in gewoon mens of andersom en bleef zijn wond dus dodelijk. De andere vervloekten bevonden zich gedurende het eindgevecht voortdurend in het maanlicht en veranderden op het moment dat de vloek werd opgeheven nog één keer van skeletvorm naar gewone vorm, waardoor hun wonden werden geheeld.

Ik hoop dat het nu duideijk is.

Ja, nu is het duidelijk. Bedankt! De logica die jij noemt snap ik. Wellicht kom ik dan toch nog op 4 sterren. Want verder vond ik het een heerlijke film.

avatar van noke

noke

Leuk, grappig, spannend!!! De skeletten waren super. De rol van Sparrow is Depp echt op het lijk geschreven!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

hoop dat je op het lijf geschreven bedoeld.

avatar van Grizzly3030

Grizzly3030

Voor mij niet de groots, meeslepende film... Vrij matig eigenlijk. Mooi gemaakt, maar erg kinderachtig in mijn ogen en alleen Depp is erg leuk in zijn rol.

Beetje saai, ik zat de klok af te tellen tijdens deze 3 Pirates films...

avatar van noke

noke

Timothyvdmeer schreef:

hoop dat je op het lijf geschreven bedoeld.

Klopt inderdaad, thanks

avatar van TMP

TMP

Topfilm. Vooral Depp acteert super in deze film. Een film vol actie, maar ook vol humor. De beste film uit de reeks, ik kijk uit naar deel 4 volgend jaar.

avatar van jordkaka

jordkaka

Geweldige film met een geweldige Depp en geweldige muziek, special effects en een prachtige vrouw!

avatar van Boefke

Boefke

beste film van de hele serie

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik heb deze film in de bioscoop gezien en het was prachtig om al die beelden van de Caribiën te zien, met al die schitterende decors, kleding en dergelijke. Je kan zien dat hier veel aandacht aan besteed is. Toch moet ik wel zeggen dat toen ik de film thuis nog eens op een DVD bekeek, ik hem niet meer zo imposant vond. Maarrr, het is zeker een aanrader deze film.

Johnny Depp zet hier natuurlijk ook een onvergetelijk karakter neer van Captain Jack Sparrow. Ik moest vaak erg om hem lachen. Ik ben bang dat als hij er niet in had gezeten ik deze film een veel lagere beoordeling zou geven want hij was echt magnifiek.

avatar van ehs21

ehs21

goh zenden ze deze ook eindelijk weer eens uit. Lijkt toch al snel meer dan 3 weken geleden dat ie erop geweest is. Dat SBS weet ook niet waar ze anders al die zendtijd mee moeten vullen blijkbaar, en als bonus krijg je natuurlijk nog allemaal banners van Joling erbij

avatar van Martown

Martown

Echt een fantastische film. De beste van de 3

Er schijnt zelfs nog een deel 4 te komen

avatar van Bassle

Bassle

Het sfeertje, Het verhaal, Jack Sparrow. in ''en woord prachtig!.

De film is spannend en ook grappig, en dat vindt ik heel bijzonder!.

avatar van chameau 1

chameau 1

Beste van de 3 Gewoon lekker genieten.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Wat een geweldige reeks blijft dit toch. Ook zeer dankbaar dat ze ondanks het gesloten einde van deze film, toch nog door zijn gegaan met een vervolg. Ik kan keer op keer weer lachen om de rol van Depp als Captain Jack Sparrow. Het is lang geleden dat ik een acteur zo'n geweldige indrukwekkende rol heb neer zien zetten.

5* dubbel en dwars verdiend!

avatar van roeleboel

roeleboel

dit is ook de beste film van de serie maar er komt nog een 4de versie en heel mieschien een 5de dus ik ben benieuwd

avatar van Akron777

Akron777

Wat heb ik plat gelegen in de bioscoop toen ik deze voor het eerst keek. Zeer hilarische stukken, een leuk uitgevoerd verhaal, goed geacteerd, een leuke sfeer... Een film die het in feite allemaal heeft. Hoewel ik het tegenwoordig allemaal iets te veel vind uitgemolken is dit origineel toch wel heel erg leuk.

avatar van Triple G

Triple G

Pas weer gezien. Wat blijft dit toch een heerlijke film. Strak verhaal, schitterende vormgeving, een fantastische Depp, een mooie Knightley, eigenlijk geheel een bijzonder goede cast en de film verveelt werkelijk geen moment ondanks z'n lange zit. Niets heeft m'n beleving aangetast. Verdient nog steeds de volle mep.

avatar van ibendb

ibendb

Erg toffe film. Beter dan de sequels.

avatar van christaa

christaa

ik vind hem gaaf ben misschien een beetje laat ermee maar ik vind ze alledrie acht fantastisch iik heb nu al zin in de vierde

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Laatst een film avondje gehad en alle 3 de pirates gekeken, maar vond deze duidelijk het beste. Met name de acteer prestaties zijn buitengewoon, Johnny Depp spant de kroon uiteraard. Verder vind ik de beelden goed geschoten, het verhaal klopt ook gewoon.. Natuurlijk niet allemaal even realistisch maar dat maakt bij deze film niks uit!

avatar van daxclusive

daxclusive

Toch wel de beste uit de reeks van Pirates of the Carribean.

Blijft vermakelijk en top, vergeleken met de andere, is deze toch wel goede op alle vlakken.

avatar van JustMike

JustMike

Ik ga hem nog een keer kijken om een goede recensie te geven. Nu is het nog 4, maar ik keek hem ook ongeveer 4 jaar geleden, dus we zullen zien.

en, ik heb ook al erg zin in deel 4. Kan niet wachten.

avatar van JustMike

JustMike

So it is cursed

Een geweldige film, die ik net nog heb gekeken. Geweldige actie. goede komedie. Soms was Sparrow (Depp) een beetje overdreven. Ik vond het ook erg grappig dat Sparrow de hele tijd bijna werd opgepakt en weggegooid. Een sterk begin, Een geweldige film, en een goed einde.

Piraten
De piraten konden ook er te overdreven uitzien, of te overdreven doen met die code van hun. Elizabeth was op sommige stukjes ook wel grappig, gebruik maken van de code.

Will(iam)
grappig, vooral toen
Jack Sparrow: Don't do anything stupid.
William: You can't (die), but i can. (tegen barbossa)
Jack: like that.

Pluspunten:

+ Spannend, de hele film door
+ Heel erg grappig
+ Goede actie
+ Goede lengte

Minpunten:
- Piraten soms wat overdreven

Verdient een 4.5 van mij. (een 0.5 hoger dan eerst)

avatar van Gonster

Gonster

gewoon een leuke film, heeft alles moet je gezien hebben

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Ik geef het de volle 5 sterren. Één van de beste films ooit! Vooral Johnny Depp die een onvergetelijke karakter heeft neergezet. De manier van praten, lopen, de non-verbale reacties...tot het kleinste punt perfect.

Orlando Bloom en Johnny Depp hebben heel erg goed samengespeeld. Plus de schoonheid van Keira Knightley, wat wil men nog meer?

Perfecte film. Net weer gezien na 7 jaar en ik blijf het nog steeds een erg goede film vinden.

avatar van DuB-ST3PP3R

DuB-ST3PP3R

ik weet niet hoevaak ik deze film heb gezien maar hij blijft toch de leukste. een 5 sterren waard