Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom
8,1 (1.310.701)
Releasedatum: 14 augustus 2003
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
"Prepare to be blown out of the water."
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Ragetti
Gillette
Murtogg
erwin1122
hans zimmer top, jonny depp top, orlando bloom top, keira knightly top,
Geoffrey Rush top
topfilm
zeker een dikke 4
Parisa
Wat doe ik als het zomer is? De voor mij ultieme zomerfilm nog een keer aanzetten. Alles wat goed is aan deze film is in dik 90 pagina's natuurlijk al lang genoemd. Dan noem ik nog een keer captain Jack Sparrow, met dit karakter heeft Johnny Depp overduidelijk lol gehad. En ik blijf het ook leuk vinden, hoe vaak ik de film ook al heb gezien.
briek
Goede film, ik had er minder van verwacht. Sterke acteerprestaties, goede regie, mooie locaties, behoorlijke humor en geweldige special-effects. Voor mij blijft dit veruit de beste van de trilogie.
jellecomicgek72
waarom in godsnaam 0,0 is een goede film dus niet zeiken
maxo922
leuke film met mooie special effecten, goed verhaal en Keira Knightley!!! *3,5
Paul_Hauer
Sfeervolle avonturenfilm met natuurlijk een geweldige performance van Johnny Depp. Een heerlijke film om op zondagmiddag eens in de DVD speler te stoppen. Daarnaast een geweldige soundtrack van Klaus Badelt.
®Tc
Ik had eerst de andere 2 deel gezien voor deze. Ik begreep nooit de grote hype errond, ik vond het maar middelmatige films maar deze is toch veel beter.
Om te beginnen is het verhaal veel beter dan zijn 2 opvolgers waarbij ik Davy Jones maar een slechte bad guy vindt en teveel overdreven gedoe. Dit deel brengt een veel beter verhaal waarin alles goed wordt opgebouwd met een bevredigend einde er bovenop.
Ten 2de zijn de actiescenes ook veel beter. Ze zijn oa veel beter gefilmd en gespeeld dan in de 2 opvolgers.
Ten 3de is er veel meer een lach op mijn gezicht verschenen dan in de 2 opvolgers, mede door een geniale Johnny Depp als Jack Sparrow.
Ik vond het altijd nogal raar dat deze in de top 250 stond aangezien ik de 2 andere delen veels te middelmatig vond maar nu niet meer, deze is inderdaad een topper enkel jammer van de opvolgers. Ook een pluim voor de soundtrack.
****
Best aardig vermaak, maar zeker een half uur te lang. Ik begon op een gegeven moment stevig naar het einde te verlangen. Ik las dat het oorspronkelijke idee komt van een bestaande attractie in Disneyland, ik had ook, zeker in het begin een Eftelinggevoel bij deze film.
kimberlyVD
Geweldige film!
Had de trilogy al lang in bezit maar vanwege de toch vrij lange speelduur altijd laten staan. Gisteren hem uiteindelijk toch in men dvd speler gestoken. En ik vond hem echt geweldig! Het verhaal is leuk, de personages zijn mooi neergezet (vooral Johny Depp als Jack Sparrow dan, geweldig!) Ja, ik heb ervan genoten. 4,5* en een plaatsje in m'n top 10!
Madecineman (moderator films)
Berichten verplaatst naar Film > Nieuws > Pirates of the Caribbean 4
roc12345
Jack Sparrow terug voor 41 miljoen
Geplaatst op 07-10-2008 om 12:17 door Aadil Chaudry
Een aantal weken geleden werd bekend dat Toby Maquire 50 miljoen dollar krijgt voor zijn rol in Spider-man 4 en 5. Het kan echter nog gekker... Johnny Depp krijgt voor zijn rol in een vierde Pirates Of The Caribbean een voorschot van 41 miljoen dollar!
Ondanks dat dit 'lichtelijk' boven modaal is, is er enigszins wat voor te zeggen. De eerste drie delen brachten bij elkaar namelijk zo'n 1,9 miljard euro op... Kassa! De vraag is of Depp de centen nodig heeft, want zijn verdiensten over 2008 komen hiermee neer op zo'n 93 miljoen dollar.
Overigens keren Orlando Bloom en Keira Knightley mogelijk niet terug in Pirates 4, die ergens in 2012 uitkomt.
Leuke aktie en avonturenfilm met grappige personages en een onderhoudend verhaal. Niets meesterlijks maar wel goed.
Eny
Jammer dat je geen 0,0 kan geven.
De meest hilarische reactie ooit!
mnrk
De eerste uit de serie....zo maken ze piraten films niet meer.
Johnny Depp steelt natuurlijk wel de show in deze film ...en de hond ook een beetje !!
Gwoon een prima film.
ehs21
Ik vind dit een nogal overgewaardeerde film. Het ziet er allemaal mooi uit en er wordt aardig geacteerd maar ik kan me niet voorstellen hoe ze het nog iets standaarder hadden kunnen maken. De humor spreekt mij ook totaal niet aan. Het enige verassende aan de hele film is dat Jack op een gegeven moment ook vervloekt blijkt te zijn
Je moet hem natuurlijk wel een keer gezien hebben maar dat is niet zo lastig aangezien ie vandaag echt al voor de 8e keer op SBS te zien is. Ik had er beter niet voor naar de bios kunnen gaan, hetzelfde geldt voor het vervolg. Al met al nog wel 3* waard.
- 20609 berichten
dit is weer eens een alinea waar ik of niks van snap of wel snap en tegenstrijdige dingen lees
tja of je savvie het niet!
beter op letten zou ik zeggen, alles behalve verrassend!Je moet hem natuurlijk wel een keer gezien hebben maar dat is niet zo lastig aangezien ie vandaag echt al voor de 8e keer op SBS te zien is.
2e keer en je moet niks, ik denk overigens dat ze het met de tijd de 8e keer wel zullen halen, en ze laten het laatste stuk niet eens zien.

edit. dit keer wel

merijn82
- 1931 berichten
Pff nou die heb ik dan ook eindelijk een keer gezien zeg..Met moeite uit gezeten. Kinderachtig, een hoop onzin, veel cliches en 'humor' om te huilen. Blijft een sfeervolle setting, aardig acteerwerk (van sommigen) en knap gemaakte film over. Waarom moeten dit soort films trouwens 2,5 uur duren?! 2,5 ster dan ook maar.
Psyché et Amor
Deze film is aardig. Leuk bedacht.
Johnny Depp steelt de show, een geweldige acteerprestatie.
Orlando Bloom acteert als een dooie mus.
De opvolgers zijn echt waardeloos, daar zit echt totaal geen verhaal meer in. Deze kan ik wel waarderen.
Een 3,5 en dan vooral voor Depp.
-Roald-
3e keer

ehs21
Er staat niks tegenstrijdigs anders, dat je het niet snapt kan ik ook niet helpen.
tja of je savvie het niet!
Nee ik snap het wel maar het is allemaal kinderachtige humor en als iemand mij (de 1e keer) zou vragen om de grap aan te vullen zou ik dat best kunnen zo standaard is het.
beter op letten zou ik zeggen, alles behalve verrassend!Ja ik weet dat je ziet dat hij een dukaat pakt, maar de 1e keer had ik dat niet gezien en ik denk de meeste mensen niet. De opbouw van de scene gaat daar ook vanuit want op het moment dat ie gestoken wordt staat ie niet in het maanlicht. Als het zo duidelijk was hadden ze dat wel eerder gedaan.
.Misschien nog niet voor de 8e keer op SBS maar de BBC en Belgie hebben hem zeker ook al 1 of 2x uitgezonden. Punt is dat ie al extreem vaak op tv geweest is.
Ja maar de bios kost ook geld en dan wil ik dus een leuke film zien. Bij deze film en Dead man's chest heb ik me meer lopen ergeren en dat doe ik dan net zo lief gratis thuis op de bank.
- 20609 berichten
ziet er mooi uit aardig geacteerd maar het kon niet meer standaard, dat is wat ik er uit op haal en beetje tegenstrijdig vind.
hmm. kan ik me wel in vinden hoewel het bij deze film nog goed werkt bij mij kon er bij mij amper een lachje af bij de vervolg delen.
akkoord!
ehs21
Met standaard bedoel ik dan meer de verhaallijn. Elke piratenfilm of boek heeft al deze aspecten in zich (vastzitten op een eiland, het meisje dat gered moet worden etc.).
Dat doet verder niks af aan het feit dat het wel mooi gemaakt is en dat er aardig geacteerd wordt (ik vond Bloom persoonlijk een stuk minder dan in LotR trouwens)
Deel 2 komt volgende week en deel 3 moet ik nog zien (heb hem wel ergens liggen geloof ik) maar de verhalen hier beloven niet veel goeds.
ags50
Jammer dat je geen 0,0 kan geven.
Johnny Depp, zoals voor hem gebruikelijk emotieloos, die bovendien die halfgare rocker uit de Rolling Stones imiteert. Afschuw in het kwadraat!
En hiervan zijn dan ook nog vervolgfilms gemaakt. Wat mij betreft: weggegooid geld ...
maerk
Na herziening toch een stuk minder. De regie van Verbinski vind ik ook maar een beetje standaard. En Orlando Bloom doet het niet zo best. Maar desondanks toch nog een erg leuke film.
4,5* --> 4*
DaZtorm
Geweldige film, dit zijn gewoon pareltjes, films van de buiten categorie.
Tuurlijk is er wel wat te klagen over deze film, en met alle respect hoor maar ik denk dat mensen die deze film niet waarderen in 2 categorieën zijn te plaatsen namelijk:
- Mensen die niet van deze genre houden
- ''Rotterdammers (ben er zelf 1)'' of ''nooit goed genoeg''
Punt 2 wil ik graag nog ff uitlichten met een mooi voorbeeld: Zie bijv. een foto van, nou noem maar een model, en plaats die op een site. Dan zijn er altijd mensen die het model afkraken en niet mooi vinden. Niks mis met zulke mensen, blijf je scherp door, maar zulke mensen kraken ook deze film af denk ik. Gewoon om af te kraken. Als dat niet het geval is, hou diegene gewoon niet van deze genre.
Ik vind het een zeer sterke film, de beelden worden zeer goed in beeld gebracht, het verhaal wordt zeer goed verteld. Ik geef toch geen 5* omdat ik een punt heb waar ik me 2 keer aan gestoord heb. De grappen die in de film gemaakt worden, de grappen zijn leuk, maar het zijn er teveel en soms op het verkeerde moment.
Kortom 4,5*

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006

'Pirates of the Caribbean'-acteur Orlando Bloom sluit een terugkeer niet uit: 'Wie weet'

Keira Knightley keert definitief niet terug naar 'Pirates'-filmreeks: 'Ik heb er een hele rare band mee'

Producent Jerry Bruckheimer will Johnny Depp terug als Jack Sparrow in nieuwe 'Pirates'-film: 'Als het aan mij ligt, zou hij erin zitten'

'Pirates of the Caribbean'-vervolg definitief van tafel: 'Hoeven niet te wachten op bepaalde acteurs'

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
exotic islandblacksmitheast india companygoudhuwelijksaanzoekmutinyjamaicaskeletonbritish empiredochtergovernorwooden eyegold coin piraatalcoholischswashbuckler18de eeuwcaribische zeepost-credits scenepirate shipbritish navycapuchin monkeytortuga based on theme park rideexcited