• 9.378.966 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Ryan Gosling, Carey Mulligan en Bryan Cranston

Releasedatum: 3 november 2011

Plot Drive

"There are no clean getaways."

In Drive staat een Hollywood-stuntrijder centraal, een eenzaat van nature, die er een bijverdienste als bestuurder van de vluchtwagen in de criminele onderwereld op nahoudt. Hij haalt zich de woede op de hals van een van L.A.'s gevaarlijkste mannen nadat hij de ex-criminele echtgenoot van z’n mooie buurvrouw helpt bij een klus die helemaal fout afloopt. De enige manier om haar te beschermen en in leven te blijven is doen wat hij het beste kan: rijden.

avatar van Friac

Friac

Naomi Watts schreef:

Perlman's character Nino was natuurlijk alles behalve een maffialeider natuurlijk.

Akkoord, hij werd inderdaad nog steeds door de big chiefs uitgescholden voor "Kike". Maar uiteindelijk was hij wel een partner van Bernie en had hij redelijk wat mensen onder zich staan, dus althans een lid in de hogere regionen van de maffia.

dutchtuga

Volgens mij hebben we niet met de maffia te maken in Drive.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

dutchtuga schreef:

Volgens mij hebben we niet met de maffia te maken in Drive.

Wordt toch expliciet genoemd.

avatar van Reinbo

Het geld komt daar uiteindelijk wel vandaan, maar personen van de Maffia blijven buiten beeld.

dutchtuga

Precies, vond dit maar een stel uitvoerders, die het vuile werk opknappen. Sowieso heeft Refn altijd gewerkt met dit niveau criminelen (Pusher-trilogie).

avatar van Kricky

Kricky

Goeie film, die mij soms qua sfeer aan No country for old men deed denken. Ook zat er een hele goeie soundrack in. Something inside you bleef na afloop nog lang in mijn hoofd zitten. Ik heb zelf nog niet veel films gezien met Ryan Gosling erin, maar hij speelt hier heel goed. De film weet van begin tot eind te boeien en het heeft bijzondere sterke scenes.

van mij krijgt hij 5 sterren

avatar van danuz

danuz

dutchtuga schreef:

Gister de soundtrack ontvangen en al drie keer in zijn geheel beluisterd. Wat een prachtige soundtrack en voor mij de beste sinds Mulholland Drive.

Inderdaad, erg goede soundtrack. En dan niet alleen de tracks van Kavinsky en College (alhoewel dat wel de hoogtepunten zijn, mijns inziens).

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Plot past waarschijnlijk op een bierviltje, maar de uitvoering daarvan is behoorlijk briljant.

Niet het te verwachten gescheur met auto's maar een soort van metro-man versie van een Michael Mann/Walter Hill-film -aanhangend tegen mijn favo-driver-movie (The Driver - 1978) maar dan in een uitermate moderne stilering.

Soort van totaal tegengestelde Tarantino-aanpak.

avatar van Loki87

Loki87

dutchtuga schreef:

En uitvoerders zijn geen onderdeel van de maffia organisatie? Dit leken me middenkader figuren, een uitvoerder heeft geen tonnen/miljoenen.

avatar van Reinbo

Nee hoor, was gewoon een clubje criminelen scharrelaars. Absoluut geen onderdeel van de maffia. Enkel een clubje waarmee ze zaken deden. Niet elke crimineel behoord tot te maffia.

Loki87 schreef:

En uitvoerders zijn geen onderdeel van de maffia organisatie? .

Indirect misschien, zoals de maffia wel meer mensen voor ze rond zal hebben lopen. Maakt ze nog geen maffiosi.

avatar van wibro

wibro

Deze film vanavond maar eens bekeken. Visueel was het allemaal zeer mooi, de film kende o.a. een prachtige opening. Nog nooit heb ik zo'n mooie autorit gezien. Over Ryan Gosling hoef ik eigenlijk weinig te zeggen. Gewoon de beste acteur op dit moment. Verder ben ik altijd zeer gecharmeerd van Carey Mulligan, een mooie en ook uitstekend acterende actrice. Ook de soundtrack krijgt van mij een dikke pluim. Voor mij zelfs een van de beste soundtracks die ik de laatste jaren gehoord heb. Over het soms extreme geweld ben ik minder te spreken. Dit had voor mij best minder gemogen. Voor de rest valt er door mij over Drive niets negatiefs te zeggen. Een van de betere films van dit jaar.

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Een ode aan de jaren '80, aan Michael Mann en aan de klassiekers van de 'movie brats'. Dat is Drive voor mij. Verder vooral een stijlvolle film die leunt op drie pijlers: het wisselende maar over het algemeen rustige tempo, de sfeervolle nachtbeelden en de heerlijke soundtrack. Hoogtepunt is het moment dat Gosling met masker op voor de bar van Nino verschijnt, met dat nummer op de achtergrond, ge-wel-dig. Het verhaal vond ik een tikje simpel en van stoicijnse hoofdpersonages wordt ik ook nooit warm, maar verder een sterke film. Hiervoor ga ik graag naar de bios.

avatar van schram101

schram101

Oef.. Aan mij de zware taak uit te gaan leggen waarom ik Drive niet goed vind.

Eigenlijk heeft het allemaal te maken met maar een woord. Tempo. Want wat is de film ontzettend sloom zeg. Blijkbaar word het gewaardeerd, hoort het bij de film, is het goed voor de sfeer of weet ik veel wat, maar voor mij was het too much. Een trager tempo, oke, geen probleem, maar vond Drive hierin behoorlijk doorslaan. Het contrast met actiescene's is groot, en van mij had dat wel wat minder gemogen.

En tijdens de openingsscene had ik nog wel het idee een pareltje te bekijken. Gosling's eerste klus, een uitstekende soundtrack, mooie achtervolging.. Maar helaas werd het steeds minder allemaal. Ondanks dat Drive zeker geen verkeerde film is, ben ik behoorlijk teleurgesteld.

avatar van robinb

robinb

Niet mijn ding, vond dit een van de saaiste films die ik de afgelopen jaren gezien heb. Conversaties waren oninteressant en de hoofdrolspeler wekte enorm veel irritaties bij me op.

Verder gebeurt er heel de film bar weinig en kijkt het allemaal extreem moeilijk weg. Bedoeling is goed, maar ik kon hier helemaal niets mee.

0.5 ster

avatar van wibro

wibro

schram101 schreef:

En daar ligt voor mij nu juist de kracht in deze film. Het langzame tempo dat opeens gevolgd werd door brute actiescènes waardoor je ineens van schrik opveert, alsof je naar een horrorfilm zit te kijken. Voor sommige in de bioscoopzaal gisteravond werd dat echter te veel en verlieten hals over kop de zaal, wat de hilariteit opwekte van het overige bioscooppubliek. De scène waarin de kop van de gangster in de lift door Gosling tot gort gestampt werd loog er trouwens ook niet om hoewel je aanvoelde komen dat er iets te gebeuren stond.

avatar van Montorsi

Montorsi

Zo sloom vind ik de film niet eens eigenlijk.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De film is alleen sloom als je een Fast & Furious achtig actiespektakel verwacht in plaats van een sfeervolle thriller.

avatar van schram101

schram101

Mr_White schreef:

Waarom het nou altijd weer over die boeg gooien? Ik verwachtte helemaal geen F&F spektakel, maar een boeiende thriller die die me over de gehele speelduur klemvast hield. Dat gebeurde niet. En dan kun je wel met zo'n makkelijke en kansloze opmerking komen maar dat slaat natuurlijk weer helemaal nergens op.

avatar van Fortune

Fortune

schram101 schreef:

Maar het is helemaal geen thriller. Een F&F spektakel zou meer voor de hand liggen.

avatar van Child in time

Child in time

Drive is totaal geen Transporter of Fast&Furious. Zo, deze voorkennis is volgens mij essentieel om aan de film te beginnen. Wie naar Drive gaat kijken met het idee van een feel-good avonturen filmpje voorgeschoteld te krijgen boordevol actie en babes zal van een kale reis thuis komen.

Te horen aan de kritieken waren er wel een aantal mensen in de zaal die wél met dat idee gekomen waren en de film dan ook niet konden appreciëren.

Dit gezegd zijnde vond ik Drive wél top! Deze film draait op zich dan ook niet om het verhaal zelf (want dat is eerder minimaal), maar is gewoon een middel om de kijker een bepaalde beleving te laten ondergaan. De film gaat over contrasten, de rust en kalmte van het hoofdpersonage, dat plots kan exploderen, actie die kortstondig kan losbarsten, muziek die plots excelleert om dan weer tot volledige stilte terug te keren.

De setting is goed gekozen, met prachtige beelden van LA, en uitstekend neergezet door enkele karakterkoppen, met een sterke Gosling, Cranston en Brooks.

Drive heeft me allerminst teleurgesteld!

avatar van grid8400

grid8400

Wat een goeie film zeg!

Klinkt het vreemd, als ik zeg dat ik steeds aan Bladerunner moest denken tijdens de film? Ik kreeg telkens het gevoel dat ik in dezelfde setting zat als Bladerunner. Misschien door de soundtrack of het tempo of het acteren, maar ik had dus heel sterk dat gevoel.

Maar wat een topper dit! dikke 4*

avatar van napoleoncomplex

napoleoncomplex

Dreiecke schreef:

k vond hier een uitgebreid en informatief interview met Refn over zijn film Drive. . . .

(er zijn veel meer interviews te vinden natuurlijk:))

over zijn inspiraties, zijn chronologische manier van shooten, over de herkomst en verwerking van het script, over zijn fascinatie voor LA, over de casting en nog veel meer.

Heerlijk leesvoer voor de zondag

Leuk, interessant interview. Ik vond zelf www.seefilmdifferently.com/... ook erg boeiend, vanuit het standpunt van Ryan Gosling. Met name deze passage, geeft toch een heel andere kijk op Drive:

"For me it was sort of a monster movie, kind of a werewolf film, where the driver sort of believes that he is a werewolf – he’s never officially turned into one but he’s afraid that one day he will, so he isolates himself away from people in the fear that he’ll turn into a monster. There’s the scene in the elevator where he smashes the guy’s head in, that’s where he becomes the werewolf. I mean, the film is really a fairy tale, that’s what we had in mind; the driver was a knight who would save this princess who was stranded in the tower, and Albert Brooks would be the wizard and Ron Perlman would be the dragon and Los Angeles."

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Ah, dat is inderdaad een belangrijke toevoeging op bv de liftscene en verder een passende inkleuring van de achtergrond van het verhaal. Dank je, interessant!

avatar van jimmm

jimmm

Wat een slechte film zeg!!! Ik ben echt op het verkeerde been gezet door het cijfer hier op movie meter. De eerste 5 minuten van de film zijn veelbelovend, maar de rest kan ik niet anders beschrijven dan als een STRAF om naar te kijken.

Die verschrikkelijke muziek die je de hele film hoort maakten het alleen maar erger.

Dan de dialogen, welke dialogen?? minuten lang stilte in de film waarbij de hoofdpersoon een beetje dom voor zich uit zit te staren.

Ik heb een hele brede smaak aan films en ben echt niet kieskeurig, maar dit kan ik niet anders beschrijven dan als een kwelling.

Snap eerlijk gezegd ook niet dat je dit een goede film kan vinden. Wat is dan zo goed?

Verhaal stelt helemaal niks voor, dat bedenkt een kind van 6.

Acteer prestaties? Er wordt totaal niet geacteerd in de film. Want als een beetje dom voor je uit lopen kijken acteren is verdienen heel veel mensen een oscar.

Maar smaken verschillen, dat blijkt maar weer!!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Speciaal een account gemaakt voor Drive. Toppie .

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Verhaal stelt helemaal niks voor, dat bedenkt een kind van 6.

Als jij zo dom voor je uit kijkend kan lopen als Ryan Gosling in deze film neem ik je aan voor m'n volgende productie.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Naomi Watts schreef:

Speciaal een account gemaakt voor Drive. Toppie .

Haha idd, dat moet wel een heel frustrerende bioscoopervaring zijn geweest.

avatar van mrwhite

mrwhite

Verhaal stelt helemaal niks voor, dat bedenkt een kind van 6.

Maar smaken verschillen, dat blijkt maar weer!!

Jammer dat dit je eerste post is op MM. Ik zou graag eens weten wat je dan wel goed vind. Al heb ik wel een voorgevoel.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

jimmm schreef:

Moet de film dan bol staan van de overbodige dialogen ? Zou de wat nu een intens- personage is zo vernietigen ! Godzijdank hebben Hossein Amini, James Sallis en Refn het wel juist aangevoelt.

Soms zegt een blik meer dan 100miljoen-woorden..

En wat een ''stills'' levert het op