• 9.378.158 stemmen

Film noir / Thriller | 114 minuten

Genre: Film noir / Thriller

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Jodie Foster en Cybill Shepherd

IMDb beoordeling: 8,2 (1.014.576)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 1 juli 1976

Plot Taxi Driver

"On every street in every city, there's a nobody who dreams of being a somebody."

De oorlogsveteraan Travis Bickle werkt als taxichauffeur. Hij is een eenzame man die geobsedeerd is door pornografie en geweld. Zijn leven gaat steeds verder neerwaarts, en hij verliest zichzelf langzaam in zijn paranoia. Hij raakt steeds verder geïrriteerd door het tuig dat er 's nachts over straat loopt, en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij in actie komt...

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Dit slaat echt helemaal nergens op. Een andere acteur dan Robert de Niro nemen voor deze rol. Nou ja..........

djelle schreef:

Ongelooflijk goed verhaal die vol betekenissvolle details zit en je vol levensvragen opzadeld. Het heeft ook een geweldige, passende plot en het geheel geeft je zo'n wrange, gefrustreerde nasmaak vol bitterheid en deprimerende gevoelens. De statements en aanklachten die deze film ongegeneerd op tafel gooit komt dan ook aan als een ontnuchterende en ijskoude douche. (Mede door het feit dat het nog steeds actueel is, en in principe bijna zeker altijd zal blijven. -Dit maakt de film overigens ook zo heerlijk "tijdloos") Dit is één van de zaken waarom de prent zo geniaal is.

Het camerawerk, het suggestief symbolische achter de scenedetails, de sfeer en de knappe diaglogen maken de film "af" en heerlijk om naar te kijken. Origineel meesterwerk die zijn status als klassieker waardig is.

Het spijtige aan de film is dat het tempo wat te wensen overlaat en het uiteindelijke gevolg veel te laat in beeld komt. De problemen en ergernissen zijn prima qua statement en aanklacht maar blijven veel te lang hangen als opbouw naar de uiteindelijke climax. Soms blijft de film te lang stilstaan bij bepaalde thema's en zet een storende rem op de vaart van de film.

Daarnaast hadden ze beter een andere hoofdacteur genomen, want De Niro heeft zelden overtuigd in zijn rol als geïrriteerde, eenzame taxichauffeur. Robert de Niro heeft wat mij betreft nooit kunnen acteren en in deze was dat zeker niet beter. Dit was ook een belangrijk minpunt voor deze speelfilm.

Heel sterke film, maar kon nog beter geweest zijn met een aangepast tempo en iets meer afwisseling, en met een beter acteur (misschien Dennis Hopper of Dan Aykroyd) in de hoofdrol. Blijft hoedanook erg intrigerend, knap en al bij al meestal boeiend en de moeite waard om te bekijken. (3)

Lol, dat had ik nog niet gelezen. Dan Aykroyd als Travis, hoe verzin je het .

avatar van Redlop

Redlop

Prachtig.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Ik kan er wel om janken..

avatar van Zavo

Zavo

LOL

Deze uitspraken van djelle had ik ook nog niet gezien. Ik hoop dat ze als grap bedoeld waren, maar ik vrees van niet.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik kan niet geloven wat ik lees, Dennis Hopper of DAN AKROYD als acteur???? DENIRO HEEFT NOOIT KUNNEN ACTEREN??? Heb je het over zijn films van de laatste 5 jaar of over de films van de 30 jaar daarvoor???? Ik hoop de eerst want anders vind ik dat je beter nooit meer n reactie over deze film mag plaatsen. Ga aub Raging Bull, King of Comedy, Goodfellas, The Godfather II, Once Upon a Time in America enz enz enz kijken.

avatar van saso

saso

robert de niro IS taxidriver

saso schreef:

robert de niro IS taxidriver

Niet waar. Hij is acteur

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Screen legend Robert De Niro has reunited with iconic director Martin Scorsese to work on a sequel to their classic movie Taxi Driver. The Oscar-winning actor, who starred as disturbed Vietnam veteran Travis Bickle in the 1976 film, has confirmed the movie veterans are mulling over script ideas for a follow-up to the gritty original. Apart from his comedy turn in Meet The Parents and its recent sequel Meet The Fockers, De Niro has starred in a series of flop films - and critics are hoping Travis Bickle's resurrection will restore his reputation as one of the greatest dramatic actors of all time. De Niro, 61, says, "I was talking with Martin Scorsese about doing what I guess you'd call a sequel to Taxi Driver, where he is older."

bron: Imdb

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Zou erg interessant kunnen worden..

A.S.E. schreef:

bron: Imdb

--Oh god---

avatar van eerdekes

eerdekes

Taxi Driver

Bij mijn weten tot nu toe de beste film van Scorsese en zeker één van de beste films waar ik De Niro in heb gezien.

In Rain Man zag ik Tom Cruise z'n personage op 'n verbluffende manier veranderen, maar als ik over de verandering van De Niro in deze film moet gaan praten, ben ik tot in de dag der dagen bezig vrees ik.

Bij wijze van spreken hé, voor de zekerheid

De one-liner -are you talkin' to me*, is gewoon kei mega vet, neig, cool

Taxi Driver

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Machtige film! Vandaag ff gekocht, ook een docu over The Making off, 70 minuten lang: met acteurs, regiseur, muziekmensen, special effect lui, super. Er wordt ook veel uitgelegd over die laatste scene, met die afgeschoten hand enzo.......best interesant;)

avatar van gonnie

gonnie

as schreef:

--Oh god---

Driving Miss Daisy is toch al gemaakt=

avatar van sju

sju

"Are you talkin' to me? Are you talkin' to me? You are talkin' to me! Well, there's nobody else you can talkin' to!" heerlijk...

avatar van JP

JP

Gister gekocht, zojuist gezien. Beeld flipte een paar keer en de ondertiteling stond een tijdje stil.

Iemand ervaring mee of ligt het volledig aan mij?

avatar van JP

JP

niemand? Dan gaat ie net zo makkelijk weer terug naar de winkel...

avatar van method-actor

method-actor

Derek Vinyard schreef:

Nieuwe, veel duurdere zit een making off bij mij (70 min dacht ik), 5 foto's en een filmcel.

+ veel mooiere verpakking natuurlijk

Zit toch ook de originele filmposter bij of niet?

avatar van niels1990

niels1990

ontzettent goede film met vooral een goede rol van DeNiro 5sterren

avatar van soekenahh

soekenahh

Ik verwachtte denk ik wat te veel van deze film, ik vond hem namelijk lichtelijk tegenvallen. De opbouw was goed. Je ziet dat hij steeds gefrustreerder raakt. En toen wachte ik op de climax, maar die viel lichtelijk tegen naar mijn mening.

Ga em binnenkort nog een keer kijken, want ik heb em gekeken met een aantal vriendn en werd steeds afgeleid.

Krijgt voorlopig 3,5 ster.

avatar van danuz

danuz

Een film die ik toen ik hem zag (zo'n 2 jaar geleden) werkelijk briljant vond, maar sindsdien niet meer heb herkeken. Daarom zet ik de films toch maar even terug naar 4,5* tot ik hem weer herzien heb en hem misschien nog steeds even briljant vond als toen..

avatar van Reinbo

Wat een rare redenatie..

avatar van danuz

danuz

Nou ja, vind het niet heel vreemd. Je moet bij een film wel een positief gevoel houden.

Ik heb op dit moment niet een erg positief gevoel of een urge om hem te herzien. Binnenkort misschien een keer. Maar in die 2 jaar ben ik gewoon veel veranderd en kijk ik anders naar films. Met dat in me achterhoofd is dit een logische 'zet'.

danuz schreef:

Nog steeds een onlogische redenatie vind ik.

avatar van Pacino88

Pacino88

Weer een totaal nutteloze pagina's lange discussie over Robert de Niro die slecht acteert;(

De Niro was juist super als gestoorde taxi driver die aandacht wilt en een grote daad wilt doen.De Niro verandert hier prachtig in.Zeker een van de beste Scorseses.

avatar van FisherKing

FisherKing

Kleurrijke poster Maar de huidige (zwart-wit) poster is absoluut veel sterker.

avatar van crown_secure

crown_secure

Een film die je wel gezien moet hebben, maar waar je niet al teveel van moet verwachten. echt weer zo'n film waar iemand alle recht in eigen handen naamt!! Maar we een goede!

Liquid Xtreme schreef:

Onzin. Klassieker!

avatar van Sonny Black

Sonny Black

zeker onzin, film staat op zich en is zo ongeloofelijk sterk neergezet.

avatar van crown_secure

crown_secure

Ik vind De Niro een meester acteur, weinig met hem, maar deze film is gewoon raar vind ik. Hij verdient goed geld, leeft lekker uit, films, alleen zijn slapeloosheid dat zit em dwars. Maar dat hij voor een hoertje iedereen kapot gaat schieten en zelf daar ook zwaar omdat gaat lijden, nou sorry ik heb daar niks mee. Dat je alles op het spel gaat zetten om een hoertje te redden (Je leven, je baan alles.) Dat vind ik iets te overdreven. Zou jij dat doen? nou ik niet!
Behalve natuurlijk als het om iemand gaat uit je familie/vrienden/kennisen. Hij heeft haar alleen een paar keer gezien en verder niks.
Daarom vind ik het een slechte film.
Zelf heeft hij goed gespeeld maar het verhaal zelf vind ik waardeloos.