• 9.377.836 stemmen

Film noir / Thriller | 114 minuten

Genre: Film noir / Thriller

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Jodie Foster en Cybill Shepherd

IMDb beoordeling: 8,2 (1.014.462)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 1 juli 1976

Plot Taxi Driver

"On every street in every city, there's a nobody who dreams of being a somebody."

De oorlogsveteraan Travis Bickle werkt als taxichauffeur. Hij is een eenzame man die geobsedeerd is door pornografie en geweld. Zijn leven gaat steeds verder neerwaarts, en hij verliest zichzelf langzaam in zijn paranoia. Hij raakt steeds verder geïrriteerd door het tuig dat er 's nachts over straat loopt, en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij in actie komt...

avatar van as

as

Ramon K schreef:

Happy end???

De media die een koelbloedige moordenaar uitroept tot held en er voor zorgt dat deze wandelende tijdbom weer kan toeslaan.???

Zeer triest zelfs.
Zo kun je het ook zien, ja

Ramon K schreef:

Happy end???

Zeer triest zelfs.

ok is waar maar ik bedoel, hij is niet meer eenzaam (of zo lijkt het dan even voor hem), hij heeft in zijn ogen de grootste vertegenwoordigers van alle rotzooi om zich heen opgeruimd .... vind het te "happy" uitkomen in vergelijking met de deprimerende rest van de film film trouwens vanmorgen in alle vroegte (en donker) herzien, 5,0 *

avatar van Wouter

as schreef:

Hoe je het ook wend of keert: hij is en blijft de verliezer. de shit om hem heen blijft bestaan. Het enige verschil is dat hij er meer vrede mee heeft. In dat opzicht is de film niet geforceerd "happy". Maar eerder een menselijke toenadering. De druk is van de ketel zogezegd.

Dat moment in de laatste seconden van de film (met die achteruitkijkspiegel) zegt mij anders.

avatar van De GeuS

De GeuS

Best wel een depressieve film, met goed acteerwerk van "de Niro". De film had voor mij ook wel mogen eindigen na het vuurgevecht; 3,5*

Begreep trouwens niet waarom hij die senator wou vermoorden....

djelle

Ongelooflijk goed verhaal die vol betekenissvolle details zit en je vol levensvragen opzadeld. Het heeft ook een geweldige, passende plot en het geheel geeft je zo'n wrange, gefrustreerde nasmaak vol bitterheid en deprimerende gevoelens. De statements en aanklachten die deze film ongegeneerd op tafel gooit komt dan ook aan als een ontnuchterende en ijskoude douche. (Mede door het feit dat het nog steeds actueel is, en in principe bijna zeker altijd zal blijven. -Dit maakt de film overigens ook zo heerlijk "tijdloos") Dit is één van de zaken waarom de prent zo geniaal is.

Het camerawerk, het suggestief symbolische achter de scenedetails, de sfeer en de knappe diaglogen maken de film "af" en heerlijk om naar te kijken. Origineel meesterwerk die zijn status als klassieker waardig is.

Het spijtige aan de film is dat het tempo wat te wensen overlaat en het uiteindelijke gevolg veel te laat in beeld komt. De problemen en ergernissen zijn prima qua statement en aanklacht maar blijven veel te lang hangen als opbouw naar de uiteindelijke climax. Soms blijft de film te lang stilstaan bij bepaalde thema's en zet een storende rem op de vaart van de film.

Daarnaast hadden ze beter een andere hoofdacteur genomen, want De Niro heeft zelden overtuigd in zijn rol als geïrriteerde, eenzame taxichauffeur. Robert de Niro heeft wat mij betreft nooit kunnen acteren en in deze was dat zeker niet beter. Dit was ook een belangrijk minpunt voor deze speelfilm.

Heel sterke film, maar kon nog beter geweest zijn met een aangepast tempo en iets meer afwisseling, en met een beter acteur (misschien Dennis Hopper of Dan Aykroyd) in de hoofdrol. Blijft hoedanook erg intrigerend, knap en al bij al meestal boeiend en de moeite waard om te bekijken. (3)

avatar van De GeuS

De GeuS

djelle schreef:

Heel sterke film, maar kon nog beter geweest zijn met een aangepast tempo en iets meer afwisseling, en met een beter acteur (misschien Dennis Hopper of Dan Aykroyd) in de hoofdrol. (3)
"Bad Boys 2" 5 sterren geven en het maken van bovenstaande statements doen je geloofwaardigheid geen goed....

djelle

Ik vind van niet, omdat BB2 uitblinkt in tempo en afwisselling, en euh... nee, ik kan het niet over mijn hart krijgen Will Smith een goed acteur te noemen.

Maar BB2 moet je vanuit een totaal andere invalshoek bekijken omdat o.a. het genre zo ver uiteen ligt enzo. Maar zonder al te veel uit te wijden, BB2 is een uitblinker in zijn genre als hersenloos kick-ass actiefilm crowdpleaser vermaak die geen briljante plots, nadenkers of wat dan ook écht nodig heeft om geslaagd te zijn.

tuurlijk ....

djelle

djeezes, zonder echt na te denken wat ik bedoel zo'n flauwe reactie plaatsen. Niveau hoor, jongens! Op die manier is het dan ook zinloos deze discussie verder te zetten. Nog veel plezier met andermans opmerkingen belachelijk te maken he Quintintje...

djelle schreef:

Ok dan zal ik "diepgaand" op je uitspraak in gaan "Jelletje". Wat is het voor een onzin om een prachtig, meeslepend, dramatische en vooral niet saaie film onder te stellen aan een hersenloze (wat opzicht geen probleem hoeft te zijn), irritante, vervelende en te-lawaaierige rotfilm.

djelle

Ik heb gewoon enkele storende elementen bij Taxi Driver ervaren en mij soms wat verveeld door de langdradigheid maar vooral het trage tempo. Zonde want ik vind het nochtans een heerlijke en sterke film, en heb er al bij al doorgaans toch enorm van genoten. Maar bij BB2 heb ik mij geen seconde verveeld of geërgerd aan iets, wat bij velen anders ligt. Maar dit is heel persoonlijk en daar kan je mij toch niet op veroordelen? Iedereen ervaart elke film nu eenmaal anders.

avatar van danuz

danuz

Heb je groot gelijk in, maar bij een film als Taxi Driver zou een snel vlugtig tempo volgens mij totaal niet van toepassing zijn. Ik persoonlijk vind juist de traagheid en de langdradigheid bij deze film heel gepast. Je kan je zo beter inleven in zijn doen en laten. In zijn saaiheid, in zijn nachte lang door de straten rijden. Heerlijk:P

djelle

Ja natuurlijk, zeer goed punt. Maar ik zeg niet dat het tempo snel en vluchtig moet zijn, gewoon iéts vlugger dan het nu was. De traagheid paste heel goed bij dit verhaal en was wel effectief, maar té is té. Je mag je als kijker ook niet gaan vervelen he...

En met langdradigheid bedoel ik vooral het gedachtengoed dat steeds wederkerend op eenzelfde wijze in beeld werd gebracht. Op den duur verlangde je toch naar vernieuwing. Daarnaast moet ik nogmaals zeggen dat De Niro hier het personage weer voor een groot deel naar de maan geholpen heeft. Ik weet het, grote favoriet als acteur, maar in mijn ogen is hij toch maar een zwakke en overgewaardeerde flop.

avatar van starbright boy

DeNiro's rol in deze film is een van de allerbeste rollen die ik ooit zag. Ik ben al een tijd bezig een rol te verzinnen die ik duidelijk beter vind, maar ik weet er geen.

djelle

Het heeft niks te maken met de rol zelf, (machtig goed bedachte rol, volledig akkoord) het gaat erover hoe die vertolkt wordt.

De amateuristische acteercapaciteiten van De Niro verpesten dit personage voor een stuk.

avatar van starbright boy

Ik heb het ook over hoe DeNiro dit speelt. Niet over de het personage zelf (al is dat ook geniaal, deze film heeft ook nog een briljant script).

mister blonde

tegenwoordig moet een film snel en flitsend zijn, anders is de film traag. en de niro amateuristisch? het moet niet veel gekker worden.

djelle

O.k. dan. Maar, persoonlijk, De Niro heeft mij echt geërgerd bij deze vertolking. In alle films trouwens. Waardeloos acteur.

djelle

tegenwoordig moet een film snel en flitsend zijn, anders is de film traag.

Komaan zeg, heb ik toch nooit beweerd. Lees mijn post eens van een paar stukken geleden. (reactie op Danuz)

Dit is wat ik bedoel.

mister blonde

ga toch weg. hoeveel films zag je al van hem? meest belachelijke uitspraak die ik hier in tijden zag (en dat zegt wat)!

djelle schreef:

Komaan zeg, heb ik toch nooit beweerd.

logische gevolg trekking.

Phoenix

Wel opvallend dat je juist die acteur die zich altijd zo intensief voorbereidt op de echte karakterrollen die hij moet spelen bestempelt als "amateuristisch", djelle.

Heb nog nooit ook maar van één iemand gehoord dat De Niro niet kan acteren dus wat dat betreft verdien je wel een complimentje trouwens .

djelle

ga toch weg. hoeveel films zag je al van hem?

Redelijk wat. The godfather, untouchables, en andere maffiawerken, heat, born to win, deer hunter, analize this, casino....... en nog veel andere. De vent kan gewoon niet acteren! Neem nu "15 minutes bijvoorbeeld. Kan hij je nu serieus overtuigen als mediageile flik? Ik vind hem gewoon een slecht, overgewaardeerd acteur, maar dat is mijn persoonlijke mening. Natuurlijk is het onpopulair om ervoor uit te komen, maar ik ben niet zo voor De Niro. Tjah....

Phoenix

15 minutes, daar noem je ook wat . Dat je De Niro slecht vindt acteren in al die andere films (wat ik me niet kan voorstellen, dat terzijde), dan zij dat zo. Maar dat je hem amateuristisch noemt snap ik helemaal niks van. Hij toont toch erg veel toewijding.

Wat vind je wel goede acteurs eigenlijk?

djelle

Serieus? en nog lukt het niet.

Bwoa, er zijn er nog die dit vinden hoor, maar bedankt. Ik weet ook wel dat ik mij er niet populair mee maak, maar dit is ook niet de bedoeling van de site he. Ik kan mijn eigen niet verloochenen en zeggen dat ik hem goed vind. Sorry hoor.

Phoenix

Tuurlijk niet, maar ik viel even over dat "amateuristisch". Marlon Brando, puik acteur, maar als ik hoor hoe hij zich soms gedroeg op de sets... Da's toch heel wat anders als de manier waarop De Niro met zijn rollen omgaat.

djelle

Dustin hoffman, Robert Patrick, Al Pacino, Jodie foster en Chow-Yun-Fat behoren tot mijn favorieten. Hetgeen je daar zegt over de manier waarop De Niro met zijn rollen omgaat kan ik natuurlijk apreciëren. Maar dit zou de manier zijn zoals elke acteur dit zou moeten doen, dit is eigenlijk een basisvereiste voor een acteur die zijn werk goed en correct wil afhandelen. Maar het resultaat laat toch te wensen over, vind ik... Hij mist gewoon het talent.

Phoenix

Mooi lijstje (Fat ken ik niet zo goed, nooit films van gezien, wel (negatieve) verhalen over gehoord). Maar het gaat er dus juist om dat De Niro veel meer moeite dan de gemiddelde acteur in zijn rollen steekt, daarom kan ik me niet voorstellen dat je hem amateuristisch noemt, zonder over deze achtergrondinformatie te beschikken. Maar goed, het is weer veel te laat, ik zoek me nest op .

djelle

Ja, goed idee, ik ook hoor! Slaapwel!

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Een tijdje terug hadden we iemand die Al Pacino slecht vondt.. Moet echt niet gekker worden.