• 9.378.486 stemmen

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

Avontuur / Fantasy | 152 minuten / 159 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 152 minuten / 159 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Harry Potter and the Philosopher's Stone / Harry Potter en de Steen der Wijzen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 22 november 2001

Plot Harry Potter and the Sorcerer's Stone

"Let the magic begin."

De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Verfilming van het eerste boek uit de succesvolle Harry Potter-reeks van J.K. Rowling.

Ron Weasley

Minerva McGonagall

Vernon Dursley

Quirinus Quirrell

avatar van Wouter

Het acteren was ook niet ijzersterk. In de nieuwe schijnt het het ergst te zijn. Is lastig te voorspellen hoe men zich ontwikkelt op dat vlak, natuurlijk.

Angrod_Pallanén

Ze hebben met Emma Watson in elk geval een goede keuze gemaakt. Rupert Grint vond ik in de tweede film erg geloofwaardig met "Follow the spiders! Why couldn't he just said; Follow The Butterfly's". In deel 3 was hij nog wel te dragen, maar in deel 4 was hij bar slecht.

avatar van luuk1988

luuk1988

ach het doet helemaal niet ter zake of hij goed kan acteren, hij heeft al meerdere filmrollen aangeboden gekregen dus er zal wel potentie in deze acteur zitten.

avatar van Wouter

Angrod_Pallanén schreef:

Ze hebben met Emma Watson in elk geval een goede keuze gemaakt.

Dat was in de boeken toch een lelijk kind met te grote tanden?

avatar van teun25

teun25

mooiste harry potter film, 1 het best 2 nog goed 3 kan nog 4 bar slecht !

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Inderdaad, slechte keus!

Angrod_Pallanén

Ik heb hem weer gezien en hij is die 4,5 die ik hem heb gegeven echt niet waard. Het acteerwerk van Daniel en Rupert is ronduit bagger, enorm slecht en irritant op het hoogste niveau. De zoetigheid druipt er vanaf en de simpele manier hoe Harry het opneemt (alles is nieuw voor hem, maar de verbazing is er niet) is gewoon niet geloofwaardig, wat weer te maken heeft met Daniel. Ik reken het acteerwerk zwaar want het is de hoofdpersoon en er is nauwelijks een scène zonder hem en daardoor blijft het een doorn in het oog. Gelukkig is Hermelien geloofwaardig én speelt ze voortreffelijk voor een tien/elf jarige, dit zeg ik niet omdat ik een enorme fan ben van Emma, maar als betweterig meisje is ze gewoon een perfect actrice. Bovendien maken Sneep, Dumbledore (Harris blijft de beste) en Anderling een hoop goed. Ook het vlotte verhaal maakt een hoop goed, maar dat Daniel niet kan acteren zorgt voor een cijfervermindering. Dit was trouwens de eerste keer dat ik de film heb gezien op een "echte" DVD met volle kwaliteit en surround systeem, je zou verwachten dat hij dan beter is op een wazige VCD

avatar van HeatWave

HeatWave

Ik had me er iets te veel van voor gesteld.

Ik verwachtte veel special effect, mooie decors ( dit ging dan nog wel ), en ook verwachtte ik meer spectakel, Hoewel er wel eens spectaculaire momenten waren had ik voordat ik deze film nog moest zien meer een soort "Lord of the Rings" verwacht.

Maar ik moet toegeven hij was af en toe wel grappig en vermakelijk. Hopelijk dat de vervolgafleveringen spectaculairder zijn, maar volgens sommige berichten hier hoef ik niet veel te verwachten.

Angrod_Pallanén

Deel 1 heeft natuurlijk de last van het nieuw zijn, bij deel 2, 3 en 4 hoef je alleen nog kennis te maken met nieuwe personages (en vaak komen die slechts in één deel voor). Ze zijn alle drie aan aanrader en je moet ze dan ook zeker kijken, want het is toch een beetje filmgeschiedenis en als je er helemaal niks aan vind: dan kan je dat altijd nog tegen elke HP-fan zeggen die langs komt

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

wauw I love it!!!

de films die erna zijn gekomen zijn beter geacteerd maar ik vind t geweldig!!

en Hp is niet lelijk zeker niet in de 4rde film haha....

Goeie film!!

Ik hou van de Harry Potter delen

Ik hoop dat er nog veel komen!

avatar van Jeffrey90

Jeffrey90

Leuke film, helemaal toppie!

En waarom? Ten eerste, omdat ik een Harry Pötter fan ben, en ten tweede omdat die mensen gewoon super acteren! Mooie effecten en vooral goede leraren!

Ik raad de rest van de serie aan

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

de Leraren zijn idd geweldig!!

Vind deze Harry Potter film toch echt leuk, omdat het hier allemaal is begonnen.

En wat een verschil tussen Daniel Radcliffe in de eerste en de vierde film haha geweldig.

avatar van catweasel

catweasel

Angrod_Pallanén schreef:

Helemaal mee eens. Harris was de beste Dumbledore. En Maggie Smith is de perfecte Anderling. Ook Alan Rickman overtuigd volledig als Severus Sneep.

Ik had Judi Dench graag als Mevr. Figg(Vaals)gezien in de vijfde film. Maar Imelda Staunton als prof. Umbrigde(Omber)is ook een welkome verrassing!

avatar van DOBBY DIGITAL

DOBBY DIGITAL

Een ijzersterke film.. je moet niet gaan vergelijken.. het was/is gewoon iets helemaal nieuws, origineel, superfilm

avatar van pablo petresco

pablo petresco

Ik ben erg benieuwd naar het vijfde deel in de Harry Potter-reeks. Dan verschijnt namelijk mijn favoriete personage uit de boeken op het toneel: Luna Lovegood. Overigens vind ik dat de films best wat enger en duisterder hadden gemogen, ook al is het misschien voor kinderen bedoeld. De moord op Harry"s ouders is bijvoorbeeld zeer saai in beeld gebracht.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond dit wel een mooie, leuke film.

ik had er erg van genoten

avatar van waidman

waidman

De eerste uit de reeks, de film was al uit op video toen ik hem voor het eerst zag, mijn kinderen hadden de film al gezien en de boeken gelezen maar ik had er niets mee, totdat ik de film zag. Vanaf dat moment ben ik een fan van Harry Potter, heb alles gelezen en gezien. Deze film blijft nog het dichtste bij het boek simpelweg omdat het eerste boek bijna nog compleet kon worden verfilmd. Natuurlijk mag je van Ron, Harry en Hermelien nog geen uitmuntende acteerprestaties verwachten op die leeftijd, maar het verhaal en de wijze waarop het in beeld is gebracht vergoedt heel veel. De film haalt nog geen 5 maar het eerste deel belooft heel veel voor de vervolgen.

avatar van xplorer

xplorer

heel mooie film.

de beste van de tot nu toe uitgebrachte Harry Potter film. Zoals waidman als zei kan je van Radcliffe, Watson en Grint nog geen schitterende acteerprestaties verwachten, maar voor die leeftijd toch wel goed gedaan. Ook natuurlijk prachtig verhaal. Hij is ook de enige film uit de serie waaruit je niet echt iets mist uit het boek, omdat het boek ook nog niet zo erg lang is. Ik vind Hagrid (de terreinmeester) ook wel leuk spelen.

De magie straalt van deze film.

avatar van otherfool

otherfool

De boeken zeggen me niks, maar ik heb nu toch alweer 10 uur naar deze verhaaltjes gekeken

Hmm ja de eerste film was niet onaardig, maar heeft ook niet echt een blijvende indruk gemaakt. 3*.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik heb de boeken niet gelezen en ben dus ook geen Harry Potter fan of iets dergelijks, maar ik vond deze film heerlijk om te kijken.

Het sfeertje is gewoon lekker, de acteerprestaties best leuk, en het verhaal is wel spannend en interessant.

De Harry Potter films zijn voor zowel kinderen als volwassenen heel leuk om te kijken. Aanradertje.

Lola3

Heb alle boeken gelezen van Harry Potter, ook de 6e: HP en de bloedprins, en ik vind ze allen stuk voor stuk beter dan hun verfilming. Toch kreeg ik na deze film weer koude rillingen, ook al had ik hem -ik schat- 11à12 keer bekeken, dus een zeeeeeeeer sterke film. Ik herrinner me vooral dat dit in 2001 een hele verandering was, een genre dat al lang niet meer was uitgebracht, dus ook zeer vernieuwend. Ook petje af voor de acteurs, vooral voor Hagrid, wie ik hilarisch vind. De muziek is ook machtig!!!

avatar van Max99

Max99

Alle vier goede films 1 en 2 vind ik de beste ik kan niet kiezen tussen die 2 toch zijn 1 en 2 een 5 waard 3 een 4,5 4 een 4

Max99 schreef:

5 zal volgens mij fantastisch worden. Het boek was in ieder geval het beste van de 5. Het 6e is nog beter dan zijn 5 voorgangers (wat zeer moeilijk te verwezenlijken was)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Domme film.

Ikvind harry potter al belachelijk, ik hou maar niet van die magische films dat vind ik maar kut.

0,5

avatar van Waku

Waku

Lekkere film om naar te kijken.

Net als in het boek neemt Potter je mee naar een hele aparte magische sprookjes wereld en het knappe is dat

verschillende leeftijden in diezelfde wereld duiken.

Potter films zitten boordevol kleine toverijen, er gebeurt veel. De special effects zijn een genot om naar te kijken.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

ik ben niet zo'n Harry Potter fan. maar is wel leuk voor 1 keer. dus gaf ik alle delen 3.0*** sterren.

avatar van lightsabers

lightsabers

de beste film tot nu van alle vier, waarom?: omdat iedereen het nu tegenwoordig zegt, de sfeer wordt grimmig en hard en vele sterven, tegenover de steen der wijzen is alles nog redelijk rustig, en leuk om naar te kijken.

lightsabers schreef:

vind het toch net iets te soft, ik hou meer van de sfeer van de 2e en 4e film door de spanning

avatar van Andrea99

Andrea99