• 9.414.277 stemmen

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

Avontuur / Fantasy | 152 minuten / 159 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 152 minuten / 159 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Harry Potter and the Philosopher's Stone / Harry Potter en de Steen der Wijzen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 22 november 2001

Plot Harry Potter and the Sorcerer's Stone

"Let the magic begin."

De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Verfilming van het eerste boek uit de succesvolle Harry Potter-reeks van J.K. Rowling.

Ron Weasley

Vernon Dursley

Quirinus Quirrell

avatar van Black Power

Black Power

Ik vind de Harry Potter films en boeken nogal saai, maar kan er wel inkomen als mensen en dan met name kinderen het wel leuk vinden!!!

avatar van Dustyfan

Dustyfan

...dan met name kinderen het wel leuk vinden!!!

Dit kind van 33 vindt Harry Potter heel erg leuk

Ik vind de boeken van Harry Potter een stuk beter dan de films!!!! ze zijn veel spannender!! Er gebeurt meer in,maar ja,ik probeer de films ook wel te bekijken als ik de kans krijg...

avatar van Wouter

Eh... je doet alsof dat heel moeilijk is....

Haha, idd, ookal is het héél moeilijk om deze op DVD 2-disc te vinden

avatar van -_ikke_-

-_ikke_-

toen was hij nog schattig :P

De films is een stuk ouder en hij wordt al weer voor de 3e keer op tv gedraaid

stan

He angrod ik heb de Collector's edition gekocht met alle 3 de films en ze zijn alle 3 2 disc edition voor maar 35.00 euro heb je ze dan alledrie

Moet je maar even bij de bartsmit kijken

avatar van aegron

aegron

slechte muziek, slecht acteerwerk (vooral van watson) en het aloude cliché: het boek is stukken beter.

2,0 *

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Aangezien ik de boeken niet heb gelezen vind ik de film geweldig. Wat een fantasie. Niets op aan te merken.

stan

Ik heb het boeken gelezen en de films gezien en ik vind de boeken en de films helemaal top

avatar van /scheef/

/scheef/

hoe lang zou de film hebben geduurd als hij harry stotter had geheten?

stan

Wat is dat voor een vraag?

avatar van johanm3

johanm3

Vorige week het boek gelezen en nu eindelijk de film gezien.

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over de film. Aan de ene kant is het leuk om te zien dat de voorstellingen die je hebt gemaakt van de personages in het boek overeenkomen met de personages in de film. Vervolgens worden de grote lijnen van het boek in beeld gebracht en dit is allemaal erg goed gedaan. Nadeel vind ik dat er zoveel niet te zien is wat in het boek wel voorkomt. Al is dit uiteraard erg begrijpelijk, anders krijg je een film van 8 uur. De special effects vond ik erg matig, vooral het vliegen bij zwerkbal. Daar had ik meer van verwacht.

Het boek vond ik beter dan de film. Toch is de film opzichzelf staand 3* waard.

Binnenkort ga ik de rest van de delen bekijken.

stan

Heb je de making off van Harry Potter And The Prisoner of Azkaban gezien? daat vertellen ze ook dat ze zelf de special effects slecht vonden en dat de 2 film al een stuk beter was en dat de 3e film nog beter was dan ze dachten

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ik heb het eerste stuk (her)gezien om dan maar iets anders te gaan doen. Dat kinderen deze bullshit slikken: ok... Maar dat volwassenen dit "cultuur" durven noemen; dat gaat mijn petje te boven. Enorm slecht acteerwerk, dwaas verhaal, vol cliché en slechte muziek en zelfs de visuals trokken op niets.

Ik wou dat moviemeter een 0-sterren optie had, maar 0.5* is helaas het laagste. Dat geef ik dus.

PS: Onder druk van anderen ben ik ooit begonnen aan het boek, maar heb het nooit afgemaakt.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11944 berichten

Roodkapje schreef:

Dom.

avatar van rondh

rondh

Horrormeisju schreef:

Hoe kan je nou zeggen, dat de boeken beter zijn, terwijl je de films nog moet zien?

Horrormeisju schreef:

maar ja,ik probeer de films ook wel te bekijken als ik de kans krijg...

avatar van donnie darko

donnie darko

herbekeken en toch een stukje mooier als ik hem vroeger vond. De magie zit er in dit deel nog heel goed in, en het is gewoon allemaal mooi afgewerkt. Alleen een beetje spijtig van de acteerprestaties, maar ja, wat verwacht je van kinderen van 11?

van 2.5* naar 3.5*

avatar van feanaro surion

feanaro surion

donnie darko schreef:

, maar ja, wat verwacht je van kinderen van 11?

Dat ze kunnen acteren als ze in zo'n grote film de hoofdrol spelen...

feanaro surion schreef:

Dat ze kunnen acteren als ze in zo'n grote film de hoofdrol spelen...

Nou....om goed te kunnen acteren moet je ervaring ermee hebben en ik ken geen 1 acteur van 11 die ervaring heeft met acteren.

Dakota Fanning

Turkeyloverz schreef:

Ik ken genoeg kindacteurs die heel goed speelden toen ze geen ervaring hadden en jonger waren dan elf.

zij is wel goed ja

Turkeyloverz

Dakota Fanning als Harry Potter...hmmmm. Ik had het eigenlijk over een mannelijke acteur, maar ook al, in 2001 was Dakota nog 6 ofzo?

Angrod_Pallanén

Jezus, er zijn duizenden jongens van 11. Éen van hen moet toch kunnen acteren, ze hebben Radcliffe genomen vanwege zijn looks, niet vanwege zijn acteerprestaties.

Turkeyloverz

je zegt het zelf, van die duizenden jongens leker er maar een paar op HArry uit het boek..

avatar van Wouter

Lulkoek, natuurlijk. Zet een jongetje een bril op en hij kan voor Potter door gaan. Was het trouwens niet zo dat Potter in de boeken zeer weerbarstig haar had?

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Wouter schreef:

Was het trouwens niet zo dat Potter in de boeken zeer weerbarstig haar had?

Ja dat klopt

Angrod_Pallanén

Daarom, voor de looks hadden ze het niet hoeven doen. Maar dat hebben ze blijkbaar toch gedaan Lekker vaag, maargoed.