Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)
Geregisseerd door: Tod Williams
Met onder meer: Brian Boland, Sprague Grayden en Molly Ephraim
Releasedatum: 21 oktober 2010
Plot Paranormal Activity 2
"In 2009 you demanded it. Nothing can prepare you for what's next."
De familie van Katie (Katie Featherston) installeert na een serie gebeurtenissen, waarvan ze denken dat het inbraken zijn, beveiligingscamera's in hun huis. Het blijkt dat een paranormale aanwezigheid en Katie zelf verantwoordelijk zijn voor de schade. Overtuigd dat er iets bovennatuurlijks aan de hand moet zijn met een geest, moet de familie Katies kwellingen doorstaan terwijl de geest op haar kleine neefje Hunter aast.
Kristi Rey
Hunter Rey
Surveillance Camera Expert
Martine
FillumGek
Dat Bloody Mary stukje was wel tof, herkenbaar vooral. Jammer dat de climax zuigt en dat ik intussen wel klaar ben met Kathy. Maar de toevoeging van wat klein grut is misschien wel een juiste keus.
Ralf81
Op zichzelf is PA2 een aardige film met een creepy sfeertje, maar verder eigenlijk gewoon een herhaling van deel 1. Daarom vond ik deze ook een stuk minder boeiend. De schrikmomenten werken ook hier zeer doeltreffend, vooral omdat je secondenlang naar hetzelfde camerabeeld zit te staren en niet weet van waar het gevaar komt. Dit gegeven werkte in deel 1 goed, en in PA2 zeker ook.
Wat ik me wel enkele keren heb afgevraagd en eigenlijk nog steeds onduidelijk vind is of deze film nu een prequel of sequel van deel 1 is!? Er zitten wat verwijzingen in maar de chronologie vind ik lastig te bepalen.
Elineloves
Oh gosh, die trailer is best goed. Ben benieuwd. Vond dit deel minder, maar toch weer razend nieuwsgierig!
Jessen0wnt
Wel goed.
Het eerste ''deel'' had me erg goed gedaan, achteraf wist ik eigenlijk niet wat ik er precies goed of spannend aan vond, wellicht mee gegaan in de hype, toch had dit enige reden tot het aanzetten van dit deel. Met een paar vrienden aangezet, lichten uit, gordijnen dicht en geluid op het hardst: je hebt een aardig vermakelijke avond. De film moet het niet zoals het eerste deel hebben van het zieke, het onnatuurlijke en het onverklaarbare (hoewel... nee laat maar), maar dit keer meer van de schrikmomenten waar je, ondanks de methode (stomme soundtrack), U tegen mag zeggen (die kasten
). Gesprekken waren ronduit belachelijk in elkaar gezet, erg pijnlijk en had soms enige moeite met het verdragen van het Amerikaanse jasje. Acteren was ook allemaal lekker cheap, maar door de spanning en de naar mijn mening goede opbouw, was het een vermakelijk en ook wel eng filmpje.
3 sterren, had zelfs hoger geweest als de slaapkamers er meer bij werden betrokken en die laatste paar minuten weg waren gebleven. Alsof we zitten te wachten op familie geschiedenis, ik wil het verdomme zien
ItsFemkee
Enorm goede film, vele keren dat ik met men oogjes net boven mijn jas piepte van schrik. Altijd spannend als het met een gewone camera wordt gefilmd!
likehorror1469
wat een slechte film zelfs de zogenaamde enge stukjes zijn saai
marcelvkan
jammerlijk vervolg!
Lang niet zo goed in de spanningsopbouw, Minder schrikmomenten.. Af en toe beetje saai..
De 1e was vele malen beter!!!
nightbreed
Niets meer dan een verzwakte herhalingsoefening. Het eerste half uur kun je zo overslaan, daarin gebeurt werkelijk niets. Ik erger me er aan dat ze weer doen alsof het hier om feiten gaat, er zijn altijd wel een paar naïeve mensen die dan denken dat dit echt gebeurd is. Dat gedoe met die handycam vind ik ook maar niets en behoorlijk ongeloofwaardig in sommige scenes; wie gaat nou in paniek rustig ff de handycam pakken en de boel filmen? En het feit dat die andere kerel net een camera had gekocht vlak voor zijn dood, zodat het verhaal daar geforceerd ff een zijweggetje kon nemen. Het acteerwerk was ook zeer matig in de scenes waarin de zogenaamde spanning toenam.
Naomi Watts
Aardig vervolg en lijkt me in ieder geval een beter vervolg dan het Japanse vervolg maar tot die conclusie kom ik in de nabije toekomst wel.
Wel veel minder intens dan het eerste deel maar nog steeds erg genietbaar. Alleen qua effect boet het flink in. Heeft denk ik ook te maken met het feit dat de camera's hier om een totaal andere reden worden neer gezet. Waar de reden het in deel 1 nog versterkte, verzwakt het hier alleen maar.
Vooral scenes van de keukenkasten die open springen en de wegseur zijn erg sterk. Die laatste doet niet onder die van uit het eerste deel. Ook is het echt ontbreken van Featherston die toch enorm angstig kon overkomen. Ook komt PA 2 veel later tot leven en weet PA 2 voor veel minder psychisch ongemak te zorgen. Fijne opvolger maar mag niet i nde schaduw staan van deel 1.
psycholamp
- 1960 berichten
Heb net een uur gekeken naar een strontvervelende homevideo met weer eens lekker wat cliché's zoals: De anderstalige die in geesten gelooft en die door de, ondanks alle bewijzen, ongelovige op straat wordt geknikkerd. Dan halen we nog even het ouijabord erbij en het over-sex-pratende vriendje, waar de vader een hekel aan heeft.... En dan heb ik 'm nog niet eens afgekeken.
De zaken die ik noemde storen me niet bij een "reguliere" horrorfilm, maar als je kiest voor deze homevideostijl, dan wordt het te ongeloofwaardig, waardoor niet eng. Ook hoe de mensen reageren op de camera klopt niet. Als je een discussie hebt met iemand wil je niet filmen, laat staan gefilmd worden + dat mensen altijd reageren op een camera en er minstens een paar blikken in werpen....
Maar goed.... Ik moet 'm dus nog afkijken en misschien ben ik te voorbarig met mijn conclusies en wordt ik het laatste half uur helemaal uit mijn stoel geblazen.... Wie weet.
psycholamp
- 1960 berichten
Wat een totale anticlimax, dat hele laatste half uur. Om over het einde nog maar te zwijgen. Ik dacht: Het zou echt kut zijn, als de film nú is afgelopen en toen kwam de aftiteling... Zwaar gemiste kans en het zogenaamde dreigend basgeluid irriteerde mij meer, dan dat het de film goed deed.
Het had allemaal wel wat subtieler gemogen. Iets meer momenten, van: Zie ik dat nu goed?.. of... Hee, wat bewoog daar? (En dan bedoel ik geen bewegende zwembad robot). Dit is totaal niet geloofwaardig als autenthiek beeldmateriaal, iets wat de makers wel voor ogen hadden. En wat een vreemde situaties om je camera aan te zetten... Te goforceerd en te over-the-top, en dat afgewisseld met dodelijk saaie beelden. Helaas, gemiste kans.
Layla!
Jammer!!
Ik was zeer teleurgesteld na dit deel te hebben gezien. Waar ik lyrisch over was in PA1, heeft PA2 mij in slaap gesust. Ik denk dat het teleurstellend was omdat de camera's er nu met een andere reden waren. Tuurlijk, er zaten goede scene's in maar het grootste deel ging helemaal nergens over. Wat ik ook niet snapte is hoe de dochter van het gezin opeens het idee krijgt om te onderzoeken naar een deal die moet zijn gemaakt door een mens met een demoon, en de geniale inval krijgt dat het een demoon is die het heeft geaast op Hunter. Dat mocht er wel beter in verwerkt worden.
Ik heb de trailer van deel 3 gezien en ik ben toch nieuwsgierig. Kijken waar het allemaal is begonnen en wie de deal heeft gesloten.
movie-edje
goed geschrokken van sommige scenes!
deze films doen mijn wel wat.
4.0 sterren.
NathanMandjes
De acteerprestaties zijn gewoon prima.. Ik heb in ieder geval niet echt gemerkt dat het acteurs waren, wat in deel 1 wel het geval was. Daarnaast is de kracht van de film de kunst van het weglaten, en daar moet je van houden. In elk camerashot probeer je beweging te ontdekken en als er dan een angstmoment is, dan komt het drie keer harder aan omdat je focust op eventuele beweging en geluid. En dat is waar de film wel degelijk ijzersterk in is, net als deel 1 en ongetwijfeld ook deel 3. Ik hou er wel van, alleen jammer dat het einde nogal over the top is en sommige effecten een tikkeltje subtieler of juist wanstaltiger mogen.
Multimediaknaller
Wat een draak van een langdradige film
Totaal geen schrikmomenten, en op sommige punten zelfs zeer voorspelbaar. Dan was deel 1 toch een stukje beter.
Het acteren zelf was prima, want je had wel het idee dat het om een echte fammilie ging, met hun dagelijkse beslommeringen.
Heb er maar geen spoiler op gezet, om jullie te behoeden voor verpest filmavondje
2 *
NERD
Net zoals velen voor mij ben ik ook een stuk minder onder de indruk van Paranormal Activity 2 dan van deel 1. Ik weet niet of het komt omdat het "concept" van de films nu wel bekend is, maar dat lijkt mij niet de enige rede. In ieder geval een stuk minder geschrokken, een stuk minder op het puntje van m'n stoel en ook het einde loopt als een sisser af.
Het deel dat dan (denk ik) de knaller aan het eind had moeten zijn (met die nightvision in de kelder) was zo onduidelijk geschoten dat ik echt geen idee heb wat daar nou eigenlijk gebeurde... en daarna loopt het allemaal met een sisser af, heel jammer.
2,5 sterren voor deze omdat ik het uitgangspunt nog steeds wel leuk vind, maar ik vrees voor deel 3.
boozebelly
- 1908 stemmen
Ook dit 2e deel is weer complete tijdverspilling.
Werkelijk een doodsaaie film. Ook totaal niet spannend. Wel aardig van de 'spoken' dat ze in het begin helemaal los gaan, zodat de bewoners een reden hebben om camera's op te hangen. De dagen daarna spelen de spoken het spel van de filmmakers goed mee door stapje voor stapje hun 'spookactiviteiten' te verhogen. Ik heb spoken in dat opzicht altijd al solidaire wezens gevonden...
Die 'spookactiviteiten' zijn werkelijk doodsaai om te aanschouwen. Je kijkt wat naar een ruimte en dan is het een beetje wachten wat voor schaduwtje er te zien zal zijn of welk voorwerp zich zal verplaatsen. Allemaal totaal spanningsloos en achterhaald. Op Youtube staan genoeg van dit soort amateurfilmpjes en die zijn vaak zelfs nog beter & spannender.
Ik vond het acteerwerk wel iets beter dan in het 1e deel, dus daarom krijgt deze een iets hoger cijfer.
Spanningsloze amateurprut 1,0*
TimmyOskam
ik hoopte hierbij dat er verbetering in zou zitten..
en wat denk je?
helemaal niks, gewoon weer een bar slechte film
met dat erintante gefilm ...
vind niemand anders dit eritand?
ibendb
Na het angstaanjagende en zenuwslopende Paranormal Activity komt het slappe deel 2.
Paranormal Activity 2 slaat de bal hier volledig mis. Het eerste half uur is werkelijk doodsaai. Ik moest mijn ogen echt bijna pushen om open te blijven. Toen eventjes de film op pauze gezet en een powernapje gedaan om er weer goed door te kunnen.
Na de 8ste nacht is er nog steeds niks speciaals gebeurd, en pas eng wordt het nooit. Al heb ik mij toch wel echt doen schrikken als die kastdeuren in de keuken openvliegen. Ik schoot direct weer wakker.
Na 5 minuten besefte ik dan al dat dit het enigste schrikmoment zu gaan zijn. De rest van de film is weer zoals het begin: Oersaai en niet boeiend. Het einde dat het de gebeurtenissen uit deel 1 herhaalt, verrate mij ook niet.
Een film waar meer in kon zitten. 2*.
puppet master
Helemaal eens met ibendb, TimmyOskam (idd een iritante film), xangadix, NERD, Bierbraker
en zo kan ik nog wel even doorgaan....
Ik verheug me op deel 3, hahahaha, vond het zelf wel grappig...
0.5* omdat minder niet kan
Angelo2
Teleurstellend vervolg. Gebeurde te weinig om te kunnen blijven boeien. Voor mij slechts 1 goed schrikmoment, de rest van de tijd maar zitten staren naar de beveiligingscameras. Had meer ingezeten. Geen voldoende.
coendpl
bah bah bah, scheithekel aan deze films(1 en 2), totaal niet boeiend en al helemaal niet eng!

Paranormal Activity: Next of Kin
2021