• 9.378.272 stemmen

Met onder meer: Whitney Able en Scoot McNairy

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 28 april 2011

Plot Monsters

"After Six Years, They're No Longer Aliens. They're Residents"

Zes Jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om monsters te verzamelen, maar bij terugkomst op aarde stort deze neer in Centraal Amerika. Wanneer er nieuw leven blijkt te ontstaan wordt half Mexico in quarantaine genomen en bestempeld als geïnfecteerde zone. Vandaag de dag zijn de Mexicaanse en Amerikaanse militairen nog steeds bezig om de wezens te beheersen. Een Amerikaanse journalist stemt er mee in om een bange toerist te begeleiden door de geïnfecteerde zone in Mexico, naar de veilige grens van Amerika.

avatar van eltorro

eltorro

Het budget is inderdaad niet helemaal Reëel. Maar wat de regisseur in ieder geval wel zegt is dat hij zelf alle CGI voor rekening heeft genomen en dat daar door het budget in ieder geval al een heel stuk kleiner is dan normaal.

avatar van zwiemelaar

zwiemelaar

Hatelijk einde, de film verder was wel leuk.

avatar van cor1004

cor1004

wat een saaie film

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Tja zoals vele verwachtte ik een heel andere film. Veel actie e.d. Het tegendeel is echter waar, maar al met al vond ik het toch een wel een goede film.

avatar van 606

Aardige film met redelijk goed effecten.

helaas waren er te veel stille momenten zodat de spanning weg viel.

Acteurs waren in principe ook best goed.

avatar van mordang

mordang

Ik vond het een best aardige film. Beelden waren mooi, acteerwerk was redelijk. Verhaaltje is een beetje dun, vooral door het weinig inspirerende einde. Verwacht geen Hollywood blockbuster met special effects overdekt verhaal, maar juist een langzaam en redelijk sobere vertelling.

avatar van Laoslander

Laoslander

onverwachte meevaller ! nog niet helemaal 'klaar' maar allesinds een uistekend filmdebuut. van deze Gareth Edwards wil ik meer zien.

avatar van holamundo

holamundo

Ik heb de film gekeken verwacht wel actie...maar helaas..drama is het wel ts een goeie verhaal en goed gespeeld...maar om naar de bioscoop tegaan nee thuis wel... ts geen B film ik heb me niet verveeld .... een 3 * goeie film ..

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Goed.

Wel een beetje een ...Hmmm...

Zeker geen onaardige prent, maar het gaat her en der een beetje tegen elkaar in.

Verhaal is redelijk en het wordt goed neergezet door de voor mij onbekende acteurs.

De mooie beelden en montage kloppen imo echter niet geheel met de bijna lachwekkend slechte uitwerking van de daadwerkelijke monsters.

Hier had wat meer aandacht naar toe kunnen gaan.

Verder was er wel spanning in de film, maar die komt eigenlijk nooit tot een bevredigende uitspatting. Iets wat ik echt wel een beetje miste in deze dus.

Einde is idd redelijk vlak en afgeraffeld.

avatar van Mondragon

Mondragon

Vond het echt erg saai..maar heb hem toch afgekeken omdat ik dacht dat er nog wel wat zou gebeuren. Niet dus. Weggegooide tijd.

avatar van hestier

avatar van ledenjes

ledenjes

leonvdmelkboer schreef:

trailer ziet er veel belovend uit met goede geluidseffecten

En daarom geef je 5 sterren?!

Dat is idd niet de bedoeling. Ik heb de stem verwijderd.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Ik snap de hele bedoeling niet van deze film. En door de reacties te lezen zie ik dat de meningen verdeeld zijn zoals altijd.

Het ene deel vertelt me dat dit gewoon een saaie film is, met twee acteurs die best wel goed acteren, maar voor de rest gebeurt er weinig in de film.

Het andere deel vertelt me dat dit hele verhaal net zo goed zonder de monsters zich had kunnen afspelen. Wat de toegevoegde waarde van Aliens in het hele verhaal is me een raadsel.

Ik snap best wel dat de regisseur meer tijd en energie heeft gegeven aan de twee personages om verliefd op elkaar te worden. Dat is wel prima gedaan en je kon het ook zien aan het acteren van beide personages. Maar dan nog: Haal de monsters weg, zet een paar steden neer die door oorlog zijn verwoest en je krijgt precies hetzelfde verhaal. De laatste scene waarin de Monsters een paringritueel gaan houden en de personages beseffen dat ze niet zonder elkaar kunnen, hadden ook twee honden kunnen zijn ipv de monsters.

Dus dat hele Alien gedoe begrijp ik niet echt. Hadden ze gewoon achterwege kunnen laten.

Ik geef de film een 3 voor de goede acteer werk en een paar goede shots. Voor de rest had dit verhaal zich overal kunnen afspelen zonder Aliens.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Ik vond het een prima film, goed acteren en goede spanning tot de laatste 15 minuten, toen zakte het in en het eind was gewoon erg matig.

avatar van kaztor

kaztor

Ongelofelijk nutteloze film. Twee personages die bij mij geen greintje sympathie weten te genereren met hun zelfzuchtigheid en een monster dat er uit ziet als een rubberen octopus. Halverwege ging de dvd dan ook bij ons af met de hoop dat het monster deze twee losers naar hartelust op zou peuzelen.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Enigzins ondergewaardeerde film tot nu toe. Alhoewel de actie er niet vanaf spat heeft de film toch wel degelijk wat moois te bieden. De sfeer vind ik goed overkomen, de (voor mij totaal onbekende acteurs) doen het prima, het verhaal is aardig, er is redelijk wat spanning (alhoewel het nergens echt eng wordt) en de special effects zijn ook nog wel te pruimen.

De manier van filmen vond ik ook goed bij de film passen.

Denk dat velen meer actie & gore hadden verwacht gezien de filmtitel, maar zo'n soort film is het dus zeker niet.

Gewoon een degelijke SF-film waar ik mij prima mee vermaakt heb. Hoogstaand vond ik het echter nergens. Balanceert voor mij tussen 3,0* - 3,5*

avatar van voskat

voskat

Prachtig einde wat zo te zien door de meesten niet helemaal begrepen is.

De boodschap is dat wij net zo goed monsters zijn als die octopussen. De hoofdpersonen doen feitelijk helemaal niets anders dan wat de "monsters" doen: we reizen, we eten en we neuken en we laten ons voortdurend leiden door instincten. De kus op het einde was natuurlijk niets anders dan de geluiden die de monsters naar elkaar toe uitstootten nadat ze met hun paringsritueel klaar waren. Voor beide koppels scheiden de wegen.

JC.

Mooie film, viel me erg mee. Laatste twintig minuten vond ik erg sterk. Visueel mooi, en ook het acteerwerk van beide hoofdpersonen was goed. Tevens een mooi einde, gezien je als kijker weet dat de hoofdpersonen Amerika (waarschijnlijk) niet levend zullen bereiken.

avatar van voskat

voskat

JC. schreef:

Huh?? Ze zijn er levend en wel aangekomen en worden door militairen opgepikt.

voskat schreef:

Huh?? Ze zijn er levend en wel aangekomen en worden door militairen opgepikt.

In het begin van de film zie je dat een militair konvooi wordt aangevallen. Dit zijn dezelfde militairen die Samantha en Andrew hebben opgepikt. Na de aanval zie je nog een shot waarin een blonde vrouw levenloos op de grond ligt. Het begin laat dus het einde zien.

avatar van kraj28

kraj28

wat is dit een slecht gemaakte film,

het is niet alleen verschrikelijk saai maar het verhaal slaat totaal nergens op,

dat somige mensen dit een goede film vinden kan ik niet begrijpen,

de alliens die je denkt te gaan zien krijg je googuit 1 a 2 min alles bij elkaar gedurend de hele film te zien en als je een indepandance day of skyline achtige film verwacht dan ben je totaal verkeerd bij deze film,

ook onduidelijk waarom deze film monsters heet,

de hele film draait om 2 mensen die van een plaats naar de ander plaats zich moeten verplaatsen zonder enige spaning of wat dan ook en ze zijn echt niet geschikt om te acteren,

conclusie:tijdsverspilling,je kunt beter een potje damen met je vriend of vriendin

avatar van Tonypulp

Tonypulp

ook onduidelijk waarom deze film monsters heet

!!!!

avatar van Stinius

Stinius

Slechte film,

Ik had misschien iets te hoge verwachtingen. Ik had gehoopt op spannende scenes, bovennatuurlijke gebeurtenissen en een mooi verhaal. In plaats hiervan wordt er alleen maar 9/10 van de film gepraat tussen de twee hoofdpersonages, wat na een tijdje ongelooflijk saai wordt. Je ziet hooguit 5 minuten van de aliens, dan gaat de film weer verder over de twee hoofdpersonages.

Zoals kraj28 al zei, het is onduidelijk waarom de film 'Monsters' heet. De monsters spelen maar een bijrolletje in deze ongelooflijk langdradige film.

Wanneer je een goeie actiefilm wilt zien met spannende actiescenes, raad ik deze film zeker niet meer aan.

Toch nog 1.5*, voor de mooie Special Effects.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zoals ik verwachtte komt het verkeerde publiek erop af... en de film heeft inderdaad een erg droevig gekozen titel. Film is nochtans goed geacteerd en heeft meer iets van een ongewone roadmovie.

JC.

De titel is niet droevig gekozen, laatst staan onduidelijk. De monsters in de film zijn de mensen, niet de wezens.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ja maar dat weet je alleen nadat je de film hebt bekeken.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

voskat schreef:

Prachtig einde wat zo te zien door de meesten niet helemaal begrepen is.]

Nou de boodschap kwam vrij duidelijk over hoor, en opzich was het verhaal ook wel ok alleen de film was rete traag en bleef traag. Veel te veel geouwehoer, dialogen etc. Dat vond ik compleet overbodig voor een film die in de trailer als vette monsterfilm en spannende thriller word gebracht. Dat valt een beetje tegen want er gebeurd vrijwel niks in deze film. Nee hier hadden ze een veel betere film van kunnen maken. 0.5 vond ik overdreven want zo slecht vond ik hem niet, 4 of 5 sterren daar vond ik hem veel te saai voor, 3 sterren vond ik te veel eer voor deze film, dus ik blijf op een magere 2 sterren hangen.

avatar van kraj28

kraj28

Filmkriebel schreef:

de grote meerderheid hier is een ''verkeerde publiek'' omdat ze dit een buitengewoon slechte film vinden?

tja als we alemaal met ze allen dit een top film gaan vinden zijn we dan de juiste publiek?