Monsters (2010)
Met onder meer: Whitney Able en Scoot McNairy
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 28 april 2011
Plot Monsters
"After Six Years, They're No Longer Aliens. They're Residents"
Zes Jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om monsters te verzamelen, maar bij terugkomst op aarde stort deze neer in Centraal Amerika. Wanneer er nieuw leven blijkt te ontstaan wordt half Mexico in quarantaine genomen en bestempeld als geïnfecteerde zone. Vandaag de dag zijn de Mexicaanse en Amerikaanse militairen nog steeds bezig om de wezens te beheersen. Een Amerikaanse journalist stemt er mee in om een bange toerist te begeleiden door de geïnfecteerde zone in Mexico, naar de veilige grens van Amerika.
- Trailer (YouTube)
- Monsters (MusicMeter)
Andrew Kaulder
Samantha Wynden
Ticket Seller
Homeless Woman
eltorro
Ik denk eerder dat hij hier wat anders van verwachte. Komt door die vreselijke trailers die overal op internet te vinden zijn, ze doen lijken alsof dit een of ander SF actie spektakel film is.
mcdaktari
Ik vond het gewoon een goeie film, en het is nou ook nog eens een science fiction verhaal wat in mijn ogen vrij realistisch is, teminste het zou toch kunnen dat Nasa ergens in de ruimte leven heeft ondekt en er een sonde heen stuurt om monsters te verzamelen om hier op aarde te onderzoeken, maar die op de terugweg neerstort op aarde. Dat klinkt mij aannemelijker dan bv star wars , wat wel pure fictie is. Oke deze film is natuurlijk ook fictie maar het zou kunnen toch?
in ieder geval is Monsters een prima film vind ik. Het is niet het type film wat bol staat van de aktie en special effects, maar dat is ook niet altijd nodig om een film te doen slagen. Ik heb me iig geen minuut verveeld bij Monsters. Op het acteren had ik ook weinig aan te merken. Dikke 3 sterren wat mij betreft
Iceman69
Ok heb in mijn leven al een hoop vage fims gezien maar dit slaat echt alles, Na een half uur wist ik nog steeds niet waar het over ging en aan het eind ben ik terug gegaan om te kijken wat ik gemist had, want ik snap hem nog steeds niet.
Tonypulp
Misschien 'denkt' hij wat te missen omdat het inderdaad doodsimpel is (het kán toch niet zo simpel zijn?)
Hoewel ik vind dat je 'Monsters' zo moeilijk kan maken als je zelf wilt. Daar ligt dan ook de kracht, de film is groot in z'n eenvoud.
Starscream
eenvoudig is hij zeker maar groots al helemaal niet!
Tonypulp
Nouja, inhoudelijk heeft het best wat te melden, ik vind het in dat opzicht wel groots. Het is geen simpel verhaal van A naar B, vrijwel alles is atypisch. Hun persoonlijk background komt meer aan bod, hun gezamenlijke ontwikkeling drukt de chaos (situatie) juist weer naar achter...etc.
Hoe het dan ook nog eens eindigt met een schitterende aanschouwing van de monsters waar de tijd even stil lijkt te staan. Dat allemaal met één van de beste soundtracks ooit...krijg er ontzettende zin van om 'm te herzien en wie weet zit er dan nog een verhoging in.
''It's a monster movie wrapped inside a love story/road movie in a post-apocalyptic world''
Monsters is vooral een suggestieve film.
b00ts
Bijna anderhalf uur moeten wachten om twee parende octopussen te zien. National Geographic doet dit sneller en beter.
De muziek / het geluid ok. De hele film wordt eigenlijk weergegeven in de slotzin van Whitney Able: I don't wanna go home Als je de film gezien hebt, begrijp je die zin wel.
Watchone
Aardige film in het begin. Maar had de hele tijd zoiets van wanneer begint het nou. Ik dacht eerst dat het een film was in de trend van War of the Worlds, hoewel het ook eerst neigde naar Cloverfield. Maar helaas, pas helemaal op het einde zag je eindelijk een van de "monsters". Saaie film, heb me er echt doorheen moeten worstelen. Je gaat al gauw denken dat het inderdaad zoals de meeste hier beweren dat het hier om ene Science Fiction achtige film gaat. Niets is minder waar. Ik geef het 1 Ster.
roliboli
Het heeft even geduurd maar dit is toch veruit wat mij betreft de slechtste film van 2010.
Langdradiger en ongeloofwaardiger dan echt alle andere films.
Duidelijk een vorm van zeer laag budget met een script waar niet of nauwelijks energie in is gestoken.
Van deze film was veel meer te maken maar het leek mij erop dat niemand daar zin in had. Dit geld ook voor de acteurs.
Zonde van de tijd en het eventuele geld want veel kan deze film niet gekost hebben.
Mijn advies: laat deze maar aan je voorbij gaan want hier mis je echt niets aan.
ralfsjam
Nogmaals, voor alle potentiele kijkers! Deze film heet "monsters', maar daar gaat het niet echt om. het is een Low-budget (15.000 dollar als ik het goed gelezen heb hier) film, die sterk naar Drama/Romantiek gaat met een vleugje SF.
Dus geen Actie
Dus geen Horror
Dus geen vele monsters met grote tanden die bloeddorstig zijn!
Maar een drama film die eerder in een filmhuis zou moeten draaien dan in grote biossen.
dus bedenk je eerst even goed! want het is jammer dat deze film weinig sterren krijgt omdat iedereen Monsters verwacht.
P.s. ook wel een beetje eigen schuld van de maker! Had hem dan "fell in love in a infected zone" genoemd ofzo...
Maargoed!
Iceman69
Nou het verhaal ging toch over iets wat een monster moet voorstellen, Maar de halve film ging naar mijn idee een beetje over hoe corrupt ze in mexico zijn en 2 mensen die van a naar b willen, en verder een stel parende inktvissen, Misschien had ik er meer van verwacht maar vond heb erg saai
ralfsjam
Je had gewoon een ander soort film verwacht, en dan geef je maar een 0.5 aan een film die ondankt zijn low-budget er vrij groots uitziet.
En kijk je ook niet naar het niveau van acteren, kwaliteit van de zo genoemde monsters en het in jou ogen saaie verhaal.
Een half geef je aan een film waar echt niets aan klopt en niets goed is. Dat kun je van deze film niet zeggen, maar goed,
Mijn ervaring is dat kijkers die kwalitatief aardige films (ongeacht saai of niet) een 0.5 geven, moeilijk zijn te overtuigen.
Dat is de donkere kant van een babbel-site als dit!
_Casper_
damn wat een tegenvallende film, ik had de trailer gezien en die zag er echt heel tof uit. Maar ik vond de film totaal niet spannend. Er gebeurde weinig en vond dat er ook weinig sfeer in de film zat. Ik had helemaal niet het gevoel te kijken naar wereld die verwoest was door aliens en bombardementen.. maar kreeg meer het idee dat ze door de jungle met afentoe een stadje trokken. Ik heb em nog afgekeken omdat ik toch wou weten hoe het zou aflopen en of er nog iets zou gebeuren maar wat een slappe film. En dat ze op het eind plots een ''roamnce''krijgen valt ook een beetje uit het niets, nergens uit opgebouwd. Slappen film
1.5 ster
eltorro
Die irritante trailer blijft verkeerde verwachtingen scheppen bij mensen.
Niet elke film die het genre SF heeft, en als achtergrond "een wereld die ooit in oorlog is geweest met aliens", hoeft een aktie spektakel film te zijn. Die oorlog en het SF dienen hier alleen maar als achtergrond, het gaat er hier echter om hoe die 2 personages er mee omgaan en er op reageren.
Voor de mensen die deze film nog willen kijken,
let op het genre DRAMA / Science-Fiction.
eapoe
Gemengde gevoelens bij deze film.
Ik moet toegeven dat hij mij erg geboeid heeft.
En dat is eigelijk best knap voor een film zonder aktie en horror.
Science Fiction ? Ja ... dat zeker.
Drama: ook !
Goed opgebouwd: zeker weten.
Eigenlijk moet ik concluderen dat deze film heel apart is en niet wat ik in eerste instantie verwacht had. Maar ik geef hem wel een 4.5.
Dit is een film die bij mij nadreunde ... ja werkelijk.
_Casper_
Die irritante trailer blijft verkeerde verwachtingen scheppen bij mensen.
Voor de mensen die deze film nog willen kijken,
let op het genre DRAMA / Science-Fiction.
Ik vond ook als je kijkt hun reactie erop erg tegenvallen en slecht uitgewerkt, er zat gewoon totaal geen sfeer in en HEEL weinig gevoelens.
En de trailer is zo bedrieglijk als de pest. Ik hoef niet perse een actie film.. drama/sf kan me harstikke boeien maar dit was gewooneen grote tegenvaller
roliboli
Ik snap er echt niets van. Deze film een 4.5 geven. Dat geef je toch alleen maar als het een uitzonderlijk goede film is.
Waarschijnlijk hebben we het dan niet over dezelfde film want ik kon een 4.5 er op geen enkel moment in herkennen.
Een DRAMA was het zeker!
Tonypulp
De hoge stemmen zijn nochtans véél beter beargumenteerd. Als je hier de audiovisuele klasse niet van inziet dan is dat erg jammer... die is namelijk immens.
ralfsjam
mmm heeft deze veel weg van The Road?
Misschien de sfeer een beetje, maar The Road is veel rauwer en eenzamer. Maar ze kunnen gerust in het zelfde schap staan.
peterjohn
Ik vind het een slechte sf film, wat is er sf aan eigenlijk? En het vleugje horror is belabberd...verder geeen spanning..ik kan wel uren doorgaan 1.0
Wie wat waar waarom???
Meest onbegrepen film van 2010, nu al.
jarno1975 (moderator series)
Het is een drama wat zich in de toekomst afspeelt. Er staat nergens dat het een horror of een actiefilm is dus begrijp sommige reacties niet.
eltorro
De hoofdpersonages waren anders behoorlijk realistisch, ze liepen misschien niet over van de emoties zoals in de meeste films, maar lieten af en toe gewoon wat naar buiten. En de sfeer was toch ook wel duidelijk aanwezig.
barcam
Zeer boeiende speciale trage low budget film.
Personages worden zeer goed uitgediept en komen realistisch over.
Topper.
Ottie1975
Leuke film, mooi opgezet, spanning die constant met betrekking tot de monsters (wat,hoe,waar).
Ik denk dat iedereen met spanning zat te kijken wat er steeds onder het verband vandaan zou komen, zeker als je "District 9" al hebt gezien
ralfsjam
Ja, en dat is toch jammer van zo'n film.
Maar een beetje eigen schuld als je de film monsters gaat noemen en de trailer te spannend maakt....

Monsters: Dark Continent
2014