• 9.383.748 stemmen

Met onder meer: Tobin Bell, Cary Elwes en Costas Mandylor

Releasedatum: 6 januari 2011

Plot Saw 3D

"The traps come alive."

Het gevecht tussen detective Hoffman en Jill Tuck duurt voort. Ondertussen ontmoeten een aantal overlevenden van de spelletjes van Jigsaw, elkaar bij een sessie van Bobby Dagen, die beweert zelf ook een overlevende van Jigsaw te zijn. Maar dan wordt Bobby ontvoerd en zal hij een serie tests moeten afleggen om zijn vrienden en uiteindelijk zijn vrouw te redden.

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11940 stemmen

Ik snap Robert wel. Saw zou (als ik een top 10 had) zeker op de eerste plek staan, maar de andere delen zouden er geen van allen in voor komen, hoe erg ik ook fan ben.

Maar ik respecteer iedereens mening en top 10 natuurlijk.

avatar van Kiros

Kiros

rep_robert schreef:

Ach ja, we zitten allemaal op MovieMeter te lullen over films, dus blijkbaar maken we ons er wel druk om ja

Als ik me om alles, waar ik over lul, druk zou maken dan zou ik er een leven bij moeten kopen.

avatar van Elisah

Elisah

Ik heb me weer erg vermaakt met deze film. Vooral het begin van de film.

avatar van Theunissen

Ik weet nu al wie de 8e Saw film gaat regisseren, namelijk "Neder0001"

Hopelijk wordt het wel een betere dan het laatste deel.

avatar van davincstyle

davincstyle

Elisah schreef:

Ik heb me weer erg vermaakt met deze film. Vooral het begin van de film.

Begin was inderdaad iets verfrissend nieuws maar zag je helaas later niet terug in de film. Het geeft wel weer een beeld hoe ziek de spelletjes van jigsaw worden

Hopelijk word deze serie nog lekker uitgemolken want heb met elke saw nog steeds genoten. Wel een mooi einde trouwens.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik zie geen trailer hoor !

Legends Never Die

Zo te zien is het eind nog lang niet in zicht...

finalman

slechtste saw van alle 7. Teleurgesteld in deze afsluiter!

2**

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

SaNDuTjE schreef:

Legends Never Die

Zo te zien is het eind nog lang niet in zicht...

Dat lijkt mij meer een fanposter dan een echte =)...

Vandaar ook de

avatar van person f

person f

Mooie afsluiter van de reeks, ik hoop wel dat ze hier bij laten!

finalman

en nog iets wat ik slecht vond: waarom moest de vrouw van Bobby toch dood? Ze heeft niets gedaan. En toch zit ze in het spel

avatar van rep_robert

Tsjah, vaak worden geliefden van bepaalde personen erbij gehaald in de Saw reeks. Zij is niet de enige. Dan komt de pijn harder aan.

finalman

ahja, wat dan ook, deze deel vond ik dan ook heel rommelig.

avatar van Shinobi

Shinobi

Dit is gewoon weer Saw zoals je van Saw verwacht: lekker veel bloed, zieke traps, gore en dat allemaal in 3D.
Ik had al wel gelezen dat we dokter Gordon terug gingen zien, maar niet in zo een rol. Uiteindelijk bleek hij gewoon Jigsaw te helpen.

De traps zaten overigens weer ingenieus in elkaar. Het begon gelijk goed in de winkelcentrum dat iedere toeschouwer kon meekijken hoe drie mensen het moesten zien te overleven, met daarna de racisten (leuke bijrol van Chester trouwens ), de droom van Jill en uiteindelijk de proef van die schrijver (dat met die borstspieren ophijsen zat er wel aan te komen). Alleen wel jammer dat hij niemand redt.

Saw 3D is een waardige afsluiter van de reeks.

3,5 Sterren.

finalman schreef:

Dat hoefde ook niet. Bobby kon daar iets aan doen.

Het principe van de Saw-reeks is juist dat de meeste mensen zichzelf (en anderen) kunnen redden als ze willen en Jigsaw ze in theorie niet vermoord. Daar 'kiezen' ze zelf voor.

avatar van rep_robert

Nja bij veel van de traps is het bijna onmogelijk om degene te redden die er in vast zit. Eigenlijk elke trap wel. Het idee is er wel, maar we weten allemaal hoe het afloopt.

rep_robert schreef:

Meestal zal men zichzelf (of een deel ervan) inderdaad moeten opofferen, maar het is mogelijk.
Als het onmogelijk was dan is er ook niets aan en zal geen enkel slachtoffer moeite doen om te ontsnappen.

Dat is juist het sterke/slimme van de films en z'n traps, het is niet alleen gore maar het heeft ook een psychologische kant.

avatar van Jesse xD

Jesse xD

Jesse xD schreef:
Gister op een vermoeide avond het begin gezien. Vond het tot nu toe behoorlijk beroerd, en ben ik nou de enige die de eerste 'circelzaag'-scene wel héél erg ongeloofwaardig vond?! Ben daarna in slaap gevallen.
Vanavond ga ik opnieuw beginnen met kijken, en een frisse blik werpen op de film. Want SAW blijft me nog steeds wel aanspreken.

Uiteindelijk toch nog gekeken. Moet zeggen dat het alsnog wel een leuk filmpje was. Toch vond ik veel dingen meer ongeloofwaardig dan normaal, misschien omdat ik een tijdje geen SAW films meer heb gezien, maar toch. Naar mijn mening worden de vallen net dat tikje te groot, en te lastig om nog redelijk geloofwaardig te blijven. Dat deed de film naar mijn mening grotendeels de das om.

Neemt niet weg dat er weer lekker veel gore in zit, en natuurlijk typische SAW elementen voor de liefhebber.

avatar van Gambit2009

Gambit2009

Al zoveel delen van Saw, "hoe kunnen ze die "spellen" blijven verzinnen. Hoe dan ook, wederom was er weer iemand die een parcours moest afleggen om iemand te redden. Er blijven telkens maar helpers van Jigsaw komen, dus ik denk dat er nog wel meerdere vervolgen komen..[/spoiler

Butt.

Van de originele fun uit de eerste film is al lang niks meer over. De reeks zwalkt al een tijdje tussen matig en slecht maar weet met dit laatste deel finaal de bijl erin te zetten. Laten we hopen dat er geen vervolgen meer komen, of ze moesten terug serieuze mensen aan de reeks gaan koppelen.

Acteerwerk is écht slecht. Die twee hoofdflikken zijn gewoon abominabel, vrouw van Jigsaw kan zich nog niet uit een trap acteren en ook de rest van de acteurs maken er een farce van. Traps zijn ook deze keer wat warriger, maar het is vooral het povere regiewerk van Greutert die de finale doodsteek geeft. Het ziet er bij momenten allemaal zo lullig uit.

Da's meteen ook het grote probleem. In de eerste film was alles nog lekker gritty en grauw, de openingsscene hier leek wel uit een tienerslashertje te zijn geknipt.

Tot halverwege de reeks vond ik ze best wel leuk, maar de laatste jaren meer en meer een sleur. Dit laatste deel is veruit het slechts, weet nergens enige vorm van kwaliteit naar boven te brengen en ruikt gewoon erg naar amateuristische uitmelkerij.

Wel een paar geinige kills en toffe machines. Maar zelden goed gebruikt.

avatar van yazzminex3

yazzminex3

Ik zou deze film graag willen zien, maar heb alleen de derde film gezien, is het echt nodig dat je ze allemaal hebt gezien of kan je ook zonder de voorgaande films het verhaal volgen?

SaNDuTjE

Het verhaal is wederom zo onsamenhangend en rommelig dat dat geen enkel probleem zal zijn.

avatar van helleke

helleke

Enkele nieuwe gore folterpraktijken, maar qua verhaal stelt het allemaal niet veel meer voor.

Ze gaan er dan een slotje mogen opzetten, want het Saw-verhaal is volledig uitgemolken.

2 sterren.

yazzminex3 schreef:

Ik zou sowieso Saw 1 gaan kijken, dan hoef je de rest in principe niet meer te zien

avatar van Theunissen

yazzminex3 schreef:

Wil je het het toch allemaal nog kunnen volgend dan moet je helaas alle delen 1 t/m 6 eerst zien. Vanaf deel 4 komt er namelijk iemand bij die in de volgende delen een soort van hoofdrol gaat spelen.

Maar als je echt slim bent kijk je alleen maar deel 1 want die is tenminste super goed (in alle aspecten). Dit (zogenaamde) laatste deel is het slechtste deel van de hele reeks.

avatar van Hugo Stiglitz

Hugo Stiglitz

Echt een afrader dit! goeiedag hey, wat een amateuristisch acteerwerk. Die Hoffman die deed 't in vorige versies nog redelijk, maar ook hij is in deze versie waardeloos. Op Youtube zijn allemaal van die proleten die Saw naspelen (type maar eens gewoon saw in bij youtube), die filmpjes zijn echt ontiegelijke butt, maar zelfs die zijn nog beter dan Saw 3D.

btw niet in 3d gezien.... 1 ster (het halfje extra voor Tobin Bell)

Ps. Uiteindelijke plot is overigens ook compleet waardeloos, zo kan iedereen een cirkel rond maken.

avatar van $pecial

$pecial

Wat een bras. Ongelofelijk dat dit misbaksel de bioscoop gaat bereiken. Compleet overbodig deel (afin de laatste 6 waren overbodig), acteerwerk is weliswaar nog slechter; niveau Amerikaanse soap-serie As the world turns bijvoorbeeld.

Plotwendingen lachwekkend, amateuristisch camera- en montage werk. Onbedoelde budget-film uitstraling.

Goed begin van 2011, ahum. Nachtmerries gegarandeerd; als blijkt dat deel 8 ook nog eens gerealiseerd kan worden.

1.0* voor de bij vlagen gory kills.

avatar van Storkie

Storkie

Wat een k*tfilm. Eerste keer dat ik een volledige film van de reeks zie, dus sta er niet bij als saw-kenner. De film had slechte 3d helaas. Kan je beter die nieuwe disney checken.. die heeft goede 3d.

Paar uur verspeeld, maar omdat ik bij Pathé werk kost het me niks !