• 9.379.091 stemmen

Met onder meer: Tobin Bell, Cary Elwes en Costas Mandylor

Releasedatum: 6 januari 2011

Plot Saw 3D

"The traps come alive."

Het gevecht tussen detective Hoffman en Jill Tuck duurt voort. Ondertussen ontmoeten een aantal overlevenden van de spelletjes van Jigsaw, elkaar bij een sessie van Bobby Dagen, die beweert zelf ook een overlevende van Jigsaw te zijn. Maar dan wordt Bobby ontvoerd en zal hij een serie tests moeten afleggen om zijn vrienden en uiteindelijk zijn vrouw te redden.

Theunissen schreef:

. Ik vraag me overigens af of ze met dit laatste deel nog winst hebben gemaakt zeker ook omdat het in 3D was en dus duurder is dan een normale film (je kan overigens wel goed zijn waarop ze bezuinigd hebben). Kan me niet voorstellen dat dit deel een kassucces is geworden.

Dat de film natuurlijk nu al te pindakazen is voordat hij in de bioscoop in Nederland komt is natuurlijk ook al funest.

In Nederland doen de delen het denk ik al een tijdje niet meer al te best omdat ze vaak al lang en breed te downloaden zijn wanneer ze hier in de bioscoop komen. Maar blijkbaar wonen in andere landen wel idioten. Budget van 20 miljoen en heeft inmiddels wereldwijd al 122 miljoen opgebracht

avatar van jeroenlamers

jeroenlamers

had er voor een slotdeel wel wat meer van verwacht.

Tis meer van hetzelfde, en dan ook echt niets meer dan dat! Als je meer van hetzelfde wil zien is deze film zeker een aanrader. Ben groot saw fan, vandaar toch nog 2,5 ster!

avatar van rep_robert

Overigens snap ik ook niet waarom hier 6 januari als releasedatum gegeven wordt. Saw 3D draait immers al ruim een week in de Pathé.

avatar van Theunissen

Best knap dat deze film tot nu toe al 122 miljoen heeft opgebracht (van mij krijgen ze in ieder geval geen cent). Schijnbaar hadden velen toch hoge verwachtingen (en terecht) omdat het het laatste deel zou zijn (en natuurlijk ook nog in 3D). Helaas komen ze bedrogen uit. Als ik hun was zou ik mijn geld terugeisen

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Belachelijk slechte film. Meer heb ik hier ook niet over te zeggen. Mechtige zooi! Voor hasjkikkers is dit de ultieme film!

avatar van maartendri

maartendri

Lui schreef:

Dat bericht is van een jaar geleden en is ook niet officieel. Toen deel vijf uitkwam werd er door David Hackl gezegd dat er misschien zelfs 9 delen zouden komen. Ze hadden ideeën tot Saw 8, en die hebben ze in Saw 3D verwerkt. Van mij mag er best een Saw 8 komen, maar dan kunnen ze beter iets langer dan een jaar de tijd nemen voor een fatsoenlijk script. Dan verneuken ze de film tenminste niet.

Maar wat verwacht je dan bij een "Saw: The Beginning"? Het begin hebben we toch al lang gezien?

Er zijn wel meerdere berichten geloof ik over Saw 8. zie hier.

, maar jij bent de Saw-expert jij kan het weten.

Wat ik verwacht bij een The Beginning? Hmm.. goede vraag, ik weet eigenlijk alles al.

Maar het kan ook zo'n commerciële grap worden, waar ik dus niet van hou.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

leuke moorden weer alleen ik ben vanaf deel drie de draad al kwijt geraakt,voor voor zover ik alles begrijp komt alles op z,n plek!!

Neder0001

Ik ga hem vanavond waarschijnlijk EINDELIJK zien!!

Verder verwacht ik dat we nog wel meer van SAW te zien krijgen. Ondanks de lage cijfers heeft SAW 3D weer een fortuin opgebracht ($122,510,178). Zolang ze worden gemaakt zal ik ze gaan kijken dus kom maar op.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

deze heb ik gisteren in de bios bekeken, en het enige pluspunt is dat er een paar leuke 3d effecten in zitten, maar als zogenaamd laatste deel is het 1 grote tegenvaller.

het acteerwerk was ook van de meeste acteurs belabberd slecht.

het is ook helemaal geen afsluiter want die vent op het laatst - slachtoffer uit deel 1 kan er nu weer mee doorgaan en dat zal vast wel gebeuren /spoiler]

jammer dat de serie geen waardige afsluiter krijgt.

avatar van ference-b

ference-b

Norris schreef:

Sorry voor de liefhebbers maar heel Saw is bloederige pulp.

Ontstaan uit een ziek brein.

als liefhebber van de saw reeks vind ik dat je eigenlijk wel gelijk hebt.... er moet toch iemand zijn die dit allemaal bedenkt... hoe wierd is die dan wel niet?

saw opzich heb ik natuurlijk altijd gezien als een bloody horror... maarrrrr ook heeft denk ik iedereen jigsaw in het eerste deel wel een klein moment ''gelijk'' gegeven...

avatar van scorepio

scorepio

Dit deel vond ik één van de betere sawfilms tot nu toe. Het verhaal en de vallen zijn heel spitsvondig.

Ook qua bloederigheid mag deze bij de top gerekend worden.

Voor de liefhebbers zeker een aanrader.

Neder0001

Na lang wachten, EIN-DE-LIJK gezien. Wat een onzin dat ie pas zo laat in Nederland uit komt, maar goed.

Alweer een prachtig nieuw deel in de SAW reeks waar ik wederom erg van heb genoten. In het begin vond ik hem ietwat tegenvallen, omdat we weinig zagen van John en Hoffman. Ook zagen we weinig bekende gezichten (niet zo gek aangezien iedereen al is afgeslacht in de vorige delen) en moesten we de personages even leren kennen voordat we aan het hele verhaal konden beginnen, dus achteraf bleek het helemaal niet zo erg. Ook in dit deel worden er weer mensen gestraft die het verdienen, geweldig dat iemand zo dom kan zijn om een verhaal te verzinnen over dat ie zogenaamd een Jigsaw survivor is, dat is vragen om problemen .

Ook de traps waren weer eens gruwelijk, maar dat heeft niet direct invloed op het cijfer voor mij. Ik vind SAW gewoon leuk vanwege het verhaal (ja ja, die zit er echt in mensen). Het hele verhaal waarbij een iemand een zieke spel bedenkt en vervolgens mensen achter zich krijgt die het willen voortzetten. Ook geniet ik altijd weer van de twists op het eind. Bij deze film zag je hem al aankomen nog voordat je de film keek. Dr. Gordon als Jigsaw, het werd al geruime tijd gespeculeerd op het internet grotendeels wegens de "operatie" waarbij een sleutel achter iemand z'n oog werd geplant. Toen ik dat las geloofde ik ook direct dat Dr. Gordon een handlanger van Jigsaw was. Het einde was dan ook geweldig, want je wist gewoon dat Hoffman de fout in ging door Jill terug te pakken. Zoals ze zei voerde ze "enkel John's laatste wensen uit", en hij wou Hoffman alleen maar testen. Het is dus duidelijk dat ondanks het ontsnappen uit de reverse beartrap, Hoffman is gezakt voor de test. Het was dan ook te verwachten dat hij gepakt zou worden.

Het eind is weer zo gemaakt dat indien ze willen, SAW 8 er gewoon komt. Willen ze het niet, dan droom je zelf maar over wat er verder zou gebeuren. Persoonlijk zou ik SAW 8 natuurlijk graag willen zien, en als ze eraan beginnen zouden ze zo op naar de 10 kunnen vanwege het feit dat er nu weer een andere Jigsaw is, en die laat je niet in 1 deel al verwijnen.

SAW 8? Graag!

Nogmaals een 5* voor mijn favoriete filmreeks: SAW.

• 11911 stemmen

Dat dacht men ook van Amanda. En ik weet niet of we Dr. Gordon moeten zien als een nieuwe Jigsaw. Voor zo ver we nu weten hielp hij John enkel met dingen waar hij zelf de skills niet voor had. Daarbij is Hoffman natuurlijk ook nog niet "dood". .

avatar van rep_robert

Tsjah, hoe serieus moet ik dat stukje nemen, vooral ook afgaande op die top 10 waar 7 Saw delen in staan

Lui schreef:

Maar wie heeft het spel van Bobby in SAW 7 dan gestart? Het was Dr. Gordon die aandachtig luisterde hoe Bobby zijn (nep) verhaal deed terwijl Hoffman alleen maar achter Jill aan zat. Hij deed nog wel de racisten game maar voor zover ik weet hebben we niet gezien of hij ook achter Bobby z'n game zat (of ik vergeet momenteel iets, maar volgens mij zagen we het niet).

Verder kun je veel fantaseren bij dit einde. Wat gebeurt er nu met Hoffman? Weet hij misschien te ontkomen? Hij is al eens uit de reverse bear trap gekomen dus waarom zou hij nu niet een manier vinden om te ontkomen? En wat gebeurt er met Dr. Gordon? Is hij nog wat van plan met Hoffman? Is hij van plan om John's werk voort te zetten? Wie waren die andere twee die Dr. Gordon hielpen op het eind? Etc

Des te meer redenen om een vervolg te maken.

rep_robert schreef:

Ik geef hier op Movie Meter enkel mijn mening. Dat ik niet geloofwaardig over kom omdat SAW mijn top 10 domineert interesseert mij vrij weinig. Het is mijn persoonlijke top 10 en ik zou liegen als ik SAW daar niet in zette. Er is geen film waar ik mij meer op verheug dan een nieuwe SAW.

Neder0001 schreef:

Des te meer redenen om een vervolg te maken.

Dat jij je er serieus op verheugd om die onsympathieke Hoffman te zien ontsnappen of niet in een volgend deel. Je kan de lijnen immers zo makkelijk uitschrijven voor het vervolg. Tuurlijk is dr. Gordon van plan om Jigsaw's werk voort te zetten, anders slaat dat einde natuurlijk helemaal nergens op. Maar jou gebeden zullen vast wel gehoord worden.

Neder0001 schreef:

Ik zou zeggen, verrijk je filmkennis door MovieMeter, een top 10 vol Saw films spreekt nou niet echt van variatie. Je zou bijvoorbeeld Saw 1 er alleen in kunnen zetten. Zelfde wat veel mensen bv. ook met LOTR doen. Ze zetten 1 van de drie delen in hun top 10, maar bedoelen dan vaak de gehele trilogie. Maar zo zonde om een top 10 zo op te vullen.

Daarnaast snap ik niet wat je zo legendarisch vindt aan de Saw reeks dat ze allemaal 5 sterren verdienen. Een perfecte 10?

• 11911 stemmen

Degene die Bobby's spel startte was Hoffman. In het begin van de film zie je Hoffman die een doos opent en daar een foto van Bobby uithaalt. Ook zie je later in de film een beveiligingsvideo waarop Bobby ontvoerd wordt en zijn ontvoerder komt redelijk snel op hem aflopen en dat kan Dr. Gordon niet met zijn manke been, laat staan lopen zonder zijn stok.

Neder0001

Waarom maak je je zo druk over mijn top 10? Als je benieuwd bent welke films ik naast SAW goed vind kijk je gewoon ff bij mijn andere 5* films. Jezus..

Lui schreef:

Of het was een van de andere 2 handlangers van Dr. Gordon.

avatar van Elineloves

Elineloves

rep_robert schreef:

Wie ben jij om iemand anders zijn top 10 te gaan bepalen? Laat iedereen lekker doen wat ie zelf wilt. Als dat zijn smaak is, is dat jouw zaak verder toch niet.

avatar van rep_robert

Ik geef je alleen maar een tip. Maar dat is dus niet aan jou uitbesteed. Veel plezier dan nog met de fantastische Saw reeks Geen zin in deze discussie verder.

Elineloves schreef:

Ik ben hier onder het mom van vrijheid van meningsuiting en als ik wil discussiëren over Saw films in iemands top 10 dan mag dat toch? Enige wat ik fout doe is dat ik het eigenlijk op het forum hierover moet hebben. Dus in dat opzicht is het wel off-topic hier ja.

avatar van Muchacho

Muchacho

In welk opzicht is jouw top 10 dan beter dan die van hem?

Neder0001 schreef:

Of het was een van de andere 2 handlangers van Dr. Gordon.

De ontvoerder draagt een donker jack en een donkere trainingsbroek, net als Hoffman.

Lui schreef:

Misschien als misleiding? Er waren namelijk camera's in de buurt...

Muchacho schreef:

In welk opzicht is jouw top 10 dan beter dan die van hem?

Variatie

Ik sta open voor kritiek op die films hoor. Maar hoe serieus kan je iemand nemen die alle Saw films klakkeloos 5 sterren geeft. Zelfs de grootste fan zou moeten kunnen toegeven dat niet alle films onweerstaanbaar goed zijn en dat de kwaliteit van de Saw reeks toch wisselend is.

Dat je ze allemaal leuk kan vinden is een ander verhaal, dat neem ik niemand kwalijk. Maar dit is toch op z'n zachtst gezegd wel overdreven.

avatar van Kiros

Kiros

Neder0001 schreef:

Het is jouw top10, klaar uit en houden zo. Dat een ander zich daar druk over maakt, daar moet je maar om lachen.

Sowieso, je druk maken om films..

avatar van rep_robert

Ach ja, we zitten allemaal op MovieMeter te lullen over films, dus blijkbaar maken we ons er wel druk om ja