• 9.379.563 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.034.079)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Aberforth Dumbledore

Neville Longbottom

avatar van supermovieman

supermovieman

Ik snap niet dat het allemaal zo lang duurt. The Dark Knight kwam bijvoorbeeld ook in juli uit, en zowel de definitieve poster als trailer daarvan waren al in december uit (ondanks dat er in mei nog een extra trailer uitkwam). En nu is het inmiddels al eind maart en er is nog geen van beide!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

van mij zou dit de poster mogen worden. Lekker grillig.

Musicer

Meer en meer geruchten/bronnen vermelden dat dit de kortste uit de hele reeks zal worden.

Indien correct is dit wel een kleine tegenvaller. Niet dat het effect heeft op hoe goed de film is, maar het is toch altijd leuk als je weet dat de laatste uit een reeks een lekker lange zit wordt (Return of the King, At World's End,...)

Jessen0wnt

Het zal denk ik sowieso wel 120 minuten of langer duren aangezien ze daardoor vette winst halen uit de bioscoop-kaarten. Daarnaast werd beloofd dat alleen al de eind battle op Zweinstein 30 tot 45 minuten zou duren, en daarvoor moet er nog het een en ander gebeuren... Maar het zou kunnen, maar ik reken sowieso wel 120 a 140 minuten part 2

Nja, op 3D gaan ze sowieso stevig incasseren

Maar inderdaad, het is sowieso meer dan 120 minuten, dus niets om over te klagen, maar stiekem heb ik altijd gehoopt op een HP-film van 180 minuten. Ik zal het dan maar faken met DH1+2 op dvd later

Jessen0wnt

Een film van 180 minuten kan ook weer afschrikken voor een groot publiek, maar ik zou het ook niet heel erg vinden, haha. We zullen het binnenkort wel mee maken, hoop ik.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik hoop ook op een lekkere lange zit Heb er nu al zin in!

avatar van Rabbitto

Rabbitto

supermovieman schreef:

Niet bekend met het concept ''uitmelken'' ? De deathly hallows part 1 trailer duurde ook eeuwen voordat ie eindelijk daar was. Het heeft allemaal te maken met de spanning opbouwen als marketing strategie zodat zoveel mogelijk mensen moeten wachten, en dan plots krijg je die Harry Potter spam van posters/trailers tv uitzendingen met making off enzovoorts.

It's all part of the plan.

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

de makers hebben laten weten dat het de korste film gaat worden,

maar ze weten nog niet precies hoelang de film gaat duren omdat ze nog aan het editen zijn;

Additionally, Collider caught up with Producers David Heyman and David Barron on the red carpet. One of the more interesting pieces they discuss is the length of the film. They say it will be the shortest film in the series, but still over to hours. Interesting!

What’s the running time of the final film?

Barron: It will be one of the shortest films.

Heyman: It will be the shortest film.

So what does that mean?

Heyman: We don’t know yet, because we’re still editing.

Barron: It’s not a short film, but it will be shorter than the others.

• 2041 berichten

Maar nog steeds over de twee uur dus. Ik sta hier eerlijk gezegd niet zo van te kijken. De split tussen Part I en Part II zat ruim over de helft van het boek. Part I eindigde (in het boek) op ongeveer bladzijde 350, rond Dobby's begrafenis. Het complete boek heeft 541 bladzijdes, wat betekent dat Part II dus nog maar zo'n 190 bladzijdes hoeft te verfilmen. Prisoner of Azkaban hebben ze (naar mijn mening) heel goed verfilmd en is met 141 minuten samen met Order of the Phoenix op dit moment de kortste HP-film, terwijl het boek over de 300 bladzijden zat. Niks om je zorgen over te maken dus. Na een ongelooflijk sterk Deathly Hallows: Part I en veelbelovende beelden van Part II heb ik er het volste vertrouwen in dat de Harry Potter reeks met een knaller gaat afsluiten .

avatar van Genre

Genre

Gisteren waren er in Chicago test-screenings en deze waren zeer positief. De film is allesbehalve klaar, bijna de helft van de effecten waren nog niet klaar.

• 2041 berichten

Hoeveel reviews heb jij kunnen vinden? Ik tot nu toe eigenlijk alleen maar die van twee Harry Potter fansites.

avatar van Genre

Genre

Op de forums over harry potter kan je al zeer veel lezen. Ook de reacties op twitter van mensen die naar de test-screening zijn geweest zijn zeer positief.

avatar van Nicholas

Nicholas

MuggleNet | The World's #1 Harry Potter Site - Deathly Hallows Movie, The Wizarding World, JK Rowling, and much more

Spoilerfree.

De film zal 2 uur duren.

Ik weet het niet...de review laat me met een slecht gevoel achter.

Musicer

^^Met de uitgewerkte visuals erbij zal het wel iets over de 2 uur zijn, met credits gok ik op een 135 minuten (nog steeds de kortste film).

De review van een andere website doet me wel wat goeds vermoeden, al heb ik m'n twijfels bij Bellatrix' dood. De aanpassing kan er goed uitzien op het scherm, maar het strookt niet echt in vergelijking met wat we al gezien hebben.

Ik ben wel blij dat Maggie Smith blijkbaar een glansrol krijgt, zeker na haar afwezigheid in Part 1.

Het enige waar ik echt sterk m'n twijfels bij heb is de epiloog. In het boek werkte het min of meer, maar ik vrees dat dit op film niet zo zal zijn en dat het enorm cliché zal zijn. Ik zou liever hebben dat de allerlaatste scène van deze reeks niet voor een bittere nasmaak zorgt. Ach ja, we zien wel.

Ik kijk er iig naar uit

P.S.: ik zeg bewust de website van die review niet, want die staat bomvol met spoilers en ik heb liever niet op m'n geweten dat mensen daar door mij onwillig terechtkomen.

Jessen0wnt

Epiloog zorgt voor een definitieve afsluiting van deze film-reeks, ik denk dat een rustig eind juist een mooie afsluiting is dan een spannende cliffhanger, iedereen heeft wel behoefte om te zien hoe het ''erna'' verloopt, er komt toch geen nieuw deel uit, dus dan kan je het beter mooi rond afsluiten, lijkt mij.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Hoeft natuurlijk geen cliffhanger te zijn, maar ik deel de vrees van Musicer dat het een beetje afgezaagd over zal komen. Laatste gevecht, we slaan een jaar of 17 over en ach wat is het allemaal goed terechtgekomen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Die poster is wel overdreven epic he

MoFeDu schreef:

Zal wel dezelfde sfeer geven als in het boek, in feiten is het verhaal bij het eindgevecht ook afgelopen, in ieder geval het uiteindelijk doel is min of meer behaalt. Dat het zoetsappig over gaat komen, zou best kunnen. Was ook geen fan van het laatste hoofdstuk van J.K. Rowling, maar het hoort nou eenmaal bij het verhaal, het is in ieder geval niet zo langdradig.

Genre schreef:

Ah. Mooi!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik vind de poster niet zo heel mooi eigenlijk

avatar van clockwork72

clockwork72

Ik vind hem wel wreed, dit wordt dus de laatste, vorige was wel leuk maar toch niet de topper waarop ik gehoopt had. Misschien gaat dit hem wel helemaal worden.

avatar van IcU

IcU

Ergens ben ik bang dat het wat 'over done' wordt. In een interview werd gezegt dat het een oorlogsfilm zou worden. Of iets wat daar op lijkt.

Het is iig niet meer de 'kerstbomen' film zoals de eerste delen..

avatar van anne J

anne J

Het is toch niet zo dat je deze film straks alleen in 3D kan bekijken he? Want dat is nu af en toe al bij sommige grote films in de bios. En dan haak ik al meteen af en denk ik ja jammer dan mijn steun krijg je niet. Maar HP 7-02 zou ik toch graag willen kunnen zien.

Musicer

^^Zal van bioscoop tot bioscoop afhangen. De grotere complexen zullen eerder 2D én 3D vertonen, de kleinere enkel 3D.

avatar van Hyaenidae

Hyaenidae

Ik baalde ook ontzettend toen bleek dat ze 'm in 3D gaan uitbrengen. Dan ook maar speciaal opzoek naar een bioscoop die 'm in 2D draait.

Verder.. ik ben heel erg benieuwd naar deze film, weet niet heel goed wat ik ervan moet verwachten. Ben ook een beetje bang voor een oorlogsfilm. Ook al ben ik groot fan.. ik ben stiekem blij dat het straks tot een einde komt, aangezien ze het lekker aan het uitmelken zijn. Alleen het feit al dat ze Deathly Hallows in twee delen hebben gesplist. Ik snap het wel, en de eerste film had veel belangrijke informatie, maar toch.. het was niet echt een speciale film.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Der zijn nog miljoenen fans die blij zijn dat een Harry Potter boek eens niet in 1 film gepropt is. Er zijn mensen opgegroeid met deze films of volgen het al vanaf het begin. Dan moet je wel een goede afsluiter hebben en dan niet een film net als de vorige 6. Dat zou erg flauw zijn.

• 2041 berichten

Nee, het zou onmógelijk zijn geweest om boek zeven fatsoenlijk te verfilmen in één deel. Snap ook niet dat mensen daarover zo klagen. Er gebeurt zoveel in dit boek wat je er gewoon niet uit kunt laten. Producer David Heyman heeft ooit in een interview gezegd dat als ze dit boek in één deel hadden moeten verfilmen ze de Deathly Hallows eruit hadden moeten laten en de Prince's Tale (Sneeps geschiedenis). Ook blijft er zo meer tijd over voor karakteruitdieping, wat het verhaal stukken intenser maakt. Ik moet er niet aan denken wat voor een afgeraffeld zooitje we voorgeschoteld zouden hebben gekregen als het boek in één film was gepropt.

De filmmakers hadden gewoon de keuze uit drie dingen:
1. Een afgeraffelde laatste Harry Potterfilm.
2. Een niet afgeraffelde laatste Harry Potterfilm waar ongelooflijk veel belangrijke en geliefde dingen uit het boekmateriaal zijn weggeknipt.
3. Het boek in twee delen splitsen en twee goede Harry Potterfilms maken waarin het boekmateriaal tot zijn recht komt en waarin niks afgeraffeld is.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

4. Ook Twee films maken maar niet zo belachelijk veel tijd tussen die twee inlaten

5. Eén lange film maken.

Nee, je hebt wel gelijk hoor.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Mwah, dat er veel tijd tussen zit vind ik niet erg. Deel 1 moet natuurlijk eerst nog uitgekeken worden in de bios. Dan nog op dvd/blu-ray uitkomen. Die moet dan nog even verkopen, en dan kan deel 2 er komen. Logisch toch?

Eén lange film lijkt me ook weer niet zo... Dan word hij nogsteeds te kort tenzij ze hem 3 en een half uur laten duren dan ofzo.

Anyway nog 3 maandjes wachten. Trailers zullen er wel over een maandje komen ofzo.

Mensen die zeuren dat de film in 2en word gesplitst moeten eens de boeken gaan lezen. Toen ik het boek van deel 4 las en daarna de film ging herzien was het lachwekkend hoe snel ze er doorheen schoten en zo veel dingen eruit lieten.

Ga dan lekker zeuren bij de nieuwe Twilight film dat die in 2 films word gesplitst. Daar mag het