Predators (2010)
Releasedatum: 29 juli 2010
Bekijk via Disney+
Plot Predators
"The hunt is on."
Royce (Adrien Brody) is een huursoldaat die met tegenzin een groep elite krijgers leidt, die zijn samengebracht op een vreemde planeet. Met uitzondering van een onteerde arts, bestaat deze groep uit koelbloedige moordenaars, zoals huursoldaten, gangsters en veroordeelden. Gaandeweg realiseren ze zich dat ze op deze planeet zijn verzameld met een duidelijke reden: ze dienen zelf als prooi…
Royce
Hanzo
Mombasa
Berserker Predator / Falconer Predator
ricos
de film viel wel mee ik had er meer van verwacht.
de originele predator film uit 1987 blijft voor mij nr.1
stinger650
Had ook meer van deze film verwacht/gehoopt, maar ben toch redelijk tevreden gesteld.
Vond de rol van Morpheus wel tegenvallen....
davidz352
Ach slechter dan de Alien VS Predators films kan bijna niet. Ik kijk hier wel naar uit. Ik moet immers alles zien he!
Klopt! Hij is zo-ie-zo beter dan AvP. Vind je AvP goed dan vind je deze film geweldig!
rooie dirk
Ga deze zeker zien.
vond de andere Predator films ook vermakelijk!
vooral de AvP film.
djginod
Vanavond gekeken in Antwerpen, en was een vermakelijke film ! Niet de beste aktiefilm, maar de spanning was wel goed en het verhaal ook.
cm_punk
Ja ik heb deze in de sneak van vorige week gezien
Hebben ze de sneak nog? Damn, zijn wij nu ouderwets of juist niet
johnhendrikos
ook gezien in de sneak. Goede film hoor, heb me geamuseerd. De eerste predator met schwarzenegger overtreffen ze niet meer, maar deze was ook zeker de moeite waard...
Q Jones
Hebben ze de sneak nog? Damn, zijn wij nu ouderwets of juist niet
daar heb ik geen oordeel over
, ik ben trouwens wel blij met de sneak altijd een leuk voorproefje, of je ziet een film die niet uitkomt of waar je anders niet heen zou gaan.
selfhealing
Je kan de film alles over zeggen, Predators is beter dan deel 1 en deel 2. Er werd goed geacteerd en de twist op het einde zie je toch niet aankomen van de dokter. Het was een voorpremiere, en de zaal was echt vol. Genoten van het spektakel. Natuurlijk er had veel meer in de film kunnen zitten Maar het open einde schreeuwt toch om een vervolg als ze het niveau doorzetten en verbeteren. Nu ben ik benieuwd naar de nieuwe alien film in moviemeister Ridley Scott
ron84
Ik vond het een goede film aangezien de spanning en het verhaal rond de predators als "species" goed tot zijn recht komt.
Lekker "spelen" met soorten die onder je staan qua kracht.
Als je van deze genre houdt is dit wel een film om te zien.
Deze ga ik vanavond bekijken. Niet omdat ik een
Predator fan ben maar omdat de cast zo goed is.
En thuis komt het gewoon niet zo over als in
de bioscoop.
Die film met Cage kan wel ff wachten.
Mescalino
Deze ga ik vanavond bekijken. Niet omdat ik een
Predator fan ben maar omdat de cast zo goed is.
En thuis komt het gewoon niet zo over als in
de bioscoop.
Die film met Cage kan wel ff wachten.
Precies wat ik ook dacht
moviemafketel
- 19752 berichten
Mooie trailer hiero
Ik ben wel nieuwsgierig gemaakt in ieder geval.
TragieStar.*
Pff de eerste 2 waren al best slecht en nu nog een?
Ik wil hem eigenlijk niet zien, maar ga toch een poging wagen denk ik, om gewoon te kijken of ik ongelijk heb
moviemafketel
- 19752 berichten
He niet schelden in de kerk jij. 1e 2 delen waren prima te doen en deel 1 is een klassieker.
dvdv
Ja hoor net gezien dus. Wat een tegenvaller zeg.
Begint aardig en beloofd heel wat, daarna raakt de
film helemaal op een verkeerd spoor.
Aktie is gewoon nep in deze film.
Corcicus
De eerste predator is ronduit episch. De tweede is al wat minder door het ontbreken van Arnold en de jungle. Doch, ook nr. 2 doet het zeer goed voor een sequel te zijn, met datzelfde zalig donkere sfeertje als vanouds.
Plotsklaps kwam alien vs predator en ik moest haast huilen van verdriet. Met alle ontwikkelingen uit de eerste twee wordt schoon schip gemaakt, door de nieuwe betweterige Hollywood-elite; man in pak wordt plots kletskoek-cgi; 0/10 sfeer etc..
De uitgebreide excuses van de makers van predators voor de alienvspredator misstap waren dan ook meer dan welkom. Eigenlijk is heel predators een filmografisch excuse voor alienvspredator en gwn 1 lange ode aan Arnold's Predator 1 (vb.Yakuza met zwaard, weer man in pak en zo min mogelijk cgi (behalve die honden, welke zeer slecht waren gdn ook) ). Ik was bang dat mijn predator jeugdsentiment weer verkracht zou worden toen ik de bioscoop betrad, maar het had veel en veel erger gekunnen. Jammer dat ze deze hebben gemaakt, want onnodig, maar toch ben ik blij dat ze deze keer respect hebben betoond voor hun voorgangers.
TragieStar.*
Haha, echt? Dat kan ik echt niet geloven, maar deze schijnt wel beter te zijn, en een paar bekende acteurs te bezitten.
Al DeNiro
Helemaal in dezelfde stijl gemaakt als Predator uit 1987.
Jungle-setting, groep getrainde mensen en predator(s) die op ze jagen.
Slim om de onheilspellende/mysterieuze muziek van Predator te gebruiken, wat de sfeer en spanning alleen maar goed doet.
Dan heb je ook nog de vele verwijzingen naar Predator zoals de val in rivier, de boobytraps en de man tot man gevechten
Acteurs deden ook erg hun best, met name Brody en Fishburn
Krijgt van mij wel minder sterren dan Predator, omdat die gewoon niet te evenaren is.
Ah, ik ben zo stom, ik heb die Alien Vs. Predator gezien,
En dit is natuurlijk anders.
Nahja, verder maakt het weinig uit ik ga hem denk ik toch wel kijken.
Mr_White
- 2067 berichten
Ouderwets actie-vermaak, dat mag wel weer eens een keer. Ook niet moeilijk doen, geen ellenlang gezeur over dat ze op een andere planeet zijn, ook nergens van opkijken, gewoon gaan met die banaan en vechten om te overleven. Lekker simpele aanpak en dat werkt gewoon. Sterkste punt van de film is ook de samenstelling van de groep. Bij dit soort films kun je meestal gelijk voorspellen wie er als eerste het loodje leggen, dat had ik hier niet (al kun je wel voorspellen wie er overblijven).
Film begint wel een beetje te hakkelen met de introductie van een zwaar overacterende Fishburn die de film zowaar tot een halt brengt met zinloos geneuzel, en dan is er nog een onnodige twist aan het einde waarbij je je schouders ophaalt. Dat weerhoudt de film toch van een hogere score.
JacoBaco
Predators lijkt wel een reboot van deel 1, maar op de één of andere manier voelt het niet geforceerd aan. Bij deze ervaar ik opnieuw het onbekende. Wat ligt er op de loer in de jungle? Deel 1 doet dit werkelijk perfect, maar in dit deel slagen ze er ook in vind ik.
Predators is geworden wat ik hoopte dat het zou worden. Een goede film die het Predator concept begrijpt. Vooral bij AVP ben ik erg geschrokken. Predators en Aliens goes Disney kun je wel zeggen. Met AVP2 zijn ze daar gelukkig weer vanaf gestapt. Helaas leverde het wel een vrij waardeloze film op. Met Predators zijn ze bij mij weer terug bij af en dat is in dit geval goed!
Over de cast ben ik tot op zekere hoogte wel tevreden. Adrien Brody is nog best overtuigend als harde bikkel, maar je komt verder niets over hem te weten. De rest is er eigenlijk vooral als vulling, maar niet afgeraffeld. De meeste personages krijgen toch net even genoeg aandacht. Over de Predators kan ik heel kort zijn: Ik kreeg weer het deel 1 gevoel. Ook de toevoeging van andere alien creaturen zijn niet overbodig. Maar waar ik ook erg over te preken ben, is de locatie. Ik kreeg zowaar het gevoel dat ze daadwerkelijk op een andere planeet zaten en niet gewoon in een jungle op aarde.
Toch wil ik iets kwijt over alle referenties naar deel 1. Het zijn er werkelijk teveel om op te noemen. De muziek, heel veel quotes en sommige scènes lijken bijna letterlijk te zijn overgenomen. Toch waait er een originele wind door de film en dat geeft een voldaan gevoel. De film heeft zijn bloederige momenten en de momenten waarop de film wat gas terugneemt door er een leuk grapje in te stoppen blijft gelukkig ook karig. Bij deze film had ik ook geen behoefte aan die luchtige momentjes. De rol van Laurence Fishburne had ik mij trouwens heel anders voorgesteld. Meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt.
Predators heeft gedaan wat hij moest doen en dat is de Predator franchise in ere houden.
Killer-Instinct
Ik kom net uit de bioscoop en zal mijn mening geven(Ben echt onwijze fan van de 1ste Predator,just so you know)
Ik heb het gevoel in veel recensies die ik gelezen heb dat een film toch sowieso niet kan tippen aan de originele Predator,wat je ook probeert.
Het is lastig,maar deze komt wel heel HEEL erg in de buurt.
Ik heb me van het begin tot het einde vermaakt met deze film,en daar gaat het uiteindelijk om bij dit soort films,entertainment.
De makers van deze film waren duidelijk liefhebber van de originele film en laten dat merken door deze film maar ook door bepaalde scenes,zoals de Japanner die alleen achterblijft zoals Billy in deel 1 en het vrouwtje die verteld over het team van Arnie.
Waar in de 1ste film we alleen Billy hoorden gillen zien we nu ook een gevecht,want ze geven er wel een eigen draai aan gelukkig
De film begint lekker vlot,de Predators komen niet gelijk in beeld maar toch boeit de film omdat de sfeer goed is en de karakters boeiend.
Natuurlijk zijn het typische karakters voor dit soort films,maar het is wel een leuk zooitje bij elkaar,en ze hebben allemaal hun eigen charme(of juist niet
Alleen de dokter past er niet echt bij maar later geeft dat nog een kleine wending,hoewel ik het een beetje zag aankomen
Als het slachten eenmaal begint vliegt de tijd voorbij en dat is altijd een compliment als dat gebeurt.
De film blijft trouw aan het origineel maar stopt toch ook eigen dingentjes erin zoals een persoon(Fishburne in een leuke maar korte rol) in een Predator-pak,rare honden,een ander ras dat wordt opgejaagd een vliegend apparaat die checkt waar de prooien zijn en een gevecht tussen 2 Predators
Dus de film is zeker geen eigentijdse kopie maar gewoon een nieuwe film en zeker beter dan Predator 2,en bijna net zo goed als deel 1,misschien wel evengoed,maar daarvoor moet ik hem nog een keer checken,want de originele Predator heb ik ook een paar gezien.
Enige wat ontbreekt in deze film helaas is de 'zelfmoord-bom' die de Predators altijd laten afgaan als ze op het punt staan te sterven,iets waar deze Predators geen tijd voor hadden,maar dat vond ik best een beetje jammer,hoewel dat misschien ook wel veel van hetzelde is dus noem het geen minpunt.
Dat Brody en het meisje overblijven is voorspelbaar,helaas,maar ja,die voorspelbaarheid had deel 1 ook
Ik had dacht ik gelezen een paar keer dat het verhaal zich afspeelt op de planeet van de Predators,maar dat is duidelijk niet het geval,dit is een jachtterrein(iets wat in de film ook gezegt wordt) en voor een eventueel vervolg zou ik graag eens een kijkje nemen op de planeet van de Predators.
Hele vermakelijke goede film die spannend is,af en toe grappig (de tattoo-scene,whaha) en vooral de Predators eer aandoet.
Wel 1 GROOT raadsel : In de trailer van de film zit een scene waarin Brody de lasers van de Predators op zich gericht krijgt,en niet 1 maar wel een stuk of 10,maar in de film is dit maar 1 laser
Heel raar!
JacoBaco
Dat viel mij ook op. Ze hebben dus zitten knippen, maar dan nog is het vreemd. Ik heb ze even getelt en het zijn er 15. Wat raar is, want die gast gespeeld door Laurence Fishburne zegt dat er altijd (maar) 3 zijn. Maar goed, als je de trailer vergeet dan klopt het gewoon.
dvdv
Als je de flim niet vergelijkt met eerdere delen maar
gewoon als film op zich, dan blijft er weinig over.
Dat gevecht tussen die 2 predators was gewoon
te lomp voor woorden.
Killer-Instinct
Ja erg raar,denk niet dat er geknipt is want die scene is is onmogelijk in deze film,en was ook wel onrealistisch geweest(grappig om dat woord te gebruiken bij dit soort films) als ze 15 Predators hadden afgemaakt/overleefd.
Maar ik was die scene niet vergeten dus toen ik ff dacht dat die op het schip zat verwachtte ik een einde waar die alsnog de lul was a la Markie in Planet of the Apes,dat die uitstapt,en het vliegtuig hem terugbracht naar de planeet van de Predators die dan al die lasers op hem richten.
Maar goed,vind zoiets wel heel raar,want dacht wel in die trailer,wow,zoveel predators,cool,en dat was gewoon onzin
wimnoot
Predators
Toen ik hoorde van een nieuwe Predatorfilm moet ik eerlijk zeggen dat ik niet erg enthousiast werd. Nimrod Antal? Nooit van gehoord, en dat maakte het er niet beter op. Dingen beginnen te veranderen toen ik vernam dat Rodriguez de boel zou produceren. Ik ben niet echt een fan van zijn werk maar hij weet wel wat kwaliteit is. Ik was blij verrast toen Adrien Brody de hoofdrol op zich zou nemen, en naarmate de film vorderde nam mijn nieuwschierigheid toe. Zeker toen ik hem ook nog eens op de site kon zetten
Gisterenavond was het zover in een vrij lege zaal zaten we met een paar luidruchtige tieners, na twee keer boos om te hebben gekeken bleven ze toch door klieren, tot ik mijn stoerste Adrien Brody stem opzette, en ze verzocht op te houden met ouwehoeren. Dat deden ze toen gelukkig.
En dan de film. Ja... Wat kan daar nu voor zinnigs over zeggen? Eigenlijk gewoon dat de echte Predatorfans gerust kunnen gaan kijken want hij is net zo vermakelijk als de eerste twee delen. Mensen die van deze franchise nog nooit gehoord hebben kunnen ook met een gerust hart gaan. Het is gewoon een goede actiefilm en ondanks de vele verwijzingen naar de vorige films vond ik hem toch vrij origineel. Een dik verdiende 3.5

Predator: Killer of Killers
2025