• 9.384.315 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Niet meer dan die andere. Mja, hier staan tenminste alledrie hoofdpersonages op.

avatar van maxo922

maxo922

ik vind het een prachtige poster.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Deze is inderdaad beter. Alleen een nogal fail van hermelien. Het lijkt alsof ze net op de grond komt van een sprong i.p.v. een epische achtervolging

• 2041 berichten

Vind het ook een mooie poster. Lekker blauw, zoals altijd bij Potter, maar ook heel duister. Ik weet niet... zou dit de uiteindelijke zijn?

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Ik denk niet dat dit de uiteindelijke zo zijn. Misschien gewoon weer een poster zoals de vorige delen, waarop ze gwn chill een beetje stoer staan te kijken.

avatar van Thorongil

Thorongil

Ik vermoed dat op de officiële poster ook nog Voldemort en mogelijk Sneep zullen staan. Alleszins een mooie poster, goede sfeer van een roadmovie.

Roadmovie?

avatar van Thorongil

Thorongil

Wel ze zijn toch gans de film op de vlucht, niet op Zweinstein. Telkens elders kamperen.

MoFeDu

Ja, maar dan zou ik het niet meteen een Roadmovie noemen. Bij roadmovies denk ik aan into the wild en Paris, Texas. Waar het reizen echt centraal staat en in beeld wordt gebracht. Hier zul je ze waarschijnlijk alleen zien ''verdwijnselen''.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

Net de nieuwe trailer gezien, en ik moet zeggen dat ik niet echt ondersteboven ben van sommige specialeffects.

Maar goed, zeker (weer) een kijkje waard in november.

• 2041 berichten

Welke special effects dan? Als ik vragen mag, want meestal zijn de effecten in een Potterfilm van hoog niveau en dat dacht ik ook in de trailer te zien.

MoFeDu

Vond ze juist veelbelovend.

Ozymandias88

Mugglenet zegt net dat HP een PG-13 rating krijgt.

Bevestiging: hier

Eerst luidt Mugglenet nog verslag dat sommige scenes pure horror lijken te worden, maar de film krijgt toch gewoon een soepele rating.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Er staat dat Halfblood prince PG kreeg en deze PG-13. Kan iemand uitleggen wat nou precies het verschil is?

En sommige scenes pure horror kan deze film wel gebruiken.

Starmaster501 schreef:

En sommige scenes pure horror kan deze film wel gebruiken.

MPAA Ratings - uk.ign.com

Ozymandias88 schreef:

Mugglenet zegt net dat HP een PG-13 rating krijgt.

Bevestiging: hier

Mugglenet zei juist dat die pure horror stukjes eruit waren geknipt XD.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Hier een aantal character-posters. Ziet er aardig donker uit, het ''kinderfilm-gedeelte'' lijkt helemaal weg in ieder geval.

Albus Dumbledore schreef:

Mugglenet zei juist dat die pure horror stukjes eruit waren geknipt XD.

Dan heb ik niks gezegd xD

De posters zien er erg mooi uit zeg. de baddies hebben er nog nooit zo bad uitgezien (positief bedoeld).

avatar van elham

elham

hopelijk wordt dit niet verplaatst naar juli 2011, zoals toen bij half-blood prince

elham schreef:

Dan moeten ze direct part 2 ook verplaatsten, lijkt me zeer onwaarschijnlijk.

avatar van Seifer

Seifer

Word dit weer zo'n kinderfilm? De charme die de boeken hadden heb ik eigenlijk terug gezien in de films.

Ozymandias88

@Seifer, hoe bedoel je dat? Is de charme nou wel of niet terug te vinden? En nee, dit wordt geen kinderfilm. Het wordt spannender dan ooit in de toverwereld Als je de trailer bekijkt, zie je dat het echt geen kinderfilm wordt...hoewel de film is bestempeld als geschikt voor 13 jaar en ouder (in Amerika)

planet_of_death

De latere delen zijn uiteraard voor pubers en niet echt voor kinderen.

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Mooie poster! En op www.harrypotter.com zie je ook de poster op de site, maar dan een andere. Daar zie je een ''ontplofte'' zweinstein, ziet er ook erg mooi uit.

Er is nu ook een trailer voor Part 1, in plaats van de beide delen.

En John Williams komt hoop ik weer terug bij deel 2, hij begint en eindigt met Harry Potter. Volgens een of andere site genaamd The Sun zeggen ze dat er dramatische wijzigingen zijn gemaakt van het boek.

planet_of_death

Dat laatste is typisch Yates. Weet nog niet of we er blij mee moeten zijn aangezien het bij deel 6 niet goed uitpakte.,

• 2041 berichten

Ja, maar The Sun zegt wel meer dingen... niet altijd even betrouwbaar, dat blad.

planet_of_death

Dat zeg je niet zomaar natuurlijk, naar alle waarschijnlijkheid gaat het gebeuren.

avatar van Seifer

Seifer

Ozymandias88 schreef:

De charme is niet terug te vinden (kon het niet meer wijzigen). Als het in Amerika al geschikt is vanaf 13 jaar, zal het vast niet eng/schokkend worden.

Ozymandias88

@Seifer, okee, want dan zou je de eerste zijn die ik heb gehoord dat de films de charme wel bevatten. Ik was al verbaasd. Bij mij is het per film verschillend en deze lijkt toch wel na te streven wat Rowling in gedachten had.

En over het algemeen is Amerika erg streng met film ratings, dus daar heb je helemaal in gelijk, maar nog steeds kan ik niet wachten. Nog slechts 41 dagen