• 9.383.832 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Rufus Scrimgeour

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

13woutie13

Ja, iets in Harry is de zevende. Dit lezen we in het 7e boek d.m.v. een herinnering in Snape zijn gedachten.

Jessen0wnt

Gistermiddag was ik dan eindelijk aan de beurt, na te zitten miepen over wel of niet naar de nachtpremiere te gaan heb ik gekozen om gezellig met mijn familie, gratis , mee te gaan. Het waren 4 vreselijke dagen, om om je heen overal verhalen te horen, maar het was het waard. Harry Potter is terug!
Ik kan er lang of kort overlullen maar ik ben nou eenmaal bevooroordeelt omdat ik een ontzettend grote fan ben, daarom vind ik elke nieuwe seconde die ik van dit grote avontuur kan zien al helemaal geweldig. Helaas had mijn onbewuste gevoel een beetje te doen met mijn aanstaande toetsweek (die vanmiddag begint) en daarom kon ik op het begin nog niet helemaal ervoor gaan, maar dat is een enorme bijzaak naast dit spektakel!
7 is gewoon een hele andere soort film. We kijken nu naar een roadtrip ipv ons veilige ritueel van de wegisweg, zweinstein, de klaslokalen, hagrid's huisje, met af en toe een uitschot om het spannend te houden. Het is oorlog. Ik was zelf erg blij dat het drietal wat meer karakter kreeg, met name Ron. Harry vond ik ook groeien, het moment dat hij bij zijn ouders graf staat, gaf echt een gevoel van verlossing. Na 18 jaar ziet hij nu eindelijk waar zijn ouders omgekomen zijn en heeft hij nu pas een teken van hun leven op aarde gezien. Wat een lange tijd is, en wat minder hard aankwam dan ik dacht. Gelukkig veel aan het boek gehouden, maar ook fijn dat Yates toch zijn eigen draai eraan geeft en wat scènes toevoegt zodat de lezers ook wat nieuws zien.
De acties scènes zagen er fantastisch uit en eigenlijk alles, werkelijk waar hele mooie landschappen gefilmd. De bos scène maakte me op een gegeven moment wel een klein beetje misselijk (of was dit het onbewuste gevoel weer?). Naja het was heel modern. Wat mij ook opviel was de manier van filmen, het leek wel alsof ze heel erg inzoomen en uitzoomen. Want gezichten werden duidelijk de hele tijd scherp en vaag gemaakt tijdens dialogen. Mijn neef en ik dachten eerst dat het lag aan de bioscoop, maar gevorderde de film bleef het zo. Iemand anders ook opgevallen, of zie ik dementors?
Applaus voor de Anime met een hoofdletter A, geweldig!
Het einde zag ik liever iets eerder komen, maar wekt wel nieuwschierigheid op voor de mensen die niet weten wat voor een geweldige dingen erin part 2 gaan gebeuren! Ik zit al klaar voor 15 juli.
4,5 ster

avatar van sangha

sangha

Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar David Yates heeft met deze film de beste Potter film tot nu toe afgeleverd. Ik was absoluut geen fan van deel 5 en 6, sterker nog, mijn lijst met dingen die mankeren aan die films is eindeloos. Mijn verwachtingen van dit deel waren dan ook niet bepaald hooggespannen. Maar de sfeer in de film is precies zoals hij moet zijn, bijna alle verhaalelementen uit het boek zitten erin en zelfs Daniel Radciffe werkte me niet op mijn zenuwen dit keer. Ik heb maar één minpunt kunnen ontdekken (maar ik hoop stiekem dat ze dat goed gaan maken in de 2e helft). Dat is namelijk het verleden van Dumbledore. Ik had graag gezien dat ze daar wat dieper op in waren gegaan, en dan met name zijn vriendschap/romance met Grindelwald.
De scenes die niet in het boek zaten waren trouwens fantastisch. Mooie toevoegingen aan het verhaal. Vooral de scene waarin Hermione het geheugen van haar ouders wist, was erg mooi.
4.5 ster

Jessen0wnt

Weet wel dat jouw spoilers eigenlijk bij part 2 horen, en ik denk wel dat je gelijk hebt dat het erin komt, in part 2. Hij ging namelijk wel opzoek naar Matilda, voor informatie van Albus.

avatar van anne J

anne J

2116 schreef:
Volgens het boek weten ze al dat Nagini een gruzielement is en is hij ook nog niet vermoord op het moment in Godrics Hollow, maar goed dat is het boek en dat zou kunnen afwijken van de film, zou alleen niet logisch zijn. Verder kan in de film Nagini ook nog niet dood zijn want alle gruzielementen moeten worden vernietigd met het zwaard van Griffindor en dat hadden ze nog niet op het moment dat ze met de slang in aanraking kwamen. Dus ergens klopt er iets niet in mijn ogen.

Het zou wel zo kunnen zijn dat ze bedoelen dat ze er nog drie moeten vinden en dat Voldemort zelf de 7e is, wat volgens mij ook zo was maar wat ik niet meer zeker weet, kan iemand me dat vertellen? wanneer dit zo is vind ik dat dit wel erg slecht is uitgelegd in de films.

Maar, Nagini is toch ook helemaal niet vermoord in de film? Hermelien deed die ene spreuk (ik weet de naam niet, waardoor de muur opblies ofzo) om weg te komen met Harry. Ze verdwijnselden en lieten Nagini achter. Net zoals in het boek. En in het boek komt dan ook nog Voldemort, woedend omdat ze al ontsnapt zijn, het huis binnen op bericht van Nagini.
Verder is Harry inderdaad Horcrux nummer 7. Dus zo klopt het. De ring van zwadderich, het boek en het medaillon zijn al vernietigt. Komen moeten nog de beker van Huffelpuf, het diadeem van Ravenklauw, Nagini en Harry zelf. Nagini wordt dan tijdens het gevecht op Zweinstein door Marcel met het zwaard van Griffoendor doodgemaakt.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Hoe een serie van typisch vrolijke Hollywood blockbuster entertainment met sprankelende magie tot zware, traag en grauw gefilmde arthouse wordt. Maar knap is het zeker. De magie die bij de eerste delen in het ontdekken van een nieuwe wereld werd gestopt komt nu terecht in een briljante filmische stijl. De decoupage is zeer treffend en verfrissend en de sounddesign zeer goed overwogen en qua klanken oogstrelend. Verhaaltechnisch is dit de stilte voor de storm maar een stilte met voldoende drama (en een heel heftige focus daarop) om uiterst interessant te blijven. De spanningsboog is enorm strak aangespannen en het is natuurlijk wachten op 't laatste deel. In ieder geval is harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 ijzersterk.

avatar van mikeh

mikeh

13woutie13 schreef:

Nee dit klopt niet precies.
voldermort willde zijn geest in 7 delen, het meest magische getal. Dit is hem gelukt. Hij heeft hierdoor 6 gruzielelementen en zichzelf het 7e. Toen hij harry vermoorde kwam iets van zijn ziel in harry zelf terecht dus harry is het 8 deel of het 7e gruzielelement, maar net hoe je het bekijkt .

MoFeDu

Prima film, echter niet zo goed als velen hier beweren.

De openingsscéne is sterk, de duistere toon lijkt gezet te zijn maar gedurende de hele film blijft die quasi komische ondertoon bestaan. Weliswaar in mindere mate dan de voorgaande delen, maar hij is nog wel de hele film voelbaar, het had van mij dus allemaal nog wel wat duisterder gemogen. Bij Grint stoorde ik me hier niet zo aan, dat past wel bij zijn personage maar echt, als die Radcliffe zijn lach opzet draait mijn maag zich spontaan om

Daarnaast zeggen velen dat deze film een redelijk langdradig middenstuk kent zonder al te veel actie. Nou het is wel duidelijk dat die mensen niet films met dialoog gewend zijn want elke keer werd er wel weer toegewerkt naar een of andere ontsnapping of gevecht.

Daarnaast viel het me ook tegen hoe gemakkelijk de regisseur zich van sommige eerder gemaakte fouten afbracht. Hoppa, we introduceren even drie personages die in de voorgaande films nooit naar voren zijn gekomen en dan is het vast wel weer allemaal goed. Om nog maar te zwijgen van het gemak waarmee de drie vrienden even een gruzielement uit de klauwen van Omber ontfutselen.

Nu klinkt dit allemaal wel erg negatief maar dit is toch wel een van de betere delen vind ik. Visueel zag de film er op zich prima uit, beetje erg digitaal af en toe, maar prima.
Ook de drie hoofdrolspelers doen het lang niet slecht, met name Wattson en Grint niet, Radcliffe heeft natuurlijk wel een moeilijke taak en doet het ook zeker niet slecht hoor. Het einde voelde een beetje erg afgekapt aan, maar ik denk ook dat je de twee delen later ook als een geheel moet gaan zien. Benieuwd naar het volgende deel, 3.5 ster.

MoFeDu

Keiharde spoilers voor deel 2, er zijn ook mensen die de boeken niet hebben gelezen.

13woutie13

Ik heb het toch tussen spoilers gezet?

Edit: snap al wat je bedoelt...

MoFeDu

Ja maar mensen die deze film hebben gezien en nog niet het boek hebben gelezen zien automatisch de tekst binnen de spoilers als ze gestemd hebben.

Naomi Watts

Tja, is wel iets wat je kan verwachten natuurlijk aangezien het boek niet opgesplitst is.

MoFeDu

Ja, heb je wel gelijk in. Spoilertopic lijkt me ook niet echt handig aangezien alles overduidelijk wordt uitgelegd, dat is meer voor films met eigen interpretatie.

13woutie13

Lastig zeg, zal mijn bericht dan wel verwijderen.

Zijn er dan echt mensen die dit GTST-einde volhouden en wachten tot Juli?

Edit: Mijn bericht is verwijderd bij deze, even om te melden dat jullie berichten er niet heel raar bij staan nu.

MoFeDu schreef:

Je hebt wel een punt natuurlijk, zo haal je een verrassingsfactor voor het tweede deel wel weg. Misschien is een spoilertopic niet zo'n gek idee.

avatar van Veni Vidi Film

Veni Vidi Film

Deel 7"a": een beetje een tegenvaller, voornamelijk omdat hij zo langdradig is............tentje hier, tentje daar....gaap.

Dobby erg lachwekkend & Leuk dat verhaal van de 3 broers!

Vorm van het graf Perkamentus past niet in de stijl van de film en waarom reageert het griezelement pas op het moment als het in het water is? De suggestie wordt gewekt dat de "toesluiper" de oorzaak is, maar dat is niet logisch gezien het Ron is.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Veni Vidi Film schreef:

tentje hier, tentje daar....gaap..

Juist ja

MoFeDu

Hoe kun je deze film nou langdradig noemen? Is gewoon weer een groot actiefestijn.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik snap die opmerking wel, ze gaan van de ene prachtige omgeving naar de andere, radiootje mee, beetje zitten, beetje wachten, beetje ruzie maken.. Zelf ervaarde ik het niet als langdradig of storend, maar mensen die gefixeerd zijn op continue gevechten en spanning vinden dit wellicht teleurstellend. En het is niet zo dat dit een uur van de film in beslag nam.

avatar van Veni Vidi Film

Veni Vidi Film

Elineloves schreef:

"Maar mensen die gefixeerd zijn op..."

Denk je dat of weet je dat?

Als je het denkt kan je je beter van een mening onthouden....het slaat de plank volledig mis namelijk.

Naomi Watts

Dan slaat jouw opmerking als een tang op een varken. Leek me ook de enige plausibele verklaring.

avatar van Elineloves

Elineloves

Eh nee, tuurlijk weet ik dat niet 100% zeker. Ik bedoel te zeggen dat het puur ligt aan welke verwachtingen je hebt als je in die bioscoopstoel gaat zitten. Als jij verwacht dat het telkens actie is en spectaculaire duellen, dan kan het wel eens tegenvallen. Ik ging er niet met die verwachtingen heen, dus maakte het mij niet uit dat er tijd werd genomen voor andere dingen, zoals het reizen van plaats naar plaats. Wat niet weg neemt dat ik het BEGRIJP dat mensen zoals jij komen met de opmerking dat het saai is. Of zoals jij het zegt: ''gaap''. Dat ik het me kan voorstellen wil niet zeggen dat ik het er mee eens ben.

Ik hoorde na afloop van de film, tijdens de premièredag, ook heel wat mensen zeggen dat er 'te weinig spannends' gebeurde.

avatar van Knisper

Knisper

Beste deel van de Harry Potter-reeks. Het fijne van de laatste twee films is dat eindelijk eens alle minpunten eruit zijn. Het begin van de serie was te sentimenteel en iets teveel op kinderachtige humor gericht. Inmiddels zijn de films veel donkerder en is het sentiment verdwenen. Wat vooral in positieve zin opvalt, is dat dit een heel rustige film is. Er wordt wel een oorlog gevoerd, maar vooral buiten beeld, waardoor er een soort onderhuidse spanning heerst in de reis van de hoofdpersonen. Misschien een teleurstelling van de mensen die pure actie verwachten, maar dit is gewoon een hele volwassen film. Goed geregisseerd, mooie beelden en erg prikkelend voor het tweede deel.

avatar van H1DD3

H1DD3

Ik vond dit eigenlijk de slechste Harry Potter tot nu toe. The Deathly Hallows: Part 1 was namelijk nogal langdradig, dan teleporteren ze weer daarnaartoe en dan weer hier naartoe... had het op het laatst wel gezien. Het begon heel goed, die scene rond de tafel was top en het luchtgevecht was ook wel leuk om te zien, wat wel erg kort was overigens. De dood van Dwaaloog hadden ze beter in beeld kunnen brengen, maar die zou vast wel terug komen in Part II. Na dat feest wordt de film saai, bij elk spannend moment gaan ze weer vluchten, ik wil ook wel es wat actie zien! Bovendien was de film erg voorspelbaar. Op het einde ging die elf dood, wat wij als kijker heel 'erg' moesten vinden? Die elf kwam nauweljiks in de film voor... hadden ze beter een ander personage kunnen kiezen.

Twee delen van The Deathly Hallows is helemaal niet nodig, en dat weten ze zelf ook wel. Ze doen het alleen maar om het geld, matig dit. Grootste pluspunt: Emma Watson

Erg goede Harry Potter deel na deel 6 die alleen maar over liefde gaat.
Kan niet wachten tot deel 7 part 2 voor dé ontknoping na 10 jaar.
Emma Watson is wel 1 van de beste actrice's die in die film zit. Vooral het moment dat ze een spreuk moest doen dat haar ouders haar vergeten was erg goed.
Ook de tent scene met Harry en Hermelien was erg leuk!!
4,5 sterren.

avatar van anne J

anne J

Veni Vidi Film schreef:

Nee klopt, de reden is namelijk omdat het gruzielement de aanwezigheid voelt van het zwaard in het water. Het wil er niet dichtbij komen en begint daarom 'te vluchten' en Harry te stikken. Want in het zwaard zit dan gif van de Basilisk: één van de dingen die een gruzielement kan vernietigen. Daar verzet hij zich uiteraard tegen. Heeft niks te maken met Ron of iets dergelijks.

avatar van Matt81

Matt81

Beste HP tot nu toe!

Eindelijk de tijd genomen in plaats van honderden pagina's schrappen wat de film ruimte geeft. De onduidelijkheid voor HArry, ron en Hermelien: wat te doen, waar te beginnen en hoe wordt in de film mooi verwerkt: juist het feit dat ze niet van gevecht naar vernietiging naar achtervolging schieten doet recht aan die onduidelijkhied en leegheid.

Watson is geweldig gegroeid als actirce en Nick Cave en de animatiesequence zorgen voor andere hoogtepunten!

avatar van Musicer

Musicer

JohnWilliams schreef:

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een Potterfan (als het gaat om deel 1,2,3) maar overdrijven is ook een vak. Een mythe? Harry Potter?

Als je LOTR een Mythologie noemt...ok!

Maar Harry Potter...nee.

Ik doelde niet zozeer op het Harry Potter fenomeen op zich, meer op de achterliggende info in het verhaal zelf. Op den duur is toch een heel uitgebreide reeks van door JK Rowling (al dan niet) zelf verzonnen wezens, plaatsen etc. naar voor gekomen dat je toch wel kunt spreken over een wereld op zich?

Vergeleken met LOTR is het idd klein bier, maar ik gebruikte het woord 'mythologie' meer als in de uitdrukking dat er een hele wereld rond is ontstaan die nu helemaal tot uiting komt.

Jessen0wnt

Harry Potter wereld is helemaal niet zo klein als je denkt, alleen heeft LOTR een andere manier van vertellen zodat er veel grotere delen en geschiedenis aan te pas kunnen komen. Wij moeten het doen met Harry en af en toe een visioen of iets dergelijks.

avatar van Jules15

Jules15

Deze harry potter film vind ik de beste verfilming tot nu toe. Ten minste als je vergelijkt met het boek, wat ik automatisch doe omdat ik de boeken te vaak gelezen heb.

Alles benoemenswaardige gebeurtenissen uit (het eerste deel) van het boek komen terug in de film en ook nog goed uitgewerkt.

De duistere sfeer wordt goed in beeld gebracht en je ziet welke offers de 3 hoofdrollen moeten maken, vooral Emma Watson. Het middenstuk wat velen langdradig vonden vond ik zeer meevallen. Vooral omdat er toch wel veel gebeurt in deze film. En af en toe natuurlijk wel dialoog maar dat hoort er bij.

Het eind vond ik een goede afsluiting van het eerste deel!

Toch zijn sommige stukken wel wat moeilijk te volgen voor degene die het boek niet gelezen hebben.

Deze film is zeker een topper geworden! En ook de duisterheid en volwassenheid zijn toegenomen.