Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Nicolas Cage, Jay Baruchel en Alfred Molina
Releasedatum: 29 juli 2010
Bekijk via Disney+
Plot The Sorcerer's Apprentice
"It's The Coolest Job Ever."
Balthazar Blake (Nicolas Cage) is een tovenaarsmeester in het hedendaagse Manhattan die probeert zijn stad te beschermen tegen zijn aartsvijand, Maxim Horvath. Balthazar kan dit echter niet alleen, daarom benadert hij de jonge Dave Stutler (Jay Baruchel). Dave is een doorsnee jongen maar heeft een verborgen potentieel om een tovenaar te kunnen worden. Balthazar neemt de jongen onder zijn hoede en geeft zijn onzekere leerling een stoomcursus magie. Het vergt het uiterste van Dave zijn moed om Balthazars training te overleven, de stad te redden en het meisje van zijn dromen voor zich te winnen.
- The Sorcerer's Apprentice (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Morgana le Fay
Young Dave
Merlin
xangadix
Die cover van de NL-dvd is kut.
Veeeelste kiddy.
Film is ook kiddy.
Noodless
Vermakelijk met een paar leuke actiescènes. De humor is niet zo geslaagd en het verhaaltje stelt ook niet zoveel voor. Soms zelfs wat chaotisch, vooral de razendsnelle intro.
Jammer dat Monica Bellucci wel heel laat in de film verschijnt. 6/10
neli123
Goeie avonturenfilm.
Het wordt niet saai en het verhaal is er goed.
Ik weet alleen niet hoe ik sterren moet geven
kan iemand mij helpen???
Jessen0wnt
Onder de poster zie je het gemiddelde en daar onder staan, 5 grijs/bruine sterren. Daar kan je gewoon de sterren aan klikken die jij deze film waardig vind.
neli123
erpunited
Ik had het niet verwacht maar ik had me uitstekend vermaakt. De film was vermakelijk. Super mooi gemaakt en goed geacteerd. Vond alleen het einde een beetje makkelijk. Te snel er een einde aan willen maken. Beejte jammer. Verder zeker een aanrader om een keer te kijken
Film Fan
Aardige film die het verhaal verteld van een tovenaar in opleiding die de wereld moet redden. Cage speelde een overtuigende tovenaar. Baruchel wist niet altijd te overtuigen. Het verhaaltje is aardig maar wel geweldig in beeld gebracht. Kosten nog moeite is gespaard om het van het witte doek af te laten spetteren. Zeker geen top film maar diegenen die dit genre een warm hart toe dragen hebben 111 minuten vermaak.
Leno
Als ik de naam Bruckheimer zie dan gaan mijn verwachtingen meteen (nog) verder omlaag, zo ook bij deze film. Het eerste deel is niet eens zo onaardig, maar richting het einde hield ik het al bijna niet meer vol. De verplichte en slecht geschreven romance, de irritante rol van Baruchel, de mislukte grappen en de slchte climax die uit veel te veel toevalligheden bestaat lossen uiteindelijk precies mijn verwachtingen in.
mordang
Gewoon een pulp filmpje voor een avondje niet nadenken. Vermakelijk, maar geen hoogvlieger. Door de actie goed genoeg voor een voloende.
_Moonwalker
Goede bedachte verhaal. Een paar acties in de film waren geniaal bedacht, toch leek de film vooral gericht op kinderen/tieners.
Wil niet zeggen dat ik er niet van genoten heb, maar de grappen waren wel magertjes. Het einde vond ik ook te snel en jammer dat Bellucci zo weinig te zien was in de film. Een pracht vrouw om naar te kijken.
Saaimen
Aardig filmpje met goed acteerwerk, maar je moet er wel van houden en heerlijk fout disney einde!
moviechick30
Erg leuke film hou hier wel van. Lekker z,n film waar je weinig hoef na te denken en genieten.
een topper
gijsvogel
Leuk,
Fraaie Adventure, echt een dingetje wat voor disney is weggelegd.
Acteerwerk van Cage is prima, en die kan me nog wel eens tegenstaan.
Baruchel komt ook prima uit de verf, net als in 'she's out of my league' kan hij de rol prima hebben en vind ik het prima aan te zien allemaal.
Pluspuntjes voor de special en soundeffects.
Ook echt iets waar ze bij disney niet op bespaard hebben.
Het kijken en luisteren met een 7.1 surround opstelling maakt deze prent tot een werkelijk leuke kijkervaring.
booyo
Godallemachtig, wat is Jay Baruchel een irritante vent. Die stem van hem, ergerde me er echt kapot aan. Verder speelde Cage weer aardig en was het op zich nog best vermakelijk. Af en toe werd het me iets te kinderlijk, zo'n
soundtrack bijvoorbeeld. Maar goed, dat kan ik bij een kinderfilm natuurlijk niet als minpunt bestempelen
De special effects zijn wel zeer goed trouwens.
Robr6
Aardige zondagmiddag filmpje,
De special effect zagen er erg goed uit en het was in het geheel gezien gewoon een vermakelijk filmpje.
De humor was echt op z'n disney's dus erg flauw maar hij was dan ook bedoelt voor de hele familie dus de kindjes zullen zich ook vermaakt hebben.
En ik heb me dan weer vermaakt met de prachtige(maar veel te weinig zendtijd krijgende) Monica Bellucci.
mrdig
Slaapverwekkende onsamenhangende chaotische en toch voorspelbare boutfilm. En die vreselijke irritante Jay Baruchel (de opvolger van de net zo irritante Adam Sandler?) maakt het alleen maar erger.
elayz
Goede film en mooie actie.
Alleen naar mijn idee erg veel van het zelfde.
maar als je een keer niks te doen heb, kijk deze eens. het maakt niet uit als je paar minuten mist, je kan zo weer in het verhaal komen.
Knoei
nou, dat scheelt mij typen, was precies wat ik wilde zeggen
Mr. Green
Toen ik het Walt Disney kasteel zag, had ik er al geen zin meer in.
Helaas heeft de film ook werkelijk niets kunnen redden:
Chaotisch, geen opbouw, geen climax, voorspelbaar, en daar nog het standaard Disney liefdesgezeik overheen, en we hebben gewoon een klote film.
De special effects waren echter wel ok, en gelukkig mocht Monica Bellucci zich nog even laten zien op 't eind.
1.5
moevy
Ik vond hem niet grappig ,leuk, of spannend maar ook niet slecht , ik geef hem een 3 voor de moeite
booyo
Nice movie. OneRepublic heeft goede songs ook
Wat een draak van een soundtrack!
Don_Rubens
Leuke film! Maar wat is die Jay een vreselijk irritante acteur. Elke keer als iets grappig moest overkomen had ik juist de neiging om de film direct uit te zetten of verder te spoelen. Verder was het geen slecht verhaal en Cage maakte een hoop goed. En de soundtrack was ook goed, eerst hoorde je jimmy eat world waar ik helemaal fan van ben en later OneRepublic, ook niet verkeerd.
J.Ch.
Valt tegen!
Ik had al niet zulke hoge verwachtingen, maar toch is hij me tegengevallen. Het verhaal is nog wel dragelijk voor dit type film hoewel het veel beter had gekund, de effecten zijn ook wel goed zat, maar het acteren was ver onder de maat. Jay Baruchel is enorm irritant en juist helemaal niet sympathiek, terwijl dat toch een vereiste is in een film als deze. Nicholas Cage is een beste vent hoor, maar hij heeft hier mijns inziens niets te zoeken. Alleen omdat hij lang haar heeft en er een mantel om hem heen wappert is hij nog geen tovenaar. Hij overtuigt helemaal niet. Bijrollen waren ook niet fantastisch.
Met als grote uitzondering: Alfred Molina. Hij maakt de film dragelijk. In tegenstelling tot Cage heeft hij iets in zich wat hem volstrekt geloofwaardig maakt. Held of schurk, Molina is geloofwaardig.
1 ster voor de effecten, 1 voor Molina.
bollepeer
viel nog mee. visueel gezien heerlijk om naar te kijken. maar wie heeft hier baruchel gecast joh? ongelooflijk wat was hij slecht zeg.
Decec
Ik vond een uitstekende avontuurfilm..
Natuurlijk het is mijn genre, zoals Harry Potter...
Uitstekend camerawerk..
Uistekend acteerwerk...
Dit film is niet voor kinderfilm, maar ook volwassen...
Acteur Nicolas Cage speelt goed...
Ik zou nog een keertje kijken...
Fraggie
Heb het flauw vermoeden dat ik de enige ben die graag naar Jay Baruchel kijkt. Prettig persoon, alhoewel ik het eens ben dat hij hier fout gecast is...
Toch een redelijke film waarbij ik me heb vermaakt!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Avontuur / Drama, 2011

Drama, 2010

Bridge to Terabithia
Familie / Avontuur, 2007
heksbrandwolffountainmagiemysticboekkasteelsorcerer's apprenticewaterapprenticeopleidingsorcerymerlinliefdemysteriemissionsorcererdraakverliefd wordenbased on moviereflectionmagic trick tovenaarpost-credits sceneapprendista magical creaturestatuecollege studentelectric powermorgana goochelaarmagic book live action remakeelectricity good vs evilcar chasespell & sorceryafter credits stingermerlinsalem witchmagic shopmagic ringcallbackafter credits sceneraising the dead