Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Nicolas Cage, Jay Baruchel en Alfred Molina
Releasedatum: 29 juli 2010
Bekijk via Disney+
Plot The Sorcerer's Apprentice
"It's The Coolest Job Ever."
Balthazar Blake (Nicolas Cage) is een tovenaarsmeester in het hedendaagse Manhattan die probeert zijn stad te beschermen tegen zijn aartsvijand, Maxim Horvath. Balthazar kan dit echter niet alleen, daarom benadert hij de jonge Dave Stutler (Jay Baruchel). Dave is een doorsnee jongen maar heeft een verborgen potentieel om een tovenaar te kunnen worden. Balthazar neemt de jongen onder zijn hoede en geeft zijn onzekere leerling een stoomcursus magie. Het vergt het uiterste van Dave zijn moed om Balthazars training te overleven, de stad te redden en het meisje van zijn dromen voor zich te winnen.
- The Sorcerer's Apprentice (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Morgana le Fay
Young Dave
Merlin
Eusie
Ik herken me wel in de meeste recensies hierzo. Maar toch was het gewoon een leuke film. Mijn dochter en ik lagen, als enigen, helemaal in een deuk bij de verwijzing naar Star Wars.
Maar wat een vreemde tekst staat er bij de omschrijving vanm deze film. Dat dekt de lading niet helemaal.
Fuck the so called elite movie-buffs
Ja, gewoon een leuke film. Tuurlijk is het een film die een by-the-book concept heeft, tuurlijk zijn er cliché's. Maar bij the Sorcerer's Apprentice werkt dat eigenlijk erg goed. Film doet vooral denken aan elke average comic verfilming, volgt ook precies hetzelfde story verloop maar hier wordt het één en ander toch wat beter uitgewerkt. Als je dan ook nog rekening houdt dat dit een live-action verfilming is van een segmentje uit Fantasia, dan mag het resultaat er zijn. Fijne cast ook, Cage is weer lekker bezig, Baruchel vind ik eigenlijk de nerdy protagonist bij uitstek en Teresa Palmer is een ideale love interest. Show word wel gestolen door Molina, die ik in dit soort verhaaltjes altijd een erg goede villain vind. Een beetje een herhaling van zijn performance in Spidey 2 maar daar zit ik totaal niet mee. Integendeel. Kebbell was ook wel redelijk bezig. Alleen jammer van Bellucci (gelukkig was haar rol goed ingekort en weinig tekst), onaangenaam om naar te kijken en qua actrice ook totaal niet bijzonder maar dat is in een film als deze ook niet nodig.
Het love subplotje werkt goed. Vooral de tot standkoming vond ik best wel aandoenlijk. En over aandoenlijk gesproken, Teresa Palmer vond ik wel een behoorlijk hoog cuteness gehalte hebben. Leuke meid, goede casting dus. Er zitten in de casting weinig foutjes, op Bellucci na dan. Effecten vond ik ook van een bovengemiddeld niveau, veel felle kleurtjes, werd ook nergens lelijk. Creature design vond ik ook erg tof, vooral die draak vond ik het aanzien waard. Al ben ik wel blij dat Turteltaub niet 'teveel' wou doen en ook genoeg tijd heeft besteed aan de love interest. That means Palmer time!
Met tegenzin meegegaan naar de bioscoop maar ik ben toch wel blij dat ik mee gegaan ben. Leuk filmpje, veel cliché's maar het werkt wel. Perfecte film voor op de zondagmiddag. Niets voor de zuurpruimjes die mooie kadreringen, sterke character development of hoogstaand acteerwerk wil zien. Volk die van simpele films houden en moviebuffs die niet elke film doodanalyseren kunnen dat gokje wel gaan wagen op de hoop dat je er toch wat mee kan.
Macmanus
Nou mooie kadrering mag toch ook best voorkomen in een simpele film? Overigens laat het simpele volk de film ook links liggen...
Sasja
Net terug van de bios, ik zat te twijfelen tussen deze en Predators en ik had denk ik beter voor de laatste kunnen kiezen. Man, ik zat me de hele tijd te irriteren aan die gozer. Normaal heb ik ook wel respect voor Cage als acteur maar zelfs die kon deze film niet redden. De hele film boeide me totaal niet en ze hebben dingen uit andere films gejat (star wars, oke doen er wel meer maar toch, Fantasia 2000 als ik het goed heb) en het ergste vond ik met de eindbattle toen die gozer bezig was met die plasma ballen kon ik het niet laten om aan de kamehameha van DBZ te denken Ik ben zelf niet zo heel kritisch met films (ik kon Clash of the Titans en Percy jackson heel erg waarderen waar heel veel mensen het juist oneens mee zijn) maar dit is echt een film om te vergeten.
@ MacManus:
Mag zeker voorkomen, dat juich ik toe. Al neem ik een film als deze, bij het gebrek daaraan, niet kwalijk. SA heeft dan ook te maken met stevige concurrentie, gewoon een erg ongelukkig gekozen releasedatum.
Macmanus
Denk niet dat het aan de concurrentie ligt. Publiek voelt gewoon aan dat het een erg inwisselbare film is. Mond tot mond reclame is er daardoor niet.
Als het kader je niet uit maakt bij deze film wat dan wel? Het visuele is toch wat een clichérijke film moet redden mijn inziens. Daar is kadrering een essentieel onderdeel van imo. De film is juist vrij saai in dat opzicht. En daardoor trekken de tovenaars leerling scenes gigantisch, en hoop je op coole bad guys die amper komen.
Naomi Watts
Ik heb me dan ook ietwat ongelukkig uitgedrukt. Ik doelde dan vooral op de commentaren dat de film qua camerawerk te conventioneel zou zijn. Tuurlijk moeten de kadreringen in orde zijn maar een wat ineffectievere angle vind ik dan ook geen punt. Inventief hoeft het voor mij al helemaal niet te zijn. Dit waren dan vooral kritiekpunten van wat gerenommeerde filmbladen uit de states, die ik overigens onterecht vindt.
Al heb je wel een punt met je laatste zin. Ik ervaarde het dan totaal niet zo.
TrickySmalls
Even eerlijk: ben je het echt niet beu dat we zoiets al voor de 'tig honderste keer in een soortgelijk film zien? Bij Kick-Ass was het eveneens zeer lomp en bovendien ongeloofwaardig.
Naomi Watts
Nee, dat punt raak ik niet echt beu als de loveinterest best een leuke meid is. Al ben ik het wel met je eens dat het een enorme herhaling van zetten is, en dat het je irriteert. Dat heb ik dan meer met een 'zero' die een 'hero' wordt. Dan zie ik liever de aanvoerder van het footballteam die opeens een superheld of antiheld wordt.
TrickySmalls
Hier is het dan een voorbeeld van een 'zero' die een 'hero' wordt.
Tiepie
De eerste paar minuten dacht ik: hmmm gaat dit het worden? Maar al snel word het gewoon een hele leuke film, niks voor een oscar natuurlijk maar absoluut zeer vermakelijk. Mooie beelden en effects. Goed gekozen muziek (vooral bij bepaalde scene) en de casting is ook prima voor deze rollen.
Heb me de bijna 2 uur geamuseerd in de bios!
eppo349
Zoals verwacht vond mijn zoon (10 jaar) de film top en ik heb genoten van het (helaas) korte optreden van Monica Bellucci.
De eerlijkheid gebied me dat Meneer Cage ook niet tegenviel.
PointView
Vermakelijke film, ik hou wel van dit soort films.
Mooi gefilmd en vette actie.
Alleen aan het eind wordt het verhaal wat afgeraffeld......
leucomelas
Leuke film die van alles wat heeft. Aardige humor en toch wel vette scenes met mooie effecten. Had er niets van verwacht, maar de film bleek echter meer dan vermakelijk.
De omschrijving van de film is trouwens zeer vreemd ! Het lijkt me niet dat dit de juiste is ?!
Franktastic
Vermakelijk met mooie effecten, maar niet spannend, voorspelbaar en kinderlijk.
Natuurlijk loopt het in films als deze goed af, maar ze hadden wel iets meer moeite mogen doen om de suggestie te wekken dat dat niet het geval is.
Alfred Molina speelt een leuke rol.
Ik ben onlangs in New York geweest, dus voor mij had de film wel wat herkenbare leuke dingen te bieden zoals de stier van Wall Street die tot leven komt, de arend van het Chrysler Building en de scenes in de metro en Chinatown.
andrehoek
Vind 'm zeker niet goed genoeg. Behalve te simpel en te Disney ben ik ook al geen fan van Jay Baruchel. Daar in tegen kan je nooit fout met Alfred Molina, maar zelfs hij viel als tovenaar toch een beetje tegen. Vond Toby Kebbell wel als enige echt geweldig gecast.
Waarom steekt Disney tijd en geld in een zoveelste magisch, goed en kwaad, met een ring en een uitverkorene die de wereld moet gaan redden film?
De formule is bekend en is ook al eens beter uitgevoerd...
Otto261
Pas in de bios gezien en wat een geweldige film veel humor prachtige specials en zeer goede cast aanrader!!!!
ErikvH
Gisteren in de bios gezien en vond het een redelijke film. Kijkt lekker weg en ik heb me geen moment verveeld. Bij tijd en wijlen zit er goede humor in de film, maar het is soms wel erg voorspelbaar. Het begin en het einde vond ik ronduit slecht.
John Lee Hooker
Leuke, krachtige fantasyfilm. De omschrijving slaat natuurlijk nergens op, die scene met de bezems was maar ter aanvulling omdat Jay aan het experimenteren was met zijn krachten.
Lekker sfeertje zit er in, hier en daar een leuke grap en de special effects zijn mooi. Vooral overgangen van stof/beesten/mensen is knap gedaan.
Cage vond ik tegenvallen, hij had vrijwel de gehele film 1 strakke gezichtsuitdrukking. Baruchel en zijn vriendinnetje zijn hier toch leuk ingestopt als het nuchtere leven tussen de magische wereld.
Het einde is niet super maar er is mee te leven, letterlijk.
Af en toe wat duidelijke toevalligheden, maar vooruit dat kan hier wel over het hoofd gezien worden.
soom
Fijne film. Jay Baruchel natuurlijk, en oh zo leuke Nicolas Cage (die man kan echt geen kwaad meer bij mij doen, hoeveel slechte films hij ook zou maken), en Alfred Molina. En natuurlijk Monica Bellucci, ook een erg fijne verschijning in een film. Kortom, een fijne cast, en een even fijne setting. 4,5 Fijne sterren. Gewoon zo fijn verdiend, jaja.
Ben het niet echt met Preview eens, die schrijven dat ze de magie missen.
Want dit vond ik best mooi qua magisch gedoe, en die muziek
!! Prachtig.
Had niet al te hoge verwachtingen bij deze film toen ik naar de bios ging over deze film.
En bij het zien van de intro ben ik erachter gekomen dat ik deze film met een dikke knipoog moest gaan kijken. Zelden heb ik de laatste tijd zo'n lachkick gehad in de bios. Heb gewoon 5 minuten bij moeten komen door de intro. Wat een hoop onzin wordt er weer uitgelegd in het begin zeg, zo'n standaard beginnetje dat je in al die Hollywood blockbustertjes ziet(Clash of the Titans, Percy Jackson). Je ziet een boel bekende mensen rondlopen in tovenaarspakjes en de gekste uitspraken doen, als je dit serieus gaat nemen weet ik het ook niet meer. Heerlijke nonsens!
Over het vervolg van de film kan ik kort maar krachtig zijn. Het is uiterst voorspelbaar en het love-interest verhaaltje is natuurlijk iets wat we ook al veel vaker hebben gezien.
Toch heb ik me prima vermaakt, want Baruchel is een charismatische jongen wat zorgt voor vele glimlachen op mijn gezicht. Teresa Palmer is een mooie meid(mooie ogen) die zo'n goedkoop plotje ook helemaal goed maakt. Verder waren de special effects alleraardigst en zijn de bijrollen wel erg leuk.
Miste wel een echte bad guy waarvoor je bang zou moeten zijn, maar dat mag de pret niet drukken.
Typisch hap, slik, weg werkje zoals Percy Jackson, dat door alle onzin best vermakelijk is, maar niet al te lang blijft hangen.
Filmkonyn
Fuck the so called elite movie-buffs
Totaal niets meer aan toe te voegen...

Kan iemand wel even de beschrijving van de film veranderen... De beschrijving omvat ongeveer 5 minuten van de film en omschrijft het verhaal absoluut niet... beetje jammer
QQQ
Tsjonge...geweldige trailer slechte film!
totaal mee eens. Van mij krijgt deze film ook een 2.
Ben gewoon twee keer in slaap gevallen tijdens de film maar dat kan ook aan mijn moeheid liggen.
Er mocht van mij wel wat meer actie in zitten. Veel training en ander crap maar uiteindelijk weinig actie.
Film was ook kinderlijker dan ik dacht, deed me ook beetje denken aan Percy Jackson en the lightning thief. Verhaal speelt zich af in onze tijd maar met elementen die eigenlijk niet in onze tijd passen. Denk aan de magie en draak etc. Leuk om zulke films af en toe te zien maar na percy jackson heb ik het wel gehad.
Persoonlijk vind ik zulke films niet zo leuk (bijv. mythes die zich afspelen in onze tijd..), misschien dat de meesten het wel leuk vinden, ik in ieder geval wat minder.
Zou een stuk mooier zijn geweest als het in een oudere tijdperk afspeelde, achtergrond en alles zou dan veel beter bij het verhaal passen/
Ricochan38
Ik denk dat deze film vioor kinderen t/m 13 jaar best wel spannend is maar voor volwassenen is de film lachwekkend en totaal niet spannend. Percy jackson als vergelijking vond ik wel spannend en goed in elkaar zittten, maar van deze film kan ik dat niet zeggen.
2.0 en op naar de volgende hopelijk betere film.
johanneman
in de bios gezien en ik ben het eens met vele reacties erg voorspelbaar en soms erg lachwekkend tot 15 jaar leuke film meer niet. Tuurlijk de visuele effecten zijn prima in orde maar de logica is erg te zoeken soms. zoals op het einde dat die meid naar boven moest om een schotel te saboteren.terwijl er een tovenaar in de buurt is die het op afstand kan doen en het omverklaarbare dat er een hele circus is aan lichteffecten en knallen is op dat plein en er geen mens komt kijken.....[//spoiler]
En ik vond zelf die leerlijng nou geen topacteur was soms irritant. Zijn meissie juist niet.... maar oke dat is persoonlijk.
MaximusGB
Ik heb me wel vermaakt bij deze film , mooie special effects en ik vind Nicolas Cage nog steeds een fijne acteur maar natuurlijk zijn er betere films die je meer boeien , gewoon een leuke film meer niet!
BandietjeXL
Geweldig,
het begin/intro was een beetje Corny maar de rest was echt cool
jumbo4u2
net in de bios gezien......bagger!
0,5 voor....ja voor wat eigenlijk.
dulcinea
Ik had er toch iets meer van verwacht, het verhaal is niet vervelend maar weet ook nergens echt 100% te boeien. De hoofdrolspeler overtuigde me niet echt, het liefdesverhaaltje al helemaal niet, de humor was maar heel af en toe grappig en de special effects zijn niet sterk genoeg om al die andere minpuntjes te vergeten. Nicolas Cage vond ik dan wel weer uitstekend.
Een beetje jammer, ik was eigenlijk blij dat de film gedaan was en dat kan niet de bedoeling zijn.
SuddenDeath
ik snap niet dat mensen deze film zo kunnen afkraken, ik heb hem laatst gezien en ik moet zeggen dat hij behoorlijk kort duurt, voor mij had die best nog wel een halfuurtje langer mogen duren maar over het algemeen een hele behoorlijke film.

Edison, the Man

Avontuur / Drama, 2011

Drama, 2010

Bridge to Terabithia
Familie / Avontuur, 2007
heksbrandwolffountainmagiemysticboekkasteelsorcerer's apprenticewaterapprenticeopleidingsorcerymerlinliefdemysteriemissionsorcererdraakverliefd wordenbased on moviereflectionmagic trick tovenaarpost-credits sceneapprendista magical creaturestatuecollege studentelectric powermorgana goochelaarmagic book live action remakeelectricity good vs evilcar chasespell & sorceryafter credits stingermerlinsalem witchmagic shopmagic ringcallbackafter credits sceneraising the dead