• 9.376.964 stemmen

The Sorcerer's Apprentice (2010)

Avontuur / Fantasy | 109 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Jon Turteltaub

Met onder meer: Nicolas Cage, Jay Baruchel en Alfred Molina

Releasedatum: 29 juli 2010

Plot The Sorcerer's Apprentice

"It's The Coolest Job Ever."

Balthazar Blake (Nicolas Cage) is een tovenaarsmeester in het hedendaagse Manhattan die probeert zijn stad te beschermen tegen zijn aartsvijand, Maxim Horvath. Balthazar kan dit echter niet alleen, daarom benadert hij de jonge Dave Stutler (Jay Baruchel). Dave is een doorsnee jongen maar heeft een verborgen potentieel om een tovenaar te kunnen worden. Balthazar neemt de jongen onder zijn hoede en geeft zijn onzekere leerling een stoomcursus magie. Het vergt het uiterste van Dave zijn moed om Balthazars training te overleven, de stad te redden en het meisje van zijn dromen voor zich te winnen.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

heerlijke film....nicolas cage is weer terug..............ik wil ook toveren!!!

avatar van Rodger

Rodger

redelijke tot goede film. special effects zijn goed.. hier en daar wat humor.. ook een romantisch trekje....

al met al.. een goede film.... niks speciaals, maar ook niet echt een "WOW "Film...

2.5 **

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Elineloves schreef:
Stel je eens voor dat je bijna 2 uur lang moet luisteren naar iemand die klinkt alsof hij 1: een zware verkoudheid heeft,2: een wasknijper op zijn neus heeft en 3: ook nog eens klinkt alsof hij een serieuze kick in the nuts heeft gehad. Lijkt dat je niks? Dan is dat al één reden om deze film over te slaan..

Haha mee eens, maar ergens vond ik hem wel iets weghebben van Cage.
Overigens vond ik het juist wel een erg vermakelijke film, maar ik had mijn hersens echt op stand 0 gezet. Cage als Blake & Molina als Horvath droegen de film m.n., bij vlagen was Baruchel als Dave grappig.
Er zaten erg toffe scenes, zoals bijv. het gevecht met die Chinese draak & de achtervolging met de auto's en de spiegel .
SFX & CGI waren dik in orde en er was voldoende humor.

avatar van davy jones

davy jones

Een goede film, met sterke rollen van onder andere Nicolas Cage en Alfred Molina. Ook de special effects en de muziek was top/

Maar wat is die Baruchel een irritante gast zeg. hij trekt echt het niveua van deze film naar beneden.

Al bij al 3.5* voor deze film

avatar van redmirow

redmirow

Een heerlijke wegkijk film met een goed verhaal een beetje met Harry Potter momenten !!!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Toch nog wel een aardig gemiddelde, misschien toch maar eens een gokje wagen

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film valt best mee. Prima Nicolas Cage en Alfred Molina, maar de andere hoofdrol van Jay Baruchel viel me toch wat tegen.

Het verhaal is wel leuk, en prachtige special effects ook.

En.. leuk om zien Teresa Palmer en Monica Bellucci, al heeft deze laatste wel een heel kleine rol.

Kortom: een film waarvan de ganse familie kan genieten, het grote minpunt is de verkeerd gecaste Baruchel.

avatar van Blacksad

Blacksad

Ik moet toegeven... ik vond de film leuker dan dat ik had verwacht. De acteerprestaties van Cage waren nog niet eens zo slecht (hoewel ie wel eens beter heeft neergezet), en er zaten ook nog wel een aantal leuke grappen in. Leuk ook dat ze de scene uit Fantasia er in verwerkt hebben.

Leuke film voor een filmavondje, en als je gewoon een simpele en leuke film wilt kijken.

avatar van Rickmans

Rickmans

Mooie effecten en leuke humor. Ik vond het een spannende film.

avatar van FullMoon

FullMoon

Te overdreven, niet mijn humor en te voorspelbaar. Ik houd helemaal niet van happy endings
De film begon goed, maar het werd steeds te kinderachtig. 2.5 is genoeg.

avatar van Tomm808

Tomm808

Dit is mijn eerste berichtje op deze site... helaas geen positieve...

Ik vond deze film geen enkele spanning bevatten, Jay Baruchel werd naar mate de film vorderde steeds irritanter en acteerde in mijn ogen zeer matig. Nicolas Cage was daarentegen redelijk goed.

De verhaallijn was erg slap en de tranen sprongen echt in mijn toen Baruchel op het einde in één keer zonder ring van alles kon toveren terwijl hij heel de film amper iets onder de knie had... Daarin werd in mijn ogen een te groot gat gecreerd van nietsnut tot superheld..

Al met al een simpele wegkijkfilm waarbij je je verstand vooral niet moet gebruiken.

avatar van El ralpho

El ralpho

Aardig

Naast de Pirates reeks brengt Disney nog meer voer wat voor zowel kinderen als volwassenen interessant is. Een recent voorbeeld hiervan is deze The Sorcerer's Apprentice.
Het verhaal kan zo in een tekenfilm wat duidelijk maakt dat de film duidelijk op een wat jonger publiek gericht is: nog net wat meer dan dat de Pirates reeks dit bijvoorbeeld is.

Toch valt er voor volwassenen tevens genoeg bij de film te halen. Het verhaal wordt nergens echt storend en de actie scene's zien er opvallend spectaculair uit. Dit komt ongetwijfeld doordat producent Jerry Bruckheimer een vinger in de pap heeft gehad.

Het is en blijft een feit dat we hier natuurlijk met een Disney productie te maken hebben wat zich helaas uit in het overdreven zoetsappige einde en de levensles die in de film verwerkt zit.. Hoeft van mij nooit zo!

Voor de rest wordt het geheel leuk geacteerd door de cast, met uitzondering van Baruchel die zoals al vaker vermeld is niet echt op zijn plaats is in de film..

Verstand op nul, achterover leunen en je hebt te maken met een filmpje wat aardig wegkijkt en best weet te vermaken..niet meer niet minder!

avatar van Chupacabras

Chupacabras

Verrassend leuke film. Goede special effects, en genoeg spanning en actie en een leuk verhaal. Beter dan ik verwacht had van een Disneyfilm. Zelfs interessanter dan de ellenlange harry potter films.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Prima film met goed vermakelijk verhaal.Het verhaal was wel een beetje voorspel baar maar dat maakt niet veel uit.Casting en acteer werk waren goed vooral Nicolas Gace was weer goed in zijn rol.De muziek vond ik ook goed en de grappen waren onverwachts en verassend, maar niet zo geweldig hoor!Verder is de film goed bewerkt en bedacht.

avatar van Ridito

Ridito

Leuke Film,had er zelf wat meer van verwacht.

Vond Jay Baruchel niet een geweldig acteur een beetje ongeloofwaardig.

Verder is het wel prettig om te kijken.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Knucklebump.''

Vrij vermakelijke film. Zulke fantasyfilmpjes zijn natuurlijk meer voor kinderen als doelgroep gericht, maar het kan volwassenen wat entertainment aanbieden.

Simpel te begrijpen verhaal en een aantal leuke personages. Baruchel kan goed een nerd spelen en hier deed die het ook prima, Cage speelt ook z'n veteranen-rol goed en dan nog 2 mooie dames erbij.

Wat betreft de slechterikken; vreselijk. Kinderachtig, zwak en nergens werd het maar erg spannend of een beetje gevaarlijk met al dat magie in het rond. Je zou toch de naam 'Balthazar' als slechterik willen bestempelen en 'Horvath' meer als de goeie? Qua namen zou het beter staan als ze het om hadden gedraaid.

Wat ik wel mooi vind zijn de effecten, op dat draak in Chinatown en de stier vlakbij Battery Park na, waren de effecten van de magie-trucjes en andere wezens. Er zijn ook een aantal leuke stukjes in de film. De race tussen Balthazar en Horvath met beide prachtige auto's is toch een scène wat je als magiër (het kunnen veranderen in wat je maar wilt) niet wilt missen. Verder zitten er een paar leuke grapjes tussen, maar toch is deze film leuker voor kinderen en zullen het leuker beleven dan sommige (misschien de meeste) volwassenen.

Het is natuurlijk een Disney-productie, het einde is dus een happy-ending waar elke goeierik blijft leven en de hoofdpersonage zijn liefde zal omhelzen. Standaard dus.

Avondvullend en vermakelijke film, alleen houdt de magie het leuk bij 1 kijkbeurt.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Matig verhaal wordt meer dan goed gemaakt door de fantastische special effects.

avatar van Spetie

Met weinig verwachtingen gisteravond deze film aangezet, omdat ik niet zo van het genre houdt en Cage de laatste tijd ook best wat missers heeft afgeleverd. Maar het viel reuze mee, want dit blijkt gewoon een erg leuke film te zijn, die van begin tot einde weet te vermaken.

Eigenlijk is dit het perfecte voorbeeld van hoe een Harry Potter film zou moeten zijn. De film is vlot, heeft leuke humor en neemt zichzelf geen moment serieus en juist dat laatste ingrediënt is oh zo belangrijk om een film als deze te laten slagen. Het simpele verhaaltje fungeert als kapstok voor de actie en de humor en die is volop aanwezig. Cage speelt hier heerlijke droog als tovenaar Balthazar, die op zoek is naar een leerling. De leerling overtreft echter de meester op het gebied van humor. Jay Baruchel is namelijk voor mij wel een ontdekking. Geweldig hoe onnozel en onhandig hij hier op een natuurlijke manier weet over te komen. Dan is er nog Alfred Molina, die als slechterik degelijk is, maar af en toe ook best grappig uit de hoek weet te komen.

Er wordt wat op los getoverd in deze film en dat levert in combinatie met de goede CGI van de film, regelmatig erg leuke scènes op. Zo zijn de scène met de grote draak en de schoonmaakscène hier typische voorbeelden van. Het is ietwat jammer dat de film van begin tot eind haast precies zo loopt als je verwacht, maar eigenlijk zou dat ook teveel gevraagd zijn van een film als deze. Voor een avondje hersenloos vermaak is deze film echter prima geschikt. Vermakelijk in allerlei opzichten.

Dikke 3,5*

avatar van neli123

neli123

Spetie schreef:

Eigenlijk is dit het perfecte voorbeeld van hoe een Harry Potter film zou moeten zijn. De film is vlot, heeft leuke humor en neemt zichzelf geen moment serieus en juist dat laatste ingrediënt is oh zo belangrijk om een film als deze te laten slagen. *

Wat bedoel je met zou moeten zijn? Bedoel je dat je de harry potter films niet echt goed geslaagd vind??.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Verhaallijn is niet echt origineel, maar vond het desondanks een gave film hoor! Meesterlijke special effects, en zeker een geschikte cast!

avatar van eppy

eppy

inderdaad een lekkere film die weet te vermaken,.

avatar van DVD-T

DVD-T

Verassend leuk, maar nergens hoogstaand.

Cage is geknipt voor dit soort rollen, echter is het Molina die de show steelt. Prachtige schurken rol van hem. De hoofdrol is weggelegd voor een jongeman met weinig talent. De dame die Becky speelt is een aangename verschijning. De chemie tussen beide is wel een beetje aanwezig, maar komt nergens echt los. Verhaal technisch stelt de film ook niet veel voor, maar moet de film het vooral hebben van de magie. En die is erg geslaagd. Er komen toch wel enkele momenten voorbij waar Harry Potter nog een puntje aan kan zuigen. Ook leuk om te zien dat de magie voor eigen doeleinden wordt gebruikt, en niet altijd maar tegen de vijand. De film mist echter wel wat aan echte magie. De film wil wel, maar komt, net als de chemie tussen de tortelduifjes, niet echt los.
Dat moment met de tesla coils als beide in dat hokje staan is echt mooi trouwens.

avatar van Lennert

Lennert

Precies wat ik had verwacht: lichtvoetig vermaak met leuke special effects, een script wat ik zelf ook had kunnen schrijven, veel humor en fijn acteerwerk. Jay Baruchel is voor mij toch een stuk veelzijdiger dan andere jonge 'kneuzen' acteurs als Michael Cera. Cage doet gewoon wat hij moet doen en dat werkt prima. Het is echter vooral Molina die het meeste opvalt met zijn heerlijk maniakale rol, de beste man is toch een veel beter acteur dan ik hem eerst inschatte te zijn. Belucci heeft gelukkig maar een korte rol, want een briljant actrice is ze in de Engelse taal eigenlijk nooit.

Qua script is het gewoon allemaal heel knullig, maar doordat de film nergens stilvalt en het wel allemaal behoorlijk spectaculair geschoten is, maakt dit ook allemaal niet teveel uit. Tuurlijk, het zorgt er uiteindelijk voor dat The Sorcerer's Apprentice absoluut geen goede film is, maar wel een erg leuke. Stiekem hoop ik op een vervolg, maar gezien de tegenvallende kijkers zal dit wel niet snel gebeuren. Toch absoluut de moeite waard!

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Om nu hetzelfde te zeggen als mijn voorganger is ook een beetje raar, dus alles wat ik erop te zeggen is: eens met Lennert.

Erg vermakelijke film met iedereen die hun rol goed (genoeg) weet neer te zetten, mooie CGI, simpel verhaal en mooie beelden.

avatar van ejtemmas

ejtemmas

Toch wel een leuke film dit!

De spanning was goed en de special effects zagen er ook goed uit!

Helaas vond ik verhaal een klein beetje tegenvallen.

avatar van Spetie

neli123 schreef:

Ja zo bedoel ik het inderdaad.

avatar van Theunissen

Toen ik zag dat dit een Walt Disney productie was vreesde ik al voor het ergste en mijn vermoeden kwam ook uit. Deze film is vooral bedoeld voor de jongste onder ons. Het verhaal is flauw en zeer kinderachtig en hoofdrolspeler Jay Baruchel speelt zeer irritant in deze film en zijn stem helpt niet echt daarbij. Waar ik me ook aan stoorde was de typische Walt Disney symfonie muziek bij alle actie scenes die gelukkig wel afgewisseld werd door moderne popmuziek bij saaie scenes. Het is jammer dat Monica Bellucci (had ze wel tekst ?) nauwelijks in deze film voorkomt want anders zou het kijken meer plezier hebben opgeleverd. Het positieve aan de film zijn de fraaie beelden van New York en de special effecten. Maar voor het rest is het gewoon een flauwe 13 in een dozijn kinderachtige film.

avatar van nightbreed

nightbreed

Tja, allemaal veel te standaard, en die oppervlakkige karakters en die domme grapjes maken het ook niet beter. Dankzij de goede effecten heb ik me nog een beetje weten te vermaken.

Werkelijk geen idee wat hiervan te verwachten. Toen ik het Disney-logo zag verschijnen was ik dan ook niet al te blij.

Maar hoewel het een film voor jeugdige kijkers is, mat een over-the-top rol van Nic Cage valt het allemaal nog best mee. Het tovenaarsverhaaltje is uiteraard volledig idioot, maar Baruchel is een leuke acteur en zijn vriendinnetje was schattig.

En de draak en de Wall Street Bull die achter Cage aan gaat waren toch wel tof. Verder weinig verheffends.

avatar van rr66

rr66

Flutfilm. Alleen Monica Bellucci maakt wat goed...