• 9.374.517 stemmen

The Sorcerer's Apprentice (2010)

Avontuur / Fantasy | 109 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Jon Turteltaub

Met onder meer: Nicolas Cage, Jay Baruchel en Alfred Molina

Releasedatum: 29 juli 2010

Plot The Sorcerer's Apprentice

"It's The Coolest Job Ever."

Balthazar Blake (Nicolas Cage) is een tovenaarsmeester in het hedendaagse Manhattan die probeert zijn stad te beschermen tegen zijn aartsvijand, Maxim Horvath. Balthazar kan dit echter niet alleen, daarom benadert hij de jonge Dave Stutler (Jay Baruchel). Dave is een doorsnee jongen maar heeft een verborgen potentieel om een tovenaar te kunnen worden. Balthazar neemt de jongen onder zijn hoede en geeft zijn onzekere leerling een stoomcursus magie. Het vergt het uiterste van Dave zijn moed om Balthazars training te overleven, de stad te redden en het meisje van zijn dromen voor zich te winnen.

avatar van wilma43

wilma43

ik ben gisteren naar de bios geweest .

ik vond deze film erg goed .

ik ben wel fan van Nicolas Cage

avatar van Macmanus

Macmanus

Matig

Zoveel dingen zijn vrij jammer aan deze film. Dat het voorspelbaar en cliché was had ik nog wel verwacht, maar er is nog veel meer mis. Zo is het idee van een matroesjka pop die allemaal bad guys heeft gevangen best aardig. Maar het word totaal niet uitgewerkt. Er komt naast de baas, 1 chinees uit en heel even een jong meisje en dan de hoofd baas. Daar had de film nog wel de nodige spanning en actie uit kunnen putten. Helaas gaat het meeste tijd zitten in een wel erg clichématig liefdes verhaal + het lesgeven in toveren.

Cage doet het nog best oké, maar Baruchel deed me erg weinig. Hij maakt van een zeikerig karakter een nog zeikerig karakter. Irriteerde me mateloos. Alleen Molina en Kebbell zijn een aardig duo, Bellucci speelt een bijna gênant kleine rol. Zou dan toch lekker de eer aan mezelf houden en in Zuid-Europa blijven.

Scene met Chinees en draak stak er duidelijk boven uit, verder variërend van matig tot slecht.

Kleine 2 sterren. Turteltaub is echt een vrij hopeloze regisseur.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Fuck the so called elite movie-buffs

Ja, gewoon een leuke film. Tuurlijk is het een film die een by-the-book concept heeft, tuurlijk zijn er cliché's. Maar bij the Sorcerer's Apprentice werkt dat eigenlijk erg goed. Film doet vooral denken aan elke average comic verfilming, volgt ook precies hetzelfde story verloop maar hier wordt het één en ander toch wat beter uitgewerkt. Als je dan ook nog rekening houdt dat dit een live-action verfilming is van een segmentje uit Fantasia, dan mag het resultaat er zijn. Fijne cast ook, Cage is weer lekker bezig, Baruchel vind ik eigenlijk de nerdy protagonist bij uitstek en Teresa Palmer is een ideale love interest. Show word wel gestolen door Molina, die ik in dit soort verhaaltjes altijd een erg goede villain vind. Een beetje een herhaling van zijn performance in Spidey 2 maar daar zit ik totaal niet mee. Integendeel. Kebbell was ook wel redelijk bezig. Alleen jammer van Bellucci (gelukkig was haar rol goed ingekort en weinig tekst), onaangenaam om naar te kijken en qua actrice ook totaal niet bijzonder maar dat is in een film als deze ook niet nodig.

Het love subplotje werkt goed. Vooral de tot standkoming vond ik best wel aandoenlijk. En over aandoenlijk gesproken, Teresa Palmer vond ik wel een behoorlijk hoog cuteness gehalte hebben. Leuke meid, goede casting dus. Er zitten in de casting weinig foutjes, op Bellucci na dan. Effecten vond ik ook van een bovengemiddeld niveau, veel felle kleurtjes, werd ook nergens lelijk. Creature design vond ik ook erg tof, vooral die draak vond ik het aanzien waard. Al ben ik wel blij dat Turteltaub niet 'teveel' wou doen en ook genoeg tijd heeft besteed aan de love interest. That means Palmer time!

Met tegenzin meegegaan naar de bioscoop maar ik ben toch wel blij dat ik mee gegaan ben. Leuk filmpje, veel cliché's maar het werkt wel. Perfecte film voor op de zondagmiddag. Niets voor de zuurpruimjes die mooie kadreringen, sterke character development of hoogstaand acteerwerk wil zien. Volk die van simpele films houden en moviebuffs die niet elke film doodanalyseren kunnen dat gokje wel gaan wagen op de hoop dat je er toch wat mee kan.

avatar van PointView

PointView

Vermakelijke film, ik hou wel van dit soort films.

Mooi gefilmd en vette actie.

Alleen aan het eind wordt het verhaal wat afgeraffeld......

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Leuke, krachtige fantasyfilm. De omschrijving slaat natuurlijk nergens op, die scene met de bezems was maar ter aanvulling omdat Jay aan het experimenteren was met zijn krachten.

Lekker sfeertje zit er in, hier en daar een leuke grap en de special effects zijn mooi. Vooral overgangen van stof/beesten/mensen is knap gedaan.

Cage vond ik tegenvallen, hij had vrijwel de gehele film 1 strakke gezichtsuitdrukking. Baruchel en zijn vriendinnetje zijn hier toch leuk ingestopt als het nuchtere leven tussen de magische wereld.

Het einde is niet super maar er is mee te leven, letterlijk.

Af en toe wat duidelijke toevalligheden, maar vooruit dat kan hier wel over het hoofd gezien worden.

avatar van rep_robert

Had niet al te hoge verwachtingen bij deze film toen ik naar de bios ging over deze film.

En bij het zien van de intro ben ik erachter gekomen dat ik deze film met een dikke knipoog moest gaan kijken. Zelden heb ik de laatste tijd zo'n lachkick gehad in de bios. Heb gewoon 5 minuten bij moeten komen door de intro. Wat een hoop onzin wordt er weer uitgelegd in het begin zeg, zo'n standaard beginnetje dat je in al die Hollywood blockbustertjes ziet(Clash of the Titans, Percy Jackson). Je ziet een boel bekende mensen rondlopen in tovenaarspakjes en de gekste uitspraken doen, als je dit serieus gaat nemen weet ik het ook niet meer. Heerlijke nonsens!

Over het vervolg van de film kan ik kort maar krachtig zijn. Het is uiterst voorspelbaar en het love-interest verhaaltje is natuurlijk iets wat we ook al veel vaker hebben gezien.

Toch heb ik me prima vermaakt, want Baruchel is een charismatische jongen wat zorgt voor vele glimlachen op mijn gezicht. Teresa Palmer is een mooie meid(mooie ogen) die zo'n goedkoop plotje ook helemaal goed maakt. Verder waren de special effects alleraardigst en zijn de bijrollen wel erg leuk.

Miste wel een echte bad guy waarvoor je bang zou moeten zijn, maar dat mag de pret niet drukken.

Typisch hap, slik, weg werkje zoals Percy Jackson, dat door alle onzin best vermakelijk is, maar niet al te lang blijft hangen.

avatar van Double Deuce

Double Deuce

The Sorcerer’s Apprentice.

Naar aanleiding van de trailers in de bioscoop heb ik deze film bezocht en vooral omdat Nicolas Cage bij mij weinig fout kan doen en toch met name omdat ik wel wat met een beetje fantasy-achtige films heb. Beetje Harry Potter in Manhattan was mijn eerste gedachte en dat is zeker niet negatief.

Het verhaal is boeiend genoeg voor dik anderhalf uur vermaak en omdat Disney er bij betrokken is, is het allemaal wat speels, geen extreme harde actie (dus geen bloederige toestanden etc.) en de nodige humor (vaak met one-liners) met wat verwijzingen hier en daar naar andere films: opletten dus en blijven zitten tot na de aftiteling

Het verhaal is enerzijds de geschiedenis van de tovenaars met alles erop en er aan. Anderzijds is het de lovestory van de hoofdrolspeler die verweven is in het magicverhaal. In DAT opzicht is het script zowat hetzelfde als bijvoorbeeld Spiderman: boy meets girl, wat liefde erbij en intussen moet de wereld gered worden van de ondergang door wat bad guys en alles wat evil is te vernietigen. OK, wat kort door de bocht maar daarom niet minder waar. Zo’n verhaal zie je bij de Transformers films trouwens ook terug schiet me ineens te binnen. Niet dat ik daar negatief tegenover sta maar het ligt er voor mijn gevoel vaak nogal dik bovenop en maakt een film snel wat voorspelbaar. Als de actie, diepgang van het verhaal en het acteren goed genoeg zijn, dan compenseert dat voor mij heel veel.

Het gaat om het geheel zal ik maar zeggen en juist daar scoort The Sorcerer’s Apprentice best goed! Cage is the man of movie om het zo te zeggen: goed acteerwerk en de one-liners brengt hij sterk. De rest van de cast doet het ook goed en de uitwerking van het verhaal verveelde me geen moment.

Kritische noot kan zijn dat er toch wat meer diepgang in de personages had gemogen, iets meer achtergrondverhaal maar ja, als je dat doet dan krijg je Lord of the Rings situaties: meerdere delen en een kleine 3 uur per film. Nu de film wat korter is gehouden, zit de vaart er lekker in (kijkt heerlijk weg) maar is er niet de tijd voor diepgang. De gulden middenweg is best moeilijk met dit soort films denk ik en deze film slaagt daar toch goed in.

Persoonlijk ben ik meer van ultra lange films in meerdere delen maar dat neemt niet weg dat The Sorcerer’s Apprentice een aanrader is in mijn ogen als je met het Disney-sausje kan leven want waar veel fantasyfilms bol staan van bloed, afgehakte ledematen en andere full screen harde actie, is het in deze film wat zoetig gehouden. Hierdoor kunnen de jongere kids ook genieten van deze film en hoeven ze geen 3 uur te blijven zitten op de bioscoopstoel.

3 sterren: letterlijk en figuurlijk leuk vermaak.

avatar van wwelover

wwelover

Typische Disney film, vermakelijk maar niet heel bijzonder. Maar het ziet er wel gewoon mooi uit, het is alleen wat te lief. Het had gerust wat duisterer gemogen. Vond de muziek wel erg leuk net als de Special Effects. Verhaal is voorspelbaar, maar wel best leuk en vaak erg geestig. Ook de acteurs zijn prima, Cage speelt een beetje op automatische piloot maar Baruchel is echt leuk.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Hele leuke film voor een buiende dinsdag heb mij behoorlijk vermaakt dankzij Cage himself maar niet door die jongen Jay Baruchel...Man man,die vent is irritant, weet niet waarom maar voor mij kwam die de hele film irritant over, misschien moest dat zo ogen en als het zo was lukte dat heel erg goed.

3,5/5*

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Aangezien ik Harry Potter helemaal niks vind, maar het genre op zich wel deze maar eens bekeken. En ik vond hem geslaagd. Ook de speelduur is precies goed zo. Niet teveel onnodig geneuzel. Gewoon goed tegen kwaad gecombineerd met een vleugje humor.

Nicolage Cage als tovenaar. Het is even wennen natuurlijk, maar hij kwam er nog net mee weg. Jay Baruchel als de stuntelige apprentice kwam ook goed over. Alfred Molina vind ik een hele goede acteur, maar ik had wel een keer gehoopt dat er een ander de bad guy zou spelen. Nu zag ik hem toch elke keer in Spiderman II voor me. En de 2 dames zijn natuurlijk een genot voor het oog. Kortom het acteren was prima in orde.

Vernieuwend is lastig als Gandalf e.a. van LOTR alles al voor je weggekaapt hebben De metalen vogel, de stafjes die breken, een soort Galadriel-lookalike op het laatst. Het blijft natuurlijk gewoon leuk om naar te kijken en deze film speelt zich dan ook voornamelijk in onze tijd af wat het allemaal modern deed aanvoelen.

Einde had wel wat langer mogen duren. Het had ook wat dramatischer mogen zijn. Ik had ze graag tegen al die vijanden willen zien ipv tegen Morgana alleen.

Ik heb zeker genoten, maar het was nergens echt spectaculair of vernieuwend.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was toch wel een hele leuke film moet ik zeggen. Natuurlijk ben ik geen fan van Disney, maar ik vond dit toch wel een zeer geslaagd werkje en zeker ook veeeel beter dan de vorige Disneyprutfilm dit jaar: The Prince of Persia. Om te beginnen vond ik Nicolas Cage ook weer een schitterende rol hebben als de tovenaar Merlin waar het allemaal om gaat, die word ondekt door de jonge Dave en vervolgens gaat Dave 10 jaar later als Nerd bij hem les volgen om een tovenaar te worden. En dat word nou net juist op een hele leuke wijze verteld want de film zit gewoon boordevol leukigheden en heeft zeker ook een goed gevoel voor humor. Ook heeft de film zijn mooie kiekjes van New York en de magie der tussen is ook indrukwekkend en soms ook erg humoristisch, bv met die Chinese draak, die adelaar van de Chrysler Building, die fouten die Dave maakt met zijn magieen omdat ie nog aan het leren is en ook natuurlijk de schoonmaak scene. Die tegenstander was ook mooi neergezet en je kon ook wel duidelijk zien dat dit een Bruckheimer productie was want het geld werd weer onnodig alle kanten opgesmeten. Je kan dit zien als een Blockbuster sprookje.

Dat einde met dat die vrouw in het kwaad veranderd doordat ze bezeten was, vond ik een beetje een afknapper. Misschien omdat ik er niet echt tegen kan dat vrouwen een onaardse stem hebben. Maar wat er daarna gebeurde zorgde toch weer voor een warm hart.

Gewoon erg leuk hartverwarmend sprookje dit. Perfect voor jong en oud.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Die Nicolas Cage kan ik toch altijd wel waarderen - met kort haar, lang haar, of-ie nou krullen heeft, of kaal is. Of natuurlijk dat andere kapseltje waar-ie de laatste tijd nogal eens mee rondloopt.

Toffe gozert, zonder hem als hoofdpersonage had ik de film dan ook niet gezien, denk ik. De trailer(s) die ik eerder zag zagen er dan wel prima uit, dus dat ik mooie effecten kon verwachten wist ik wel. De film ziet er dan op visueel vlak ook uitstekend uit, met een aantal fraai vormgegeven scénes.

Helaas kon deze Sorcerer's Apprentice me voor de rest niet altijd / helemaal boeien. Het scenario is matig, het verloop van het verhaal voorspelbaar én bij vlagen nogal (onbedoeld) grappig - dat is dus niet goed. Daarnaast zit de film vol met onnodige, totaal niets toevoegende karakters; die Chinees en dat kleine meisje bijvoorbeeld. De romance lijkt er ook wat met de haren bijgesleept.

Jay Baruchel is niet bijzonder, Belucci heeft / had hier niks te zoeken - gelukkig hebben we dan nog een Molina; altijd goed en de nog kleinere rol van Kebbel, best geinig. Helaas ontbreekt het aan de spanning en wist de film me niet mee te slepen. Toch kijkt het aardig weg en is Cage cool.

avatar van 606

Vette fantasie film met een goede cast.

Ziet er ook allemaal erg gaaf uit, en bepaalde scenes waren top gedaan.

Verhaal is goed en spannend.

avatar van james_cameron

Vermakelijke avonturenfilm met veel vaart en een stortvloed aan fraaie special effects. Het verhaaltje is aan de oubollige kant en Alfred Molina's bad guy mist charisma, maar Cage en Baruchel vormen een onderhoudend duo en de film zit verzorgd in elkaar. De onderkoelde humor werkt sporadisch ook best goed. Geen topper maar wel een degelijk product uit de Bruckheimer-fabriek.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Een onderhoudende disney-film die het vooral van het luchtige verhaal en de effecten moet hebben. De karakters zijn voornamelijk irritant en alleen Cage is nog wel om aan te zien. Jammer genoeg had Bellucci een te kleine rol om van betekenis te kunnen zijn. De rollen van Baruchel en Palmer vond ik ronduit zwak, irritant en over de top. Vooral Palmer speelt een erg slecht het-liefje-van.

Zoals gezegd is het verhaal simpel en kijkt het gewoon gemakkelijk weg. De vaart zit er lekker in waardoor je achterelkaar getrakteerd wordt op visueel gezien leuke beelden. Helaas, maar zoals verwacht, worden er geen grenzen opgezocht en ziet het er allemaal (te) gelikt uit.

Na al het pracht en praal verwacht je (visueel) een klapper van een slot, maar niets is minder waard. In een rap tempo eindigt de film met een gigantisch cliché nogal teleurstellend en blijft het spektakel uit.

avatar van mrwhite

mrwhite

Dit was een vermakelijke film die vooral door een meer dan behoorlijke Nicolas Cage omhoog wordt getrokken. Hij is toch iemand die ik blijf appreciëren in welke film dan ook.

De film opzich is ook leuk hij kijkt goed weg en verveeld eigenlijk nooit. Over het verhaal gaan we het hier niet hebben want het is niet echt speciaal maar de special effects en humor maken veel goed net als the confrontaties tussen Cage en Molina.

Jay Baruchel zou het toch beter bij gewone komedie's houden ik vond hem niet echt passen in deze rol waarin hij totaal niet overtuigde.

een kleine 3,5*

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Na de onvoorstelbare wanproductie Race to Witch Mountain, durfde ik The Sorcerer's Apprentice toch nog wel aan. Het zijn beide Disneyfilms, dus ik was al bang dat TSA ook zwaar zou tegenvallen. Maar gelukkig, niets is minder waar. Vanaf het moment dat ik Jimmy Eat World hoorde met The Middle werd ik al enthousiast.

The Sorcerer's Apprentice is op vele vlakken fijner om naar te kijken. Ik zit gewoon niet te wachten op een Dwayne Johnson die grapjes maakt als: Don't go down the pimped out refrigerator, Jack. TSA heeft om te beginnen een veel leukere cast. Alfred Molina, Nicolas Cage,Toby Kebbell en die paar minuten Monica Bellucci zijn ook niet te versmaden. Alleen Jay Baruchel is niet echt een favoriet van mij, maar hij doet het wel redelijk. Deze film heeft over het algemeen geslaagde humor en zelfs de Star Wars grap vind ik leuk!

Ik kan dus niet anders zeggen dat het een leuke film is. En de belangrijkste reden daarvoor is dat ik mij (bijna) aan niets irriteerde. Verder is het natuurlijk een hele brave film en het mocht allemaal best wel wat uitdagender, maar toch wel ruim geslaagd. En het is en blijft Disney natuurlijk, dus logisch dat het zo braaf is.

avatar van Thorongil

Thorongil

Na het eerste halfuur dacht ik, dit is een flutfilmpje van dertien-in-een-dozijn. Maar aan het eind van de film had ik me al bij al toch wel geamuseerd. De voorgeschiedenis van de strijd tussen Morgana en Merlin wordt amper belicht. Het verhaal is vrij standaard en hebben we allemaal al wel eens eerder gezien: Magiër-Leerling die niet in zijn eigen kunnen gelooft en als de nood het hoogst is toch zijn almachtige krachten weet aan te wenden. Of de moedige held die zich opoffert voor zijn geliefde, even dood lijkt, maar na wat gehuil en magie toch springlevend blijkt. Het is op geen enkel vlak vernieuwend en het ontbreekt aan verrassende plotwendingen. Ook kreeg ik nooit echt het gevoel dat de wereld nu echt in gevaar was. Horvath's leerling was een enorm storend karakter, dat er marginaal uitzag en zich onnozel gedroeg.
En Horvath spreekt zoals elke slechterik veel te veel. In plaats van te zeggen "Ik ga je doden", zou hij het beter doen. Sommige scènes lijken te lang te duren, in die tijd zou hij Dave al 3 keer moeten hebben kunnen doden. Special effects zijn het sterkste punt in deze film: De tot leven gewekte stalen stier of adelaar, lijken levensecht. En vooral de transformatie van een papieren feestdraak met zijn dragers naar een echte draak vond ik goed gedaan. Molina speelt na Prince Of Persia al in zijn 2e Jerry Bruckheimer film dit jaar. Hij komt echter niet half zo dreigend over als in Spider-Man 2 als Doctor Octopus. Cage vond ik dan weer de best acterende van de hele cast. De film deed me veel denken aan films als Percy Jackson, Harry Potter en vooral de nog lopende BBC-serie Merlin. Ook daar hebben een stuntelige nerd die al eens met magie zijn kamer of wapenuitrusting van Arthur kuist en vaak loopt het ook hier dan uit de hand.
Dave (Jay Baruchel) lijkt zelf wat op Colin Morgan van 'Merlin'.
Zeker geen hoogvlieger, maar ook geen gedrocht van een film. Met wat meer durf, om wat buiten de lijntjes van een cliché Hollywoodfilm te kleuren, had deze film veel beter kunnen zijn.

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Deze film net gekeken. Ik moet zeggen dat het mij wel erg beviel!

Het acteerwerk is goed, alleen vind ik het jongetje toch wel een rare snuiter. Zijn houding is echt heel apart. Qua verhaallijn vond ik het wel allemaal wat voor de hand liggend. Ik wist al precies hoe het zou aflopen. Dit is dan ook het enige minpunt aan de film. Verder was alles mooi uitgewerkt.

Wat ik vooral heel mooi vond in deze film waren de special effects. Ze zaten er genoeg in en ze waren zeer duidelijk.

avatar van Elineloves

Elineloves

En verder, tsja.. Deze hele film is gewoon niet mijn ding. Het sleepte zich maar voort, zonder dat ik ergens geboeid was en/of geënthousiasmeerd. Het enige pluspunt was dat het allemaal wel mooi uitzag, de special effects waren prima in orde. Opvallend dat Cage het voor mij nog het beste deed, hij was de reden waarom ik er een beetje tegenop zag, maar het grote irritatiepunt bleek Jay Baruchel. Nee, deze film zal ik snel vergeten, en dan hoef ik er nog niet eens moeite voor te doen ook.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Baruchel is echt een ontzettend irirtante acteur met een zeer vervelende stem. Hij speelt een sulletje, maar eigenlijk is hij het en op een heel vervelende manier! Er zijn veel betere sul-acteurs! Had hier bijvoorbeeld veel liever Michael Cera gezien of iets dergelijks. Eigenlijk had ik elke acteur liever gezien dan Baruchel.

Cage was weer lekker. Leuke fantasy-film, goed vermaak voor de zondagavond maar echt goed is de film niet.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

73' Pinto? This is your idea?

Toch wel een heel lekker filmpje. Had dit absoluut niet verwacht. In het begin schrok ik zelfs een beetje, omdat ik bang was dat dit een soort van suffe aftreksel zou zijn van LOTR die zou afspelen in de 10e eeuw o.i.d.

De film bevat erg veel actie, zoals achtervolging in Ferrari F430 en SLR Roadster. Die vond ik super gedaan. Ook de transformaties van de auto's, maar ook van de personen, bijvoorbeeld politie agenten, vond ik erg leuk. Typisch Disney film, dus het einde zag je van ver af komen. Dit was voor mij de grootste minpunt in de film, maar ik stoorde er mij niet aan.

Nicolas Cage is weer terug met zijn Conair-kapsel. Toch wel een vermakelijke acteur om naar te kijken. Hij heeft zo'n heerlijke 'coole' uitstraling. Jay Baruchel vond ik ook prima werk verrichtten. Ik heb Jay nu in drie films gezien. Hij speelt telkens het zelfde typetje, maar speelt dat typetje wel overtuigend. Niks op aan te merken.

Een goede Disneyfilm die vol met actie, humor en avotuur zit. Leuke familie film.

avatar van Keane1983

Keane1983

Gewoon, leuk. Niet meer en niet minder.
Het verhaal is leuk maar matig uitgewerkt. De SFX zijn erg mooi en is ook niets over te zeggen.
Persoonlijk had ik veel meer van deze film verwacht. The trailer say's it all, is een goed voorbeeld van deze film.
Met name het einde had ik meer spectacel verwacht dan dat ik te zien kreeg.
Dit wilt overigens niet zeggen dat ik de film niet leuk vindt. Ik heb me zeer zeker goed vermaakt.
Ik heb hier veel meer van verwacht.
Gezien Walt Disney de laatste tijds films groots aanpakken, zoals Narnia, the Pirates of the..., is deze film alleen visueel een plaatje.
De soundtrack is overigens wel goed verzorgd en is ook zeer zeker de moeite waard om gewoon eens te luisteren.
Wat wel weer typisch Disney is, is het verwerken van andere films in een film. Hier kwam toy story aan bod, the eagel van de reddertjes en natuurlijk Fantasia.
Ik verwacht nog een deel 2 van deze film, gezien Horvath niet gevonden is geworden, inclusief de staf met ringen.Alleen de hoed.. Een beetje jammer vind ik het wel omdat er verder geen aandacht aan besteed is geworden.
Maargoed, sensatie is er in overvloed en de film verloopt voltjes..althans in mijn ogen wordt het nergens echt saai.
Van mij een 3.5*

avatar van stinissen

Aardige kinderfilm voor een doelgroep van rond de 12 jaar niets meer en niets minder.

Soms zijn jeugdfilms ook voor de ouderen onder ons zeer vermakelijk maar dat was deze niet.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Vermakelijk filmpje met hele slechte humor, inderdaad niet echt vernieuwend maar gelukkig nam de film zichzelf niet erg serieus, waardoor het ook niet beschamend was om het te bekijken. Toch wel geslaagde actie scènes, en ondanks de vrij lange speelduur toch makkelijk om uit te zitten. Vermakelijk. 3 sterren

avatar van Film Fan

Film Fan

Aardige film die het verhaal verteld van een tovenaar in opleiding die de wereld moet redden. Cage speelde een overtuigende tovenaar. Baruchel wist niet altijd te overtuigen. Het verhaaltje is aardig maar wel geweldig in beeld gebracht. Kosten nog moeite is gespaard om het van het witte doek af te laten spetteren. Zeker geen top film maar diegenen die dit genre een warm hart toe dragen hebben 111 minuten vermaak.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Leuk,

Fraaie Adventure, echt een dingetje wat voor disney is weggelegd.

Acteerwerk van Cage is prima, en die kan me nog wel eens tegenstaan.

Baruchel komt ook prima uit de verf, net als in 'she's out of my league' kan hij de rol prima hebben en vind ik het prima aan te zien allemaal.

Pluspuntjes voor de special en soundeffects.

Ook echt iets waar ze bij disney niet op bespaard hebben.

Het kijken en luisteren met een 7.1 surround opstelling maakt deze prent tot een werkelijk leuke kijkervaring.

avatar van booyo

booyo

Godallemachtig, wat is Jay Baruchel een irritante vent. Die stem van hem, ergerde me er echt kapot aan. Verder speelde Cage weer aardig en was het op zich nog best vermakelijk. Af en toe werd het me iets te kinderlijk, zo'n soundtrack bijvoorbeeld. Maar goed, dat kan ik bij een kinderfilm natuurlijk niet als minpunt bestempelen

De special effects zijn wel zeer goed trouwens.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een uitstekende avontuurfilm..

Natuurlijk het is mijn genre, zoals Harry Potter...

Uitstekend camerawerk..

Uistekend acteerwerk...

Dit film is niet voor kinderfilm, maar ook volwassen...

Acteur Nicolas Cage speelt goed...

Ik zou nog een keertje kijken...

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Elineloves schreef:
Stel je eens voor dat je bijna 2 uur lang moet luisteren naar iemand die klinkt alsof hij 1: een zware verkoudheid heeft,2: een wasknijper op zijn neus heeft en 3: ook nog eens klinkt alsof hij een serieuze kick in the nuts heeft gehad. Lijkt dat je niks? Dan is dat al één reden om deze film over te slaan..

Haha mee eens, maar ergens vond ik hem wel iets weghebben van Cage.
Overigens vond ik het juist wel een erg vermakelijke film, maar ik had mijn hersens echt op stand 0 gezet. Cage als Blake & Molina als Horvath droegen de film m.n., bij vlagen was Baruchel als Dave grappig.
Er zaten erg toffe scenes, zoals bijv. het gevecht met die Chinese draak & de achtervolging met de auto's en de spiegel .
SFX & CGI waren dik in orde en er was voldoende humor.