Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Nicolas Cage, Jay Baruchel en Alfred Molina
Releasedatum: 29 juli 2010
Bekijk via Disney+
Plot The Sorcerer's Apprentice
"It's The Coolest Job Ever."
Balthazar Blake (Nicolas Cage) is een tovenaarsmeester in het hedendaagse Manhattan die probeert zijn stad te beschermen tegen zijn aartsvijand, Maxim Horvath. Balthazar kan dit echter niet alleen, daarom benadert hij de jonge Dave Stutler (Jay Baruchel). Dave is een doorsnee jongen maar heeft een verborgen potentieel om een tovenaar te kunnen worden. Balthazar neemt de jongen onder zijn hoede en geeft zijn onzekere leerling een stoomcursus magie. Het vergt het uiterste van Dave zijn moed om Balthazars training te overleven, de stad te redden en het meisje van zijn dromen voor zich te winnen.
- The Sorcerer's Apprentice (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Morgana le Fay
Young Dave
Merlin
Metalfist
Is er ook geen Tom & Jerry film/aflevering die hetzelfde plot heeft?
edit: ik had dus deze voor: Tom and Jerry: The Magic Ring (2002) Lijkt er een beetje op maar ik heb de indruk dat ik de film eens moet herzien
Revolt
Ik kan saaie doos Cage niet zien als fantasie-tovenaar.. Dit lijkt me niet echt een geslaagde rol voor hem. We zullen wel zien
Lexcoaster
Saaie doos Cage!?
Dit lijkt me juist door zijn casting wat worden.
Kevin13
Is dit geen boekverfilming? Soit, verhaal staat me niet echt aan en de acteurs zeker niet.
Revolt
Saaie doos Cage!?
Dit lijkt me juist door zijn casting wat worden.
Sorry maar ja, ik vind Nicolas Cage als acteur een beetje een saaie doos. Hij komt altijd zo sloom over, waardoor een rol als deze niet voor hem lijkt te zijn weggelegd (in mijn ogen).
Lexcoaster
Hij kan naar mijn idee juist een behoorlijke onderhuidse dreiging uitstralen. Wie weet wat dit gaat worden.
wyatt earp
Nicolas Cage kijkt vaak een beetje sloom uit z'n ogen, waardoor hij saai overkomt. Maar ik vraag me af of je een goed idee van Cage is om Tovenaar te spelen. Ik ben iig benieuwd
Leland Palmer
En hier de link naar Apple.
Ziet er stiekem toch veel beter uit dan ik had verwacht.
BS
Leuke trailer en ik denk dat Cage het best wel aardig gaat doen in die rol.
Wat me wel opvalt is het heerlijk spannende muziekje !
Augustus 2010 .. tering wat een end nog ..
mcdaktari
Het zal wel weer in de styl van National Treasure zijn lijkt me met die regieseur en hij heeft blijkbaar een contract met Cage omdat ie zo vaak met hem werkt.
Seam
Dat stukje van Fantasia was in mijn ogen het beste van de hele film en dat zegt genoeg
Jammer dat er zulke matige acteurs in gaan spelen.
SITH_LORD
Na het zien van de trailer heb ik eigenlijk best (hoge) verwachtingen van de film. Cage in de rol van tovenaar vind ik net zo disputabel als destijds zijn rol als Ghost rider. Afwachten maar, in juli weet ik meer! (Gaat deze absoluut in de bios zien)
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Trailer ziet er verassend goed uit. Ben hier wel benieuwd naar.
Rosicky
Freckles
Actionfreak
Ik moet niet veel hebben van Nicolas Cage.
Maar dit lijkt me wel aardig. Misschien past hij hier juist goed bij.
Nand
Ik vind het er maar matig uitzien, een bioscoopbezoek niet waard.
Enorm gave trailer en ziet er veel belovend uit.
Ik wil deze zeker zien.
eppo349
Monica Bellucci doet ook mee, dat zijn sowieso twee pluspunten.
Op The Sorcerer's Apprentice on Yahoo! Summer Movie Guide - movies.yahoo.com staat nu een nieuwe clip van vijf minuten.
Keane1983
Trailer ziet er inderdaal wel veel belovend uit....maar ja....met cage in de hoofdrol....ik vond de trailer van bangkok dangerous er toen ook geweldig uitzien en alleen de gave stukjes hadden ze erin verwerkt....
Nu is dit wel een disney film en die trekken meestal wel weer veel uit de kast....
Ik kan alleen maar hopen.
Pieter Montana
Is dit geen boekverfilming?.
Het verhaal van de Tovenaarsleerling is van de hand van Johann W. Goethe, die een bekende ballade hierover schreef. Maar het is nog maar de vraag in hoeverre Hollywood zich aan dit verhaal zal vasthouden.
Pinoy
hehe ben ik de eerste? die hem gezien heeft? mooi.. gisteren draaide die hier in Boston in de bios tis een leuke film best wat humor en actie.. nicolas is eindelijk niet zo´n uitgeholde acteur in deze film voor het eerst...
Groetjes uit Boston Mass.. USA?? en vraag me niet waarom ik hem op de 14 julie heb gezien tewijl alles zegt op 16 julie.. ik stond in de bioscoop en ik dacht ooohh kijkuuh
shockdog
Geflopt in de VS..
Had Disney ook wel kunnen verwachten met Inception in dezelfde openingsweek

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Edison, the Man

Avontuur / Drama, 2011

Drama, 2010

Bridge to Terabithia
Familie / Avontuur, 2007
heksbrandwolffountainmagiemysticboekkasteelsorcerer's apprenticewaterapprenticeopleidingsorcerymerlinliefdemysteriemissionsorcererdraakverliefd wordenbased on moviereflectionmagic trick tovenaarpost-credits sceneapprendista magical creaturestatuecollege studentelectric powermorgana goochelaarmagic book live action remakeelectricity good vs evilcar chasespell & sorceryafter credits stingermerlinsalem witchmagic shopmagic ringcallbackafter credits sceneraising the dead