Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Nicolas Cage, Jay Baruchel en Alfred Molina
Releasedatum: 29 juli 2010
Bekijk via Disney+
Plot The Sorcerer's Apprentice
"It's The Coolest Job Ever."
Balthazar Blake (Nicolas Cage) is een tovenaarsmeester in het hedendaagse Manhattan die probeert zijn stad te beschermen tegen zijn aartsvijand, Maxim Horvath. Balthazar kan dit echter niet alleen, daarom benadert hij de jonge Dave Stutler (Jay Baruchel). Dave is een doorsnee jongen maar heeft een verborgen potentieel om een tovenaar te kunnen worden. Balthazar neemt de jongen onder zijn hoede en geeft zijn onzekere leerling een stoomcursus magie. Het vergt het uiterste van Dave zijn moed om Balthazars training te overleven, de stad te redden en het meisje van zijn dromen voor zich te winnen.
- The Sorcerer's Apprentice (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Morgana le Fay
Young Dave
Merlin
markel66
Inception nog niet gezien, maar deze vond ik in ieder geval erg goed.
Nou ben ik een klein beetje bevooroordeeld omdat ik een Cage fan ben, maar toch. ****
Loisb
Vind het een vermakelijke en goede film. Het verhaal spreekt me aan en de acteurs zijn goed gecast. Het is een mix van fantasie en werkelijkheid en dat is leuk om naar te kijken. De acties zien er goed uit en ook de humor is goed. Natuurlijk is er ook de liefde, dat kan niet missen in dit soort films.
Dit is een film die je vaker kunt zien!
dracogangsta
Sorry maar ja, ik vind Nicolas Cage als acteur een beetje een saaie doos. Hij komt altijd zo sloom over, waardoor een rol als deze niet voor hem lijkt te zijn weggelegd (in mijn ogen).
Kick-ass al gezien?
ralfsjam
allemachtig wat een film zeg. dit is daadwerkelijk een groenlicht film voor alles! het nogal rommelige maar vrij simpele verhaal is in een dikke jas van effecten gestoken om het een grote film te laten lijken. en alles zat er in! naast de onvermijdelijke kinderachtige Walt Disney lijntjes had je alle andere cliche shots die je al 1000 keer gezien hebt als dit niet je eerste film is. een constante aan eenschakeling van actie-effecten die de film naar de 98ste minuut moesten brengen. niets was verrassend, het was alleen de vraag wanneer het zou komen. niets origineels kunnen vinden. alles zat er in! goed/kwaad, een romantisch verhaallijntje, de wereld in gevaar, de achtervolgingen, het bijna verliezen, de rust momenten om het verhaal uit te leggen en een einde die je alleen maar kon uitzitten, want je wist toch wel hoe het zou aflopen, maar hoe zouden ze het brengen? en ik verklap niets door dit te vertellen... want van dit soort films zijn er al velen gemaakt. Potter is gestopt, en dit moest de volwassen opvolger worden had ik het idee.
zo'n film had de grenzen van the USA niet mogen oversteken.
maargoed ik zal wel 1 van de weinige zijn, maar ik zit ook niet in de doelgroep 8 tot 15 jarige, en daarnaast zijn er ook veel oudere kijkers dit dit gaan waarderen ben ik bang!
en dat mag ook, want het is puur vermaak met verstand op nul.
2tje
Nancy1980
leuke magische film, ik hou er gewoon van.
Neil Skywalker
Ik heb gisteren deze film gezien in een bioscoop in de Fillipijnen en vond het een erg vermakelijke film. De film bleef boeien tot het eind en het verhaal was goed te volgen.
De special effects waren de moeite waard , Al met al een positieve indruk van deze film.
Groten uit Cebu
TrickySmalls
Spijtig genoeg werd mijn vermoeden dan toch bevestigd.
De opzet is te simpel waardoor deze film te veel diepgang mist.
Bij vlagen voelde de film dan ook nogal kinderachtig aan. Dit werd met name bevestigd door de agenten- en schoonmaak scene.
Ook het hele liefdjes-plotje had maar weer eens een negatief effect: het voelde rommelig aan en haalde bovendien de vaart uit de film.
Dan het acteerwerk. Jay Baruchel, wat een ongeloofelijk miscast is dat zeg. Vond hem in She's out of my league nog enigszins aardig overkomen, maar hij was in een serieuze rol als hier eerder lachwekkend te noemen. Wat een ongeloofelijk irritante stem heeft die gast zeg. Ook cage vind ik maar met de film minder worden. Dit terwijl ik eigenlijk een groot fan van hem ben, maar een goede film van hem heb ik eigenlijk niet meer gezien sinds Lord of War.
Alweer een voorbeeld van een film die probeert een interessant magie verhaaltje aan te kaarten, maar waar geen enkele film meer sinds de Harry Potter reeks in slaagt.
BB1991
ik had van te voren gedacht dat ik de film niks zou vinden, omdat ik cage eigenlijk een totale miscast vond. toen ik echter zag dat het een jerry buckheimer betrof, was ik toch best benieuwd.....
net zoals prince of persia is ook deze film een entertainment-film pur sang. heel veel mooie scenes volgepompt met cgi en een sausje van luchtige humor eroverheen. het is een beetje de standaard formule, maar het werkt net goed genoeg om boeiend te blijven.
het verhaal slaat eigenlijk helemaal nergens op.... merlijn, tovenaars, draken en namen als balthazar.. daar kan echt alleen disney opkomen. er is btw een scene met bezems die overduidelijk een knipoog is naar Mickey Mouse als tovernaarsleerling. ik kon er gelukkig wel om lachen. dat kan helaas niet altijd, want sommige grappen zijn gewoon niet grappig of worden meerdere malen herhaald.
ik weet eigenlijk niet wat ik van cage moet vinden... ik vond hem sterk in bad luitenant en verassend goed in kick ass, maar zijn hoofd en stem passen gewoon niet in deze rol. jay baruchel is een acteur zoals shia labeouf, een typisch nerdy mannetje dat op het einde een veel te mooi meisje krijgt. het zijn deze rollen waar hij het van moet hebben, want ik zie hem niet snel iets anders doen... zijn uitstraling werkt echter goed voor deze rol en net als in she's out of my league zet hij een overtuigende prestatie neer.
al met al is dit zo'n typische hollywood met de standaardformule; luchtige humor, veel cgi, simpel liefdesverhaaltje hier en daar, maar wel vermakelijk. jammer dat het verhaal eigenlijk echt helemaal nergens op slaat....
ralfsjam
Ga deze Zaterdag in de bios bekijken.
leuk voor je!
mandy7
Sorry, uhm, serieuze rol??
ralfsjam
Was wel de bedoeling lijkt mij.
mandy7
Was wel de bedoeling lijkt mij.
Ik ga er maar gewoon van uit dat je een grapje maakt.
TrickySmalls
Ach, laten we het erop houden dat het een ongeloofelijke miscast is geweest.
evil ed
Laten we Astro Boy niet vergeten he !
Maar wat denk je trouwens zelf over hoeveel diepgang er zit in een disneyfilm die over tovenaars gaat !?
TrickySmalls
Ze kunnen wel degelijk films met diepgang brengen, zie: Prince of Persia bijvoorbeeld. Zie niet in waarom dat het hier niet kan.
wilma43
ik ben gisteren naar de bios geweest .
ik vond deze film erg goed .
ik ben wel fan van Nicolas Cage
leuk voor je!
Ga toch maar naar inception
Al DeNiro
Coole magie-scenes en veel humor (Cage, Molina en zijn leerling
De tovenaars en hun geschiedenis is ook leuk bedacht.
Macmanus
Matig
Zoveel dingen zijn vrij jammer aan deze film. Dat het voorspelbaar en cliché was had ik nog wel verwacht, maar er is nog veel meer mis. Zo is het idee van een matroesjka pop die allemaal bad guys heeft gevangen best aardig. Maar het word totaal niet uitgewerkt. Er komt naast de baas, 1 chinees uit en heel even een jong meisje en dan de hoofd baas. Daar had de film nog wel de nodige spanning en actie uit kunnen putten. Helaas gaat het meeste tijd zitten in een wel erg clichématig liefdes verhaal + het lesgeven in toveren.
Cage doet het nog best oké, maar Baruchel deed me erg weinig. Hij maakt van een zeikerig karakter een nog zeikerig karakter. Irriteerde me mateloos. Alleen Molina en Kebbell zijn een aardig duo, Bellucci speelt een bijna gênant kleine rol. Zou dan toch lekker de eer aan mezelf houden en in Zuid-Europa blijven.
Scene met Chinees en draak stak er duidelijk boven uit, verder variërend van matig tot slecht.
Kleine 2 sterren. Turteltaub is echt een vrij hopeloze regisseur.
_Casper_
Net in de bios gezien maar vond em nogal tegenvallen, het was echt een flut verhaal.. echt een gemaakt verhalatje wat nergens op sloeg. Maar de special effects waren wel cool en het keek wel lekker weg. Hij is leuk om een keer gezien te hebbe maar je vergeet em ook zo weer
een 2.5*
kloete
Aardige film.
Het is weer het standaard verhaal van iemand die niet weet dat hij het in zich heeft, maar hij blijkt dan "The One" te zijn.
Goeie effecten.
Cage is heel goed gecast als tovenaar.
Leuk zondagmiddag vertier van Disney.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Avontuur / Drama, 2011

Drama, 2010

Bridge to Terabithia
Familie / Avontuur, 2007
heksbrandwolffountainmagiemysticboekkasteelsorcerer's apprenticewaterapprenticeopleidingsorcerymerlinliefdemysteriemissionsorcererdraakverliefd wordenbased on moviereflectionmagic trick tovenaarpost-credits sceneapprendista magical creaturestatuecollege studentelectric powermorgana goochelaarmagic book live action remakeelectricity good vs evilcar chasespell & sorceryafter credits stingermerlinsalem witchmagic shopmagic ringcallbackafter credits sceneraising the dead