Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
Zadel
fischer moet natuurlijk cobb zijn. typ foutje (zoals vele uit het stuk btw)
Oke...dat foutje had ik nog geneens gezien
Maar nu de naam varandert is, geef je nog steeds het tegenovergestelde aan
of lees ik het nou zo verkeerd
notorious_kim
wow, heavy filmpje! Zit wel goed ineen. Cast zit juist voor deze rollen, en het boeide me. Grafisch is deze film zeer goed ineengestoken, en dat is wel wat het hoogtepunt van deze film.
Het verhaal doet je veel vragen stellen, zelf al is de film al gedaan, en dat vind ik wel een goede eigenschap van een film. Bij heel deze film krijg ik ook zowat het matrix gevoel, ik zal ook deze film nog een of twee keer moeten herbekijken (misschien eens als ik minder moe ben ook) om het volledig te snappen, misschien dat mijn score dan ook nog hoger komt te liggen.
Een aanrader voor mensen die van dit soort psychologische brainteasers houden :-p.
sacha77
Bril-f*cking-jant!
Handsdown de beste film van 2010.
Een must see in mijn optie.
Ik had het nooit zo op Leo Di Caprio maar na Shutter Island en deze film ben ik over.
Film-Master
Dit is simpelweg een klassieker en wie goed oplet een ode aan film zelf.
Een film die bijna geen CGI bevat maar toch wel aparte effects,precies zoals 't ook vroeger ook werd gedaan.
Dus geen kitsch actiescenes waar de vele lampen je ogen lens maken (avatar bv)
De acteerprestaties zijn ok,goed genoeg om de film staande te houden.De twist op 't eind ook fenomenaal.
flyer
Vind dit een film die je thuis in je eentje moet zien. Verhaal is best wel ingewikkeld en dan is elke afleiding vervelend. Op een zaterdag morgen na de nachtdienst gaan kijken en wat een super film . Zeer goed verhaal goede acteer prestaties enz enz. Topper
King030
Ik vond dit een matige film, ik zie wel dat er veel tijd en geld in is gestoken maar het doet het voor mij toch niet! ik snap ook goed dat mensen deze film kunnen waarderen..
wel leuk voor een keer als je je erg verveeld?
Al DeNiro
Beste film die ik gezien heb sinds Gladiator en LOTR-trilogie.
Werkelijk briljant gewoon.
Ik kan de muziek ook maar niet vergeten.
Generaal Graftak
Sterke film, creatief en verrassed...wel opletten om het te blijven snappen!
Jesusthesecond
Best leuk, maar niet zo goed als ik had verwacht en 'k vond hem minder dan Shutter's Island! Verdient wel veel lof voor de special effects!
Film-Master
4oscars voor Inception net zoveel als TKS da's niet slecht.
Ach, het zijn vooral technische Oscar's. Niet dat sound en sound editing onbelangrijk is, maar die gaan vrijwel elk jaar naar de film met de meeste explosies. Dat de film cinematografie gewonnen heeft is me een raadsel, maar Enter The Void was niet eens genomineerd. Dus daar waren ze sowieso al de kluts kwijt.
Rizz
Met die 4 oscars kan ik wel leven, in ieder geval blij dat ie niet naar beste film is gegaan.
Knisper
Berichten verplaatst naar Film > Festivals en evenementen > De Oscars en off-topic verwijderd.
Skycrawler
Verdiend. Inception is een topfilm!
Cinemaniak
Verdiend. Inception is een topfilm!
Heeft South Park met Insheeption nog iets 'verdient' voor hun memorabele vertolking?
Dan is het wel vreemd dat deze film heeft gewonnen i.p.v. The Expendables omdat daar toch meer en harde explosies inzaten.
SSS
Nolan was ook niet genomineerd voor Best Director, en ook geen acteur uit deze film voor zowel mannelijk, vrouwelijk als bijrol. Maar goed, Inception is wellicht wel de beste film van 2010, al snap ik niet waarom Shutter Island en Temple Grandin niet genomineerd waren.
Al de films die genomineerd waren had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Het zijn ook allemaal films die me totaal niet aanspreken. Een film die over ballet (vind ik gewoon vreselijk net zoals musicals) gaat
Dan hadden ze net zo goed die zooi van een Burlesque mogen nomineren.
Inception had wat mij betreft genomineerd kunnen worden als beste film (was in mijn ogen ook de beste film van het afgelopen jaar). Maar ja de film die de meeste kijkers heeft gelokt en dus ook het meeste geld heeft opgebracht wordt zelden genomineerd (uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd zoals Titanic). De film heeft ook zeer lang gedraaid in de bioscopen (ongeveer 3 maanden).
The One Ring
Vreemd dat je dit zegt, want het is pas de laatste jaren een trend dat minder succesvolle films vaker winnen dan de megakaskrakers. Tot en met de jaren '90 wonnen erg veel grote blockbusters. En The King's Speech, hoewel kleiner van opzet, is ook gewoon enorm goed bezocht.
Ja, maar die is te plat.
Dan hadden ze net zo goed die zooi van een Burlesque mogen nomineren.
Kortzichtige blik man. Over Black Swan(film gaat helemaal niet over ballet) en over Inception eigenlijk ook. De enige reden dat Inception die Oscars nog heeft gewonnen is omdat het zo'n bewierookte film is overal. Deze film had wat mij betreft niks, nada, noppes verdiend. Zat meer kleinere films die tig keer beter zijn dan Inception.
Ach, dat ze sound en sound editing winnen is best begrijpelijk. Er was immers een hoop sound te editen, zo is ook de visual effect Oscar begrijpelijk. Camera kan ik me niet in vinden. Vond de film juist bijzonder kleurloos en gewoontjes ogen.
lykathea
Kortzichtige blik man.
Ironie.
Vooral als je kijkt naar de awards die gewonnen zijn.
Oh en Reinbo. Die schoen, die hoeft niet. Cinematografie is wel kantje boord, aangezien een belangrijke technische award, maar toch
Ik zie Cinematografie liever als een artistieke award, maar dit jaar lijkt het idd. meer een technische prijs.
lykathea
Breng me nou niet weer aan het twijfelen
Dat is dus mijn grootste probleem. Ik vind het een gewone blockbuster dat een paar leuke special effects erin stoppen. Voor de rest een beetje standaard gelul en de gebruikelijk actiescenes met wat pief paf pistooltjes erbij. Maar wel goed dat het de 'technische' prijzen heeft gewonnen en niet de belangrijksten(voor de massa).
Kortzichtige blik ? Niet echt. Ik heb het al vaker gezegd maar 2010 vond ik gewoon een zwak filmjaar en deze film sprong er in mijn ogen nog het meest uit.
Ach zie hier: Academy Award for Best Sound - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Gaat vrijwel altijd naar een pief paf poef film. Zelfs The Bourne Ultimatum won 'm.
@ Theunissen: Dan kijk je de verkeerde films.
yeyo
Makkelijk om te zeggen dat het een 'zwak filmjaar' was, als je enkel omwille van de setting al films links laat liggen..

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption