• 9.378.991 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.715)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...

avatar van Zadel

Zadel

erwku schreef:

fischer moet natuurlijk cobb zijn. typ foutje (zoals vele uit het stuk btw)

Oke...dat foutje had ik nog geneens gezien

Maar nu de naam varandert is, geef je nog steeds het tegenovergestelde aan

of lees ik het nou zo verkeerd

avatar van notorious_kim

notorious_kim

wow, heavy filmpje! Zit wel goed ineen. Cast zit juist voor deze rollen, en het boeide me. Grafisch is deze film zeer goed ineengestoken, en dat is wel wat het hoogtepunt van deze film.

Het verhaal doet je veel vragen stellen, zelf al is de film al gedaan, en dat vind ik wel een goede eigenschap van een film. Bij heel deze film krijg ik ook zowat het matrix gevoel, ik zal ook deze film nog een of twee keer moeten herbekijken (misschien eens als ik minder moe ben ook) om het volledig te snappen, misschien dat mijn score dan ook nog hoger komt te liggen.

Een aanrader voor mensen die van dit soort psychologische brainteasers houden :-p.

avatar van sacha77

sacha77

Bril-f*cking-jant!

Handsdown de beste film van 2010.

Een must see in mijn optie.

Ik had het nooit zo op Leo Di Caprio maar na Shutter Island en deze film ben ik over.

avatar van Film-Master

Film-Master

Dit is simpelweg een klassieker en wie goed oplet een ode aan film zelf.

Een film die bijna geen CGI bevat maar toch wel aparte effects,precies zoals 't ook vroeger ook werd gedaan.

Dus geen kitsch actiescenes waar de vele lampen je ogen lens maken (avatar bv)

De acteerprestaties zijn ok,goed genoeg om de film staande te houden.De twist op 't eind ook fenomenaal.

avatar van flyer

flyer

Vind dit een film die je thuis in je eentje moet zien. Verhaal is best wel ingewikkeld en dan is elke afleiding vervelend. Op een zaterdag morgen na de nachtdienst gaan kijken en wat een super film . Zeer goed verhaal goede acteer prestaties enz enz. Topper

avatar van King030

King030

Ik vond dit een matige film, ik zie wel dat er veel tijd en geld in is gestoken maar het doet het voor mij toch niet! ik snap ook goed dat mensen deze film kunnen waarderen..

wel leuk voor een keer als je je erg verveeld?

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Beste film die ik gezien heb sinds Gladiator en LOTR-trilogie.

Werkelijk briljant gewoon.

Ik kan de muziek ook maar niet vergeten.

Sterke film, creatief en verrassed...wel opletten om het te blijven snappen!

Best leuk, maar niet zo goed als ik had verwacht en 'k vond hem minder dan Shutter's Island! Verdient wel veel lof voor de special effects!

avatar van Film-Master

Film-Master

4oscars voor Inception net zoveel als TKS da's niet slecht.

avatar van Reinbo

Ach, het zijn vooral technische Oscar's. Niet dat sound en sound editing onbelangrijk is, maar die gaan vrijwel elk jaar naar de film met de meeste explosies. Dat de film cinematografie gewonnen heeft is me een raadsel, maar Enter The Void was niet eens genomineerd. Dus daar waren ze sowieso al de kluts kwijt.

avatar van Rizz

Rizz

Met die 4 oscars kan ik wel leven, in ieder geval blij dat ie niet naar beste film is gegaan.

avatar van jordkaka

jordkaka

4 Oscars is erg netjes hoor en verdiend.

avatar van Knisper

Knisper

Berichten verplaatst naar Film > Festivals en evenementen > De Oscars en off-topic verwijderd.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Verdiend. Inception is een topfilm!

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Skycrawler schreef:

Verdiend. Inception is een topfilm!

Heeft South Park met Insheeption nog iets 'verdient' voor hun memorabele vertolking?

Reinbo schreef:

Dan is het wel vreemd dat deze film heeft gewonnen i.p.v. The Expendables omdat daar toch meer en harde explosies inzaten.

avatar van SSS

SSS

Reinbo schreef:

Nolan was ook niet genomineerd voor Best Director, en ook geen acteur uit deze film voor zowel mannelijk, vrouwelijk als bijrol. Maar goed, Inception is wellicht wel de beste film van 2010, al snap ik niet waarom Shutter Island en Temple Grandin niet genomineerd waren.

avatar van Theunissen

Al de films die genomineerd waren had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Het zijn ook allemaal films die me totaal niet aanspreken. Een film die over ballet (vind ik gewoon vreselijk net zoals musicals) gaat Dan hadden ze net zo goed die zooi van een Burlesque mogen nomineren.

Inception had wat mij betreft genomineerd kunnen worden als beste film (was in mijn ogen ook de beste film van het afgelopen jaar). Maar ja de film die de meeste kijkers heeft gelokt en dus ook het meeste geld heeft opgebracht wordt zelden genomineerd (uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd zoals Titanic). De film heeft ook zeer lang gedraaid in de bioscopen (ongeveer 3 maanden).

avatar van The One Ring

The One Ring

Theunissen schreef:

Vreemd dat je dit zegt, want het is pas de laatste jaren een trend dat minder succesvolle films vaker winnen dan de megakaskrakers. Tot en met de jaren '90 wonnen erg veel grote blockbusters. En The King's Speech, hoewel kleiner van opzet, is ook gewoon enorm goed bezocht.

Theunissen schreef:

Ja, maar die is te plat.

avatar van rep_robert

Theunissen schreef:

Kortzichtige blik man. Over Black Swan(film gaat helemaal niet over ballet) en over Inception eigenlijk ook. De enige reden dat Inception die Oscars nog heeft gewonnen is omdat het zo'n bewierookte film is overal. Deze film had wat mij betreft niks, nada, noppes verdiend. Zat meer kleinere films die tig keer beter zijn dan Inception.

avatar van Reinbo

Ach, dat ze sound en sound editing winnen is best begrijpelijk. Er was immers een hoop sound te editen, zo is ook de visual effect Oscar begrijpelijk. Camera kan ik me niet in vinden. Vond de film juist bijzonder kleurloos en gewoontjes ogen.

avatar van lykathea

lykathea

rep_robert schreef:

Kortzichtige blik man.

Ironie.

Vooral als je kijkt naar de awards die gewonnen zijn.

Oh en Reinbo. Die schoen, die hoeft niet. Cinematografie is wel kantje boord, aangezien een belangrijke technische award, maar toch .

avatar van Reinbo

Ik zie Cinematografie liever als een artistieke award, maar dit jaar lijkt het idd. meer een technische prijs.

avatar van lykathea

lykathea

Reinbo schreef:

Breng me nou niet weer aan het twijfelen

avatar van rep_robert

Reinbo schreef:

Dat is dus mijn grootste probleem. Ik vind het een gewone blockbuster dat een paar leuke special effects erin stoppen. Voor de rest een beetje standaard gelul en de gebruikelijk actiescenes met wat pief paf pistooltjes erbij. Maar wel goed dat het de 'technische' prijzen heeft gewonnen en niet de belangrijksten(voor de massa).

rep_robert schreef:

Kortzichtige blik ? Niet echt. Ik heb het al vaker gezegd maar 2010 vond ik gewoon een zwak filmjaar en deze film sprong er in mijn ogen nog het meest uit.

avatar van Reinbo

Ach zie hier: Academy Award for Best Sound - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Gaat vrijwel altijd naar een pief paf poef film. Zelfs The Bourne Ultimatum won 'm.

@ Theunissen: Dan kijk je de verkeerde films.

avatar van yeyo

yeyo

Theunissen schreef:

Makkelijk om te zeggen dat het een 'zwak filmjaar' was, als je enkel omwille van de setting al films links laat liggen..