Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
chevy93
Er zijn maar weinig actiefilms die ingewikkeld zijn. De nadruk in deze film ligt dan ook niet op de actie. Die zit er meer in om het spectaculair te laten lijken.
AGE-411
Een slechter voorbeeld had je niet kunnen bedenken. De Bourne films zijn vrij rechtlijnig en simpel te noemen.
Het enige dat je moeilijk kunt noemen is het feit dat je net zoveel weet als Jason Bourne, dus als kijker ben je zelf ook bezig met uit te zoeken wie hij is.
Wetenschappelijk is deze reeks niet echt (misschien op het eind een beetje) en niet bestaande termen zitten er ook niet of nauwelijks in.
Trouwens de "hedendaagse standaard actiefilm" is nog veel simpeler dan The Bourne films. Ik denk dat je voorgaande posts echt meer iets over jou zeggen dan de voorgenoemde films.
Als ik zulke prietpraat wil zien kijk ik wel naar CSI miami, 24 of House M.D.
Zelf Die Hard 4 was al aangetast door dit gedoe.
startkabels
Als dat laatste vind, zit er niets anders op dan alleen nog maar kijken naar films en series als Gladiator/Spartacus/The passion of the Christ en dat soort werk. Speelt zich af in de oudheid dus je zult er dan weinig last van hebben.
Movie Mike
Ik vind juist jammer dat veel 'tegenstanders' deze film beschuldigen van een poging tot een intelligente film..
Alsof er alleen domme en slimme films bestaan? Nolan heeft er heel erg bewust voor gekozen om een droomwereld te maken die nog makkelijk te volgen is. Vandaar ook die 'wetten' dat je een kick moet krijgen etc. Hij wilde juist niet op het pad van Lynch komen en de film onnodig vaag krijgen. Hij houdt het bewust iets simpeler.
Daarentegen wil ie ook weer geen supersimpel plotje hanteren wat 11 jarigen nog kunnen volgen. Resultaat: Inception.
Maar dan komen er opeens mensen die deze film niet intelligent genoeg vinden (ze vinden zichzelf te goed voor de film ofzo?) en zeggen dat de film moeilijker had moeten zijn.
Wat is dat voor bullcrap? Bepaalt de regisseur toch. Beoordeel de film dan ook zo.
Wat een onzin! De film Inception moet juist helemaal niet moeilijker zijn. Hij is al warrig genoeg. Pita...ik beoordeel de film zoals ik hem beleefd heb dus wat nou bullcrap?
Pitakaas, ik voel mezelf inderdaad veel te slim voor deze film! Ik kijk alleen slimme films, ook zo genoten van Rambo I?
TragieStar.*
Makkelijk te volgen? Nou ik zie toch overduidelijk veel mensen die het niet begrijpen.
Net zoals ik dus, ik snap de film ook niet helemaal, dus jij beschouwd mensen die deze film niet snappen met een IQ van een 11 jarige?
Want ze hadden het ook gewoon iets simpeler kunnen maken, zodat iedereen het tenminste een beetje begrijpt.
dEUS
Dat zegt hij toch niet? Wat ik van Pita's commentaar heb begrepen is dat Nolan het zó had kunnen maken dat elke 11 jarige het zou begrijpen, maar dat hij dat niet deed. Het is ook niet overdreven moeilijk of extreem vaag zoals Lynch. Het ligt ergens tussenin.
AGE-411
Bullshit.
Er zijn genoeg hedendaagse films die niet overdreven streven naar zo intelligent mogelijk over komen.
Vind het begrip 'intelligent' in die gevallen zelf belachelijk overkomen. 'Nerdy' klinkt al beter.
88Fabian
Ik denk dat INCEPTION een actie/SF film is waar je maar net van moet houden,net zoals de humor in de films van de coens,da's juist weer net humor waar je van kan houden of niet.
TragieStar.*
Nee dat zegt hij niet, maar dat bedoeld hij wel. Maar wat jij zegt bedoeld hij namelijk ook niet, want hij zei: Daarentegen wil ie ook weer geen supersimpel plotje hanteren wat 11 jarigen nog kunnen volgen.
Pudna
Wauw, wat een film! Zet me behoorlijk aan het denken. Is altijd al een interessante kwestie geweest, de werkelijkheid, vind ik. Hoewel Plato dacht dat wij ons in een soort droom bevinden (of in elk geval geen werkelijke wereld) gaan zij juist die onwerkelijkheid in en laten die de werkelijkheid beïnvloeden. Heel mooi gedaan en knap in elkaar gezet.
dEUS
Nee dat zegt hij niet, maar dat bedoeld hij wel.
Dat denk ik niet.
Welja, Nolan wilde geen supersimpel plot, dus maakte hij Inception iets vernuftiger?
Hoewel Plato dacht dat wij ons in een soort droom bevinden (of in elk geval geen werkelijke wereld)....
Hij ging nog een stapje verder door te stellen dat dromen de communicatie van de ziel naar de mens zijn.
maus9
Moet kunnen, heb ook op films gestemd die ik niet volledig begreep. Voor de rest zie ik bij Inception wel het probleem niet echt
Dit natuurlijk niet.
Het is ook niet dat ik het verbiedt. Je mag van mij heus wel stemmen als je de film niet hebt begrepen, maar ik vind wel dat bij films die mensen halverwege uit zetten, of weg lopen... dat je dan uit jezelf ook niet moet stemmen. Ik kijk altijd een film uit hoe slecht die ook is. Ik vind persoonlijk dat je een film nooit voor de volle 100 % kan beoordelen als je deze niet volledig hebt afgekeken.
dEUS
Ja, maar dat is ook wat ik zei. Het is overigens verboden op deze site te stemmen als je de film niet (volledig) hebt gezien.
Wat een onzin, als je een film zo slecht vindt dat je 'm halverwege uitzet, lijkt mij een 0,5 op z'n plaats.....
Gelukkig is de film zo toegankelijk gemaakt dat 90% het goed vind. Nu niet bepaald een eigenzinnig product zoals dat van de Coens (vroeger).
Vind ik ook, lees mijn mening over The Crazies maar
dEUS
Ja dat lijkt mij ook, maar ik dacht dat stemmen als je de film niet hebt gezien, verboden is. Half gezien is eigenlijk niet gezien, toch?
Volgens mij zijn daar geen regels voor. Je 'mag' enklel niet stemmen als je m (helemaal) niet gezien hebt. Verder moet je denk ik zelf weten of het beeld dat je dan van een film hebt voldoende is. Stemmen doe je toch vooral voor jezelf lijkt me.
Naomi Watts
Nolan zijn pretenties vallen in het water, ze werken niet.
Dat wordt dan ook niet beweert. Beetje een zwart/wit gedachte.
Maar maakt wel een gemakzuchtige hint op het eind. Dan moet je niet zeuren. Hij doet of de film zo gelaagd is terwijl dat niet het geval is.
De regisseur kan zoveel bepalen, aan hem om mij tevreden te stellen. Als de visie van de regisseur mij niet bevalt, wordt dat tot uiting gebracht in de beoordeling. Lijkt me simpel.
Heeft totaal niets met te maken dat wij de film niet intelligent vinden, Nolan verpakt dit als een intelligente film zonder dat ie het is.
newG
Er zijn nu eenmaal veel film die het van hun grote finale moetten hebben. De eind battle met "the big boss" ofzo. Maar dat mensen dan 5* geven voor zo'n film waarbij je 3/4de van de film de haren op je armen aan het tellen bent maar 10min overdonderd wordt door het einde, dat gaat er bij mij niet in.
axelk1999
Jahoor kerel, als je zooo slim bent had je de film wel begrepen.!!
Movie Mike
Tja, dat geeft aan hoe dom ik ben. Nog dommer is deze eindeloze discussie of de film goed of slecht is. Ieder zijn mening toch? Gelukkig maar, anders was een site als moviemeter overbodig. Wel zwaar irritant dat bepaalde mensen hun mening altijd willen opdringen. Ik vond de film niet goed, denk je nou werkelijk dat door allerlei argumenten ik de film wel goed ga vinden?
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Jammer genoeg is dat niet verboden..
wibro
Deze film vanavond maar eens bekeken en gezien het onderwerp verwachtte ik er best veel van. Ik was na afloop wel licht teleurgesteld maar dat ligt zeker niet aan de special effects want die vond ik in een woord schitterend, vooral de scène waarin een boulevard in Parijs opgerold en omgebogen werd en ook de scène aan de kust waarbij als rotsen optorende flatgebouwen instortten. Over surrealisme gesproken.
Het plot in "Inception" vond ik daarentegen nogal wazig maar met al die droomlagen is dat eigenlijk niet zo verbazendwekkend. Ik denk dat je deze film van Nolan net als zijn film "Memento" meerdere keren gezien moet hebben wil je precies weten hoe de vork aan de steel zit. Het acteerwerk vond ik in ieder geval dik in orde hoewel DiCaprio niet direkt tot mijn favoriete acteurs behoort. De actiescènes vond ik enigszins over de top. Het was te veel actie om de actie, iets wat wij bij Nolan onderhand wel gewend zijn. Toch heeft Nolan voor mij met deze film "Inception" zich goed gerevancheerd, want zijn vorige film "The Dark Knight" vond ik niet om aan te zien.
Waardering; voorlopig 3,5*
cafe1900
Na 'n uur kijken wist ik nog niet waar dit over ging, wel geweldige effecten in de film aanwezig en daar geef ik dan ook 2 sterren voor, niet voor het verhaal.
Pitakaas
Dat zeg ik helemaal niet?
Misschien iets aandachterig de film kijken en iets aandachtiger mijn posts lezen
Ik zeg dat deze film niet zo warrig is als een Lynch maar ook weer niet zo simpel is als een Rambo. Het ligt er dus precies tussenin.
Probleem is dat veel mensen deze film óf beoordelen als een rambo film (ik begrijp er niks van 1 ster) of als een Lynch (ik vond deze film veel te simpel, stom plot en moeilijkdoenerij).
Zo sta je als regisseur met je rug naar de muur, zo kun je toch nooit meer eigen films maken?

startkabels
Dat jij het niet snapte wil toch niet zeggen dat het een slecht verhaal is?
Ik vond het verhaal redelijk origineel en goed in elkaar steken. Het was ook niet voorspelbaar en het einde was het sterkst.
Pitakaas
In mijn review en posts heb ik ook aangegeven dat ik dit een belachelijk eind vond. Had er van mij morgen worden uitgelaten.
Ik zei letterlijk nog: 'het neemt de aandacht van de film weg'.
Blijkbaar had ik stiekem een beetje gelijk aangezien je op deze scene beweerd dat Nolan super veel gelaagdheid wil aanbrengen? Dit is eigenlijk de enige mindfuck in de hele film.
b_cru
Gisteren dan eindelijk deze film gezien. Heb me zeker vermaakt, maar ben toch met twijfel naar huis gegaan. Was het die hoge verwachting (nav vele reacties hier) of klopte het 1 en ander niet.
Ik vind deze film een soort van kruizing tussen Memento en Butterfly effect... Alleen heb ik het gevoel dat sommige dingen niet kloppen. En ik heb ook niet het gevoel dat dit een film is die je tig keer gaat kijken...
Zoals eerder vermeld was ik wel erg enthousiast hoe alles in beeld is gebracht. De actie was wel overdreven, maar vooral "het spelen met dromen" was erg mooi.
Hier nog wat vragen die iemand misschien kan beantwoorden:
Wat was de rol nou van de nieuwe architect? Ze heeft een doolhof gemaakt, maar heb het idee dat dit totaal niet meer terug kwam in de dromen? Ook leek zij alleen maar aanwezig om Leonardo van zijn doel af te halen (tijd veranderen waardoor zijn vrouw dus geen zelfmoord zou plegen). Maar waarom kiest hij deze architect dan uit als ze hem eigenlijk alleen maar gaat dwarsbomen en haar verder niet nodig lijkt te hebben?
Hier nog wat vragen die iemand misschien kan beantwoorden:
De architect heeft de dromen ontworpen, het doolhof was toch alleen maar een test om te zien hoe goed ze was?
Ze hadden een goeie architect nodig, omdat Cobb het zelf niet kon. In een bekende omgeving kreeg hij last van projecties van Mall.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption