• 9.380.004 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

avatar van YoG

YoG

Ik vind dit de beste in de reeks.. Alleen de rol van Anakin viel wat tegen door het slechte acteren..

Vond vooral het laatste gedeelte boeiend om te zien (spoiler:)waarbij de dark side weet te infiltreren en genadeloos toeslaat.. Evenals Anakin die geleidelijk aan transformeert naar Evil

DE SFX zijn om te smullen, ik heb soms meer het gevoel naar een animatiefilm te kijken, zoveel sfx zit erin..

Voor herhaling vatbaar

avatar van biosmovie

biosmovie

Ontzettend mooie effecten, het eindegevecht is prachtig en de muziek ido. Kortom : het beste Star Wars deel in mijn ogen. 4,0**

finitio schreef:

Voor mijn gevoel stemmen veel mensen lager voor deze film dan dat ze hem vinden, waarschijnlijk genoot 95% van de mensen die deze film hebben gezien. Maar de graphics zijn niet helemaal goed dus geef je hem maar een slechte rating? Kom op zeg...

Als mensen de film afkeuren vanwege de slechte graphics, hebben ze het nog niet gehad over het belachelijke, beroerde en zielloze script.

megaman

Ik ergerde me kapot aan Palpatine/Emperor in deze film. In ROTJ is hij te zien als een duistere heer die langzaam maar op een sinistere manier z'n ding doet. En dus geen maffe bekken trekken als hij met Mace Windu vecht en achterlijk gaat lachen als hij die schijven naar Yoda wegschiet. In ROTJ had ik echt respect voor 'm maar in 3 is het echt een freak die niet serieus genomen kan worden. Ik ergerde me echt aan hem in mijn ogen moet Palpatine geen rare capriolen uithalen alsof 't een atletisch figuur is: past totaal niet bij zijn personage. Hij is gewoon te aangedikt in episode 3, en hij komt gewoon een beetje fout over in bepaalde scènes naar mijn mening.

finitio schreef:

Net als dat er mensen zijn die ROTJ een slechte rating geven vanwege de Ewoks...terwijl er zoveel moois in deze film is te zien. Wat de CGI effecten betreft: naar mijn mening hebben ze teveel van deze rotzooi in episode 2 en 3 gestopt. Het gevecht op Kasyyk (als ik 't goed spel) is meer een intro van een computer spel. Ik kijk liever naar het gevecht op Hoth of Endo waar wel echte acteurs en locaties zijn te zien. Sowieso vond ik 't een beetje gemakzuchtig om letterlijk elke Clone Trooper in CGI te laten zien. Mensen in pakken komen veel realistischer over en de marcherende Clone Troopers die een Star Destroyer inlopen aan 't einde van episode 2 zien er uit alsof ze letterlijk gekopieerd zijn. In 't echt zie je wel degelijk verschil wanneer soldaten aan 't marcheren zijn.

avatar van ehs21

ehs21

megaman schreef:

In 't echt zie je wel degelijk verschil wanneer soldaten aan 't marcheren zijn.

Heb jij wel eens een groep gecloonde soldaten zien marcheren dan?

Jammer van Anakin.. Nou heeft Hayden maar in twee Star Wars films gespeeld..

Flipman

Twee teveel, als je 't mij vraagt. Hoewel ik liever hem zie dan dat verschrikkelijke joch van 'n Jake Lloyd!

ehs21 schreef:

Heb jij wel eens een groep gecloonde soldaten zien marcheren dan?

Nee maar dan nog lopen ze niet 'letterlijk' op dezelfde manier. Elke kloon-soldaat is weer een apart individu. Of ze moeten allemaal gekoppeld zijn aan een soort superbrein (zie het droid-leger in episode 1 dat gekoppeld was aan het moederschip). Wat ik in de films zag was echt letterlijk gekloond. Je ontwikkeld een digitaal soldaatje en kopiëerd hem tig keer. Niemand die het ziet..of toch wel? Klonen of geen klonen...het blijven mensen in pakken en geen robots die aangestuurd worden door een supercomputer.

avatar van asheng

asheng

heerlijke film. met name vanaf het moment dat de dark side zijn intrede doet. het beste van de latere 3

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Nou ja... Star Wars blijft mooi...

4.0

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

megaman schreef:

Bekijk het zo: Palpatine was in Revenge of the Sith 20-25 jaar jonger dan in Return of The Jedi. Dan is het logisch dat hij atletischer is.

En hij werd natuurlijk met de jaren steeds slechter en slechter. Daarom is hij pas in Return of the Jedi de ultieme kwaad.

Waar ik wel mee zit: de misvorming van zijn gezicht tijdens gevecht met Mace Windu. Is dat nou zijn ware gezicht of komt het door de schokken? Want Luke Sywalker kreeg namelijk geen misvormd gezicht, toen hij meerdere malen geraakt werd door die schokken.

avatar van YoG

YoG

..Ik vind die General Grievous wel de tofste character uit de hele reeks

Die had er in de eerste 3 delen al in moeten zitten !

Gaaf stemmetje heeft ie ook

Metalfist

Ik vind het juist één van de meest irritante. Een robot met astma...

Metalfist schreef:

Ik vind het juist één van de meest irritante. Een robot met astma...

Nee hoor. Als je dat gehoest bedoeld, daar is Mace Windu schuldig aan.

Metalfist

Serieus? Kan ik me precies niet meer herinneren.

Kevin13

Gebeurt in de tekenfilms. Star Wars Volume 2. Wanneer Grievous Palpatine ontvoert verbrijzeld Windu Grievous zijn borstkas met The Force.

Metalfist

Ach zo, dat wist ik niet. Zijn er zo veel zaken die je te weten komt in die tekenfilms?

Kevin13

Ik denk dat alleen de scenes van Coruscant het belangrijkst zijn. Op de rest wordt er niet verder meer op ingegaan. Maar de reis van Anakin naar The Dark Side wordt ook wel uitgelegd in Volume 2.

Maar de strips zijn interessanter.

Flipman

Ja, interessanter dan deze teleurstelling! Serieus, die strips die tussen Clones en Sith plaatsvinden zijn echt de moeite waard!

Flipman schreef:

Groot gelijk! Raar genoeg leef je in de strips beter mee met Anakin en zijn reis naar The Dark Side.

avatar van ®Tc

®Tc

Beter dan de vorige 2 of laat ons zeggen: Minder slecht.

Heel het verhaal van A. Skywalker die stilletjes aan Darth Vader wordt boeit toch al wat meer dan de vorige verhaaltjes. Het verhaal is ook meer to-the-point waardoor langdradige situaties meer uit blijven. Meer toch blijf ik het allemaal ondermaats vinden.

Het acteren, ik blijf me er aan storen. Samuel L. Jackson komt er terug mee weg maar de rest... Hayden Christensen trekt zijn niveau naar omhoog maar dat wil eigenlijk niks zeggen want lager dan in Attack of the Clones kan niet. Ewan McGregor bakt er weer niet veel van als Obi-Wan en Natalie Portman had van mij ongetwijfeld een razzie gekregen.

De special effects blijven weinig stijlvol of wat dan ook en de montage is verschrikkelijk. Aan de overgang van scènes stoor ik me al langer maar actiescènes onderbreken voor wat dialogen?

Budget $113 million

Hopelijk bevallen de oudere me beter.

Kevin13 schreef:

Ha, mooi gezegd . Ja, misschien is de summiere transitie in deze film een teken van de makers om de strips te gaan lezen, of zo. 'Vind je 't hier niet, dan in de strips wel.' Tsss! Belachelijk!

vond dit ook beste deel uit heel de star wars reeks krijgt van mij een 4.0

avatar van Phantasm

Phantasm

Mooie effecten, betere film dan het het deel hiervoor.

Flipman

Toch blijf ik het echt vreemd vinden dat dit wangedrocht in de Top-250 staat. En dan wil ik dat niet ter discussie stellen hier, maar puur de kwaliteiten van de film. Audiovisueel zou het een pareltje zijn? Dat vond ik heel erg meevallen. Eerder een excuus om heel vel VFX in een film te stoppen. Acteerwerk? Zit potentie in, wat echter enorm afgezwakt wordt door het grootste probleem aan de film; het script. Met ontzettend stupide dialogen, die zo tenenkrommend slecht zijn dat ik deze vertoning niet langer serieus kan nemen. Tevens zijn de verhaallijnen te afgeraffeld. Die overstap naar the Dark Side blijf ik ontzettend oninteressant vinden.

avatar van movie fan

movie fan

zeer goede film , beter dan episode 2 , goed verhaal , veel diepgang , een beetje dramatisch einde , heb zeer veel genoten .

avatar van niethie

niethie

Destijds wachte ik met smart af op het uitkomen van dit deel en ik kon (toen) niet zeggen dat hij me tegen viel. Het is in ieder geval erg mooi om te zien hoe alles met dit deel samen komt, hij was wat mij betreft ook een stuk beter dan zijn twee voorgangers, maar echt geweldig (in de zin van top 250 materiaal) vond ik het nou ook weer niet. Ik zou hem (net als alle andere Star Wars films) voor een beter oordeel echter nog eens moeten herzien, het is tenslotte alweer een hele tijd geleden. Tot die tijd houd ik het op-

avatar van Chimpz

Chimpz

Op elk vlak een upgrade van de vorige 2; de hoeveelheid actie en diplomatiek staat niet alleen in balans, maar wordt ook aan een veel beter tempo aangebracht en geeft de film een veel vlotter tempo, in tegenstelling tot de vele dode momenten van de eerste 2. Het acteerwerk is beter; Nathalie Portman geeft de emoties zeer goed weer, Hayden Christensen is veel overtuigender dan in deel 2 en Ewan McGregor is eindelijk op zijn best (heeft hem toch 2 volledige blue-screen films gekost om naar dit niveau te klimmen). Het verhaal is veel simpeler om volgen en de gehele film voelt gewoon spontaner aan. Goed, er zitten nog wel typische George Lucas momenten in (een luide "NOOOOOOOOOO" van Darth Vader is bijna komisch), maar minder sporadisch en zeker minder storend dan in de voorgaande delen. Een algemene opmerking over de gehele 'prequel trilogie': wonderbaarlijk dat de personages zo plat en nauwelijks uitgediept zijn. Als er iets is dat ik van George Lucas verwacht is het dat hij pakkende personages kan maken, daar heeft hij tegenwoordig blijkbaar meer moeite mee.

avatar van turbothijs

turbothijs

Een goede film, wat eraf door christensen en dat romantische geblaat