• 9.380.221 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

avatar van turbothijs

turbothijs

Ewan McGregor acteert prima maar wat is Christensen een zoutzak. Verder een goede film.

bennyboy schreef:

wel een erg open einden.

Het heeft dan ook 3 vervolg delen

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Geweldige film! Mooie special effects! Ok ik ben een Sci Fi fan...maar vind het zeker een mooi en waardige afsluiting van de nieuwe Star Wars reeks.

avatar van Sasja

Sasja

ik zou zeggen veel plezier, maar als je dat spoiler bedoeld over het einde van episodes 3 dan zou ik dat niet echt een spoiler noemen.

behalve als je a new hope nog niet hebt gezien natuurlijk

avatar van iyanla

iyanla

Jammer dat de Films niets iets vroeger zijn

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ja, je moet natuurlijk wel op tijd gaan slapen!

avatar van Minotaures

Minotaures

Kopen/huren is ook een optie die namelijk met zo'n reden goed van pas zou komen.

avatar van 13woutie13

13woutie13

deze 3 delen zijn minder dan 4 t/m 6

maar het blijft een geweldig verhaal.

zo knap hoe ze zon onschuldig jochie in een duister persoon hebben gemaakt.

avatar van DB10

DB10

Deze steekt ver boven 1 en 2 uit.

avatar van Tommy The Cat

Tommy The Cat

Heb ervan genoten.

Volgende week komt deel 4 op rtl7. Jammer dat er dan andere acteurs spelen. Dat zal wel even wennen zijn.

avatar van White Trash

White Trash

Vanavond bekeken en wat een verschil met deel 1 & 2.. Vond dit deel behoorlijk goed. Mooi om te zien hoe de de verhaal lijnen samen komen met het oudere deel, wat eigenlijk het vervolg is.. Goeie actie en ook een wat duisterder tintje zit er aan de film. Zit ook een heel redelijk tempo in de film zodat het boeidn blijft. Eind gevecht in die lava is idd wat overdreven maar daarna erg vette scene dat Darth Vader voor het eerst ademhaalt.. Goed vermaakt tijdens deze film

Bananas

Eindelijk dan gezien en wat een teleurstelling. Het verhaal is zeer boeiend maar dat kan niet van het acteerwerk gezegd worden. Enige nuancering is dat het script ook slechte onnatuurlijke zinnen bevatte.

Als Anakin op zijn vrouw afrent en roept "I saw your ship" lijkt de film helemaal in elkaar te zakken. Erg jammer. Zeker omdat de special effects en de animatie erg sterk waren.

avatar van christian

christian

Bananas schreef:

Heb je deel 1 en 2 wel gezien dan? Als je die gezien had dan had je wel kunnen verwachten dat het acteer niveau ongeveer het zelfde is. Bij SW probeer ik gewoon van de film te genieten zonder hoge eisen te stellen aan het acteerwerk en dan kan je prima van de film genieten.

Bananas

Uiteraard gezien en inderdaad was het daar ook niet best. Maar ik kan niet een onderdeel van de film negeren en hem dan wel een hoog cijfer geven. Je moet hem gezien hebben als je van SW houdt maar het is mijns inziens de slechtste.

avatar van Sasja

Sasja

nou wat christian zei. dat als je zonder hoge eisen naar een film kijkt dat je er best van kan genieten dat klopt wel (gewoon verstand op nul zetten) maar ja er zijn uitzonderingen waar bv het acteerwerk te slecht is dat je het niet kan negeren (zoals ik jou berichtje lees) maar dat is bv ook met CGI als die bv te opvallend is enzo.

avatar van stephan73

stephan73

Als klein jongetje waren de Star Wars films voor mij heilig. Ik had ze heel hoog zitten!

Toen George Lucas eind jaren '90 besloot om ze te "verbeteren", heeft hij het helemaal verpest voor mij. De toegevoegde effecten en beelden waren waardeloos.

Dit was nog niet alles wat Lucas in petto had, want er moest nog een trilogie komen, die zich kon meten met de hogere maatstaven van de (toentertijd) big-budget effectfilms.

Na deel één in de bios de bios te hebben gezien, heb ik me afstandig gehouden van de hele Star Wars wereld. Toch was ik benieuwd naar de rest van de trilogie, die ik nu (god zij dank) heb gezien.

Revenge of the Sith is een blockbuster van de meest irritante soort. Slecht uitgewerkte karakters, matige regie en waardeloze effecten (net alsof je een computerspel zit te bekijken).

Ik ben blij dat ik klaar ben met de Star Wars films, en hoop dat George Lucas niet nog een ingeving krijgt om weer een nieuwe trilogie te maken!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

jezus, wat is deze gestegen!

\20 plaatsen, gerechtigheid!

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Jammer, ik ervaarde de film totaal anders. De effecten werkten voor mij wel. Ze waren overtuigend, al voelen hedendaagse CGI effecten (visual effects) niet zo authentiek als oude 'special effects'. Karakters vond ik niet zo heel slecht uitgewerkt. Het verhaal van Anakin die langzaam naar de Dark Side gaat voelde hier 'echter' aan dan in de hieraan voorafgaande film. In iedergeval niet zo melodramatisch.

Regie, tja wat valt daar op aan te merken? Het regiewerk van Lucas stoorde me niet. Grappig hoe verschillende personen een film verschillend kunnen beleven. (Gelukkig maar, iedereen met dezelfde smaak film is ook niks. )

Dit is een blockbuster van het betere soort naar mijn beleving. Overweldigend, zoals blockbusters moeten zijn. Hayden speelt beter dan in de vorige film, al is hij nog steeds houterig. Portman deed het ook een stuk beter dan hiervoor, en Ewan McGregor heeft mij tot nu toe nooit teleur gesteld.

En R2D2 owned nog steeds.

Samen met deel 4 het beste deel. 4*

Iron Maiden schreef:

jezus, wat is deze gestegen!

20 plaatsen, gerechtigheid!

Komt omdat de stemmen voor in de Top 250 te komen zijn verhogerd.

avatar van finitio

finitio

Voor mijn gevoel stemmen veel mensen lager voor deze film dan dat ze hem vinden, waarschijnlijk genoot 95% van de mensen die deze film hebben gezien. Maar de graphics zijn niet helemaal goed dus geef je hem maar een slechte rating? Kom op zeg...

Kevin13

Ik genoot alleen maar bij het zien van de aftitteling...

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Het eerste deel van de film was net zo slecht als Episode II, maar op een gegeven moment werd ie zelfs goed! Dat had ik nooit zien aankomen na Episode I & II. Mooie gevechten en muziek, en geen Jar Jar!

finitio schreef:

Je hebt een persoonlijk gevoel en daar reageer je op met 'kom op zeg'? Betekent dit dat je gevoel dan toch niet klopt?

Als je de berichten leest, krijg je wellicht een waarheidsgetrouw beeld.

avatar van eltorro

eltorro

Nu ik de eerste twee heb gezien vind ik dit deel toch wat beter maar waar ik me wel zo vreselijk aan ergerde is dat slechte acteerwerk.

Gelukkig komen er ook wel wat vette personages in voor zoals die robot. nog maar net voldoende van mij 3*

avatar van P8rb

P8rb

De Star Wars reeks ligt me zoiezo niet erg, vooral de oudere trilogie vond ik maar niks. echter vond ik deze nog wel tamelijk vermakelijk. De film moet het vooral hebben van de best wel leuke actie, de hier en daar wat grappige personages en de aardige special effects.

Het liefdesverhaaltje was redelijk, de manier waarop Anakin (geloof ik, ben niet zo goed met al die namen) veranderd is wel netjes geacteerd. Dat taalgebruik van dat groene poppetje blijf ik wel grappig vinden.

Voor de rest wel een erg hoog gemiddelde en een naar mijn mening onterechte plaats in de top 250. Maargoed, ik heb me aardig vermaakt met vooral de actie dus 3 sterren verdiend deze film wel!

avatar van killerfreak

killerfreak

zeker de beste episode van de prequeltrilogie; al kan het acteerwerk van anakin me nog steeds niet bekoren. Ook het eindgevecht tussen obiwan & anakin was me iets te langdradig. Maar voor de rest actie en spanning van begin tot eind. 4*, en kijk uit naar het 2de drieluik!

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Kevin13 schreef:

Ik genoot alleen maar bij het zien van de aftitteling...

Dat is natuurlijk onzin, anders zal je geen 1,5 stemmen. Flauwe opmerking..

Chuck Taylor schreef:

Dat is natuurlijk onzin, anders zal je geen 1,5 stemmen. Flauwe opmerking..

was ook een soort van sarcasme.

avatar van Don MN

Don MN

Echt heerlijk is het wereldje dat hij weet te creëren, puur genieten.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Dit is echt een hele goeie starwars film.beter dan episodes 1 & 2.kwa verhaal en grapisch heel goed gedaan.