• 9.380.493 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

avatar van Sasja

Sasja

dat is zo, maar er kan wel een nieuw verhaal gemaakt worden bv over de jedi acedemy

ik zeg alleen tegenwoordig worden meerdere films letterlijk uitgemelkt

avatar van jirachi03

jirachi03

Een gek idee heb ik. Johnny Depp in de nieuwe star wars te laten spelen als ie nog uitkomt.

EEn ding snap ik niet in deel 3 zouden bijna alle padawans en jedi dood zijn ,maar hoe zit het met die niuwe uit de CLONE WARS

avatar van Sasja

Sasja

the clone wars speelt zich af tussen deel 2 en deel 3

avatar van Flipman

Flipman

eltorro schreef:

2* voor de special effect en de gevechten, maar voor de rest was het verhaal niet erg bijzonder ik leefde totaal niet mee met de personages. En de film in het algemeen viel me hartstike tegen.

Dat zijn nou woorden .

christian schreef:

waarom heb je deze film maar 2 sterren gegeven? zo slecht was ie toch niet? of heb je de film op een 8 inch scherm gekeken met chinese ondertiteling

Van mij krijgt ie 'n één. Sue me.

avatar van kevinhiero

kevinhiero

de beste van de serie, punt uit

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Flipman schreef:

Van mij krijgt ie 'n één. Sue me.

Uh nee, een ½

avatar van Bonifatius

Bonifatius

wimnoot schreef:

bedankt voor de tip!

Vooral de Thrawn Trilogy zijn erg goede boeken als je wilt weten hoe het verder gaat met Han en Leia en Luke.

En nog even over de film:

Een heel goede film, ik vind dat deze eigenlijk het beste aansluit op de trilogie uit de jaren 70 en 80. Bij de andere twee draaide het vooral om de special effects, hier zit meer verhaal in!

avatar van timal

de beste van de serie, punt uit

zo iets doet mij pijn

avatar van ehs21

ehs21

De beste van de eerste drie films, ik vind dat de verhaallijn goed aansluit met de latere delen. Vooral mooi om te zien dat Anakin uiteindelijk uit liefde overloopt naar the dark side. Ook wel uit frustratie richting de Jedi natuurlijk maar toch voornamelijk zijn liefde voor Padme en zijn angst om haar (ook) te verliezen. De emperor maakt hier handig gebruik van en weet hem daardoor om te turnen. Ik vind het op zich wel jammer dat Padme dood gaat, ik zie de reden daarvoor toch niet echt. Ze heeft de wil om te leven niet meer maar ze heeft net twee kinderen gekregen!! Beetje raar vind ik. Bovendien sluit het niet aan bij het feit dat Leia in deel 6 zegt dat ze zich nog dingen van haar moeder kan herinneren

General Grievous is weer een coole badguy net als Count Dooku, jammer dat ze die niet wat meer tijd gegund hebben. De actiescenes zijn goed met als hoogtepunt het eindgevecht tussen Obi Wan en Anakin. Vond het in die rivier net iets te, maja dat viel te verwachten. Wel goed hoe ze het oplosten om Obi Wan te laten winnen, tenslotte is Anakin een sterkere Jedi dan hij geworden. Hij heeft de higher ground maar Anakin is te arrogant en overtuigd van zn eigen kunnen en probeert het toch. Het moment dat je voor het eerst het de ademhaling van Darth Vader hoort is echt een kippenvel moment 4*

avatar van krosnicky

krosnicky

prachtig hoe deze en a new hope in elkaar lopen wat ik jamer vond dat dooku zo snel sterft en het duurd ook heel lang voor we een andere site in actie zien verder goeje film vooral het eind duel tussen obi wan en anakin die ze in a new hope op nieuw voeren [edit Madecineman; spoiler Star Wars IV verwijderd]

avatar van skipy05

skipy05

toch een van de beter films. ik heb ze gezien op jaartal dus dit was de laatste. achteraf gezien zou ik ze toch beter op nummer hebben gezien. want ze passen perfect aan elkaar ook al zijn de andere films al 20 jaar oud. doordat dit de laatste films is wat ik gezien heb wist ik hoe het ging aflopen, maar toch hoopte ik altijd op een goed einde. supper film met een goed verhaal. Ewan McGregor en Natalie Portman speelden hun rol zeer goed.

avatar van Teddy Daniels

Teddy Daniels

toch wel heerlijk als Obe Wan met zijn kleffe one-liner 'you were the chosen one, anakin' komt aanzetten

Star Wars krijgt dan toch een waardige afsluiter

avatar van Bitking

Bitking

Ik heb hem vandaag voor eerste keer gezien deze 3de aflevering op belgische zender kanaal 2. Best goed alweer, maar ik vond vorige delen toch beter eigenijk.

Ik verwacht ook dat er nog een vervolg komt? Ik zie nu op movie meter dat deel 4 en 5 uit de raden 80 zijn... ik vind het jammer dat ze er geen make over zouden van maken of gewoon een gehele nieuwe 4de deel zonder open eind.

avatar van Kevin13

Kevin13

weet je wel wat je zegt

avatar van skipy05

skipy05

Bitking schreef:

Een make over zou gewoon niet kunne. de films zijn zo veel te goed. achter deze films volgen de films van de jaren 80. 4, 5 , 6 dus. ook al zijn ze ouder ze passen er goed achter.

avatar van speedfreak

speedfreak

beter dan de 1e en de 2e episode, maar weeral slecht geacteerd, en dan deze keer zeker christensen

avatar van Ambru

Ambru

iets beter als de twee voorgaande delen, maar Christensen speelt nog steeds zeer slecht. De digitale personages zien er ook beter uit als in de voorgaande, maar toch lijken mij de te talrijke special effects te veel van het goede.

Leve de orginele trilogie!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mooie beelden, zielloos verhaal. George Lucas heeft meer geld in zijn portemonnee dan dat hij talent heeft om te schrijven.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

De hele (zes-delige) reeks draait om de tragedie van Anakin Sywalker die Darth Vader wordt en dat zien we het meeste terug in Revenge of the Sith.

En er zitten maar liefst vijf lasergevechten, die memorabel zijn:

avatar van Ambru

Ambru

Al DeNiro schreef:

En er zitten maar liefst vijf lasergevechten, die memorabel zijn:

Zoals ik al zei, net iets te veel van het goede. Het verhaal lijkt wel geschreven met de bedoeling er zo veel mogelijk speciale effecten in te pompen. veel van die gevechten vinct ik niet echt bijdragen tot de film.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

heerlijk, 4 sterren in de vara gids voor volgende week vrijdag.

avatar van sierrra

sierrra

Zoals ik al zei, net iets te veel van het goede. Het verhaal lijkt wel geschreven met de bedoeling er zo veel mogelijk speciale effecten in te pompen. veel van die gevechten vind ik niet echt bijdragen tot de film.

Wat had Lucas anders gemoeten? Als het verhaal al bekent is bij iedereen is het verdraaid lastig om het spannend te maken. De speciale effecten moeten het verhaal daarom te veel dragen. Dit is ook het manco van de hele prequel reeks.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

hij was best gruwelijk nog:P wel mooie film, maar vooral omdat er een nare sfeer in zat.. anakin die kids vermoord.. superhard.. mja net 4 gekeken en het loopt echt goed op elkaar over zeg.. alleen andere effecten en alles natuurlijk:P

avatar van Roodkapje

Roodkapje

De beste starwars uit de reeks. De film is volwassen en serieus.

avatar van Djarune

Djarune

Na V en IV de beste star wars film. Deel VI was truttig, deel I afschuwelijk en deel II vermakelijk maar geen goede film.

avatar van Metalfist

Metalfist

The Rise of Darth Vader

Met een 2e herziening, de eerste was in de cinema, en 2 dagen geleden de twee eerste delen te hebben gezien vallen toch alle stukjes op hun plaats.

Eindelijk zet Hayden Christensen een coole Anakin weer. Revenge of the Sith heeft ook een vlot verhaal, wel één waarvan je al wel weet hoe het afloopt door de andere delen maar verveelt dan ook nergens. Geen langdradige romances zoals in deel II en ook geen verneukte eindgevechten zoals in deel I. Ook de effecten waren weer zeer mooi en voor de eerste keer had ik eens op niemand van de acteurs iets op aan te merken (spijtig dat alleen Jar Jar Binks er amper in voorkomt. In deel I werd hij op den duur wel irritant maar hij had meer screening time mogen hebben dan alleen een klein stukje bij Padmé's begrafenis). Dat vond ik trouwens een prachtig, ironisch stuk. Anakin wilt Padmé redden en stapt zo over naar de Dark Side maar doordat hij overstapt voelt Padmé dat ze Anakin verliest en sterft ze toch.

Een geweldige Star Wars film en zeker de beste van de prequel trilogie.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Bitking schreef:

Delen 4, 5 en 6 zijn al "geremaked" of laten we zeggen dat ze de special effect flink hebben verbeterd in de nieuwe versies van de films. De eerste nieuwe editie was in 1997 geloof ik en daar hadden ze al heel wat verbeteringen in aangebracht, maar in de SW: Trilogy DVD-box uit 2004 hebben ze alle films opnieuw aangepast aan de "eerste" 3 delen. Een remake is dus totaal niet nodig, al schijnt er sprake te zijn van voorbereidingen voor een live-action tv-serie die tussen delen 3 en 4 moet plaatsvinden en minstens 100 afleveringen moet gaan telen, dat is betekent dus minimaal 4 of 5 TV-seizoenen.

avatar van bennyboy

bennyboy

wel een erg open einden.

verder geweldig