Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 20 mei 2010
Bekijk via Videoland
Plot A Nightmare on Elm Street
"Never sleep again."
Nadat de tuinman van een school, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley), door een groep boze ouders levend verbrand wordt, omdat hij kinderen seksueel misbruikt zou hebben, keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Freddy wil wraak nemen op de kinderen, die nu rond de 18 zijn. Hij hangt rond in het onderbewustzijn van de tieners, waarna hij hen met zijn vlijmscherpe messen vermoordt. Maar was Freddy wel echt schuldig, of werd hij vals beschuldigd?
Freddy Krueger
Dr. Gwen Holbrook
Nora Fowles
Little Kris
Karl van H.
In dat geval zou je kunnen stellen dat de remake erg trouw is gebleven aan het origineel wat betreft (het gebrek aan) schrikeffecten
ibendb
Robert Englund blijft de beste Freddy!
Deze film vondt ik echt niet goed.
De schrikscenes waren al van ver aan te zien komen en de bloederige stukjes waren clearly cgi. Ik vind het jammer voor de originele Nightmare.
melvddonk
Nee, dit was het toch niet helemaal.
Het origineel had eigenlijk geen remake nodig. Ik begrijp wel dat er tegenwoordig meer tempo in moet en alles wat minder traag moet zijn, maar het origineel was qua tempo erg goed te doen. Ook het acteerwerk in het origineel kan nog prima mee in deze tijd en snap dan ook niet waarom er een nieuwe gemaakt is.
Maar goed, het verhaaltje is hier en daar wat aangepast en op sommige punten zelfs een tikkeltje verbeterd. Het einde vond ik bijvoorbeeld aanzienlijk verbeterd, omdat ze Freddy echt vermoord hadden en niet alleen maar zeiden: 'Je bestaat niet' (beetje raar verwoord misschien). Op dit ene pluspunt na kan ik verder bijna alleen maar minpunten vinden.
Oke, de film kijkt aardig weg, heeft prima acteerwerk en een leuk verhaaltje. Het komt alleen nergens echt in de buurt van de kwaliteit van het origineel. Het acteerwerk is sowieso slechter. Robert Englund blijft de enige echte Freddy en in deze film kwam Freddy veel minder geslaagd over. Ook zaten er veel minder leuke one-liners in en waren de kills wat minder leuk en origineel.
Het sfeertje wat in het origineel continue aanwezig is, was hier ver te zoeken en ook de schrikmomenten waren niet erg effectief. Jammer. Het was verder allemaal best oké en prima watchable, maar hij kan absoluut niet tippen aan het origineel.
Karl van H.
Ook het acteerwerk in het origineel kan nog prima mee in deze tijd
Meen je dit nu serieus? Het acteerwerk in deze remake is echt niet van de bovenste plank, maar nog altijd wel een stukje beter dan die wanprestatie van de pubers in het origineel.
Verder kan ik goed begrijpen waarom er een remake is gekomen, hoor. De special effects in het origineel zijn af en toe echt enorm belegen (die telefoon bijvoorbeeld), om nog maar te zwijgen van het feit dat het gewoon veel oplevert om zo'n remake te doen. Ik zou in ieder geval niet willen beweren dat het origineel de tand des tijds vlekkeloos heeft doorstaan.
melvddonk
Ja, ik meen het serieus. Vond het acteerwerk in het origineel erg goed te doen, vooral Robert Eglund vond ik veel geslaagder als Freddy in het origineel. De pubers vind ik ongeveer van hetzelfde niveau als de pubers in de remake.
Karl van H.
Maar heeft dat je Englund beter vind te maken met zijn acteerwerk of met zijn kop? Ik ben geneigd voor de tweede optie te gaan. Ik kan me maar weinig meer van Englund herinneren, afgezien van dat er een of ander belachelijk effectje over zijn stem heen was gegooid.
melvddonk
Het had ook zeker te maken met zijn kop en ook nog eens met het script. In het origineel komen er erg veel goede one-liners uit de mond van Englund. Maar qua acteerwerk is hij zeker ook veel beter vind ik. Hij komt zowel 'eng' als 'grappig' over.
Boeikens
Best goed.
De Freddyfiguur is altijd een van men favorieten geweest. Haley doet het erg goed maar, en het zit misschien in m'en kop, het is geen Englund en Freddy is en blijft voor mij altijd verbonden aan Englund
De remake is best goed en is qua afwerking en kwaliteit zels beter dan het origineel. Maar het is nu eenmaal een remake en verliest zo weer aan originaliteit. Ook had ik bij het zien van de Freddy reeks iets meer sfeergevoel.
Mitchy.
Tijdje terug gezien, maar is niet veel van blijven hangen..
Vond hem behoorlijk tegenvallen, vrij sfeerloos. Ook origineel was hij niet, maar dat is
immer zo bij een remake. CGI was niet echt van deze tijd te noemen, en schrikmomenten zag ik in Japan al aankomen.
Vond Freddy ook eerder grappig als eng te noemen, maar ieder zo zijn smaak.
Misschien dat er na deze ''flop'' een 3e remake gemaakt moet worden.
Afgerond een 4.
2 *
m1chel
- 1948 berichten
3e? Dit is volgens mij na de 7 oude films en de Serie en Freddy vs. Jason de 1e remake van deze film hoor
gorelover
Grappig om te weten.
Ons aller held Freddy komt als speelbaar personage voor het spel Mortal Kombat 9.
Hoe vet is dat.
Ben een grote mortal kombat fan en freddy fan en nu kan ik eindelijk eens eindeloos gaan slashen met Freddy.
Vanaf 9 augustus op de ps3 en de xbox360.
mikey
nightbreed
Totaal overbodige en behoorlijk slappe remake. Bij dit soort films doen ze het normale geluid altijd extra laag en bij bepaalde scenes plotseling extra hoog, voor het schrikeffect. Dus dan zet je het geluid automatisch een stuk harder om het een beetje te kunnen volgen. Dat is behoorlijk goedkoop, irritant en cliché, maar bij deze film was het echt te gek voor woorden. Ik moest het geluid 3 keer zo hard zetten dan normaal en het geluid tijdens die zogenaamde schrikmomenten was dan zeker 20 keer zo hard. Ik zat dus de hele film met mijn AB in de aanslag om van harder naar zachter en vice versa te klikken.
Al DeNiro
Zeer geslaagde remake en wat mij betreft zelfs beter dan het origineel omdat we verleden van Freddy en zijn slachtoffers zien
frolunda
Overbodige remake die na een aardig begin ver weg zakt met als dieptepunt haley als een zeer zwakke Krueger.Een magere 2.
m1chel
- 1948 berichten
rox91
Middelmatige film met een rot einde. Ik vond het wel mooi hoe ze terug in de tijd gingen en hoe ze uiteindelijk bij die kleuterschool terechtkwamen. Ik vond het wel jammer dat je niet mocht zien wat er nou op die foto's in die kelder stond... Die gingen allemaal over Nancy, maar wat stond erop??
Bij dit soort films weet je dat het een soort van open einde is en dat de ''slechterik'' in dit geval Fred Krueger, nooit helemaal dood is. Dit vind ik wel jammer, want dan gaan ze meestal overbodige deel 2 & 3 maken.
puckb96
Wat mij betreft een prima remake op de geweldige horror klassieker van Wes Craven.
Jackie Earl Haley speelt wat mij betreft een goeie rol als Freddy Krueger.
De jongeren waren af en toe irritant, maar de enige twee overlevenden waren wel goed (en die enige die in de bajes kwam).
Regie: ken de regisseur niet dus zal niet in detail gaan. Was oké.
Een aantal griezelige scènes zitten er zeker wel in.
Kortom: een goeie remake die het origineel niet overtreft, maar zeker wel de moeite waard is om te kijken.
Vond het maar een overbodige en flut remake met een uiterst matige gespeelde Freddy Krueger (Jackie Earle Haley). Een Nightmare on Elm Street zonder een Robert Englund (Freddy Krueger) is gewoon geen Nightmare on Elm Street. Het verhaal was ook nog eens aan de matige kant en wist nauwelijks te boeien laat staan dat hij spannend was. De cast was zeer matig en de kinderen irriteerden me mateloos. Nee dit was helaas een totaal overbodige remake die het aankijken nauwelijks waard was.
puckb96
Qua overbodigheid ben ik het wel me je eens, ome Freddy had helemaal geen remake nodig. Maar op zich vond ik de achtergrond info van Fred wel interessant en duister. Ik vond de opening van deze film daarom ook heerlijk
david bohm
Slappe hap. Heb eigenlijk geen moment echt in de film gezeten. Het verhaal is zo pover en eigenlijk er gebeurt vrijwel niets, het is allemaal suggestie. Ik vond de heer Krueger wel fraai eruitzien.
Frenetic
Geen enkele x geschrokken in deze film. Jackie Earle Harley acteerde matig. Acteerwerk van de overige acteurs/actrices was redelijk. Hoe Freddy zijn slachtoffers vermoordde, mocht van mij wel wat bloederiger.
miss-liss
Ik heb de eerste Nightmare on Elm Street nooit gezien, maar dit einde vond ik maar bagger. Weer typisch zo'n gevalletje dat er nog een deel 2 kan komen.. Vreselijk. Vond hem ook op geen een moment echt spannend. Doe mij Michael Myers maar!
Nigelwestland
Dood leuke film. Ik heb natuurlijk weer genoten. Echt geweldig om te zien
TheShadowking
Gemiste kans dit want hier had een veel betere remake van gemaakt kunnen worden. Met het surrealisme in het origineel (de droomwereld) is vrij weinig gedaan en daar had veel meer uitgehaald kunnen worden. Ik mis een goeie twist of mindfuck en Kreuger is niet griezelig. Komt meer over als een clown met achterlijke oneliners.
Voorspelbaar en schik momenten die niet overkomen. Jammer jammer had er veel van verwacht, maar deze regisseur lijkt niet erg veel moeite te hebben genomen om er iets vernieuwend van te maken en daarom voegt deze films echt helemaal niets toe behalve betere beeldkwaliteit in vergelijking met het origineel.
Fran
- 1953 berichten
Vroeger was ik best wel onder de indruk van de originele Nightmare on Elmstreet. Dat had natuurlijk te maken met het feit dat het mijn eerste horror was die ik ooit gezien heb. Ook was het volgens mij voor de tijd toen het origineel uitkwam ook best een originele film. Ik weet wel dat er veel over gesproken werd en dat het een "must see" was in mijn omgeving.
Maar goed, nu dus de remake En die viel best wel wat tegen. Het acteerwerk vond ik niet echt denderend. De angst droop er nou niet bepaald af bij de mensen. Daarnaast waren de schrikeffecten best wel zwak. Ik ben van 2 dingen wel geschrokken maar de rest zag ik aankomen. Het verhaal wordt ook erg recht toe, recht aan verteld. Nergens een verrassing, plottwist of schrikeffect. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje een goedkope poging om een remake te maken.
Ik wil de film niet helemaal afzeiken. Hij kijkt best leuk weg maar het heeft toch een te groot popcorn gehalte om echt een goede horror / thriller te zijn. Dit soort films kennen we nu wel. Als remakte van "nightmare on elmstreet" vind ik hem absoluut te zwak.
Dood leuke film. Ik heb natuurlijk weer genoten. Echt geweldig om te zien
Heb je het origineel al gezien?

New Nightmare

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
1985

A Nightmare on Elm Street
1984

Rooney Mara stopte bijna met acteren na slechte ervaring op set van 'A Nightmare On Elm Street'

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy
Documentaire, 2010