Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 11 februari 2010
Bekijk via Disney+
Plot Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
"Worlds collide."
Percy Jackson (Logan Lerman) is een jongen die op het punt staat om van de middelbare school getrapt te worden. Alweer. Maar dat is niet zijn grootste zorg. Dankzij een Satyr, genaamd Grover, komt Percy er achter dat hij deel uitmaakt van een mythische wereld vol magische wezens en dat hij de nakomeling is van de Griekse god Poseidon. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen, hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en om een oorlog tussen de goden te voorkomen.
Percy Jackson
Persephone
Athena
Sally Jackson
Skrean
Slecht geacteerde van de hak op de tak interpretatie van clash of the titans, maar dan anders. Kon mezelf soms niet inhouden met lachen zo slecht was het. Toch twee sterren voor de moeite en de special fx.
Hobie16young
Een niet erg origineel verhaal. Dit soort producties vliegen ons nu maandelijks om de oren, thema en de opzet van dit soort films begint mij erg te vervelen.
Niet te min erg mooie effecten en voor de kids waarschijnlijk wel een leuke wegkijker.
Al met al, niemand zal deze film hebben gemist van hij niet gemaakt was.
fariomasib
echt een kinderfilm die met toevalligheden aan elkaar zit... opgeleukt met een paar special effects. jammer van de scenes waarin gevochten word... ik heb nog nooit zulke slechte vechtscenes gezien... waarschijnlijk hoeft dit ook niet meer om kids te vermaken... stop wat mooie beelden bij elkaar en klaar ben je... jammer dan dat het verhaal in een lam middagje is opgeschreven en totaal past bij night at the museum en andere meuk...
meest lame gedeelte: het deel waar het kamp wordt gefilmd waar alle half gods aan het oefenen zijn... hoe erg ingestudeerd ziet dat eruit!!! ik zou nog eerder op scouting gaan... TE LAME!
skeezicks
Ik ben een groot fan van de boekenreeks waarop deze film is gebaseerd. En laat ik duidelijk zijn; deze film slaat de plank volledig mis. De boeken zijn onderhoudend, spannend en leuk geschreven. Deze film is dat niet. Het is dat Logan Lerman een van mijn favoriete acteurs is (aanrader: de prachtige serie Jack & Bobby waarin hij een van de hoofdrollen speelt), maar ook hij kon het met deze film helaas niet waar maken.
qwatje
Kan me hier volledig bij aansluten, omdat de kinderen (5 en
het wel een leuke 'stoere' film vonden, ga ik er maar van uit dat dat de doelgroep is. vandaar voor wat mij betreft een zeer matige film toch 2,5*
Freckles
Clash Of The Titans voor kindervan onder 12.
Effects zijn okay, maar verhaal en acteerwerk zijn slecht.
mallasorte12
Ik vind het een mooie film, en voor de gene die zeuren dat hij niet genoeg of beter gezegt niet echt op het boek lijken is gezeur over iets wat je toch al had aan zien komen. This alleen eeen beetje jammer van de volgorde van het verhaal (Opdrachten idee van het verzammelen van de parels)
planet_of_death
Jou poging om de negatieve kritieken hier te ontkrachten mislukt jammerlijk. Ik vind het een mooie film, opperdeflop: 5 sterren. Niet erg geloofwaardig.
Tiepie
Clash Of The Titans voor kindervan onder 12.
Effects zijn okay, maar verhaal en acteerwerk zijn slecht.
Kinderen moeten toch ook iets hebben om te zien?
Toegegeven, niet het allerbeste acteerwerk...niet het best uitgewerkte verhaal...maar toch wel de moeite waard om te zien als je je geintresseerd voelt!
hankdigger
Heb het op de helft afgezet., bijzonder slechte film. Er bebeuren te veel zaken die totaal niet logsich zijn. Eerste 10 minuten gaan ook veel te snel. Jongen ontdekt dat zijn vader een god is, zijn vriend is half mens/ half dier en zijn moeder wordt vermoord, maar er is totaal geen emotie of verbazing bij hem te bekennen
Het trainingskamp was tevens lachwekkend.
Heeft de regisseur ooit wel eens van een inleiding gehoord?
Ik hou erg van Griekse mythologie, maar dit is popcorn mythologie...jammer
mariana012
ik heb eerst de film gezien en vond hem wel leuk.
maar ik heb daarna het boek gelezen en vond deze film een domper
het wijkt veel van het boek af
ik durf het bijna geen boekverfilming te noemen,
er zitten daar veel aspecten in die niet in het boek voorkomen en dit is jammer
ik vind de rollen van bosman en thurtman( of hoe je het schrijft) leuk gedaan
een 2,5 omdat ik verzot ben op de griekse mytologie
88Fabian
Toffe film,beter dan die harry potter films van hem.
TragieStar.*
Heb een deel vandaag bekeken en ik vond het echt niet leuk, zat me heel de tijd te ergeren aan de zoveel bijna Harry Potter-momenten, ook al is het van dezelfde regisseur dan vind ik het nog jammer. Het komt er niet eens in de buurt van.
En het acteerwerk en verhaal was bagger.
Maar morgen het andere deel afkijken dus misschien word het nog beter
TragieStar.*
Eindelijk gezien en helemaal afgekeken vandaag en ik vond het toch wel iets leuker worden.
Het acteerwerk vooral van de kinderen was heel erg matig. En ik stoorde me ook heel erg aan de zoveel harry-potter momenten in de film, ik werd er gek van.
Verder het verhaal was best rommelig en alleen de actie scenes waren nog wel te doen.
Ook voorspelbaar, maar toch komen er onverwachten momenten opduiken.
Om de film niet helemaal af te kraken heb ik best wel genoten, dus dat is prima.
Ik zal de film niet snel weer kijken, en ik hoop niet dat er nog vervolgen van komen
vanzelfsprekend
Het was geen vervelende film.
Hoe Brandon T. Jackson zijn rol neer heeft gezet was voor het oog leuk.
Anders werd het wel vervelend die terugkomende situaties die opgelost moesten worden op de verschillende locaties.
arie-lex
Helemaal mee eens behalve dat ik hem maar 1 ster waard vind.
j3r03n
Ik vond het een erg vermakelijke film.
Lees dat de meeste het een K## film vonden, ieder zijn mening.
Sesing
Ze hebben Griekse mythologie en de moderne tijd bij elkaar gevoegd. Alleen het einde was een beetje snel afgemaakt.
_Moonwalker
Vermakelijke film. Wel slim gedaan om mythologie te mixen met de moderne tijd. Al had ik de hele tijd het idee dat ik naar "Clash of the titans" zat te kijken.
Toch wel een paar grappige momenten en oneliners meegemaakt.
Ieder zijn mening natuurlijk, maar ik vond het wel een leuke film.
ladylieske
gisteren gekeken,moet zeggen dat wij ons wel vermaakt hebben,ondanks dat we dachten dat het weer een slap aftreksel of kinderfilm zou zijn.
narniafan
ik vind de film goed, en hetis niet waar dat het is achter gedaan van clach of the titens (ofzo) want het is een verfilmimg van een boek. dus wat jullie zeggen klopt niet helemaal!!!
dus je zou voor de volgende keer eerst eens wat informatie moeten zoeken voor je zulke uitspraken doet!!!
ik vond em dus zeer goed maar zoals altijd heb ik wel een betere film ooit gezien!!
Martijnnn
Ondanks dat ik het geen gode film vind is het inderdaad wel wat onzinnig om te zeggen dat dit gejat is van clash of the titans. Deze was er zelfs eerder.
EnergyNL
Leuke film alleen rommelig. Jammer want het verhaal heeft zeker potentie om er een mooie film van te maken en de special effects zijn goed. Het verhaal wordt naar mijn idee aan het begin van de film veel te kort ingeleid. Toch 3 sterren.
V4V
Een kinderlijke versie van de mythes. Ik vind het aardig goed in elkaar gezet. De effecten waren goed in elkaar gezet, locaties vond ik ook een plus. De meeste grappen waren op zich flauw, maar wisten soms toch nog wel een lach op m'n gezicht te toveren.
Het grootste minpunt vond ik het cliché in het verhaal. Het was zo makkelijk te zien dat Luke The Lightning Thief was.
Ook de motieven kon je zo van de planken schrapen, dat vond ik nog wel het ergste.
Maar ach, desondanks vond ik het een aardige film om naar te kijken.
Knoei
I was not amused...
Mijn god, het is leuk dat er wat verwijzingen in zitten maar voor de rest viel alles me tegen.

Percy Jackson: Sea of Monsters
2013

Wees er snel bij: Deze goed beoordeelde titels verdwijnen nog deze maand van Netflix

Le Château de Ma Mère

Einstein and Eddington
Biografie / Drama, 2008

Hugo
Avontuur / Drama, 2011
gebaseerd op boekmonstergreek mythologydyslexiagodposeidon lightning bolt fantasy worlddemigod gebaseerd op een jongvolwassen roman