Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 11 februari 2010
Bekijk via Disney+
Plot Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
"Worlds collide."
Percy Jackson (Logan Lerman) is een jongen die op het punt staat om van de middelbare school getrapt te worden. Alweer. Maar dat is niet zijn grootste zorg. Dankzij een Satyr, genaamd Grover, komt Percy er achter dat hij deel uitmaakt van een mythische wereld vol magische wezens en dat hij de nakomeling is van de Griekse god Poseidon. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen, hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en om een oorlog tussen de goden te voorkomen.
Percy Jackson
Persephone
Athena
Sally Jackson
Revolt
Eerste Teaser van PJ, ziet er redelijk interessant uit moet ik zeggen.
Daarnaast een goede cast, en de regie is ook niet voor de poes. Ik wacht op de trailer!
Metalfist
Met de 2 eerste Harry Potter films heeft Colombus wel bewezen een degelijke fantasy film neer te kunnen zetten. Ik ben benieuwd.
Gil -Galad
Verhaal lijkt best aardig, de eerste twee Harry Potters zijn goed en het lijstje acteurs ziet er goed uit. Mijn interesse is gewekt.
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Beetje jammer van Pierce Brosnan. Verder lijkt me dit een aardig fantasy filmpje.
Revolt
Het ziet er leuk uit inderdaad, maar eerlijk gezegd werd ik eerder geinteresseerd door de poster (prachtig) dan door de trailer.. Ik ga kijken
EspenSGX
De tweede trailer (kijk ervoor op bijv. http://www.apple.com/traile...) ziet er dampend uit. Laat maar komen.
marb
Wat een Harry Potter ripoff. Het lijkt wel alsof J K Rowling een tweede generatie 'lijkt op'- boeken heeft aangewakkerd.
Het is net LOTR vs Chronicles of Narnia. Beiden spelen in een fictieve wereld, hebben symbolische verwijzingen en verborgen boodschappen.
krang74
Ik heb het boek gelezen. Het is een erg leuk verhaal. Heb toen al gezegd dat het me zeer waarschijnlijk leek dat er een verfilming van dit boek zou komen... en... tadaa daar is ie dan.
Logisch dat iedereen dit met Harry Potter gaat vergelijken, maar persoonlijk vind ik dat niet juist. Dit verhaal gaat over oude Mythen en Goden. Potter gaat over tovenaars. Dus: een wereld van verschil.
Ik ben benieuwd en ga deze film zeer zeker in de bios bekijken!
Mlis
Gisteren trailer van gezien bij Avatar
En mijn interesse is gewekt!
Ben zeer benieuwd, weer goede film voor de bioscoop.
eltorro
Verhaal klinkt wel interresant.
Maar ik ben bang dat deze net zoals Harry Potter nogal saai en kinderachtig wordt.
mcdaktari
Heb bij Pathe de trailer gezien maar volgens mij word het een mooie film. Toen ik de poster zag hangen in Pathe dacht ik al dat het wel wat op Harry Potter leek, blijkt het van dezelfde makers te zijn vandaar.
Mlis
Verhaal klinkt wel interresant.
Alleen omdat het eerste Harry Potter deel kinderachtig was tegenover de anderen delen, hoeft deze film nog niet kinderachtig te zijn. De regisseur heeft zich netjes aan het boek gehouden, en ja die was kinderachtig ten opzichte van de anderen delen. De regisseur heeft simpelweg zijn werk gedaan. Ik denk niet dat deze film kinderachtig word, eerder een goede fantasie film.
eltorro
Ik vond Harry Potter vooral ook erg saai, ik ben ook niet echt een fan van alle Harry potter films. En ik ben dus vooral bang dat deze film nogal op de Harry Potter films gaat lijken. Maar goed het verhaal van deze film klinkt in ieder geval een stuk leuker.
TragieStar.*
Lijkt me echt een hele leuke film. En wil hem uiteraard ook graag zien
Op internet kon je een quiz maken op welke god je het meest leek. En ik leek het meest op: Persephone

Olivia
Net de trailer gezien en het lijkt me wel wat. Ben wel benieuwd.
De Harry Potter films vond ik erg leuk, ben nu bezig met het enerlaatste deel. Wellicht als ik de serie uitgelezen heb dat ik hiervan het boek ook wel ga lezen. Even info opzoeken
Materny
Pas 1 pagina aan reacties ?
Had gedacht dat er wel meer animo zou zijn voor deze film.
Materny
liever pierce brosnan dan die zack efron-achtige hoofdrolspeler
Hij heeft toch al enkele geweldige rollen gespeeld, en geacteerd met de grootverdieners in Ameria. Kan Zack Efron alleen maar van dromen.
yvonnelief
waarom duurd wachten altijd zolang als je een film graag wil zien hij lijk me spannend om naar te kijken
Paco Delavega
En daarom stem je maar alvast?

Percy Jackson: Sea of Monsters
2013

Wees er snel bij: Deze goed beoordeelde titels verdwijnen nog deze maand van Netflix

Le Château de Ma Mère

Einstein and Eddington
Biografie / Drama, 2008

Hugo
Avontuur / Drama, 2011
gebaseerd op boekmonstergreek mythologydyslexiagodposeidon lightning bolt fantasy worlddemigod gebaseerd op een jongvolwassen roman