Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 11 februari 2010
Bekijk via Disney+
Plot Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
"Worlds collide."
Percy Jackson (Logan Lerman) is een jongen die op het punt staat om van de middelbare school getrapt te worden. Alweer. Maar dat is niet zijn grootste zorg. Dankzij een Satyr, genaamd Grover, komt Percy er achter dat hij deel uitmaakt van een mythische wereld vol magische wezens en dat hij de nakomeling is van de Griekse god Poseidon. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen, hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en om een oorlog tussen de goden te voorkomen.
Percy Jackson
Persephone
Athena
Sally Jackson
aburex
Niet zo slecht. Een goede familiefilm in de stijl van Harry Potter (Niet toevallig dat Chris Columbus ook de eerste 2 filmen van Harry Potter regisseerde). Licht, luchtig en hier en daar een vleugje humor. Dat er onwaarhede inschuilen? Wie maalt nu daarom? Een aanrader voor de ganse familie
systemofadown.be
Zwakke film toch... ik weet hoe ik het beter kan omschrijven, maar ik kan het gewoon niet langer dan 30 min uithouden, ik denk dat het de kinderachtige sfeer is die totaal niet past bij een type film als deze... Als je kijkt naar de eerste potter films die colombus regiseerde, dan waren dat kinderfilms, maar dat paste en werkte, want de acteurs waren nog kinderen. Nu maakt hij een film met een 16 - 17 jarige hoofdacteur, en de film voelt nog steeds kinderachtig aan...
disneystore
Youtube staat vol met Percy Jackson 2: The Sea Monster (fanmade!), dus zal binnenkort wel komen.
Volgens mij bedoel je The Sea of Monsters
Wat een slechte (fanmade) trailers trouwens
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Een te kinderlijke film, die veel onlogica op een onnozele manier probeert weg te moffelen. Hoe ze een driekwart paard weg kunnen stoppen in een rolstoel.
Gevleugelde schoenen, die in eerste instantie uit zichzelf kunnen vliegen, maar later in het verhaal, om het spannend te maken, moet er ineens vaart gemaakt worden voordat ze de lucht in gaan. En bakken meer van dat soort sulligheden.
De CGI zit tussen goed en lelijk in. Sfeervol wordt het echter nergens, vooral ook omdat je telkens uit het verhaal wordt gehaald door al die miskleunen. De houterige "zwaardgevechten" zijn daar een goed voorbeeld van.
De makers nemen veel te veel hooi op hun vork. Ze hadden zich beter kunnen richten op het zoeken van betere acteurs (ook Brosnan heeft een idiote rol) en het vertellen van een goed verhaal. Ook is er een ernstig gebrek aan (subtiele) humor.
Voor onkritische kinderen nog best te verteren, maar daar houdt het mee op.
RuudC
Gebaseerd op een boek? In elk geval heb ik niet de interesse om die te lezen. Enig voordeel van de film is dat hij niet verveelt. De kleine twee uur heb ik probleemloos uitgezeten, maar verder valt er weinig positiefs te melden. Het verhaal is vreselijk brak. Zonder enige aanleiding wordt onze hoofdpersoon ervan beschuldigt de bliksemstraal niet niemand minder dan Zeus te hebben gestolen. Een verklaring komt er niet. Het avontuur dat volgt, is er niet beter op. Er gebeuren allerlei bizarre dingen waar praktisch alle hoogtepunten van de Griekse mythes nog even dunnetjes worden overgedaan. Soms is het aardig, maar vaak is het wel erg geforceerd. Van een rode lijn of logica is weinig sprake, zowel in de aankleding als de ontwikkelingen. In een mum van tijd zien we de held zwaardvechten (poging tot, want echt fraai is het niet), vliegen en omgaan met stemmetjes in zijn hoofd. Het acteerwerk valt in elk geval mee, al is Grover bij vlagen een gruwelijk irritant karakter. De special effects zijn aardig. Het zijn zaken die de omstandigheden verzachten, maar uiteindelijk is Percy Jackson gewoon niet de moeite waard. Tenzij je echt dol bent op Harry Potter. Je merkt wel snel wat de oorzaak van dit product is. Laatste kritiekpuntje is toch wel dat zogenaamde goden-mogen-hun-kroost-niet-zien-gelul. Waar halen ze dat ineens vandaan?
lars-pixar
Hier komt waarschijnlijk een 2de deel van, ik denk dat dit het nog wel even vol houd tot een deel 3.
Thorongil
Voor de Vlamingen onder ons, morgen op VTM om 20.35u. Tijd om deze nog eens te beoordelen.
m1701
Leuke en zeer aparte film.
Jammer dat Thurman een kleine rol heeft.
Verhaal is erg leuk en acteerwerk ook overtuigend.
Dragonslayer
Vage film zeg
Verhaal is zo onlogisch als de pest. Kan een hele waslijst met onduidelijkheden of onlogica opnoemen:
1. Percy wordt zomaar beschuldigd een bliksemschicht gejat te hebben zonder dat daar een reden voor wordt gegeven. Weet Zeus als machtige god dan niet eens dat Percy nog helemaal geen weet heeft van dat hij een halfgod is?
2. Percy krijgt een deal aangeboden door de slechterik, zijn moeder tegen de bliksemschicht. Die heeft hij niet, dus denkt hij dat als hij even de hel binnen wandelt en zegt dat hij dat ding niet heeft hij netjes zijn moeder terug krijgt?
3. Komen ze er nou echt op het allerlaatste moment achter dat ze een parel tekort komen?
4. Hades zit vast in de onderwereld maar hij kan toch even in het vuur verschijnen op dat kamp.
5. Een stel tieners zonder geld is in staat om makkelijk door heel de V.S. te reizen.
panax
waardeloos!!!
ik heb de film niet uitgekeken,zeker nooit te vergelijken met harry potter of een andere fantasy film
gewoon knudde wat mij betreft!!!
ik snap niet dat zoveel topacteurs zich daar voor geleend hebben
ik denk dat ze zich voor het eindresultaat schamen,echt bagger !!!!
en ik zeg niet gauw bagger !!!
Manouk-96
Geweldige film, echt een genot om naar te kijken. de special effects zijn heel mooi afgericht en geloofwaardig, het mooiste aan de hele film is zijn alle kleine verwijzingen naar de Griekse mythes, monster en helden. Percy is eigenlijk drie helden in een en als kenner van de Griekse mythes is het leuk om die dingen terug te herkennen. Vooral denk ik geschikt voor idd wat jonger publiek maar dat mag de pret niet baten.
benni
Leuk filmpje, en ja, er klopt soms niet veel van. Maar toch wel van genoten. Soms kan zo'n filmpje net op het goede moment komen!
baspls
Vrij slecht geacteerd is het wel. en het bevat alle slechte aspecten die films als Twilight en Harry Potter ook hebben. maar toch heeft het ook een paar goede aspecten (die Harry Potter ook heeft). wel een aardige film. zeker niet de beste Chris Columbus terwel in Harry Potter wel veel erg goede acteurs zitten is dat bij Percy Jackson niet het geval. maar al met al is het zeker geen slechte film. de film vind ik beter dan de boeken.
survivor-jm
Geen geweldige film, maar redelijk te verteren op een saaie zaterdagavond.
Timothyvdmeer
Geen beste film zag er allemaal leuk uit maar heeft me niet kunnen pakken. Acteurs waren niet al te best en stuk in het casino was helemaal om te huilen.
Thorongil
Vandaag op tv nog eens herzien en een halve ster verhoogt. Al bij al leuk, maar je moet geen hoge verwachtingen hebben.
C. Alexander
Ik was nieuwsgierig naar deze film door de trailer van 'Sea of Monsters', maar het is me gewoon niet gelukt om de film helemaal te kijken. Bah, vind dit gewoon niks. Heb de eerste 30 minuten gekeken tot ik doodmoe werd van de tieners in het kamp, daarna verder naar de scene met Medusa en verder wat kleine stukjes gezien. De hoofdpersonen boeiden me niet, de humor is echt slecht (die geit, verschrikkelijk!), en ik vond het niet spannend (oh nee, m'n lerares is een monster). De film leek wel een remake net als Meet the Spartans of Scary Movie (spring op de parel om terug te gaan, kom op zeg), nee ik blijf ver bij de film vandaan.
Een 1,5 als troost voor Uma Thurman.
Janchii
Voor onkritische kinderen nog best te verteren, maar daar houdt het mee op.
Het is gebasseerd op een boek. Ik heb het boek gelezen, dat over driekwart in rolstoel klopt gewoon, stond ook in boek.
Janchii
Bedoel je nu driekwart van de tijd?
"die veel onlogica op een onnozele manier probeert weg te moffelen. Hoe ze een driekwart paard weg kunnen stoppen in een rolstoel."
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Wat is je punt?
Omdat het in het boek staat kan het niet absurd zijn?
bobbee
Ik begrijp niet dat RTL het in zijn hoofd haalt om om 23 uur een kinderfilm uit te zenden.
Franza
Griekse Mythologie, daar ben ik zeer geínterreseerd in!
Maar helaas speelt de film zich dan niet af in Griekenland...
In plaats daarvan speelt het zich af in America!
Ik vind dat als je een film over dit onderwerp maakt dat ie zich ook moet afspelen in Griekenland, maar dat terzijde.
Met dit in het achterhoofd gaan we verder kijken naar de film.
Op zich is de film redelijk vermakelijk.
Zit wat actie in, een beetje verhaal.
Maar niet al te veel.
En dan wil ik toch nog ff vermelden: een poort op een gebouw in Amerika die lijdt naar de poorten van de Griekse mythe... ik zeg niks meer...
Punt 2,5/3* aangezien ik moet kiezen neigt mijn gevoel toch meer naar 2,5*
planet_of_death
Hopeloze poging om het succes van Harry Potter te overtreffen (zo lijkt het). Urban fantasie is een hype maar er worden wat gedrochten gemaakt zeg. Verhaal is flinterdun en de effecten bijzonder nep.

Percy Jackson: Sea of Monsters
2013

Wees er snel bij: Deze goed beoordeelde titels verdwijnen nog deze maand van Netflix

Le Château de Ma Mère

Einstein and Eddington
Biografie / Drama, 2008

Hugo
Avontuur / Drama, 2011
gebaseerd op boekmonstergreek mythologydyslexiagodposeidon lightning bolt fantasy worlddemigod gebaseerd op een jongvolwassen roman