Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 11 februari 2010
Bekijk via Disney+
Plot Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
"Worlds collide."
Percy Jackson (Logan Lerman) is een jongen die op het punt staat om van de middelbare school getrapt te worden. Alweer. Maar dat is niet zijn grootste zorg. Dankzij een Satyr, genaamd Grover, komt Percy er achter dat hij deel uitmaakt van een mythische wereld vol magische wezens en dat hij de nakomeling is van de Griekse god Poseidon. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen, hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en om een oorlog tussen de goden te voorkomen.
Percy Jackson
Persephone
Athena
Sally Jackson
The_CrY
Dit vond ik een beetje een teleurstelling. In de beschrijving las ik dat de oude Griekse goden en mythologie-wereld nog steeds zou bestaan. Aardig concept, niet? En als klap op de vuurpijl zou Sean Bean, één van mijn favoriete acteurs, Zeus gaan spelen.
Zeus komt maar in 2 scènes voor... jammer! Maar het verhaal dan, is dat wat?
Weer jammer! Het lijkt uiteindelijk meer een soort Harry Potter-achtige variant te zijn van wat het werkelijk had kunnen zijn. Een kinderfilmpje met een allstar-cast. En dan de integratie van de mythologie. Op het moment dat ik de film zag studeerde ik nog iets wat er zeer mee te maken had, en ik kan je vertellen dat er wat storende niet kloppendheden in zaten. De goden hebben nu nog kinderen? En de mede-hoofdpersoon zou een dochter van Athena zijn, de meest kuise godin van allemaal; die zou het nooit met een mens doen. Maar hier ben ik natuurlijk te kritisch bezig.
Slechte film.
Grover
Effecten waren het leukste onderdeel van deze Beverly Hills 90210 versie maar dan met goden en zo. Karakters vond ik nogal slap en zo netjes allemaal. De humor en dialogen waren van een twijfelachtig niveau. Deze film weet niet zo te begeesteren als de Harry Potter serie.
bobke90
Zou er nog een vervolg komen? Want er zijn toch meerdere boeken over percy jackson?
appelsapgodin
Mja..
Ik denk dat als je de boeken niet gelezen hebt je deze film best aardig vindt. Probleem is dus dat ik de boeken wel gelezen heb.
Je hebt kleine dingetjes veranderen om het als film beter te laten lopen, en je hebt een verhaal compleet herschrijven naar iets anders dat eigenlijk alleen in basis idee nog iets met het origineel te maken heeft.
Het raarste vind ik dat 'lightning thief' het eerste boek is en daarin is Percy eigenlijk 12. Hierdoor en door wat andere veranderingen zoals het weglaten van compleet Kronos plot, de tweeling in het Casino en de kinderen van Ares zullen ze compleet in de war raken met het verfilmen van de vervolg boeken. Ik wil niet weten hoe erg ze daarvoor het plot zullen verminken.
Of er een 2e film komt is dus afwachten.. het zal dan iniedergeval nog meer afwijken van het origineel.
gizmo_o
Gewoon een vermakelijke fantasiefilm, niet meer en niet minder. Ik zie hieronder vaak de namen van de Harry Potter reeks, Narnia, Clash of the Titans terugkomen, maar ach er zijn zoveel films die op elkaar lijken.
Historisch gezien klopt er vaak geen jota van, maar ze proberen het verhaal ook in een modern jasje te steken, wat soms leuke scenes oplevert zoals bijv. in het casino bij de Lotuseters).
De score is aardig, het acteerwerk gaat wel, vond m.n. Thurman als Medusa & Jackson als de satyr Grover (erg grappig) er bovenuit steken en Daddario als Annabeth is gewoon een plaatje om naar te kijken. De dialogen zijn soms tenenkrommend, maar er zitten ook leuke gesprekken in. Het script bevat wat grote plotholes, waarvan meerdere users al verslag hebben gedaan. SFX zijn ok.
gijsvogel
Spectaculair,
Deze lag al een tijdje op de plank. niet echt mijn genre maar ik was wel in de mood voor iets wat niet mijn dingetje is.
Gewoon dus even gekeken met het idee dat het eigenlijk wel allemaal swa zou zijn.
Maar uiteindelijk dus zeker niet teleurstellend.
Eigenlijk een beetje een 'bijna Disney' adventure, althans daar deed het mij aan denken.
Goede cast ten eerste.
Buiten dat fantasy/adventure niet altijd mijn piece of cake is kwam ik vrij vlot in de film door de cast die wat mij betreft allen prima speelden/acteerden.
En wat dat betreft de ene na de andere prettige verassing bij deze film voor mij.
(even niet chronologisch dan:)
Uma Thurman, leuk, goed. minste rol van alle IMO ondanks dat ze voor mij en menig ander het hart heeft gestolen met Kill Bill.
Pierce Brosnan, vond hem in de Bond films altijd wel aardig, maar hier is hij met zijn horse's ass ook prima.
Rosario Dawson... mmmmh
lekker ding, leuke rol voor haar die haar prima past.
Sean Bean zeer overtuigend als Zeus, en qua kop past die kerel na het zien van deze volgensmij ook prima in een eventuele remake van gladiator o.i.d.
De 3 'nieuwkomers' voor deze film (Lerman, T. Jackson en Daddario) spelen met elkaar prima dit spektakel weg en houden het lekker om te kijken.
Daarnaast, voor het adventure genre erg goede sound en special effects, prima editing.
Wel een gefronste wenkbrauw toen in vegas junkieXL met Gaga werd afgewisseld, maargoed het paste prima bij het stukje film.
Al met al dus positief verrast door deze. En zoals ik hiervoor al zei vond ik mede door de goede cast, sfx en beeld het echt een boven verwachting goed en spectaculair plaatje.
Weer geen spijt gekregen om weer eens iets buiten mijn doorgaans favoriete genres te kijken.
Banjo
- 2036 berichten
een hele lineaire film...
met een hele flauwe mix van toen en nu
1 1/2 ster
NightSpirit
Nog nooit zo snel achter elkaar iets moois verpest zien worden. Wat een ***film was dit. Naast dat het verhaal echt helemaal nergens op sloeg, zat ik me na een half uur al mateloos te irriteren aan de ondermaatse acteerprestaties van de gehele cast. Enige pluspunt waren de 2 minuten van Sean Bean, en de special effects waren ook erg goed. Daar krijgt hij voor mij een halve ster extra voor.
soom
'Yeah, I think I am the son of Poseidon.'
Eigenlijk niet echt happig om films over mythen en sagen, en mythische figuurtjes te gaan zien, (Clash of the Titans liet ik héél bewust aan me voorbij gaan, maar Thor wil ik wel graag zien, ik spreek mezelf ook graag tegen..) maar toch wel geinteresseerd in dat soort zaken (niet voor niets heb ik een boekwerk over Griekse/Romeinse mythologie gelezen en staat/ligt die in m'n boekenkast), besloot ik na een zoveelste kijkbeurt van Priscilla, Queen of the Desert, nog een nog niet geziene film te gaan bekijken. Maar ja, zoveel keus, velen romantisch, beetje horror, beetje actie, sommigen musical, wat moet je dan kiezen? Grr, ik heb ook echt teveel dvd's... Maar toen viel mijn oog op Percy, en besloot ik die maar te gaan kijken.
Weer geen spijt van, wat is dit fascinerend, interessant, mooi in elkaar gedraaid. Ik geloofde alles van Percy, slikte alles als zoete koek door en de nasmaak blijft ook hangen. Geweldig om iets wat je leest in een boek, neergezet te zien worden op het grote scherm (van m'n dvd speler, die niet heel groot is, maar goed
), ik vond het prachtig. Ik wou ook echt dat ik in de tijd van de Romeinen had kunnen leven, of anders in de Middeleeuwen, met mooie jurken. 't Archeon is natuurlijk wel een grappig iets, maar als ik een tijdmachine kon maken, dan was het ogenblikkelijk zo dat ik naar deze tijd afreisde. Want jeetje, ik ben echt heel erg onder de indruk van de hele setting. 4,5* en dik verdiend ook.
Voorspelbaar verdwaald.
Dit Canadese antwoord op Harry Potter en co. valt best te doen. Het verhaal is uiteraard standaard formulewerk, maar de onderhoudende factor is gelukkig voldoende aanwezig. De film zal echter sneller plezier leveren aan kinderen dan aan volwassenen vanwege de hoge mate van voorspelbaarheid. Thurman en Brosnan dragen bij aan de A-status, doch voelen tegelijkertijd ietwat verdwaald aan.
Redelijk.
mcdaktari
'Yeah, I think I am the son of Poseidon.'
Eigenlijk niet echt happig om films over mythen en sagen, en mythische figuurtjes te gaan zien, (Clash of the Titans liet ik héél bewust aan me voorbij gaan, maar Thor wil ik wel graag zien.
Ik vind het wel een beetje raar dat je deze 4,5 stemt terwijl je Clash of the Titans niet wilt zien, terwijl die zeker niet minder is dan Percy Jackson.
soom
. Ik schreef dat ik er niet zo happig op was, om Clash of the Titans te gaan zien. Niet dat ik hem niet wil zien.
TragieStar.*
Nou, dan vind ik Clash Of The Titans wel een stuk beter dan deze troep.
Als ik jou was zou ik de film dus zeker een keer bekijken.
filmfr3@k
weet je...... ik vind de film nog niet eens zo slecht! goede visuele effecten en aardig acteerwerk natuurlijk had het allemaal wel een tikkie gewaagder gekund. natuurlijk moet dit een beetje een film voor de categorie familie/8-14 jarige kinderen voorstellen ( dat denk ik tenminste.... ) maar dat is ze een beetje mislukt...
ze eindigen hier een beetje ertussen, want zeg nou zelf; echt een kinderfilm was het niet met die monsters enz. maar het was ook te slap voor een 12+ film... ze hadden waarschijnlijk betere resultaten gekregen als ze hem wat kinderlijker maken of wat gewaagder. ( ik ga voor de gewaagdere versie
ook snap ik dit niet helemaal hopelijk kan iemand me dat even uitleggen....
1. waarom wil Zeus toch gelijk de oorlog verklaren, als hij alleen maar vermoed dat de zoon van poseidon ( percy ) de dief is....
2. hoezo verdenkt hij überhaupt percy, en wil hij de oorlog verklaren aan zijn broer ? ik bedoel maar waarom hebben die twee zo'n constante ruzie?......
3. Zeus wil toch de oorlog verklaren??? ik zou zeggen als ik Poseidon was; "kom maar op"
wat wil Zeus beginnen zonder zijn almachtige bliksemschicht tegen de drietand van poseidon
als ik zeus was zou ik ervoor zorgen dat er met z'n allen ervoor gezorgd word dat, dat ding terug komt... in plaats van de oorlog verklaren als je totaal geen macht meer hebt
toch vind ik dat de film visueel zeer goed in elkaar zat en dan doel ik met name op de mythische monsters en al helemaal de onderwereld! ook goed camera werk die je soepel door verschillende stukken van de film begeleidde en door de gevechten heen
filmfr3@k
valt het jullie trouwens ook op dat bijna alle comments hier in de late uurtjes plaatsvinden incl. deze
nightbreed
Matig script, matige hoofdrolspelers en wel redelijke effecten. Ik stoorde me aan de vaste clichés, zoals: De neger moet grappig en seksbelust zijn, hippe woordjes uitspuwen en ondergeschikt zijn aan de blanke hoofdrolspeler en hoofdrolspeelster. De blanke hoofdrolspeler krijgt natuurlijk het meest begeerde blanke meisje en die 2 zijn natuurlijk superieur aan de voor spek en bonen meespelende neger. Maarja, het is een puberfilm en pubers zijn natuurlijk niet al te kritisch wat dat betreft.
harm1985
Onderhoudende film, waar met wat meer budget een stuk meer uit te halen was. Plot was her en der wat magertjes en inderdaad, sommige personages waren wat cliché.
Decec
Ik vond een leuke Fantasy/Avonturen film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Prima camerawerk...
Prachtig fantasy!
Ik zou nog een keertje kijken...
Best wel een goede en leuke film met paar herkenbare dingen met de film Clash of the titans.
Effecten waren op zich ook net verkeert en verhaal is ook leuk.
Acteren was niet slecht.
3,5 ster
2 dingen

Die vrouw met hoofd van slangen die mensen in steen veranderd door in de ogen te kijken.
Dat klopt, net gekeken Clash of the Titans, er is maar één ding herkenbaar..
Geld betalen aan de man in de boot om over te kunnen steken naar het kasteel in de hel. [/quote]
Geld? Niet gezien...

Ik zal deze film nog een herhaling kijken...
Dit zijn nog eens jeugdfilms die ik ook wel graag zie. Net als pakweg een Narnia of Golden Compass. Ik had meer schrik toen de film begon en Poseidon uit de zee kwam. Als de rest van de film dezelfde slechte computertechnieken gebruikt hoeft het voor mij niet. Gelukkig valt dat nog best mee. Af en toe zie je het nog wel eens, maar minder irritant.
Ook het vergelijk met Potter is snel gemaakt. Onze held met een vriend en vriendin op pad, waarbij ze gebruik maken van bepaalde magie. Verander enkele personages en je hebt een Potter-film. Op zich niet slecht natuurlijk, zolang je maar de originele verhaallijnen niet copieert. Beter een goeie (geripte) inspiratiebron dan een slecht origineel verhaal. Alleen is Columbus niet echt de topregisseur. Dat viel al op in de Potter-reeks toen het verschil in niveau echt merkbaar werd als Alfonso Cuarón het roer overnam. Zet Cuarón achter deze film en het ziet er helemaal anders uit. Het gedoe met die goden is blijkbaar moeilijk te verfilmen. Andere films met Griekse goden zitten blijkbaar met dat probleem. Gelukkig zijn het halfgoden die de film moeten dragen, zodat alles wel meevalt.
Dit is gewoon een brok avontuur geworden voor de liefhebbers van het genre. Ik maak zelfs het vergelijk qua genre met een Librarian of National Treasure. En zelfs de laatste Indiana Jones film. Zoveel beter zijn die ook weer niet. Gewoon genieten dus en niet te veel vragen stellen welke zaken ze van Potter geript hebben en welke niet.
Al DeNiro
Geinige mix van Griekse mythologie en Harry Potter.
Ook leuk dat bekende namen meedoen zoals Sean Bean, Pierce Brosnan, Uma Thurman, Katherine Keener, Joe Panteliano en Kevin McKidd (Rome).
david bohm
Weinig sprankelende film met wat van Harry Potter maar ook met X-men achtige trekjes. Mr Brosnan als halve paard is wel het geestige hoogtepunt van de film. Acteerwerk van de cast is redelijk. Verder een nogal standaard helden verhaaltje met een snufje Griekse mythologie.
Jessen0wnt
Oninteressante fantasieloze film. Waar dit genre juist vernieuwing, enthousiasme en avontuur nodig heeft, heeft Percy Jackson dat niet. Alles is veel te gemakkelijk neer gezet en ontleed zich aan tal voortgaande films. Daarnaast mist het een setting waar je meestal U tegen mag zeggen, in ruil voor het slechte script, belachelijke acteurs en tenenkrommende humor krijgen we een slechterik met een kostuum van een regenjas en een zonnebril op. Nee, dit is niet wat ik had voorgesteld. Als kijker wordt je van situaties naar situatie gebracht, worden er belachelijke regels en mythes verteld (vind een parel, zeg je bestemming en spring erop
Hoi Harry Potter) zonder enige richting of afwisseling. Verdiend absoluut niet de belovende woorden die hier staan, om nog maar te zwijgen over het gemiddelde. Dikke 0,5 ster
m1chel
- 1948 berichten
Ik vond hem wel leuk, leuk verhaal, goede effecten. Ik hoop dat er snel een deel 2 komt.
Jessen0wnt
Youtube staat vol met Percy Jackson 2: The Sea Monster (fanmade!), dus zal binnenkort wel komen.

Percy Jackson: Sea of Monsters
2013

Wees er snel bij: Deze goed beoordeelde titels verdwijnen nog deze maand van Netflix

Le Château de Ma Mère

Einstein and Eddington
Biografie / Drama, 2008

Hugo
Avontuur / Drama, 2011
gebaseerd op boekmonstergreek mythologydyslexiagodposeidon lightning bolt fantasy worlddemigod gebaseerd op een jongvolwassen roman