• 9.379.410 stemmen

Clash of the Titans (2010)

Actie / Fantasy | 106 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: Louis Leterrier

Met onder meer: Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 8 april 2010

Plot Clash of the Titans

"Titans will clash."

Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...

avatar van Theunissen

Aardige verfilming van het origineel uit 1981 (het origineel zenden ze soms nog uit op MGM). Visueel ziet het er allemaal goed uit en het verhaal weet ook soms te boeien. Helaas is de cast wel wat aan de matige kant want Sam Worthington en Liam Neeson overtuigen totaal niet. Ik moet zeggen dat ik Ralph Fiennes niet eens herkend had als Hades en Gemma Arterton als Io was niet meer dan een mooie verschijning. De film benadert akelig het niveau van het origineel uit 1981, wat destijds een pulp film was, en weet zich daarom niet echt te onderscheiden. Al met al is het wel leuk vermaak maar meer ook niet.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Elineloves schreef:

Liam Neeson en Ralph Fiennes wel ja. Dat Avatar sterretje hoef ik niet zonodig te zien..

De twee heren doen het ronduit kut. Verwacht daar ook maar niet veel van.

avatar van Elineloves

Elineloves

Nog een reden minder om te kijken. Misschien zet ik 'm vannacht op, als slapen weer niet lukt. Je hoeft toch geen 100% concentratie te hebben lijkt me.

avatar van rep_robert

Als actiespektakel wel vermakelijk, maar al die Amerikanen en Engelsen die Grieken e.d. moeten voorstellen moet je echt doorheen prikken.

avatar van Theunissen

Elineloves schreef:

Verstand op nul zetten en gewoon kijken.

avatar van Zinema

Blockbusterpulp.

Maar daarom niet vanzelfsprekend slecht. Met het verstand uitgeschakelt is dit een aardig maar clichématig avonturenfilmpje vol actie. Het spektakel excellereert nergens, maar onderhoudend is deze remake wel.

Redelijk.

avatar van filmobsessie

filmobsessie

Wat een stelletje ongestelde zeiksnorren hier zeg, tis gewoon precies wat 't pretendeerd een lekkere domme aktie-spektakelfilm. En zonder dat 3d gezeur kijkt ie prima weg, geen moment verveelt.

avatar van hankdigger

hankdigger

sam worthington is niet echt de meest charismatische actuer he? Wel aardig filmpje, leuke effecten, maar daar blijft het bij. Veel decors, zoals de onderwereld, vond ik erg slecht en fake.

Weinig spanning, eigenlijk maakte het me ook niet veel uit wie nou zou winnen (al weet je dat van te voren natuurlijk al). Tja, de enige die ik wel ok vond was Ralph Fiennes.

Jammer, had veel beter kunnen zijn.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

filmobsessie schreef:

En dat is goed genoeg voor de volle mep?

avatar van RipCurl

RipCurl

Was bang dit dit enorm zou tegenvallen, maar ik moet zeggen dat ik hem toch best leuk vond. De CGI waren goed, het verhaal was redelijk dun, de actie prima en de popcorn lekker. Gewoon een blockbuster zoals die hoort te zijn. Toch miste ik een beetje het epic-gevoel, zoals je dat krijgt bij een game als God of War. Al met al prima vermaakt...

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

filmobsessie schreef:

En bedankt ?

De film moet wel meer te bieden hebben dan alleen actie.

avatar van vago

vago

vonds het best een leuke film

avatar van RickZ

RickZ

Stevige heroische vlotte actiefilm met goede special effects, kijkt lekker weg.

avatar van mixmaster

mixmaster

prachtige film met veel mooie effecten en schitterende decors.

de film kijkt heerlijk weg en je verveelt je geen moment .

avatar van Poppe

Poppe

Simpel. Eentonig. Geen diepgang. Leuke effecten.

avatar van MrEd

MrEd

Had veel meer in kunnen zitten. Veel acteur op autopilot en soms afgrijselijke CGI effecten.

avatar van dondiego

dondiego

wat een slechte film is dit zeg. enige leuke visual effects. slecht voorspelbaar verhaal. voor mij moet de film het hebben van de altijd prachtige Gemma Arterton en de muziek die wel ok is. 2.0*

avatar van Bitking

Bitking

Film zwaar ondergewaardeerd! Waarschijnlijk omdat ik fan ben van zo'n films. Film deed mij erg denken aan 'Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)', maar nu is de vraag, wie heeft er nu na-geaapt? Maar ach, dat boeit me niet, de film heeft me allersinds wel geboeit.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Had het minder verwacht eigenlijk. Toch nog een geinig filmpje; visueel uitstekend en het kijkt lekker weg allemaal. Helaas kon het me allemaal zo vreselijk weinig boeien.

Desondanks kent deze Clash of the Titans een aantal érg vermakelijke scénes, zoals die in die grotten, met Medusa. Mooi gemaakt, mooi in beeld gebracht en vanaf dat moment vond ik het eigenlijk voor de 1e keer écht leuk allemaal. Beetje laat, helaas.

Casting was re-de-lijk. Hoofdrolspeler Worthington doet het best leuk, net als in 'Avatar', maar hij heeft gewoon niks. Hij heeft niet de x-factor (o.i.d.) die nodig is om grote projecten als deze op sleeptouw te nemen. Fiennes was goed, Neeson wat vaag.

Het verhaaltje is érg matig, evenals het scenario. Zo nu en dan komt het allemaal ook nogal (onbedoeld) belachelijk over; dat pak van Neeson. Njah, redelijk vermaak.

avatar van Tiepie

Tiepie

Visueel gezien geweldig spektakel natuurlijk, maar dat is dan ook eigenlijk het enige goede aan deze film. Acteerwerk...laat maar...verhaal..........kon beter.

Op een warme zomeravond, zoals de afgelopen dagen, als je niet kunt slapen ,maar geen zin hebt een een ingewikkelde film, is dit een goede film om uit te kiezen.

avatar van sofripa

sofripa

Prachtige plaatjes maken nog geen goede film. Jammer, jammer. Toch drie sterren voor de visuele pracht en het feit dat griekse mythologie mij mateloos boeit.

avatar van erik1677

erik1677

net wat sofripa hier boven al zegt,mooie visuele pracht!

alleen vind ik de actiescenes dan bij wijlen weer wat minder.

Ik zat niet echt op mn puntje van mn stoel zeg maar, en liet het allemaal maar gelaten over me heen komen.

Lijkt me niet echt de bedoeling van deze film.

Moest trouwens wel mega lachen toen liam neeson, voor de 1e keer in beeld kwam als oppergod zeus.

Hehehehe ik dacht eerder met De God te maken uit het christelijke geloof,met al dat licht erachter.

verders wel een vermakelijke film, maar ik denk niet dat het de topper word wat hollywood er van verwachte.

avatar van DragQueen

DragQueen

Zeer vermakelijke remake, die heel goede special effects te bieden heeft. worthington zit verder goed in zijn rol, net als neeson en fiennes in de bijrollen. het verhaal is verder goed uitgewerkt, en komt iets beter tot zijn recht dan in het origineel. 3,5 ster.

avatar van qwatje

qwatje

script rammelt behoorlijk, met name in het begin van de hak op de tak.

personages uitdiepen zit er niet in.

Toch is het in zijn genre een aardige film. Een aantal mooie special effects en grafisch mooie scenes maken het een onderhoudende film.

avatar van Hugo Stiglitz

Hugo Stiglitz

Helemaal niet zo heel slecht, kijkt gewoon redelijk lekker weg. Beetje het niveau Golden Compass.

Als je dit vijf sterren geeft moet je wel een holbewoner zijn.....

avatar van Maphesta

Maphesta

Film had veel en veel beter gekund. Heel erg jammer.

Het was wel een lekkere film, desalniettemin.

Het slechtste van de film was het uitwerken van de personages. Ze hadden allemaal geen tot amper een introductie en het boeide me dan ook niet of ze kapot werden gemaakt of overleefde.

Als Two Towers en Return of The King in 1 film waren gestopt, was het ongeveer van deze kwaliteit geweest. Het is duidelijk dat Louis Leterrier teveel wilde stoppen in een te korte film.

Jammer jammer jammer.

avatar van dulcinea

dulcinea

Helemaal niet zo slecht dan ik verwachtte na de vernietigende commentaren. Je moet deze wel kijken voor het visuele en niet voor de inhoud, zelfs het acteerwerk komt hier toch niet echt uit de verf en dat zou met zulke bekende namen toch wel mogen.

Maar visueel kon deze me wel boeien, knappe effects en actiescènes. Wij zagen wel de Blu Ray versie, geen idee hoe hij is in 3D.

Al bij al entertainende popcornfilm!

avatar van swrene

swrene

zeeeeeeeeer slap verhaal, maar goede special effects(hoewel de uitdossing van Zeus echt belachelijk was). Er zaten mij toch echt te veel convenient plot twists in en vond de diepgang te afwezig.

avatar van fctwente6

fctwente6