Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 8 april 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Clash of the Titans
"Titans will clash."
Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...
Perseus
Spyros
Cassiopeia
Ozal
wouterr
More like crap of the titans. Alleen de mythes die toch wel op een leuke manier waren uitgebeeld waren de moeite waard om voor te blijven zitten in de bioscoop. Voor de rest maar slapslap, 50%.
LotusBlossom
Leuke film, aardig wat actie, best goeie special effects en de acteerprestaties waren ook niet geheel slecht! Het verhaal had wat mij betreft wat 'dieper' mogen gaan, maar ik heb me goed vermaakt met deze film!
the new guy
Sjonge jonge jonge, met al dat geld zo'n gedrocht afleveren. Gelukkig heeft dat geld wel goede acteurs opgeleverd, anders was het gewoon een B-filmpje. Ik snap niet dat niemand deze mythe een klein beetje moderniseerd. Vruger (2000 bc) waren mensen blijkbaar tevreden met een god, een halfgod en een monster. Ik hoopte op een iets beter verhaal dan die pulp die het eigenlijk is.
Pepski
Dr had wel n beesie of 2 meer bij gemogen voor wat variatie zodat t niet bij n pond schorpioenen, Medusa en de kraken zou blijven en wat meer diepgang. Voor de rest, prima kijkplezier.
sinterklaas
Schijnt trouwens nog een Clash of the Titans 2 te komen ook.
Colombo
Een film met prachtige beelden. Landschappen en Monsters waren fantastisch. Alleen de Goden waren lachwekkend. Verhaallijn was ook lachwekkend. 2,5
deft0nes
Ik vond 'm zo slecht nog niet. Ook het verhaal was imho niet afgrijselijk. Gewoon een simpel maar lekker epos, niets meer en niets minder.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Het deed me wat denken aan een aflevering van de PowerRangers.
Veel actie en special effects en weinig aandacht voor het verhaal er om heen. Met de actiescènes was dan ook niets mis, zo ook de special effects. Maar zodra het het verhaal aan bod kwam moest dat maar; "maar wel even snel".
Ook waren personen erg verkeerd gecast. Een Liam Neeson als glitter-Zeus en een schorre Ralph Fiennes als z'n broer Hades. Nee.. Over die twee personages gesproken, het hak-naar-tak-verhaal wat tussen die twee afspeelde was totaal onlogisch en doorzichtig. Goden had ik toch wel wat intelligenter ingeschat.
Een 2,5 voor de actie en sf's.
scorepio
Op enkele sterke scenes na , vond ik de film flink tegenvallen.
De film is zeker niet slecht maar er had volgens mij veel meer ingezeten. De voorstelling van de goden en de djinn vond ik ronduit kinderlijk . Absoluut geen concurrentie van avatar.
tal1b
leuk filmpie! de zoveelste griekse goden film de laatste tijd, maar hijs wel leuk. Effecten waren ook best te pruimen!
barcam
Vermakelijke film, mythologie op zijn "Amerikaans".
Hier en daar wat crappe cgi zoals medusa die rechtstreeks uit "poser 3D" lijkt te komen.
Lijkt inderdaad meer op een B film maar entertainende boel.
Ik denk dat "Perseus" gesponsord is door Gilette en da andere Grieken niet, de "helden" uit pakweg 300 zager er toch imposanter en mannelijker uit.
Al bij al goede film maar niets bijblijvend.
Jiv
dialogen waren ultra lame, de rest was goed, de SE's in het bijzonder.
Jiv
Schijnt trouwens nog een Clash of the Titans 2 te komen ook.
Ah nee he, zonde van het geld. Zoiets zou totaal niets bijdragen aan de filmwereld. Ik weet nu al dat 2 knettergaar gaat worden.
Filmkriebel
Ik ben ontgoocheld. Dat is gewoon een versie, herwerkt met testosteron. Het origineel was misschien zonder CGI en zag er ouderwets uit, maar had zoveel meer stijl. En waar is dat ijzeren uiltje gebleven? De beelden zijn voortdurend mooi en de strijd met de Medusa vond ik het hoogtepunt van de film. De Kraken daarentegen was dan als climax weer spanningloos en veel te snel afgehandeld. Hopelijk komt er nooit of te nimmer een tweede deel van Clash of the Titans. Een 2,5 voor de visuals. Ik twijfel er niet aan dat de bedoelingen goed waren maar zet eens iemand anders dan die Leterrier aan de regie en dan wordt het misschien beter.
IcU
Deze film moest het van het spektakel hebben. En een spektakel was het zeker. Een leeg spektakel. Het ging nergens over, maar vermakelijk was het wel. Met prachtige effecten.
TragieStar.*
Deze film ga ik vandaag kijken, ben heel erg benieuwd
Alleen is het gemiddelde niet zo heel hoog,
Maar ik zie wel..
Many
Verhaal was te dun, maar film keek wel lekker weg.
Grote tv en goede surround kwamen hier heel goed tot z'n recht
TragieStar.*
Vandaag gezien en ik was niet echt enthousiast. Het verhaal was leuk, maar het werd rommelig uitgewerkt.
Het acteerwerk was vrij matig, en vond het jammer dat het met zo'n goede cast toch niet perfect ging.
Meer naar het einde toe werd het wel steeds beter, en ook de film zelf.
De film moet het een beetje hebben van de actie scenes, want voor de rest heeft de film weinig te bieden.
Er brand niet echt enige emotie los, en dat vind ik jammer.
De film was niet al te spannend want je wist zoiezo al wat er ging gebeuren, maar dat maakte de film opzich weinig verder uit.
Verder heb ik me wel vermaakt en ben ook hier en daar wel tevreden.
Ik had laatst ook Percy Jackson & The Lightning Thief gezien en dat leek wel zo heel erg op deze film, dat ik me er gewoon aan zat te ergeren.
Ik zou niet weten wie het van wie heeft nageaapt.
Maargoed, al met al een dikke 3*
Vermakelijke avonturenfilm, boordevol aktie en special effects. De cast is eigenlijk te goed voor een dergelijke opgewaardeerde B-film, maar gelukkig maakt niemand zich echt belachelijk (alhoewel Ralph Fiennes dicht in de buurt komt). Bepaalde oubollige dialogen en de soms nogal kitscherige production design (de wereld van de goden ziet er bijvoorbeeld niet uit) doen afbreuk aan de pret, maar het hoge tempo en de stortvloed aan bizarre creaturen maakt veel goed.
mikeforever
lekker filmpje, maar ik ben dan ook een groot mythologie fan
dus meer films over Goden, grieken , Romeinen enz. enz.
Elineloves
Was deze film nou eerst zo ontzettend hoog beoordeeld, of vergis ik me met een andere film? Schrik een beetje van het gemiddelde, dan moet hij wel erg snel veel achteruit zijn gegaan..
Elineloves
Oké, thanks. Heb hem hier op de stapel liggen, maar ergens word ik steeds ervan weerhouden hem te kijken.
TragieStar.*
Ik zou het toch gewoon een keer proberen, het is toch een redelijke film, en tja zeg nou zelf, een best wel goede cast
Elineloves
Liam Neeson en Ralph Fiennes wel ja. Dat Avatar sterretje hoef ik niet zonodig te zien..
Smi
Was 'm net aan het kijken en vond er niet echt veel aan. Dus checkte even de MM score en weet nu wat ik ervan kan verwachten.
Jammer, volgens m'n broertje was er behoorlijk wat ophef over toen-ie nog in de bios moest verschijnen. :
Elineloves
Misschien is dat het wat me bijstaat ja, ik dacht dat dit dé 2e Avatar was, een groots spektakel. Blijkbaar niet.

Wrath of the Titans

Film noir / Drama, 1955

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Avontuur / Fantasy, 2013

Actie / Oorlog, 2006
hades mythologiegreek mythologyzeusmedusamythological beast sea monsterperseus krakengodsancient greecebased on myths, legends or folklore3d